top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van CaliforniŽ, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
CaliforniŽ
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo CaliforniŽ
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

CaliforniŽ is een staat gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten van Amerika. Deze wat betreft grootte derde staat van het land vormt een belangrijke toeristische bestemming. In CaliforniŽ liggen bekende grote steden zoals San Francisco, Los Angeles en San Diego. Daarnaast barst het in de staat van het natuurschoon: prachtige bergformaties met uitstekende skigebieden, fraaie meren waar jong en oud komt om te kamperen, stranden die tot de mooiste de VS behoren, woestijnen waar je soms nog geweldige authentieke dorpjes tegenkomt en dichtbeboste wouden waar je zomaar oog-in-oog kunt komen te staan met een grizzlybeer. CaliforniŽ is tevens het centrum van de Amerikaanse entertainmentindustrie. Nog steeds wordt een aanzienlijk deel van de grotere films in deze staat geproduceerd.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
CaliforniŽ

bezienswaardigheid nummer 1 San Francisco
Deze op 43 heuvels gebouwde stad is bekend om zijn historische tram en de leuk gekleurde Victoriaanse huizen. Veel toeristen worden getrokken naar de Golden Gate Bridge, het relaxte uitgaansleven en de voorheen zwaar bewaakte gevangenis Alcatraz.
www.sanfranciscovoorbeginners.nl

top 10 bezienswaardigheden van San Francisco
   
bezienswaardigheid nummer 2 Death Valley
Deze wonderschone vallei is uniek. De woestijn met bergen en rotsen, fluweelzachte duinen en ongelofelijke hitte is bijzonder om te zien. De meest waanzinnige zonsopgang en zonsondergang is hier te bewonderen. Elk jaar is er een ultra-marathon dwars door deze vallei van 135 mijl. Ook is het aan te bevelen Death Valley National Park te bezoeken. Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden extreem heet kan worden in deze vallei.
www.bijzondereplaatsen.nl/verenigde-staten/california/death-valley-national-park.htm   
   
bezienswaardigheid nummer 3 Yosemite National Park
Dit park in de Sierra Nevada heeft een oppervlakte van 3080 km≤. Hier vind je prachtige watervallen, wilde rivieren en mega grote mammoetbomen. Deze mammoetbomen worden wel 83 meter hoog en kunnen een omvang hebben van 31 meter. Een bekende bezienswaardigheid van het park is de tunnel view. Dit is een wonderlijk uitzicht op rotsformaties El Capitan, Half Dome en Bridalveil Falls. Je mag door het park wandelen of fietsen, maar er rijden ook gratis shuttlebussen. Raften en golfen behoren ook tot de mogelijkheden.
www.yosemitepark.com
   
bezienswaardigheid nummer 4 Lake Tahoe
Lake Tahoe ligt op de grens tussen CaliforniŽ en Nevada. In het Spaans betekent Nevada ďmet sneeuw bedekteĒ. Misschien is dat de reden dat er meer dan 33 meter sneeuw valt per jaar in sommige skigebieden van Nevada. Er is zoín 24.000 hectare skigebied, waarvan Lake Tahoe de bekendste is. Het zoetwatermeer is prima voor een sportieve dag of gewoon genieten van het spectaculaire uitzicht.
www.visitinglaketahoe.com
   
bezienswaardigheid nummer 5 Route 66
Route 66 is een historische autoweg die ooit begon in Chicago en eindigde in Santa Monica bij Los Angeles. Ondanks dat de route in 1985 officieel werd opgeheven, volgen nog steeds vele toeristen dit oude traject. Op de pier in Santa Monica staat sinds 2009 een bord met ďThe End of Route US 66Ē.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Palm Springs
Kernwoorden voor Palm Springs zijn: perfect klimaat, mooie natuur en pure berglucht. Palm Springs is een vakantieparadijs voor veel elite en beroemdheden. Kuuroorden zijn er genoeg en om te golfen hoeft men ook niet ver te zoeken. Ook is er keuze genoeg voor wandelroutes. Tijdens de wandelroutes is veel terug te vinden van de oorspronkelijke Palm Springs bewoners, namelijk de Agua Caliente Cahuilla Indianen. Zo zie je er rotstekeningen, dammen en voedselverwerkings gebieden.
www.visitpalmsprings.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 San Diego
Dicht aan de grens van Mexico ligt de havenstad San Diego. Ook is deze stad bekend om de ruimtevaartindustrie. Veel toeristen bezoeken Sea World, San Diego Zoo en Balboa Park een stedelijk cultureel park. Voor het avondvertier moet je zeker een kijkje nemen in Gaslamp Quarter om te genieten van een heerlijke cocktail.
www.sandiego.gov
   
bezienswaardigheid nummer 8 Alcatraz
Dit eiland in de baai van San Francisco werd van 1934 tot 1963 gebruikt voor een zeer zwaar beveiligde gevangenis. Een beroemde gevangene uit die tijd was Alphonse ďAlĒ Capone. Er zijn meerdere films gemaakt van deze bekende Alcatraz gevangenis. Tegenwoordig is het een museum en nationaal park. Vaak zijn er diverse tentoonstellingen. Het eiland is alleen per ferry te bereiken.
www.alcatraztrips.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Los Angeles
Vooral bekend om Hollywood, echter deze stad heeft veel meer te bieden. Denk aan Mulholland Drive, Rodeo Drive, Beverly Hills, Santa Monica en surfers place Venice Beach. Voor meer diepgang zijn er musea te bezoeken, waaronder het Los Angeles County Museum of Art en het imposante museum Getty Center.
www.losangelesvoorbeginners.nl

top 10 bezienswaardigheden van Los Angeles
   
bezienswaardigheid nummer 10 Disneyland
Waarschijnlijk is er niemand die dit park niet kent. Een droom voor elk kind en volwassenen voelen zich weer kind. Alle Disney figuren passeren de revue. Het meest spectaculair is de lichtjesparade met als kers op de taart het vuurwerk. Er naast gelegen ligt het Disney California Adventure Park en de resort hotels
disneyland.disney.go.com
   
  Meer informatie over CaliforniŽ:

California voor beginners
bijzondere plaatsen in California
winterzon in CaliforniŽ

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies