top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Salt Lake City, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Salt Lake City
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

Salt Lake City is één van de Amerikaanse staten en is de hoofdstad van Utah. De staat is gelegen in een vallei en kent een grote diversiteit in landschappen. Zo is Salt Lake City bekend om haar mooie skigebieden, maar kent het vooral in het oosten en zuiden ook langstrekte bossen en natuurgebieden. De stad dankt haar naam aan het grote zoutmeer in het noordwesten van de stad. Salt Lake City kent nog veel meer bezienswaardigheden waardoor de stad geliefd is bij toeristen. Van bergen tot aan zoutvlaktes en woestijngebieden. De Amerikaanse staat ligt dan ook vlak naast de Great Basin Desert. Ondanks dat kenmerkt Salt Lake City zich door rust en een groene omgeving. Ook op cultuurhistorisch en religieus gebied heeft de stad genoeg te bieden. Voor de mormonen is de Temple Square zelfs de meest heilige plaats ter aarde. Het groene centrum van Salt Lake City heeft een compact karakter. Dat maakt het eenvoudig om meerdere bezienswaardigheden op één dag te bezoeken. De stad is dan ook bij uitstek geschikt voor een break tijdens een rondreis door Amerika.

 
 


Top 10 bezienswaardigheden van
Salt Lake City

bezienswaardigheid nummer 1 Temple Square
Temple Square in Salt Lake City laat zich het beste omschrijven als een 40.000 m2 groot plein dat ook wel bekend staat als hart van het Mormoonse geloof. Het plein is geheel voorzien van muren en herbergt een aantal indrukwekkende bouwwerken. De bekendste daarvan is misschien wel de Salt Lake Temple welke je als toerist overigen niet mag betreden. Op Temple Square vind je tevens het Seagull Monument. De mormonen hebben dit monument laten bouwen om de voor hun heilige zeemeeuw te kunnen eren. Temple Square biedt veel interessante rondleidingen waardoor je nog meer te weten komt over gebouwen zoals the tabernacle en het Church History Museum.
www.bijzondereplaatsen.nl/verenigde-staten/salt-lake-city/temple-square.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Cathedral of the Madeleine
Deze indrukwekkende kathedraal vind je in het oostelijke deel van de stad. De Cathedral of the Madeleine is een katholieke kerk die als eerbetoon aan Maria Magdalena is gebouwd. Na de afronding in 1909, is er niets meer veranderd aan het bouwwerk welke qua stijl vooral volgens Romaanse invloeden is gebouwd. De Cathedral of the Madeleine is meer dan een bezoekje waard. Temeer omdat de binnenzijde, welke ontworpen is door John Theodore Comes, een mooi staaltje gotiek laat zien met onder andere glas-in-lood ramen. De kerk heeft tevens 8 waterspuwers die je tijdens een bezoek aan de Cathedral of the Madeleine zeker niet mag missen.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Utah State Capitol Building
Meer ten noorden van het Salt Lake City centrum vind je het Utah State Capitol Building. De plaats staat ook wel bekend als Capitol Hill, mede door de prachtige Victoriaanse huizen die het gebouw omringen. Binnen het gebouw worden de wetten voor de Amerikaanse staat gemaakt. Je kunt er genieten van diverse rondleidingen die bovendien kosteloos worden verstrekt. Het Utah State Capitol Building toont qua uiterlijk veel overeenkomsten met het capitool van Washington DC. Het interieur van het gebouw bestaat uit een gangenstelsel waarin je historische objecten en belangrijke documenten kunt bezichtigen. Tijdens één van de vele rondleidingen kom je tevens meer te weten over de rijke historie van Utah. Ook als je een ontspannen wandeling wilt maken is dit deel van de stad een aanrader.
www.bijzondereplaatsen.nl/verenigde-staten/salt-lake-city/utah-state-capitol.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 City Creek Centre
Het City Creek Centre in Salt Lake City is gebouwd ter ere van de Olympische Winterspelen van 2002. Het immens grote winkelcentrum vind je nabij het stadsdeel Gateway, welke zich zo goed als in het centrum van Salt Lake City bevindt. City Creek is een prachtig gebouw. Ook als je niet voornemens bent om te gaan winkelen is deze bezienswaardigheid zeker de moeite waard. Binnen het shopping centre vind je diverse winkels van bekende modemerken en grote warenhuizen. Naast de diverse kledingwinkels en boetieks, vind je binnen het City Creek Centre ook een verscheidenheid aan leuke restaurants en gezellige terrassen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Antelope Island State Park
Antelope Island State Park is het grootste eiland binnen het grote zoutmeer van Salt Lake City. Het eiland heeft een breedte van c.a 6 kilometer en een lengte van 24 kilometer. Vanaf dit eiland beleef je het bijzondere Great Salt Lake van dichtbij. Antelope Island is overigens eenvoudig te bereiken via de 11 kilometer lange dijk die je vanaf het vasteland naar het eiland brengt. Je kunt genieten van een heerlijke wandeling, waarbij je vanaf Buffalo Point een goed uitzicht hebt over het zoutmeer. Het eiland staat tevens bekend om haar flora en fauna. Als je Antelope Island State Park in de namiddag of avond bezoekt, kun je tevens genieten van een indrukwekkende zonsondergang die vanaf dit punt goed is te zien.
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 The Gateway
The Gateway in Salt Lake City beslaat een indrukwekkend woon en kantorencomplex in de openlucht. Je vindt het bruisende Gateway ten westen van de stad. Het gebied kenmerkt zich door de vele winkels en uitgaansgelegenheden. Ook vind je hier diverse restaurants en terrassen zodat je optimaal kunt genieten van de bedrijvigheid die The Gateway te bieden heeft. Dit gebied staat bekend als een sociale ontmoetingsplaats voor de inwoners van Salt Lake City. Het nachtleven is spectaculair evenals de vele optredens en evenementen die er worden verzorgt. Rio Grande Street is misschien wel één van de meest bekende straten van The Gateway van Salt Lake City. Hier worden dan ook de meeste evenementen georganiseerd.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Hogle Zoo
Hogle Zoo beslaat meer dan 42 hectare en is gelegen aan de voet van de Emigration Canyon. Hogle Zoo is niet zomaar een dierentuin. Je kunt hier genieten van mooi aangelegde wandelpaden die je langs heuvels en bosrijke gebieden brengen te midden van de wildlife. Het park is een thuishaven voor meer dan 800 dieren zoals bijvoorbeeld roofvogels, ijsberen en leeuwen. Daarnaast kun je binnen Hogle Zoo genieten van diverse openluchtexposities en attracties zoals de Zoofari Express. Het is dan ook niet voor niets dat deze dierentuin in Salt Lake City als één van de mooiste ter wereld wordt aangeschreven. Daarnaast is Hogle Zoo in het bezit van World Zoo and Aquarium Association accreditatie.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Big Cottonwood Canyon
In West Salt Lake City vind je Big Cottonwood Canyon. Het gebied is vooral in de wintermaanden geliefd als skigebied onder sneeuwliefhebbers. Maar, ook buiten dit seizoen om heeft Big Cottonwood Canyon je genoeg te bieden. Hier kan menig wandelaar of mountainbiker zijn hart ophalen. Het gebied kent goed aangelegde wandelpaden en mooie overgangen van vergezichten naar ruige landschappen. Ook als hobby fotograaf mag je een bezoek aan Big Cottonwood Canyon niet missen. Het gebied bereik je via een goed verharde weg door de bergen wat al een belevenis op zich is. Big Cottonwood Canyon in Salt Lake City kun je dan ook zowel in de winter als zomermaanden bezoeken.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Red Butte Garden and Arboretum
Red Butte Garden vind je in de heuvels boven Salt Lake City. Om precies te zijn bevindt deze bezienswaardigheid zich binnen de campus van de Utah University. Het betreft een botanische tuin die een gebied van meer dan 40 hectare omvat. Red Butte Garden and Arboretum herbergt diverse inheemse plantensoorten. Daarnaast kun je in de Natural Area prachtige wandelingen maken. Van de rust genieten doe je het beste in de Secret Garden. Dit deel heeft mooie prielen en schaduwrijke plekjes voor een picknick of het lezen van een goed boek. Red Butte Garden heeft naast diverse mooie tuinen ook een amfitheater waar in de avonduren concerten worden gegeven of films tentoon worden gesteld. Binnen het arboretum kun je tevens deelnemen aan diverse workshops en rondleidingen.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Pioneer Memorial Museum
Als je wilt weten hoe de vroege bevolking van Salt Lake City leefde, mag een bezoek aan Pioneer Memorial Museum niet ontbreken aan je to-do lijstje. In dit museum maak je kennis met een grote verzameling objecten en voorwerpen. Deze werden door de eerste kolonisten van Salt Lake City gebruikt. Daarbij kun je denken aan de kleding die zij droegen, maar kun je ook diverse foto’s uit het verleden en andere memorabele voorwerpen zoals de reuzenarend van Eagle Gate bezichtigen. In het Pioneer Memorial Museum raak je overigens niet zomaar uitgekeken. Het bouwwerk bestaat immers uit een aantal verdiepingen waarvan er één afdeling gereserveerd is voor de originele huifkarren uit de oude tijd.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Salt Lake City. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Seattle. Daar kun je per hotel, appartement, motel en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Salt Lake City:

bijzondere plaatsen in Salt Lake City
Salt Lake City tips

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies