top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Dallas, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Dallas
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

Voor velen is Dallas bekend door de gelijknamige televisieserie “Dallas” met J.R. Ewing en Bobby Ewing in de hoofdrol. Alles in deze serie draait om geld, macht en olie. Nog altijd wordt er in de stad Dallas veel handel gedreven. Je vindt er dan ook veel bankgebouwen en andere financiële instellingen. Daarnaast zijn er ook veel universiteiten en hogescholen te vinden. Voor de toerist is er gelukkig naast dit zakenleven genoeg te beleven en zijn er een aantal zeer aantrekkelijke historische plekken te bezichtigen zoals de kathedraal Santuario de Guadalupe of de oudste dierentuin van Texas. Vanuit de Reunion Tower heb je een spectaculair uitzicht over de beroemde stad Dallas. Er zijn verschillende musea te bezoeken, je kunt er heerlijk winkelen of tot rust komen in één van de mooie parken van de stad.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Dallas

bezienswaardigheid nummer 1 Dallas Arboretum
Dat Amerikanen graag ‘over the top’ gaan is wederom terug te zien in het waanzinnige Dallas Arboretum. Wat hier met natuur gedaan wordt is eigenlijk kunst te noemen. Het park is super mooi aangelegd en duidelijk onder een strak regime onderhouden. De tuinen zijn aangelegd op een gebied van ruim 66 hectare. Met enige regelmaat worden er festivals, concerten en kunsttentoonstellingen opgevoerd. Door het geweldige klimaat in Dallas is dit Arboretum van Dallas het gehele jaar te bezichtigen.
www.dallasarboretum.org
   
bezienswaardigheid nummer 2 Dallas Downtown Historic District
Dit oude historische deel van de stad Dallas wordt ook wel West End genoemd. Hoge eikenbomen, oude gevels van onder andere pakhuizen en een verscheidenheid aan uiteenlopende straatfestivals maken dit deel van de stad tot de meest levendige. De wijk is bekend om zijn vele attracties zoals het Dallas World Aquarium, The Sixth Museum at Dealey Plaza, tours met paard en wagen en Het schitterende Old Red Museum of Dallas County aan Houston Street. Verder kun je heerlijk eten in één van de restaurants uit deze bruisende wijk.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Parken
Dallas heeft naast een paar prachtige meren ook een aantal parken verspreid over de stad liggen. Het totaal aan oppervlakte van deze groene stroken telt maar liefst een kleine 21.000 hectare. De meest interessante zijn Fair Park, Main Street Garden en White Rock Lake. Het Fair Park is naast het groene hart van de stad ook de thuishaven voor een aantal musea, de Music Hall en het Cotton Bowl Stadion. Dit Fair Park trekt mede dankzij de vele evenementen en bezienswaardigheden jaarlijks ongeveer zeven miljoen mensen.
www.fairpark.org
   
bezienswaardigheid nummer 4 Swiss Avenue
Deze laan mag je beslist tijdens een bezoek aan de stad Dalles niet overslaan. Er staan hier namelijk een paar fantastische oude huizen. Doordat de bouwstijlen uiteenlopen is het een zeer bijzondere straat te noemen. Op ongeveer vier kilometer staat zo’n tweehonderd zorgvuldig onderhouden woningen waarvan er geen identieke te vinden zijn. Swiss Avenue ligt in het oosten van Dallas.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Dallas Museum of Art
Sinds 1984 bevindt dit museum zich in het Fair Park. Onder de uitmuntende collectie met stukken van onder meer Pierre-Auguste Renoir, Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Paul Gauguin en Claude Monet bevinden zich ook werken van de kunstenaar Sigmar Polke. Zijn werk is beroemd om zijn variatie op Pop Art. Er zijn naast de bijbehorende beeldentuin meer dan vijfentwintigduizend kunstwerken te bewonderen is dit fascinerende kunstmuseum van Dallas.
www.dallasmuseumofart.org
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 State Fair van Texas
Ongeveer een maand lang wordt dit beroemde festival van Texas uitgebreid gevierd in het historische Fair Park in Dallas. Al sinds 1886 wordt State Fair in dit fraaie park gehouden. De grote toeloop van mensen worden vooral getrokken door de dan gespeelde wedstrijden in het Cotton Bowl Stadion, een rit in het reuzenrad en de auto- en BMX Bike shows die er plaats vinden. Voor kinderen worden er ook diverse shows opgevoerd en natuurlijk is er tijdens de Fair volop eet- en drinkgelegenheid.
www.bigtex.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 Dallas Zoo
De in 1888 opgerichte dierentuin van Dallas behoort ondertussen tot het grootste en oudste zoologische park van heel de staat Texas. Dat de dierentuin met zijn tijd meegaat is duidelijk te merken. Je kunt zelfs een app downloaden die je helpt met het navigeren door het park en je tevens van allerlei informatie voorziet. De leefomgevingen van de dieren zijn met grote zorg aangelegd. Zo leven de olifanten in een gecreerde savanne en hebben de chimpansees hun eigen bosgebied.
www.dallaszoo.com
   
bezienswaardigheid nummer 8 Reunion Tower
De 171 meter hoge uitkijktoren van Dalles is te vinden op de Reunion Boulevard in het centrum van de stad. Met zijn hoogte is hij eigenlijk ook niet te missen. De bol bovenop bestaat uit drie verdiepingen. Hierin is een ronddraaiend restaurant, een club en een observatieplatform te vinden. ‘s Avonds en met speciale gelegenheden word de Reunion Tower prachtig verlicht.
www.reuniontower.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Margaret Hunt Hill Bridge
Om de Trinity River van Dallas te kunnen passeren, moet je gebruik maken van de enorme MHH Bridge, Margaret Hunt Hill Bridge. Deze pas nieuwe aangelegde brug is maar liefst 570 meter lang en 120 meter breed. De bouw heeft in totaal 93 miljoen dollar gekost. Maar het resultaat mag er zijn. Het is de eerste stalen brug die over de Trinity River loopt. De bouw heeft ongeveer vijf jaar geduurd. ‘s Avonds is de brug magisch verlicht, waarmee het een mooie aanvulling is op de skyline van Dallas.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Dallas World Aquarium
Op een wel zeer bijzonder locatie, midden in het historische centrum van Dallas, ligt een indrukwekkende aquarium. Zowel het zout- als zoetwaterleven wordt hier belicht. Op de bovenste verdieping is zelfs een heus regenwoud aangelegd. Dit regenwoud is gebaseerd op het Orinoco regenwoud. Hier zijn ondermeer toekans, luiaards, salamanders, krokodillen en kikkers te bewonderen.
www.dwazoo.com
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Dallas. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Dallas. Daar kun je per hotel, appartement, motel en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Dallas:

Dallas toeristische info

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies