top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Colorado, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Colorado
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

Colorado is een Amerikaanse staat die bekend staat om zijn ruige en afwisselende landschappen. Daarnaast maak je in het prachtige Colorado nog kennis met het echte Wilde Westen. Als hoofdstad van Denver biedt Colorado veel bezienswaardigheden. Van besneeuwde bergen in de Rocky Mountains, tot aan de Great Sand Dunes.

Daarnaast heeft deze bijzondere bestemming veel natuurparken en historische bestemmingen zoals de Dinosaur National Monument en het Mesa Verde National Park. De afwisseling en de indrukwekkende natuurfenomenen maken Colorado dé perfecte vakantiebestemming in de Verenigde Staten. Om je verblijf nog completer te maken hebben we de meest bijzondere bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

 
 


Top 10 bezienswaardigheden van
Colorado

bezienswaardigheid nummer 1 Rocky Mountain National Park
De Rocky Mountains, en daarmee het National Park, vind je in het noorden van Colorado. Het park staat bekend om de aanwezigheid van vele diersoorten en de prachtige natuur. Binnen het park vind je een groot aantal bergen met een hoogte van meer dan 3.000 meter. Long Peaks is met 4.346 meter veruit de hoogste. Rocky Mountains National Park kent een aantal mooie trails die je met de auto kunt volgen. De meest indrukwekkende trail is toch wel de Trail Ridge Road met een afstand van 43 mijl. Deze route loopt van het oosten naar het zuidwesten. Onderweg kun je genieten van mooie panorama’s en vergezichten. Liever wandelen in de Rocky Mountains? De Coyote Valley Trail en de Adams Falls Trail zijn echte aanraders. De Coyote Valley Trail voert je langs de Colorado River, terwijl de Adams Falls Trail je naar de gelijknamige waterval brengt. Samen met de Chasm Falls zijn deze watervallen het meest indrukwekkend van Rocky Mountains National Park.
www.bijzondereplaatsen.nl/verenigde-staten/colorado/rocky-mountains-national-park.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Mesa Verde National Park
Mesa Verde is een park voor de echte cultuurliefhebbers. De vijf grote bezettingen die je in dit park vindt, zijn vooral te vinden in de ravijnen. Ze geven je een uniek kijkje in de leefwijze van de Pueblo indianen stam. De Mesa Verde was tot aan de 13e eeuw hun habitat. In Mesa Verde National Park kun je de bezienswaardigheden het beste via de weg Chapin Mesa bekijken. Het brengt je langs Far View waar je diverse afgravingen van huizen kunt bekijken. Ook Cedar Tree Tower ligt hier in de buurt. Deze toren is gerelateerd aan een ondergrondse ruimte waar ceremonies werden gehouden. Langs de Chapin Mesa is ook een archeologisch museum gelegen waar je o.a een film en een expositie kunt bekijken over de geschiedenis van dit gebied. Long House is ook de moeite van het bezoeken waard. Deze tour maak je per tram waarbij je de laatste meters via ladders omhoog klimt. Een bezoek aan Long House is alleen mogelijk met een ticket die je in het bezoekerscentrum aan kunt schaffen.
https://www.nps.gov/meve/index.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Garden of the Gods
De Garden of the Gods vind je in de stad Colorado Springs. Dit natuurpark is dichtbij de Pikes Peak gelegen die met een hoogte van 4.300 meter behoorlijk imposant is om te zien. Het park kenmerkt zich door de vele smalle rotsformaties. The Garden of the Gods is zeer geschikt voor een mooie fietstocht of wandeling. De wegen zijn goed begaanbaar en geasfalteerd. Vanaf de parkeerplaats in het midden van het park maak je een mooie wandeling naar Central Garden. Hier kun je de meest bekende rotsen van het park bewonderen zoals Sentinel Rock en The Three Graces. Een bezoek aan het park is ook voor archeologie liefhebbers interessant. Dit komt met name omdat de ontstaansgeschiedenis van de Garden of the Gods zo interessant is. Er zijn hier tevens veel verschillende fossielen aangetroffen. Ook voor fotografen is het park een aanrader. De apart gevormde rotsen geven een mooi contrast met de lucht.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Great Sand Dunes National Park
In het zuiden van Colorado vind je Great Sand Dunes National Park in de San Luis Valley. Het park herbergt de twee hoogste zandduinen van Amerika, Star Dune en High Dune. Ze beslaan een oppervlakte van meer dan 80 m2 en zijn tot wel 229 meter hoog. De duinen zijn ontstaan door de sterke stroming van de wind. Daardoor veranderen de Great Sand Dunes ook regelmatig van vorm. De duinen worden vooral veel gebruikt voor sandboarding. In het Great Sand Dunes National Park vind je tevens nog meer bezienswaardigheden. Medano Creek aan de oostkant van de duinen is vooral in het voorjaar tot aan de zomer te zien. Deze stroom begint smal om uiteindelijk uit te groeien tot een behoorlijke breedte. Als de zomer in volle gang is, verdwijnt Medano Creek langzaam. Als je de creek in Great Sand Dunes National Park bezoekt, is het leuk om te letten op de surge flow in het water. Dit natuurverschijnsel is maar op een aantal locaties ter wereld te bewonderen. Het zand dat door de stroming wordt meegevoerd vormt zich tot een kleine dam. Bij een doorbraak brengt dit kleine golfjes met zich mee wat erg bijzonder is om te zien. Dit fenomeen herhaalt zich om de 10 a 15 seconden.
https://www.nps.gov/grsa/index.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Denver
De ultieme combinatie van bedrijvigheid en het oude wilde westen vind je in Denver. Waar Denver vroeger vooral bekend stond om zijn goudzoekers, is het nu een bruisende stad op precies één mijl hoogte. In Lower Downtown kun je struinen door aantrekkelijke straten met huizen in Victoriaanse stijl Je vindt er tal van winkels, cafés en restaurantjes. Larimer Square is daarbij het oudste deel van de stad. Dat Denver van oudsher een stad voor goudzoekers was, zie je terug in de gouden koepel van het State Capitol. In het State Capitol bevindt zich tevens een museum dat je alles vertelt over de geschiedenis van Colorado. Ben je in Denver en heb je behoefte aan wat rust en ontspanning? Breng dan een bezoek aan Confluence Park. Dit is een favoriet park onder de lokale bevolking en leent zich bij uitstek voor een lekkere wandeling of picknick. Vanuit hier kun je tevens via de Cherry Creek Trail een wandeling maken naar het Cherry Creek Shopping Center.
www.steden.net/verenigde-staten/denver/
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Dinosaur National Monument
Tijdens je vakantie in Colorado mag een bezoek aan Dinosaur National Monument zeker niet ontbreken. Dit monument vind je ten zuidoosten van het Uinta-gebergte. In dit park kun je de fossielen van veel dinosaurussen bewonderen waaronder de Allosaurus en de sauropoda. Het Dinosaur National Monument herbergt de indrukwekkende Wall of Bones in de Quarry Exhibit Hall. Hier kun je een muur van maar liefst 24 meter lang vol met fossielen bewonderen. In het park kun je diverse korte of lange trails bewandelen. Ook kunnen sommige trails met de auto worden afgelegd zoals Cub Creek Road. Je komt langs verschillende bezienswaardigheden zoals de Swelter Shelter Petroglyphs and Pictographs. Dit zijn rotstekeningen waarop diverse vreemde diersoorten zijn afgebeeld door de Fremont People. Zij waren 1000 jaar geleden de oorspronkelijke bewoners van dit gebied.
https://www.nps.gov/dino/index.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Black Canyon of the Gunnison National Park
De Black Canyon of the Gunnison is één van de kleinste parken van Amerika en staat bekend om zijn donkere en wilde canyons. Deze zijn gevormd door de nabij gelegen Gunnison River doordat het water zich ruim 2 miljoen jaar lang een weg door de harde rotsen van de Rocky Mountains heeft gebaand. De naam Black is te danken aan het vulkanische materiaal waaruit de Canyon is opgebouwd. Met de auto kun je het park het best bezoeken via de South Rim Road. Daar kom je onderweg de mooiste panorama uitzichten van het National Park tegen. Ook wandelen is een prima optie in de Black Canyon of the Gunnison National Park. Dit kun je doen via diverse trails zoals de Oak Flat Loop Trail of de Cedar Point Nature Trail.
https://www.nps.gov/blca/index.htm
   
bezienswaardigheid nummer 8 Colorado National Monument
Het Colorado National Monument vind je vlakbij de plaats Grand Junction. Het park kenmerkt zich door imposante rotsformaties, kloven en vergezichten. De mooiste plekken bereik je makkelijk met de auto via de Rim Rock Drive. Deze is ook voor fietsers toegankelijk en brengt je langs adembenemende panorama’s. De weg loop van het oosten naar het westen van het Colorado National Monument. Onderweg doe je punten aan zoals de Coke Ovens, Fruita en Ute Canyon View en de Grand View. Leg je deze route af rond zonsondergang, dan ben je helemaal verzekerd van een geweldige visuele ervaring. Ook voor een mooie wandeling kun je je hart ophalen in dit park. Volg bijvoorbeeld de korte Devil’s Kitchen Tour of de wat uitgebreide Lower Monument Canyon Trail rondom de Wedding Canyon. Reken op indrukwekkende rotsen en spectaculaire uitzichten.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Independence Pass
De Independence Pass is nauw verbonden met Highway 82. Dit is dan ook één van de hoogst gelegen wegen van Amerika. De bergpas werd vroeger ook wel Hunter Pass genoemd en maakt onderdeel uit van de Rocky Mountains. Je vindt de Independence Pass op bijna 4.000 meter hoogte nabij Aspen en Twin Lakes. De bijzonder plaatsen die de Independence Pass je biedt kun je dan ook het beste met de auto via Highway 82 bekijken. Hier kun je vanaf een aangelegd uitkijkpunt de boomloze vlaktes en alpines goed zien.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Red Rocks
Als je in de buurt van Denver bent, dan is een bezoek aan Red Rocks zeker aan te raden. Dit amfitheater in de openlucht ligt ongeveer 24 kilometer vanaf Denver Colorado. De tribunes en het podium van dit indrukwekkende theater wordt zijdelings bijgestaan door twee enorme monolieten. Ze dragen de naam Ship Rock en Creation Rock en zijn minstens 100 meter hoog. De rotsen zijn gevormd door kalkzandsteen en kennen een geschiedenis die je 250 miljoen jaar mee terugneemt in de tijd. Tegenwoordig wordt Red Rocks vooral gebruikt als openlucht filmtheater of voor het geven van concerten. Leuke wetenswaardigheid is dat de opnames van het U2 concert in 1983, gebruikt zijn voor de clip van het nummer Sunday Bloody Sunday.
   
 

Meer informatie over Colorado:

bijzondere plaatsen in Colorado
mooiste dorpjes in Colorado

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies