top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Montana, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Montana

... meer handige websites

 

Montana wordt ook wel aangeduid als Treasure State en dat is niet voor niets. Met Helena als hoofdstad heeft Montana veel pareltjes en schatten te bieden. Niet alleen voor de liefhebber van natuur en wildlife, maar ook voor diegenen die alles willen weten over de tijd waarin de goudkoorts floreerde. Montana kent ruim 1 miljoen inwoners en grenst aan de noordzijde aan Canada. Het landschap van Montane wisselt zich af door dichte bebossing en hoge bergen waarvan Granite Peak de hoogste is. Ook indianenreservaten zijn hier nog volop aanwezig. De stad heeft tevens veel bezienswaardigheden die je een goed inzicht geven in de tijd van weleer. Je kunt daarvoor een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Bannack of Grant-Kohrs Ranch. Ook als natuur en wildliefhebber kun je je hart ophalen in Montana. Dit doe je het beste in parken zoals het Glacier National Park of door de route via de Beartooth Highway te volgen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Montana

bezienswaardigheid nummer 1

Glacier National Park

In het noordwesten van Montana vind je Glacier National Park. Een groot ongerept natuurgebied met een indrukwekkende flora en fauna. Ook de afwisseling van landschappen maakt het park zeer geschikt voor wandelingen. Je vindt er onder andere valleien, gletsjers, meren en scherpe berg randen die zijn ontstaan in de ijstijd. In het park leeft veel wild waaronder bijvoorbeeld berggeiten en elanden. Maar, Glacier National Park is ook nog het enige natuurgebied waar Grizzlyberen nog in het wild voorkomen. Als je liever niet kiest voor een wandeling, kun je het park ook per auto doorkruisen over de 50 mijl lange going-to-the-sun-road. Deze brengt je van West naar de St. Mary Entrance en voert je langs steile hellingen, rotswanden en de hoge Logan Pass op 2.036 meter.

Meer info:
www.nps.gov/glac/index.htm

   
bezienswaardigheid nummer 2

Beartooth Highway

In Montana heb je de mogelijkheid om de Beartooth Highway te volgen welke je van Red Lodge naar Yellowstone brengt. De Pass is een afwisselende route waarbij je zowel hoogtes, bergen, meren en toendra landschappen trotseert. Onderweg zijn er voldoende plaatsen waar je van het uitzicht kunt genieten, of even kunt stoppen voor een lekker picknick. Hoogtepunten van de Beartooth Highway route zijn letterlijk en figuurlijk Rock Creek Vista Point en Granite Peak. Ze hebben beiden een respectievelijke hoogte van 2800 en 3900 meter. De wegen op de Beartooth Highway zijn goed begaanbaar en prima te rijden met een huurauto. Als je onderweg toch even wilt stoppen om je benen te kunnen strekken, dan kun je een korte wandeling maken bij West Summit. Tijdens deze korte route krijg je een mooi uitzicht over onder andere de Absoraka Mountains.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Virginia City en Nevada City

Virginia en Nevada City in Montana zijn kleine stadjes die onlosmakelijk verbonden zijn met de goudkoorts van weleer. In Virginia proef en zie je de sfeer van oude huizen die nog in precies dezelfde staat zijn als tijdens de Gold Rush. Naast diverse huizen en ranches, kun je ook kleine winkels bezoeken met een nog steeds authentieke inrichting. Hoewel de hoofdstraat van Virginia vrij kort is, is een bezoek zeker de moeite waard als je deze combineert met een bezoek aan Nevada City. In dit aangrenzende stadje kun je een oud station bezoeken, maar ook een openluchtmuseum waarin je mee terug wordt genomen naar de gouden tijden. Er worden demonstraties gegeven over hoe geweren in deze tijd werden gebruikt, maar je kunt ook oude klaslokalen binnenwandelen en beleven hoe het er in deze tijd aan toe ging.

Meer info:
www.bijzondereplaatsen.nl/verenigde-staten/montana/wilde-westen.htm

   
bezienswaardigheid nummer 4

Makoshika State Park

Makoshika State Park is een bijzonder park waar destijds veel fossielen van onder andere dinosaurussen zijn gevonden. Met een oppervlakte van ruim 45 km2 is dit park het grootste dat Montana rijk is. Een aanrader is de zogenaamde scenic drive. Deze brengt je vanaf het bezoekerscentrum naar de mooie plekjes van het State Park. Enkele hoogtepunten van de route zijn Kinney Coulee en het uitzicht bij Pine on Rocks Vista. Je kunt er tevens voor kiezen om Hell Creek en Fort Union Formation te bezoeken. Dit zijn de plaatsen waar destijds de meeste dinosaurus resten gevonden zijn. Makoshika State Park biedt een verrassende afwisseling tussen imposante rotsen, geulen en rotspilaren die in de loop van de jaren door erosie zijn afgesleten en hun bijzondere vorm hebben aangenomen.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Bannack

Bannack is een verlaten spookstadje in de staat Montana, maar was tijdens de goudkoorts een “bruisende metropool”. Toen John White goud vond in het nabijgelegen Grashopper Creek, werd Bannack door Montana al snel gebombardeerd tot hoofdstad. Echter was dit succes niet van lange duur want niet veel later ging Virginia City er met de eer vandoor. De goudkoorts heeft ongeveer tot en met het jaar 1930 aangehouden. 20 jaar nadat het goud zoeken was gestopt, was het stadje geheel verlaten. De gebouwen die Bannack rijk was zijn echter wel goed onderhouden en geconserveerd gebleven. Het is dan ook meer dan de moeite waard om dit kleine spookstadje te bezoeken tijdens een verblijf in Montana. De authentieke gebouwen mogen zelfs van binnen bekeken worden waardoor je een goede indruk krijg van hoe de mensen in deze tijd leefde.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Gates of the Mountains

De Gates of the Mountains vind je in Helena, de hoofdstad van Montana. Dit oude gebied vormt een combinatie van immens hoge bergen die tot wel 35 meter boven het wateroppervlakte uitsteken. Het gebied werd vernoemd naar Meriwether Lewis, een ontdekkingsreiziger die de formaties in het jaar 1805 zag verschijnen vanuit zijn boot. Als je niets wilt missen van de Gates of the Mountains, kun je ervoor kiezen om een boottocht te maken welke je langs de imposante rotsen naar de Rocky Mountains brengt. Onderweg geniet je van de ruige landschappen welke vol zitten met diverse wilde dieren zoals beren, poema’s en adelaars.

Meer info:
https://gatesofthemountains.com/

   
bezienswaardigheid nummer 7

Flathead Lake

Flathead Lake is gelegen tussen Missoula en Kalispell, vlakbij Montana. Het betreft een groot zoetwatermeer dat zowel een oost als een westkant heeft. Beide zijden hebben hun eigen klimaat. Het meer is omgeven met een mooie en afwisselende natuur. In het centrum van Flathead Lake kun je een bezoek brengen aan Wild Horse Island. De indianen hebben hier in hun tijd wilde paarden losgelaten en deze grazen hier nog steeds. Rondom Flathead Lake kun je gebruik maken van één van de vele plateaus en parkeergelegenheden. Je kunt hier stoppen om van het uitzicht te genieten, een korte wandeling te maken of wat mooie foto’s maken.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Grant-Kohrs Ranch

Grant-Kohrs Ranch is een gigantisch veeteeltbedrijf dat nog geheel traditioneel is. Hier kun je het Wilde Westen nog duidelijk herkennen. De ranch vind je in het kleine dorpje Deer Lodge. In de hoogtijdagen van Grant-Kohrs Ranch bood de boerderij onderdak aan meer dan 50.000 dieren. De helft daarvan kwam om door de extreme weersomstandigheden tussen het jaar 1886 en 1887. Het veeteeltbedrijf werd gesteund door de bank en kon mede daardoor uitgroeien tot één van de belangrijkste spelers in veehouderij. In 1972 schonk Conrad Kohrs Warren het grondgebied en de bijgebouwen aan de overheid waarna het 5 jaar later geopend werd voor het publiek. Op de ranch kun je de oude gebouwen, machines en stallen bewonderen van zowel de binnen als de buitenzijde.

Meer info:
https://www.nps.gov/grko/index.htm

   
bezienswaardigheid nummer 9

Museum of the Rockies

In het Museum of the Rockies kom je alles te weten over paleontologie en dinosaurussen. Het museum herbergt dan ook de grootste collectie vondsten van Amerika. Het Museum of the Rockies is gevestigd in Bozeman. Het museum heeft een T-Rex skelet op ware grootte, diverse interessante tentoonstellingen en organiseert regelmatig educatieve programma’s. Als je een bezoek brengt aan het Museum of the Rockies, mag je een bezoek aan het planetarium zeker niet overslaan. In de museumwinkel kun je tevens allerlei leuke souvenirs, boeken en handgemaakte producten kopen. Het Museum of The Rockies in Bozeman is een bijzondere bezienswaardigheid voor het hele gezin en is zeker een bezoekje waard.

Meer info:
www.bijzondereplaatsen.nl/verenigde-staten/montana/museum-of-the-rockies.htm

   
bezienswaardigheid nummer 10

Montana Auto Museum

Het Montana Auto Museum is gevestigd in het oude gevangenismuseum. Door zijn ruime collectie aan oude Chevrolets en andere bijzondere exemplaren, behoort het terecht tot de top 10 van automuseums die de staat kent. Het museum neemt je mee langs de verschillende jaren van de auto industrie. Je kunt er tevens één van de eerste airconditioning bewonderen namelijk de Thermador Car Cooler. Het Montana Auto Museum biedt tevens onderdak aan de Benz Replica uit 1886. Feitelijk gezien niet meer dan een koets met een Mercedes Benz motor, maar zeer de moeite van het bekijken waard. Zeker voor de autoliefhebber is het Montana Auto Museum een leuke bezienswaardigheid.

Meer info:
https://pcmaf.org/explore/our-museums/montanaautomuseum/

   
 

Meer informatie over Montana:

beste reistijd voor Montana
bijzondere plaatsen in Montana
mooiste dorpjes in Montana
toeristische info over Montana

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies