top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Českż Krumlov,Tsjechiė

Tsjechiė
top 10 bezienswaardigheden:

České Budějovice
Českż Krumlov
Lipnomeer
Pilsen (Plzeň)
Praag
Tsjechiė

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieėn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Českż Krumlov
reisadvies reisadvies Tsjechiė

... meer handige websites

 

Cesky KrumlovČeskż Krumlov is zonder enige twijfel de mooiste stad van de regio Zuid-Bohemen. Na Praag is het de grootste toeristische attractie van heel Tsjechiė. De van oorsprong uit de dertiende eeuw stammende stad kent haar oorsprong in het Krumlovkasteel, dat vernoemd is naar de eerste bezitter. In drie eeuwen die volgden heeft Českż Krumlov onder de Rosenbergdynastie haar grote bloeitijd meegemaakt. Na W.O. II is de stad tijdens het communistische tijdperk flink in verval geraakt. Vrijwel direct na de val van de Berlijnse Muur is men begonnen met het herstel van de historische binnenstad met als resultaat een prachtig centrum dat sinds 1992 trots op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Českż Krumlov

bezienswaardigheid nummer 1 Kasteel
Het zeer dominant aanwezige kasteel van de historische stad Českż Krumlov is zeker een bezichtiging waard. Dit in de 13e eeuw gebouwde onderkomen van de adellijke familie Krumlov werd later diverse keren verbouwd en aangepast. Zeer bijzonder zijn de beren in hun verblijf onder de toegangspoort van het kasteel. Het ruim bemeten kasteel heeft verder een historisch museum met daarin klederdracht, oude voorwerpen, munten en meubelstukken, kasteeltuinen, theater, galerij, kelders en een toren. Het oude prachtige Eggenbergs theater heeft nog altijd de allure zoals het ooit bedoeld was. Tegenwoordig is dit indrukwekkende landgoed en toebehoren opengesteld voor publiek. Na een redelijke klim van tientallen treden heb je vanuit de toren een spectaculair uitzicht over deze oude stad. Houd er wel rekening mee dat in de wintermaanden niet alles op het landgoed toegankelijk is.
www.castle.ckrumlov.cz
www.steden.net/tsjechie/cesky-krumlov/krumlovkasteel/
   
bezienswaardigheid nummer 2 St. Vitus kerk
Een ander belangrijk gebouw van deze historische stad is de St. Vitus kerk. Hoewel de kerk niet naast het kasteel ligt, prijkt deze evengoed hoog boven de stad uit. Het ligt aan de rivier Moldau die verder kronkelt door de stad. De kerk heeft een redelijk sobere uitstraling. Het heeft twee kapellen, een aantal fresco’s en een oude barokke altaar van rond 1680. Bijzonder is dat de ingang ongewoon aan de zijkant zit.
www.steden.net/tsjechie/cesky-krumlov/sint-vituskerk/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Regionaal Museum van Českż Krumlov
Aan de toegangspoort van het kasteel van de stad ligt hét museum van Českż Krumlov. In dit oudste barokke gebouw van de stad kom je tijdens een wandeling langs meer dan 34.000 voorwerpen meer te weten over de stad zelf en zijn geschiedenis. Er zijn verschillende wisselende exposities te bewonderen, een bibliotheek en er is een maquette van de stad aanwezig.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Museum voor architectuur en handwerken
In dit museum wordt vooral verteld over hoe de bouwgeschiedenis van de stad is verlopen. Verschillende periodes uit de geschiedenis worden belicht. Bijzonder zijn de veel hergebruikte oude delen van huizen, deuren en ruiten die in het museum op een originele zijn verwerkt.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Marionetten Museum
Wie een wandeling door de binnenstad maakt van Českż Krumlov maakt, zal het opvallen hoeveel winkels met houten speelgoed en marionetten poppen er zijn. Dit zijn er namelijk best veel. Er is zelfs een marionetten museum te vinden. Hier zijn oude tot zeer oude poppen te bewonderen, waarvan sommige worden gebruikt in voorstellingen. Ook is het artistieke vakmanschap te zien en het tot stand komen van de poppen. Natuurlijk behoort het tot de mogelijkheden om ook hier een pop aan te schaffen.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Foltermuseum
Aan het prachtige dorpsplein van de stad ligt het museum over de martelingen en voorwerpen die er voor gebruikt werden. Er zijn reconstructies van kelders uit de 15e eeuw te vinden die zijn ingericht naar die tijd. Doormiddel van wassen poppen en geluidseffecten komt de mysterieuze geschiedenis tot leven. Voor kleine kinderen is dit niet aan te bevelen.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Eggenberg Brouwerij
De geschiedenis van de bierbrouwerij gaat zo ver terug als dat de stad bestaat. De brouwerij werd door verschillende invloedrijke families overgenomen, waaronder kasteeleigenaar Johann Ulrich von Eggenberg. Er zijn uiteenlopende rondleidingen te boeken waaronder zelfs enkele inclusief een proeverij.
www.eggenberg.cz
   
bezienswaardigheid nummer 8 Grafiet Mijnen
Het is een zeer bijzondere ervaring om een bezoek te brengen aan de ondergrondse grafiet mijnen van Českż Krumlov. Compleet met uitrusting als een helm met licht en speciale kleding vertrek je per trein de duisternis in. Tijdens de tour ga je te voet verder op ontdekking. Je krijgt een duidelijk beeld over hoe de mijnwerkers destijds leefden en werkten. Ook wordt er tijd besteed aan de uitleg van het verwerken van deze grondstof.
www.grafitovydul.cz
   
bezienswaardigheid nummer 9 Museum Fotoatelier Seidel
De zeer bekende landschapsfotograaf Joseph Seidel heeft heel wat mooie kiekjes achter gelaten. Deze markante fotograaf blonk uit om zijn hoge kwaliteit foto en zijn durf om experimenten uit te voeren met onder andere panoramische foto’s en de techniek voor kleurenfoto’s. Dit was rond 1900 zeer bijzonder. Veel van zijn werk en dat van zijn zoon František Seidel zijn samengebracht in het Seidel Fotomuseum.
www.seidel.cz
   
bezienswaardigheid nummer 10 Sprookjes Huis
Onder het dak van dit poppenhuis bevinden zich prachtige pronkstukken uit poppentheaters en Nationale Museum van Praag. Veel bekende personen uit verschillende sprookjes zijn hier terug te vinden. Er is een heus poppentheater waar kinderen kunnen leren om de poppen te gebruiken en misschien een kleine voorstelling te geven.
www.expozice.krumlovkainspirace.cz
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Cesky Krumlov. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Cesky Krumlov. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Českż Krumlov:

Českż Krumlov informatie
Českż Krumlov informatie
Českż Krumlov informatie
Českż Krumlov startpagina

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies