top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van TunesiŽ

TunesiŽ
top 10 bezienswaardigheden:

TunesiŽ

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo TunesiŽ
   

... meer handige websites

 

Tunesische is het land van de Carthagen, Berbers, Romeinen en later de Arabieren en Ottomanen. Als deze volkeren hebben hun stempel gedrukt op de Tunesische cultuur. Nog hebben veel van de bezienswaardigheden in het land een directe link met het bijzondere verleden van het land. Prachtige voorbeelden hiervan zijn de historische stad Carthago, het amfitheater van El Djem, de Berberstad Dougga of de graanhuizen Ksar Ouled Soltane. Wil je meer weten over de historie van TunesiŽ dan moet je beslist een bezoek brengen aan het Bardomuseum. Dit museum wordt gezien als een van de belangrijkste musea van Afrika. Het merendeel van de toeristen komt naar TunesiŽ voor een zon-, zee- en strandvakantie. Er zijn in het land prachtige resorts en kilometerslange zandstranden te vinden.

Na een enkele roerige jaren zit het toerisme in TunesiŽ eindelijk weer in de lift en vinden steeds meer Nederlandse toeristen hun weg richting de Tunesische stranden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
TunesiŽ

bezienswaardigheid nummer 1 Sousse
De stad Sousse behoort tot de populairste toeristische trekpleisters van TunesiŽ. Niet alleen vanwege zijn prachtige resorts en stranden, maar ook vanwege zijn schitterende medina. Het historische centrum van Sousse behoort tot de mooiste en best bewaarde van heel TunesiŽ. Het daardoor opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Sousse is bij jongeren met name in trek vanwege het bruisende uitgaansleven, terwijl oudere toeristen voornamelijk komen vanwege de mooie stranden en prachtige resorts. Naast de medina is het Archeologisch museum een belangrijke toeristische trekpleister.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Carthago
De stad Carthago was ooit de hoofdstad van het Carthaagse Rijk. De grootste rivaal van het Romeinse Rijk. De stad leefde van de handel met omliggende berbervolken. Tijdens een van de Punische oorlogen werd Carthago ingenomen door de Romeinen en verwoest. Het waren deze zelfde Romeinen die de stad honderd jaar later weer herbouwden. Na de herbouw groeide de stad al snel uit tot de derde grootste stad van het Romeinse Rijk. Lang zou het een belangrijke Afrikaanse stad blijven tot de Arabieren hem uiteindelijk in de zevende eeuw verwoestten. Veel van de oude stad is in de loop der eeuwen verloren gegaan omdat de ruÔnes gebruikt werden als steengroeve voor het uitbreiden van de stad Tunis. Tegenwoordig is Carthago een belangrijke toeristische bezienswaardigheid die terug te vinden is op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Tunis
Tunis is de hoofdstad en de grootste stad van TunesiŽ. In de stad wonen meer dan een miljoen mensen. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is de Zitouna-moskee. Op veel van de fotoís van de stad zal deze prachtige moskee prijken. Net buiten Tunis in een voorstad ligt het Bardomuseum, het belangrijkste museum van TunesiŽ. De drukst bezochte bezienswaardigheid van Tunis is de voormalige hoofdstad Cathago. De resten van deze historische stad liggen net buiten Tunis. De stad Tunis is over het algemeen niet heel erg in trek bij de gemiddelde toerist, dit voornamelijk omdat het in de stad ontbreekt aan echte hotspots.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Dougga
Dougga, soms ook geschreven al Thugga is een stad die in de vierde eeuw voor Christus is gesticht door een Berbervolk. Het groeide al snel uit tot de belangrijkste havenstad van Carthago. Aan deze economische groei kwam een einde nadat de Romeinen de stad hadden veroverd. Anders dan veel andere steden in het Huidige TunesiŽ werd Dougga niet verwoest, maar ingelijfd door de Romeinen. Het waren de Vandalen in de vierde eeuw die Dougga uiteindelijk met de grond gelijk maakten. Tegenwoordig is de historische stad Dougga terug te vinden op de Werelderfgoedlijst en is het een populaire toeristische bezienswaardigheid.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Hammamet
Hammamet behoort tot de populairste toeristische bestemmingen in TunesiŽ. Het stadje ligt halverwege Tunis en Sousse een de Golf van Hammamet. Het gebied waar dit toeristische stadje ligt wordt al van ver onze jaartelling bewoond. Al in de eerste eeuw was er een nederzetting te vinden onder de naam Pupput, deze werd later gekoloniseerd door de Romeinen. Door zijn ligging aan de Golf van Hammamet is de zee er erg rustig en kunnen toeristen in alle rust genieten op het strand van een heerlijke zonvakantie.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Ksar Ouled Soltane
De Ksar Ouled Soltane is een voormalige graanopslag in het district Tataouine in het zuiden van TunesiŽ. Ondanks dat het een indrukwekkend gebouw is wat de tand der tijd behoorlijk goed heeft doorstaan, is er niet veel bijzonders te zien aan de graanopslag, ware het niet dat het eerste deel van de Star Wars saga er voor een deel is opgenomen. Het gebouw deed dienst als de woonplaats van Anakin Skywalker. In de film heet de planeet Tatooine, een naam die duidelijk is afgeleid van het district waar de Ksar Ouled Soltane ligt.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Amfitheater van El Djem
Het amfitheater van El Djem is gebouwd in de derde eeuw voor Christus tijdens de Romeinse overheersing van TunesiŽ. Het is qua grootte het derde amfitheater ter wereld. Allen het Coloseum in Rome en het amfitheater van Capua is groter. In totaal was er plaats voor 35.000 mensen in het amfitheater van El Djem. Wat voor die tijd immens moet zijn geweest. Via luiken in de vloer werden de wilde beesten met handbediende liften in de arena getakeld. Het amfitheater van El Djem is terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Kerkuane
Kerkuane is een historische stad gebouwd door de PuniŽrs. De stad is waarschijnlijk gesticht ergens in de zevende eeuw voor Christus toen de eerste PuniŽrs zich in dit deel van Afrika vestigden. Tijdens de Eerste Punische oorlog met Romeinen werd de stad verwoest en verlaten. Tegenwoordig is de historische stad op de Kaap Bon, terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. De ruÔnes van Kerkuane vormen tegenwoordig een populaire toeristisch attractie.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Djerba
Djerba is een Tunesisch eiland in de Middellandse Zee. Het eiland is de belangrijkste en populairste vakantiebestemming in TunesiŽ. Het eiland is met een zeven kilometer lange dam verbonden met het vaste land, wat er officieel voor zorgt dat Djerba geen eiland meer is. Een van de belangrijkste redenen dat het eiland Djerba tot de populairste vakantiebestemming behoort is het feit dat het klimaat er door toedoen van de middellandse zee er net iets aangenamer is en dat er verschillende kilometerslange zandstranden te vinden zijn.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Bardomuseum
Het Bardomuseum is het archeologisch museum van TunesiŽ. Het museum is te vinden in de voorstad van Tunis El Bardo. Het museum opende voor het eerst zijn deuren een het einde van de negentiende eeuw. Indertijd was TunesiŽ een Franse kolonie. Het museum is gevestigd in een voormalig paleis dat vroeger dienstdeed als de residentie van de Ottomaanse beis. Het museum heeft een indrukwekkende collectie Romeinse mozaÔeken. Het museum kwam in 2015 negatief in het nieuws toen strijders van IS het vuur openden op een groep toeristen in het museum.
   
  Vakantie naar TunesiŽ

TunesiŽ is een populaire vakantiebestemming aan de Middellandse Zee. Met Tui.nl boek je gemakkelijk en voordelig je vakantie naar TunesiŽ!

Meer informatie over TunesiŽ:

TunesiŽ voor beginners
TunesiŽ informatie
winterzon in TunesiŽ

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies