top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Washington, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Washington

... meer handige websites

 

Washington ligt in het noordwesten van het land en mag niet verward worden met Washington D.C. In deze staat wordt je juist overweldigd door de ruige natuur, landschappen en bergen in plaats van door de presidentiele woning. Washington moet haar meerdere bekennen in de stad Seattle welke ruim 7 miljoen inwoners heeft. Daarnaast heeft Washington ook haar eigen eilandengroep genaamd de San Juan Islands. Feitelijk gezien grenst de staat aan Canada. wat garant staat voor natuurschoon. Dat is ook direct de reden waarom Washington een favoriete Amerika bestemming is onder veel natuurliefhebbers en sporters. De staat heeft behoorlijk wat indrukwekkende bezienswaardigheden waaronder Mount Rainier, het Olympic National Park en de vulkaan Mount Saint Helens. Deze 42e Staat van Amerika, of ook wel Evergreen State genoemd, is op meerdere fronten indrukwekkend te noemen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Washington

bezienswaardigheid nummer 1

Seattle

Als je in Washington bent dan mag je een bezoek aan haar grootste stad niet overslaan. Seattle kent behoorlijk wat bezienswaardigheden waaronder diverse bekende musea. Deze noordwestelijke Amerikaanse stad kent een heuvelachtig landschap en heeft behoorlijke hoogteverschillen. Natuurlijk staat Seattle ook bekend om haar haven welke de op 7 na grootste van Amerika is. In Seattle kun je tevens de beroemde Pike Place Market bezoeken. Ook het Experience Music Project gebouw is de moeite van het bezoeken waard. Dit gebouw is ontworpen door frank Gehry en heeft in het totaal 240 miljoen dollar gekost. Seattle is een bruisende stad dat tevens diverse uitgaansgelegenheden kent.

Op deze site:
top 10 bezienswaardigheden van Seattle

Meer info:
www.seattlevoorbeginners.nl 

   
bezienswaardigheid nummer 2

Mount Rainier

De Mount Rainier is een bekende vulkaan welke gelegen is in het gelijknamige National Park dat ruige gebieden kent zoals bijvoorbeeld Sunrise, Paradise en Longmire. De vulkaan is met een doorsnede van 400 meter behoorlijk imposant en het middelpunt van het park. Doordat de toppen van de vulkaan bedekt zijn met sneeuw en ijs, ontstaan er door smelting diverse meren en openingen in het ijs. De vulkaan daadwerkelijk beklimmen is daardoor vrijwel alleen weggelegd voor de ervaren bergbeklimmers. Maar, onder aan de voet van de gletsjers kun je wandelingen maken die je meenemen door het bijzondere landschap. Hoewel de Mount Rainier al jaren niet is uitgebarsten, is hij zo nu en dan nog wel actief.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Museum of Flight

Tijdens je bezoek aan Washington zou je zeker wat tijd vrij moeten maken het Museum of Flight. Deze vind je in de omgeving van Seattle op Boeing Field. In dit museum kun je de welbekende “red barn” bewonderen. Dit was de eerste officiële werkplaats van vliegtuigbouwer Boeing. In het Museum of Flight kun je diverse vliegtuigen bekijken, alsook onderdelen en voorwerpen die daarmee samenhangen. Enkele voorbeelden van vliegtuigen die je hier kunt zien zijn de Boeing 80 en de Douglas DC-3. Hier kun je tevens het Lockheed spionagevliegtuig Blackbird bewonderen, alsook een replica van een space shuttle. Ook het buitenterrein van het Museum of Flight herbergt diverse vliegtuigen zoals de Air Force One en een Concorde van British Airways.

Meer info:
www.bijzondereplaatsen.nl/verenigde-staten/seattle/museum-of-flight.htm 

   
bezienswaardigheid nummer 4

Olympic National Park

De Olympic Mountains zijn de thuishaven van Olympic National Park in Washington. Dit park heeft uiteenlopende landschappen en omgevingen waarbij bergen, kusten en regenwouden elkaar in snel tempo afwisselen. In dit park zijn bomen met een hoogte van 90 meter geen uitzondering. Het park leent zich bij uitstek voor een stevige wandeling. In het centrale deel van Olympic National Park vind je vooral gletsjers en bergen zoals Mount Olympus. Ook als je liever langs het water loopt kom je in dit mooie park aan je trekken. De strook langs de kust is maar liefst 57 mijl lang en bevat veel uitgesleten rotsen en mooie poelen. Hier kun je tevens diverse dieren tegenkomen zoals diverse vogelsoorten, wasberen en otters.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Mount Saint Helens

De vulkaan Mount Saint Helens vind je in één van de 39 county’s van Washington, Skamania County. De Vulkaan is al enkele keren tot uitbarsting gekomen, waarvan de laatste dateert uit 1980. Mount Saint Helens is in totaal 2550 meter hoog en behoort tot de bergketens de Cascade Range. In de directe omgeving kun je prachtige wandelingen maken door de zogenaamde “blast zone”. Je kunt tevens het Mount Saint Helens Visitor Center bezoeken waar je diverse tentoonstellingen over de vulkaan en de bijbehorende flora en fauna kunt bekijken. Ook een aanrader is een bezoek aan het Johnston Ridge Observatory. Hier kun je de krater van de vulkaan bekijken en krijg je een goede indruk van de impact die de uitbarsting heeft gehad.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

North Cascades National Park

Het North Cascades National Park in Washington kenmerkt zich door zijn ruige landschappen. Gletsjers, toendra’s en watervallen wisselen elkaar hier in rap tempo af. Het National Park is het leefgebied van diverse wilde dieren zoals wolven en grizzly ‘s. Je kunt het park bezoeken via een verharde weg die je vanaf het oostelijke naar het westelijke gedeelte brengt. Langs de route zijn er voldoende gelegenheden om van het uitzicht te genieten, of om aan een mooie wandeltocht te beginnen. Het park heeft tevens een visitor center in Newhalem, even ten westen van het park. Je kunt tevens de 100 meter hoge dam van Gorge Lake bewonderen, of gaan kajakken op Ross Lake in het North Cascades National Park.

Meer info:
https://www.nps.gov/noca/index.htm 

   
bezienswaardigheid nummer 7

Walvissen spotten

In Washington kun je tevens walvissen spotten. Dit doe je het beste als je vanuit Seattle per boot naar de San Juan eilanden vaart. Er zijn verschillende rederijen die deze walvis expedities mogelijk maken. Naast walvissen spotten, kun je ook een heus observatiegebied voor orka’s bezoeken op de San Juan Islands. De beste tijd van het jaar om deze imposante zoogdieren in het wild te kunnen zien, is tussen april en oktober. Een cruise om walvissen te spotten duurt ongeveer 4 uur en is meer dan de moeite waard. Het is dan ook niet voor niets dat deze plaats wordt aangeduid als één van de beste plekken om walvissen te kunnen spotten.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Historic Downtown Snohomish

Snohomish ligt op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Seattle. Het kleine dorpje kent slechts 10.000 inwoners. In Historic Downtown Snohomish stamt uit het jaar 1858. Omdat er sindsdien weinig is veranderd, is het alsof je mee teruggenomen wordt in de tijd. Naast de vriendelijke bevolking, vind je hier leuke winkeltjes, restaurants en authentieke saloons. Het oude centrum staat tevens bol van de antiekwinkels waar je leuke snuisterijen kunt kopen. Historic Downtown Snohomish staat tevens vermeld in het register van historische plaatsen (NRHP), en is zeker de moeite van het bezoeken waard. Wil je er een meerdaags bezoek van maken? Hou er dan rekening mee dat Snohomish geen hotels heeft.

Meer info:
www.mooistedorpjes.nl/verenigde-staten/washington/snohomish/w 

   
bezienswaardigheid nummer 9

Boeing Future of Flight

De Boeing fabriek en de Boeing Future of Flight vind je in Everett. Dit is een plaatsje op ongeveer een half uur rijden vanaf Seattle. Hier kun je interessante tours volgen waar je van tevoren wel voor moet reserveren. Tijdens de tour kun je de immense fabriekshallen bezichtigen, zien hoe vliegtuigen zoals de Boeing 767 en 787 worden gebouwd én ze in het echt bewonderen op het buitenterrein. Ook kun je het naastgelegen Paine Field Airport bezoeken waar vandaan ook commerciële vluchten van United Airlines vertrekken. Voor een mooi uitzicht over de banen zou je het dak van Boeing Future of Flight moeten bezoeken.

Meer info:
www.boeingfutureofflight.com 

   
bezienswaardigheid nummer 10

Leavenworth

Leavenworth is een klein dorpje waarin de gemeenschap vroeger amper kon bestaat van de houthandel die er gedreven werd. Nu is het één van de meest toeristische kleine dorpjes van Washington. Dit komt mede omdat het kleine centrum meer lijkt op een Beiers stadje dan een Amerikaans dorp. De gevels van de winkels en de woningen, opgebouwd in Alpenstijl want het kleine stadje veel faam heeft gebracht. Het bruisende centrum van Leavenworth ligt tussen bergachtig gebied waardoor het Beierse gevoel nog meer onderstreept wordt. In de winter wordt er zelfs een festival gehouden welke geheel in het teken staat van kerstverlichting. De straten zijn dan mooi versierd en overal is Beierse volksmuziek te horen. Maar, Leavenworth is ook een mooie uitvalsbasis als je een dag wilt wandelen, mountainbiken of skiën.

Meer info:
www.mooistedorpjes.nl/verenigde-staten/washington/leavenworth/ 

   
 

Meer informatie over Washington:

beste reistijd voor Washington
mooiste dorpjes in Washington
toeristische info over Washington

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies