top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Al Ain, Verenigde Arabische Emiraten

V.A.E.
top 10 bezienswaardigheden:

Abu Dhabi
Al Ain
Dubai
Verenigde Arabische Emiraten

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Al Ain
reisadvies reisadvies Emiraten

... meer handige websites

 

Al AinOp ongeveer twee uur rijden van Abu Dhabi en anderhalf uur van Dubai ligt de stad Al Ain. Al Ain is onderdeel van het emiraat Abu Dhabi en is na Abu Dhabi de op één na grootste stad binnen dit emiraat. De meeste reizigers komen via Abu Dhabi, Dubai of vliegen direct aan op de Al Ain International Airport. Op de luchthaven staan meerdere taxi’s en bussen om je naar de plek van bestemming te brengen. Al Ain is een bijzondere bestemming, die ook wel bekend staat als ‘Garden City’. Het groene karakter van de stad valt erg op in de doorgaans droge en dorre woestijnachtige omgeving van de Verenigde Arabische Emiraten. De in Al Ain geboren voormalige regerende Sheik Zayed bin Sultan Al Nahyan was een man met een duidelijke visie. Als eerste president en dus grondlegger van de VAE heeft hij het land en de steden een mooie start kunnen geven. Als stad heeft het zich weten te onderscheiden met prachtige groene en vruchtbare heuvels, warmwaterbronnen, prachtige parken en archeologische bezienswaardigheden waar men erg trots op is. De cultuur speelt nog altijd een zeer belangrijke rol, maar ook de modernisering krijgt er voldoende ruimte. Al Ain is dan ook echt een bestemming waar heden en verleden harmonieus worden weergegeven.

Wil je Al Ain in één dag bezoeken? Via Ticketbar kun je alvast een eendaagse excursie naar Al Ain reserveren.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
A
l Ain

bezienswaardigheid nummer 1 Jebel Hafeet
De berg Jebel Hafeet ligt grotendeels in het emiraat Abu Dhabi en deels op de grens met buurland Oman. Dit deel van Al Ain wordt veelvuldig bezocht om de warmwaterbronnen van Green Mubazzarah en het waanzinnige uitzicht vanaf de Jebel Hafeet berg. Het is mogelijk om per auto de top te bereiken. Ben je op zoek naar wat meer uitdaging? Dan kun je de tocht ook afleggen per fiets. In het bergachtige landschap van Jebel Hafeet zijn tevens verschillende archeologische vondsten gedaan.
www.steden.net/verenigde-arabische-emiraten/al-ain/jabel-hafeet
   
bezienswaardigheid nummer 2 Al Ain National Museum
Ten oosten van Al Ain Oasis, bevindt zich het Nationale Museum. Het museum werd opgericht in 1971 door Sheik Zayed. Allerlei archeologische vondsten uit de regio van Al Ain worden hier tentoongesteld. Het museum heeft onder andere voorwerpen uit de brons- en ijzertijd. Daarnaast is er ook nog een etnografische afdeling met uiteenlopende voorwerpen als sieraden, kleding, make-up en andere voorwerpen van traditionele bedoeïenen stammen. Een interessant museum waar je meer inzicht krijgt in de geschiedenis, het leven en de cultuur rondom de regio van Al Ain. Op maandag is het museum gesloten.
www.steden.net/verenigde-arabische-emiraten/al-ain/al-ain-national-museum
   
bezienswaardigheid nummer 3 Sheikh Zayed Palace Museum
Het voormalige paleis ‘Qasr al-Ain’ van Sheik Zayed Bin Sultan Al Nahyan, doet tegenwoordig dienst als museum. Omstreeks 1910 werd het paleis gebouwd waar de sheik tot 1966 woonde. Vervolgens werd er in 1998 een museum van gemaakt. In het Sheik Zayed Palace Museum kun je met eigen ogen de ruimtes aanschouwen waar de oprichter van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn gasten ontving. Andere persoonlijke ruimtes zijn juist weer gevuld met uiteenlopende voorwerpen die afkomstig zijn van de familie. Denk hierbij aan kunst, giften en meubels. Ook zijn voorliefde voor de bedoeïnse levensstijl wordt bijzonder uitgelicht. In de tuin staat namelijk een authentieke tent opgesteld waarin hij regelmatig gasten ontving.
www.steden.net/verenigde-arabische-emiraten/al-ain/sheikh-zayed-palace-museum
   
bezienswaardigheid nummer 4 Al Ain Zoo
De dierentuin van Al Ain is eveneens opgericht door Sheik Zayed. In 1968 werden de deuren op feestelijke wijze geopend en konden bezoekers genieten van verschillende diersoorten. Volgens zijn visie moesten de verblijven zo goed als mogelijk de natuurlijke habitat van de dieren vertolken. Op deze manier kon hij ook bedreigde diersoorten als de Arabische oryx veiligstellen. In de Al Ain Zoo kun je tevens genieten van vogelshows, tentoonstellingen en kun je deelnemen aan educatieve programma's.
www.alainzoo.ae
   
bezienswaardigheid nummer 5 Al Ain Oasis
In het centrum van Al Ain bevindt zich de groene oase ‘Al Ain Oasis’. Het beroemde en duizenden jaren oude falaj irrigatie systeem zorgt ervoor dat het de oase mooi groen blijft. De dadel- en palmbomen varen er in ieder geval wel bij. De Al Ain Oasis is uitstekend geschikt voor een heerlijke wandeling. Aan het park ligt eveneens het Al Ain National Museum, wat is gevestigd in een voormalig fort. De toegang tot Al Ain Oasis is geheel gratis.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Hili Archaeological Park
Ongeveer twaalf kilometer ten noorden van het centrum van Al Ain kun je de het archeologische park Hili bezoeken. Hili Archaeological Park is een publiek toegankelijk parkwaar je verschillende erfenissen uit het verleden kunt bezoeken. Zo zijn er verschillende structuren en graftombes te vinden waarvan men zegt dat de uit het bronzen tijdperk komen. Het gebied werd rond 1960 veelal bezocht door universiteiten die er verschillende archeologische onderzoeken verrichtten. Om het aantrekkelijk te maken voor toeristen en de locale bevolking, is er vervolgens een park omheen aangelegd.
www.steden.net/verenigde-arabische-emiraten/al-ain/hili-archaeological-park
   
bezienswaardigheid nummer 7 Al Jahili Fort
Aan het eind van de negentiende eeuw werd het Al Jahili Fort gebouwd. De ligging aan dit uitstekende vruchtbare gebied was een uitstekende keuze voor het bouwen van dit grote complex. De functie van het fort bestond uit het beschermen van de stad en het gebied. Ook ligt hier de geschiedenis van de invloedrijke familie Al Nahyan, aangezien het ook de residentie werd van Sheik Zayed en zijn familie. Daarnaast werd het Al Jahili fort ook gebruikt door de regering. Tegenwoordig vervult het gerestaureerde fort een belangrijke toeristische plaats, waar je kunt genieten van exposities die dankzij de Britse ontdekkingsreiziger Wilfred Thesiger tot stand zijn gekomen, de Arabische architectuur en de verhalen over de geschiedenis van deze plek.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Wadi Adventure
Een echt waterpark is op een bestemming in de Arabische Emiraten altijd erg welkom. Wadi Adventure in Al Ain wordt dan ook tijdens de soms bijzonder hete dagen graag opgezocht. Maar behalve het verkoelende water, kun je er nog meer avonturen beleven. Het avonturenpark heeft namelijk ook een klimwand, mogelijkheden om te leren surfen, raften, kayakken en tokkelen. Het Wadi Adventure Park is gelegen aan de voet van de Jebel Hafeet berg.
www.wadiadventure.ae
   
bezienswaardigheid nummer 9 Mubazzara Park
De groene heuvels van Mubazzara Park zijn een welkome afwisseling in de woestijnachtige omgeving van Al Ain. De bodem wordt hier gevoed door de ondergrondse waterbronnen. Ook dit park was een initiatief van Sheik Zayed, één van zijn laatste wel te verstaan. Nu vandaag genieten gezinnen, families en toeristen hier tijdens een picknick van de prachtige omgeving. Het is een bijzonder fraai rustpunt waar je de drukte van de stad kunt ontlopen. Maar ook joggers, fietsers, wandelaars en zwemmers komen er graag om aan hun conditie te werken.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Camel Souk
De Arabische cultuur van de Verenigde Arabische Emiraten komt volledig tot uiting bij de Camel Souk ‘Souq Al Jamal’ in Al Ain. De lokale bevolking probeert hier vee te kopen of te verkopen, wat vaak gepaard gaat met driftige onderhandelingen. Toeristen worden vaak gevraagd of ze een rondleiding willen of om het maken van een foto. Natuurlijk willen ze hier voor betaald krijgen. Ongevraagd fotograferen wordt dan ook ten zeerste afgeraden. Het is een drukke en chaotische plek waar je de hedendaagse activiteiten, cultuur en tradities van heel dichtbij mee kunt maken.
www.steden.net/verenigde-arabische-emiraten/al-ain/camel-souk
   
  Meer informatie over Al Ain

Al Ain
Al Ain foto's
Al Ain in één dag
Al Ain tips
bijzondere plaatsen in Al Ain

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies