top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Verenigde Arabische Emiraten

V.A.E.
top 10 bezienswaardigheden:

Abu Dhabi
Al Ain
Dubai
Verenigde Arabische Emiraten

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Emiraten
reisadvies reisadvies Emiraten

... meer handige websites

 

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een land in AziŽ dat bestaat uit zeven emiraten. De bekendste hiervan is ongetwijfeld Dubai, waar dan ook het gros van de toeristen naartoe gaat. Veruit het grootste emiraat is Abu Dhabi. In dit emiraat bevindt zich ook de gelijknamige hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. De meeste bezienswaardigheden in de emiraten bevinden zich ook in Dubai en Abu Dhabi. De overige emiraten Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujeirah zijn echter ook zeker de moeite van het bezoeken waard.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
de Verenigde Arabische Emiraten

bezienswaardigheid nummer 1 Dubai
In deze meest bekende plaats van de Verenigde Arabische Emiraten is genoeg te zien en te doen. Zo staat hier het hoogste gebouw ter wereld. Dit is de Burj Khalifa bij de Dubai Mall welke je aan de Sheikh Zayed Road vindt. Het gebouw is 828 meter hoog en heeft op de 124ste verdieping een uitkijkplatform. De Dubai Mall wordt erkend als grootste winkelcentrum in de wereld. Of breng een bezoek aan de Gold Souk waar tal van goud en kruiden winkeltjes te vinden zijn. Maak eens een traditionele Dhow tour en bekijk het prachtige Dubai vanaf het water. Activiteiten als een kamelensafari, jeepsafari door de woestijn, helikoptertocht of crossen in Ferrari World behoren zeker tot de vele mogelijkheden in de wereldstad Dubai.
www.dubaitop10.nl/ 
   
bezienswaardigheid nummer 2 Sjeik Zayed Moskee
De grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten ligt in Abu Dhabi. De moskee is vernoemd naar de grondlegger van dit gebied Sjeik Zayed bin Sultan al Nuhayyan . De moskee is qua afmeting zo groot dat het een aantal mijlpalen huisvest. Zo ligt hier het grootste tapijt ter wereld, ontworpen door Ali Khaliqi. En hangt hier de grootste kroonluchter ter wereld met zijn diameter van tien meter. Zeker 40.000 mensen kunnen hier tegelijk hun gebeden uitvoeren.
www.abudhabivoorbeginners.nl/sheikh-zayed-grand-mosque.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Woestijnsafari
Wie graag een beetje adrenaline door zijn aderen wilt voelen, moet zich zeker eens wagen aan een jeepsafari-tocht door de woestijnen van Dubai. Een ervaren chauffeur haalt je eventueel op bij je hotel om vervolgens op de parkeerplaats bij het woestijnpark de banden vrij ver leeg te laten lopen. Dit wordt gedaan om meer grip op de woestijnhellingen te hebben tijdens het crossen met de 4 x 4 SUVís. Op het park zijn wat aapjes, een toeristenwinkel en Quad baan. Vervolgens vertrekken er een aantal autoís achter elkaar de woestijn in. Tijdens de wilde en dolle rit waarbij je van links naar rechts hobbelt in de SUV wordt je gevoerd over de meest indrukwekkende, mooie, doch stijlen, woestijnbanken in het gebied. Tijdens de avondtoer wordt er rust genomen tijden de zonsondergang die natuurlijk fenomenaal is als je midden in de stille woestijn zit. De tours zijn Ďs avonds inclusief een traditioneel diner welke op een afgelegen plaats ligt en als een oase opdoemt. Hier wordt je ontvangen en kun je plaats nemen op kussens en kleden op de grond. Er is tijd voor het nemen van een henna tattoo en vaak zijn er optredens als buikdanseressen.
www.bijzondereplaatsen.nl/verenigde-arabische-emiraten/dubaiwoestijn.htm

Reserveer alvast je woestijnsafari

De woestijnsafari's zijn erg populair in Dubai. Het is daarom aan te bevelen om tijdig vooraf te reserveren. Je wordt bij je hotel (of appartement) opgepikt en weer afgeleverd.
Reserveer hier je woestijnsafari

   
bezienswaardigheid nummer 4 Burj Al Arab Hotel
Waarschijnlijk is dit hotel van de keten Jumeirah het meest bekende gebouw van de Verenigde Arabische Emiraten en dan met name Dubai. Aan de kust van Dubai, vlakbij de Palmeilanden ligt dit zeer exclusieve, bijzondere gebouw waar menig beroemdheid een nachtje heeft vertoefd. Het wordt naar buiten gebracht als het enige zeven sterren hotel ter wereld. Het hotel wat geÔnspireerd is op een traditionele dhow boot is bereikbaar via een brug. Wie ouder is dan 18 jaar heeft de mogelijkheid om een zeer bijzondere high thee te nuttigen in het restaurant wat 200 meter boven de Perzische Golf ligt. Reserveren is aanbevolen. Een ander bijzonder restaurant in dit hotel heeft een zeeaquarium met zeker een miljoen liter water.
www.jumeirah.com/en/Hotels-and-Resorts/Destinations/Dubai/Burj-Al-Arab/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Al Ain Zoo
Op ongeveer 160 km van de stad Abu Dhabi ligt een zeer grote en mooi aangelegde dierentuin. Op een oppervlakte van ongeveer 400 hectare zijn veel uiteenlopende dieren te vinden, waaronder poemaís, leeuwen als de bijzondere witte leeuw, jaguars, antilopen, apen en een aquarium vol zeeleven. Nog altijd zijn er plannen om de Al Ain Zoo verder uit te breiden. Het gebied rondom Al Ain is bekend om zijn vele parken en oases. In vergelijking met omliggende gebieden is het er vrij groen.
www.alainzoo.ae
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Sharjah
Deze plaats is een wat minder bekende bestemming, maar zeker niet minder interessant. Er zijn namelijk vrij veel musea te bezoeken, die je meer vertellen over het leven, de cultuur en de geschiedenis van het land. De meest boeiende musea zijn: Sharjah Aquarium, Sharjah Archaeology Museum, Shrajah Heritage Museum en het Sharjah Natural History & Botanical Museum.
www.sharjahmuseums.ae
   
bezienswaardigheid nummer 7 Ajman Museum
Dit museum bevindt zich in een 18e eeuws oude fort. In de kleine plaats Ajman, wat op ongeveer twintig minuten rijden van Dubai ligt, staat dit oude fort wat eerder een paleis was om weer later politiebureau te worden. Tegenwoordig kun je er interessante collecties bekijken van onder meer manuscripten, oude wapens en een kijkje in het oude traditionele leven. Wie er verkoeling zoekt, kan plaatsnemen onder de nog steeds werkende windmolen bij het fort.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Dreamland Aqua Park
Een wel zeer groot waterpark is te vinden in de plaats Umm Al Qaywayn wat op ongeveer 40 minuten rijden van Dubai ligt. Duizenden bezoekers per jaar genieten van de heerlijke verkoeling in het warme klimaat wat er heerst in de Verenigde Arabische Emiraten. Verschillende snelle en minder snelle glijbanen lossen de overige attracties in dit park af. Er is een raft ride, twister, dichte glijbanen, bumper boten en attracties met namen als Kamikaze, Mighty Go Round, Twisting Dragons en Dead Sea. Een heerlijk dagje uit voor de hele familie.
www.dreamlanduae.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Dubai Marina
De gecreŽerde jachthaven van Dubai is, zoals veel dingen in deze stad, een waar pareltje. Achter het Jumeirah strand ligt deze mondaine haven met prachtige boten, heerlijke terrassen, restaurants en natuurlijk aanbieders van verschillende boottochten. Vlakbij deze haven en het Jumeirah strand vind je ĎThe Walkí. The Walk is het meest hippe en gezellige uitgaansgedeelte van Dubai. Veel luxe hotels, restaurants en af en toe een winkel domineren dit gebied. Ďs Avonds flaneren locale mensen en toeristen over dit deel van de stad, waar intussen de meest dure bolides langzaam passeren.
www.dubaitop10.nl/dubai-marina/ 
   
bezienswaardigheid nummer 10 SkiŽn in Dubai
Wie had ooit gedacht dat je zou kunnen skiŽn in de sneeuw in een woestijn? Dit is gerealiseerd in een winkelcentrum in Dubai, namelijk in de ĎMall of the Emiratesí . Met een capaciteit voor 1500 gasten is de skihal verdeeld over 22.500 vierkante meter, wat gelijk staat aan drie voetbalvelden. Langs vijf verschillende afdalingen met diverse moeilijkheidsgraden kun je naar beneden skiŽn of glijden. Aaneengesloten is er een Snow Park en zijn er kinderfeestzalen te vinden. Vanuit het winkelcentrum heb je de mogelijkheid om een deel van de bijzondere skihal te bekijken.
www.skidxb.com
   
  Meer informatie over de Verenigde Arabische Emiraten:

bijzondere plaatsen in de Emiraten
foto's van de Verenigde Arabische Emiraten
goedkoop naar de Emiraten
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Arabische Emiraten informatie - Landen.net
Verenigde Arabische Emiraten informatie - Landenportal.nl
Verenigde Arabische Emiraten informatie - Landenwijzer.nl
waar overnachten in de Verenigde Arabische Emiraten

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies