top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Miami Beach, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Miami Beach
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

Miami Beach bezienswaardighedenMiami Beach is een stad in het zuidoosten van de Amerikaanse staat Florida. Miami Beach is hip en happening. Dit is de plek waar menig televisieserie en film opgenomen is, wat vooral te danken is aan de unieke uitstraling die vooral het zuidelijke deel van Miami Beach kenmerkt. Wie Miami Beach bezoekt zal zien dat uiterlijk in veel opzichten belangrijk is. De villa’s op de dure eilanden zoals Star Island en Palm Island lijken een wedloop te doen wat betreft grootte en exclusiviteit. Op Ocean Drive kunnen autoliefhebbers zich vergapen aan de dure auto’s die voorbij komen cruisen. Rest het publiek dat je met name in de wijk South Beach ziet, het ene lijf lijkt nog perfecter dan het andere lijf. Plastische chirurgie, gezond eten en keihard sporten zijn elementen die in het dagelijks leven in Miami Beach niet weg te denken zijn. Als toerist zit de pracht van Miami Beach vooral in de mix van Amerikaans uiterlijk vertoon met Caribische invloeden. Hierdoor is er een unieke stad ontstaan die op geen enkele manier te vergelijken is met andere vakantiebestemmingen.

TIP: bij de Nederlandstalige website Guide and Go kun je allerlei leuke excursies en entreetickets in Miami en Miami Beach vooraf reserveren. Op die manier voorkom je teleurstellingen ter plaatse en ben je gegarandeerd van een plekje bij populaire uitjes zoals een bezoek aan de Everglades, een bezoek aan Key West (dagtour), rondvaarten, stadstours en een culinaire tocht door Little Havana.
bekijk hier alle Miami Beach excursies en tickets

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Miami Beach

bezienswaardigheid nummer 1 South Beach
Miami Beach telt kilometers aan zandstrand met prachtige namen zoals Sunny Isles Beach, Surfside en Bal Harbour Beach. Volgens de meesten kan er echter niets tippen aan South Beach, zo genoemd vanwege de geografisch ligging van dit strand. South Beach behoort tot de meest beroemde stranden ter wereld. Hier worden fotoshoots gedaan voor grote merken, komen sporters trainen en laten prachtige gevormde mannen en vrouwen zich bewonderen.
www.allesoverflorida.nl/southbeach.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Fontainebleu Hotel
Het oorspronkelijk uit 1954 stammende Fontainebleau Hotel behoort tot de meest luxueuze en fraaie hotels van Miami Beach. Het ruim vijftienhonderd kamers tellende hotel is een waar hoogstandje van architectuur en design. Zelfs als je hier geen gast bent moet je alleen al een kijkje in de lobby nemen.
www.fontainebleau.com
   
bezienswaardigheid nummer 3 Art Deco District
Het Art Deco Historic District is een wijk binnen South Beach waar Art Deco en Streamline architectuur het straatbeeld bepalen. Erg bekend (en veel gefotografeerd) is Ocean Drive met de fraai vormgegeven hotels met pasteltinten, fraaie strakke stijlelementen en bij donker de bijpassende neonverlichting.
www.miamitop10.nl/miami/artdecodistrict.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 De eilanden
Ten westen van de lange landtong die als het vasteland van Miami Beach gezien wordt ligt Biscayne Bay, met daarin kunstmatige eilanden met dure namen als Star Island, Palm Island en Hibiscus Island. De kapitale villa’s die aan de waterkant van deze eilanden staan zijn stuk voor stuk minimaal enkele miljoenen tot vele tientallen miljoenen Amerikaanse dollars waard. Het beste zicht op deze villa’s en eilanden heb je door middel van een rondvaart. De meeste rondvaarten vertrekken vanaf Bayside Marketplace.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Lincoln Road Mall
Het autovrije deel van Lincoln Road is een aaneenschakeling van winkels en horecagelegenheden. Sinds het einde van de jaren negentig is de Lincoln Road Mall, zoals dit voetgangersgebied heet, één van de hotspots van Miami.
www.steden.net/verenigde-staten/miami-beach/lincoln-road/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Uitgaan
Het uitgaansleven in Miami Beach behoort tot de top van wat je in Florida en heel Amerika zult aantreffen. De meeste uitgaansgelegenheden concentreren zich in South Beach. Populair onder toeristen zijn bars zoals Mango’s Tropical Cafe en de Clevelander Bar aan Ocean Drive.
www.timeout.com/miami/

www.steden.net/verenigde-staten/miami-beach/uitgaan-in-miami-beach/
   
bezienswaardigheid nummer 7 Bass Museum of Art
Dit aan 2100 Collins Avenue gevestigde kunstmuseum is gespecialiseerd in kunst uit de Renaissance tot aan moderne kunst vanuit de hele wereld. Binnen de tijdelijke exposities worden vaak werken getoond van grote kunstenaars, zoals de Nederlandse schilder Cornelis van Haarlem, de Franse impressionist Armand Guillaumin en de barokke Vlaamse schilder Peter Paul Rubens.
www.bassmuseum.org
   
bezienswaardigheid nummer 8 Flagler Monument Island
Het Flagler Memorial Island is een kunstmatig eiland dat in het jaar 1920 aangelegd is. Centraal op het eiland staat een 34 meter hoge obelisk die ter nagedachtenis aan Henry M. Flagler op het eiland geplaatst is. Door orkanen en het afwezig zijn van beschermende wallen is de oorspronkelijke ronde vorm van het eiland veranderd in een onregelmatig gevormd eilan
   
bezienswaardigheid nummer 9 Bal Harbour
Officieel een aparte gemeente die binnen het gebied Miami Beach behoort is Bal Harbour, een luxe stukje Miami Beach waar vooral dure appartementen staan. Publiekstrekker binnen dit deel van Miami Beach zijn de Bal Harbour Shops, een openlucht winkelcentrum dat zich vooral richt op het hogere segment. Hier zijn dan ook vooral de winkels gevestigd waar klanten niet zozeer op het prijskaartje kijken voordat ze iets aanschaffen.
www.balharbourshops.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Holocaust Memorial
Vlak bij de botanische tuin van Miami Beach staat het Holocaust Memorial, een gedenkteken voor de Holocaust. Het indrukwekkende kunstwerk ligt aan Meridien Avenue.
www.holocaustmmb.org
   
  Meer informatie over Miami Beach:

5x zien & doen in Miami & Miami Beach
Miami Beach informatie
Miami Beach informatie
Miami Beach tips
Miami Beach startpagina
winterzon in Miami Beach

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies