top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Philadelphia, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Philadelphia

... meer handige websites

 

Philadelphia is een stad in het oosten van Amerika en valt onder de staat Pennsylvania. Het is de op 6 na grootste staat van de Verenigde Staten. Philadelphia kent dan ook meer dan 1,5 miljoen inwoners waarvan de meeste woonachtig zijn in Delaware Valley. Philly heeft een licht subtropisch klimaat welke door de ligging rondom het water ook wel als vochtig wordt aangemerkt. De stad heeft een behoorlijke historische lading wat zich uit in meer dan 67 omgevingen en gebouwen die als historisch worden aangemerkt. Daarnaast heeft Philadelphia ook veel bezienswaardigheden welke jaarlijks veel bezoekers trekken. Enkele voorbeelden daarvan zijn het Independence National Historic Park en de Liberty Bell welke staat voor het symbool van de vrijheid. In Philly kun je tevens de Eastern State gevangenis bezoeken waar Al Capone is verbleven. Deze en nog meer bezienswaardigheden kenmerken de stad en haar rijkdom aan geschiedenis en cultuur.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Philadelphia

bezienswaardigheid nummer 1

Old City

Old City in Philadelphia representeert het ontstaan van Philadelphia en is daarmee direct de eerste stad in Amerika die als werelderfgoed wordt gezien en erkend. Old City kenmerkt zich door de geplaveide straten die de charme van de 18e eeuw uitademen. Het district bevindt zich vlakbij Independence Mall. Je kunt hier het Amerika van vroeger beleven én proeven. Old City staat namelijk bol van de authentieke restaurantjes en bars. Maar, ook voor diverse kunstgalerieën, boetieks en andere cultuur historische bezienswaardigheden kom je in Old City aan je trekken. Old City heeft een bruisend nachtleven en is zowel geliefd bij toeristen als de plaatselijke bevolking. Een kunstrondleiding door de stad is een echte aanrader. Daarbij bezoek je de diverse galerie die Old City rijk is.

Meer info:
https://www.oldcitydistrict.org/

   
bezienswaardigheid nummer 2

Independence National Historical Park

In dit park is de basis gelegd voor het Amerika zoals we die nu kennen. Het Independence National Historical Park is dan ook een aaneenschakeling van monumenten die ons mee terugnemen naar de geschiedenis. Het park is tevens de thuisbasis voor gevouwen zoals de Congress en de Independence Hall. Destijds werden hier zowel de verklaring voor onafhankelijkheid als de grondwet van Amerika ondertekend. Om al deze vrijheidssymbolen te kunnen bewonderen, kun je het beste gebruik maken van een tour door het park. Je mist dan niets van de belangrijke wetenswaardigheden én de aanblik van de indrukwekkende gebouwen.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Eastern State Penitentiary

Een bezoek aan de Eastern State Penitentiary is zowel indrukwekkend als ijzingwekkend. Hoewel de aanblik van het gebouw een haast romantisch en kasteelachtig uiterlijk heeft, is het aan de binnenzijde behoorlijk griezelig. De gevangenis vervulde destijds een rolmodel en heeft als inspiratie gediend voor vele andere Amerikaanse en buitenlandse inrichtingen. Sommige blokken zijn geschikt gemaakt om te bezoeken. Tijdens een zelfstandig tour kun je zien onder welke erbarmelijke omstandigheden de gevangen, waaronder Al Capone, destijds leefden. Ook death row mag je bezoeken en is dan ook meer dan de moeite waard. Ook de façade aan de buitenzijde van het gebouw is indrukwekkend. De smalle toren op de hoeken van Eastern State Penitentiary zijn overigens niet echt. Deze werden destijds gebouwd om een waarschuwing af te geven dat je hier vooral niet wilde verblijven.

Meer info:
https://www.easternstate.org/

   
bezienswaardigheid nummer 4

Liberty Bell

De Liberty Bell is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de onafhankelijkheid van Amerika. Deze werd namelijk op 4 juli 1776 getekend waarbij direct de grondwet werd opgesteld. De Liberty Bell staat dan ook symbool voor deze vrijheid. Je vindt het Liberty Bell Center vlakbij de Independence Hall. Je kunt de klok met de herkenbare forse scheur bewonder in het Center, waartoe de entree overigens gratis is. Als je in Philadelphia bent en een bezoek wilt brengen aan de Liberty Bell, dan kun je deze natuurlijk uitstekend combineren met een bezoek aan de Independence Hall.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Philadelphia Museum of Art

Het Philadelphia Museum of Art bezoek je niet alleen als je kunstliefhebber bent. Ook als je fan bent van Rocky mag je een bezoek aan de bekende trappen natuurlijk niet overslaan. Deze zijn namelijk bekend van de gelijknamige film waarin de Hollywood acteur de trappen meerdere malen beklom. Naast de trappen van het Philadelphia Museum of Art vind je tevens een standbeeld van de filmheld. In het museum zelf zijn regelmatig tentoonstellingen te zien over diverse kunstvormen welke afkomstig zijn van Amerikaanse kunstenaars. Je kunt er niet alleen beelden en schilderijen bewonderen, maar ook sieraden, glaswerk en textiel. Ook kun je een leuke aankoop doen in één van de aanwezige winkeltjes, of genieten van een drankje in de bar van het museum.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

One Liberty Observation Deck

Het One Liberty Observation Deck geeft je een panoramisch uitzicht over de stad waarbij je bijzondere gebouwen kunt waarnemen. Het uitzicht van 360 graden bewonder je vanaf het One Liberty Place op de 57e verdiepingen. De snelle lift die je naar deze grote hoogte brengt is al een attractie op zich. Via het observatiedek kun je bij helder weer het stadhuis, het stadion en de Ben Franklin Parkway zien. Bovenop het dek kun je gebruik maken van diverse schermen waarop je gedeelten van de stad eenvoudig kunt inzoomen. Via diverse audio-zones hoor je interessante verhalen over zowel de cultuur als de geschiedenis van Philadelphia.

Meer info:
https://phillyfromthetop.com/

   
bezienswaardigheid nummer 7

Reading Terminal Market

Liefhebber van lekkernijen? Dan mag je vooral een bezoek aan de Reading Terminal Market in Philadelphia niet overslaan. De markt is gevestigd in een overdekte hal en is dé verzamelplaats van allerlei plaatselijke lekkernijen. Van bekende ijs merken tot aan donuts, hotdogs en specialiteiten die de lokale bevolking graag eet. Ook als je benieuwd bent naar de keuken van de Amish ben je binnen de Reading Terminal Market aan het juiste adres. Daarnaast is de oude markthal waarin de markt wordt gehouden één van de oudste die Amerika rijk is. Het gebouw bestaat al sinds 1893. Een markt die ooit beginnen is in een kleine schuur, is nu uitgegroeid tot één van de grootste markten waar je natuurlijk lekkernijen, keukengerei en leuke kookboeken kunt kopen. Liever gebruik maken van een complete maaltijd? In de buurt van de Reading Terminal Market vind je ook diverse restaurants.

Meer info:
https://readingterminalmarket.org/

   
bezienswaardigheid nummer 8

Barnes Foundation

De Barnes Foundation in Philadelphia is feitelijk gezien een museum. Weliswaar is de kunstcollectie ontstaan door een particuliere verzameling van medicijn ontwikkelaar Albert Coombs Barnes welke geleefd heeft van 1872 tot en met 1951. In de Barnes Foundation vind je een legendarische en indrukwekkende verzameling van kunstwerken. Ze zijn afwisselend gemaakt door grote namen zoals bijvoorbeeld Renoir, Cézanne, Picasso en Gauguin. Naast het museum met diverse kunstwerken, bestaat de Barnes Foundation ook uit hovenierskunst welke je kunt bewonderen in de bijgelegen botanische tuin. Als je een liefhebber bent van kunst uit het im- en postimpressionisme dan mag een bezoek aan de Barnes Foundation in Philadelphia zeker niet ontbreken aan je to-do list.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Philadelphia ‘s Magic Gardens

Met een bezoek aan de Philadelphia Magic Gardens, wandel je direct een surrealistisch sprookje binnen. Alhoewel deze benaming misschien afbreuk zou doen aan de kunst van kunstenaar Isaiah Zagar, kun je dit netwerk van kleurrijke mozaïek stenen en andere gekke voorwerpen misschien wel zo omschrijven. Via trappen loop je door een doolhof van smalle straatjes welke allemaal ingelegd zijn met mozaïek. Daarnaast kun je er voorwerpen bekijken welke gemaakt zijn van onder andere fietswielen en glazen flessen. Philadelphia ‘s Magic Gardens is absoluut een aanrader als je zin hebt om iets bijzonders te aanschouwen. Overal waar je kijkt kun je bijzondere kunstwerkjes ontdekken. Neem dan ook vooral de tijd als je deze bezienswaardigheid in Philly wilt bezoeken.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Stadhuis van Philadelphia

Het stadhuis van Philadelphia staat onder de Amerikanen bekend als City Hall. Dit imposante gebouw mag zich qua gemetselde gebouwen tot de hoogste van de wereld rekenen. Het 167 meter hoge stadhuis van Philadelphia torent hoog boven de stad uit. Het gebouw is daarnaast ook herkenbaar aan het standbeeld van de oprichter van de stad, William Penn. Deze staat op de top van het stadhuis. Iets lager, op 150 meter is een platform gebouwd waar vandaan je een goed uitzicht hebt over de stad Philadelphia. City Hall is tevens van binnen te bewonderen. Uitstekend te combineren met een bezoek aan het uitzichtplatform welke eenvoudig te bereiken is met een lift.

   
 

Meer informatie over Philadelphia:

toeristische info over Philadelphia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies