top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Wyoming, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
CaliforniŽ
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Wyoming

... meer handige websites

 

Wyoming behoort dankzij de prachtige landschappen tot de mooiste staten van de Verenigde Staten. Voordat deze Amerikaanse staat in handen van de Fransen kwam, werd het gebied bewoon door zijn oorspronkelijke bewoners, de Indianen. Cheyenne is de hoofdstad van deze indrukwekkende staat die ook wel Equality State wordt genoemd. Mede omdat vrouwen hier ook al tijdens de vroege geschiedenis dezelfde rechten hadden als mannen. Tegenwoordig is Wyoming een populaire vakantiebestemming voor echte liefhebbers van wildlife en natuur fenomenen. Deze zijn er dan ook in overvloed. De invloeden van de Indianen zijn hier nog steeds waar te nemen. Dit merk je aan bijzondere plaatsen zoals die bij Medicine Mountain. In Wyoming kun je Yellowstone en het Grand Teton National Park bezoeken. Je maakt kennis met warmwaterbronnen en bijzondere geisers. Wyoming herbergt ook nog diverse oude stadjes waar je rechtstreeks het Wilde Westen in wandelt. Reden te meer dus om een bezoek te brengen aan Wyoming tijdens je verblijf in Amerika.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Wyoming

bezienswaardigheid nummer 1

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is onderverdeeld in maar liefst drie staten. Dat wil direct wat zeggen over de omvang van het oudste National Park van Amerika. In het park komt menig natuurliefhebber aan zijn trekken. De landschappen wisselen zich in snel tempo af met onder andere geisers, terrassen en bijzondere warmwaterbronnen. Een bekende daarvan is de Grand Prismatic Spring. Deze vind je in het Midway Geyser Basin en is maar liefst 37 meter diep. Ook de Morning Glory Pool is een niet te missen bezienswaardigheid als je naar het Yellowstone National Park in Wyoming gaat. Een mooi uitzicht op de Grand Canyon of the Yellowstone ťn de bijbehorende watervallen krijg je bij Artistís Point. Naast diverse natuurverschijnselen bezoek je dit park ook om diverse soorten groot wild te spotten zoals bizons, beren en wolven.

Op deze site:
top 10 bezienswaardigheden van Yellowstone NP

Meer info:
https://www.nps.gov/yell/index.htm  

   
bezienswaardigheid nummer 2

Grand Teton National Park

Grand Teton National Park ligt in de buurt van Yellowstone. Het is een paradijs voor wandelliefhebbers. Het landschap wordt afgewisseld door hoge bergen en idyllische meren die vroeg in het winterseizoen al zijn bedekt met een dikke laag ijs. Om alle bijzondere bezienswaardigheden van het park goed te kunnen zien, kun je ervoor kiezen om Teton Park Road af te rijden. Onderweg is er voldoende gelegenheid om van het bijzondere uitzicht te kunnen genieten. Het park heeft daarnaast veel wild zoals bizons, beren en elanden. Deze kun je vooral treffen bij plaatsen zoals Moose Wilson Road en de Antelope Flats. Ook Oxbow Bend, vlakbij Jackson Lake, is daar een prima plek voor. Het Grand Teton Park heeft tevens een bezoekerscentrum waar je terecht kunt voor meer informatie en wandelroutes.

Meer info:
www.bijzondereplaatsen.nl/verenigde-staten/wyoming/grand-teton-national-park.htm

   
bezienswaardigheid nummer 3

Devils Tower

Als je in Wyoming verblijft, dan mag je een bezoek aan de Devils Tower niet overslaan. Dit is ook bijna onmogelijk, omdat de enorme berg van 250 meter hoog ineens opdoemt vanuit een vlak landschap. Je vindt de Devils Tower in de Black Hills. Van oudsher is het een heilige plek voor diverse indianenstammen. Rondom de berg kun je gebruik maken van diverse wandelroutes. Als je meer avontuurlijk bent ingesteld, kun je er ook voor kiezen om de berg te beklimmen. Bij de Devils Tower kun je eveneens het sculptuur Circle of Sacred Smoke bezichtigen. Hier wordt je duidelijk hoe belangrijk Devils Tower is voor diverse indianenstammen. Als je meer wilt weten over de berg, kun je ook het bezoekerscentrum bezoeken voor diverse tentoonstellingen en de geschiedenis van dit bijzondere gebied.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Hellís Half Acre

Hellís Half Acre vind je nabij Casper, een stad dichtbij Wyoming aan highway 20. Dit gebied bestaat uit een kloof waarin je de meest uiteenlopende rotsformaties kunt bewonderen. In feite zijn dit bomen die geŽrodeerd zijn. Voor de mensen die hun fantasie de vrije loop kunnen laten is dit een heerlijke plek. Van het ene op het andere moment waan je je op een plaats dat lijkt op een maanlandschap, terwijl het iets verderop lijkt alsof je door een sprookjesachtig bos loopt. Hellís Half Acre beslaat ongeveer 1,5 km2 en is absoluut een bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je verblijf in Wyoming.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Medicine Wheel

Het Medicine Wheel vind je vlakbij de Medicine Mountain. Het wiel is in feite een kring met stenen welk het uiterlijk van een rad of een wiel heeft. Toch heeft het Medicine Wheel een diepe betekenis. Deze werd namelijk door de indianenstammen gebruikt om genezing te vragen en gebeurtenissen te kunnen voorspellen. Een goed voorbeeld van een genezing door het Medicine Wheel zijn de verbrandingen van opperhoofd Burnt Face. Je vindt deze bezienswaardigheid in het Bighorn National Forest. Om het Medicine Wheel te kunnen bereiken, leg je een wandelroute van ruim 2 kilometer af, maar deze is dan ook zeker de moeite waard. Tot op de dag van vandaag worden er door de indianen nog offers gebracht op deze plaats.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Independence Rock

De Independence Rock kun je vinden langs de Oregon Trail. De rotsformatie is eenvoudig te herkennen aan de vorm van een walvis. Anders dan je misschien zou denken, is de rots vernoemd naar een wagon. Dit was de eerste trein die deze locatie in 1830 bereikte. Een bezoek aan Independence Rock is prima te combineren met een mooie wandeling. Deze voert je langs de gehele rotsformatie waaronder ook Register Cliff. Hier kun je rotswanden bewonderen waar je de namen van oude pioniers kunt ontwaren. Zij hebben hun namen destijds in de wanden van zandsteen gekerfd. De wandeling is ongeveer 1,5 kilometer lang en zeker de moeite van het belopen waard.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Cody

Als je een bezoek brengt aan Cody, word je rechtstreeks het Wilde Westen in gesleept. Dit is de stad die vernoemd is naar de alom bekende Buffalo Bill. In werkelijkheid heette hij William Frederick Cody en heeft een belangrijke rol gespeeld in de oprichting van het stadje. In Cody kun je dan ook het Buffalo Bill Historical Center bezoeken, waar je alles te weten komt over de hoofdrolspeler, de wapens die destijds gebruikt werden en de dieren die in dit gebied leven. De Old Trail Town is een groep historische bouwwerken waar je tevens kunt genieten van een echte wild west show. Cody is natuurlijk ook onlosmakelijk verbonden met rodeo. Je kunt er dan ook volop genieten van diverse shows en barrel races. Als je het gebied liever op eigen gelegenheid verkent, kun je er ook voor kiezen om een echte huifkar te huren.

   
bezienswaardigheid nummer 8

National Elk Refuge

National Elk Refuge is gelegen in het noordwesten van Wyoming, vlakbij Jackson. Dit natuurgebied is maar liefst 25.000 hectare groot en is een belangrijk toevluchtsoord voor beschermde diersoorten. De eland is daarvan het belangrijkst. Maar, in het park kun je ook andere dieren bekijken zoals wolven, bizons, beschermde vogels en vissen in de Gros Ventre rivier. Het park bestaat naast heuvels en moerassen uit uitgestrekte vlaktes en bossen. Deze bestaan vooral uit Espen, douglas-sparren, espen en Lodgepole Pine. National Elk Park Refuge is een uitstekende plaats om een mooie wandeling te maken waarbij je tegelijkertijd kunt genieten van de indrukwekkende natuur en landschappen om je heen.

Meer info:
www.fws.gov/refuge/national_elk_refuge/  

   
bezienswaardigheid nummer 9

Mormon Row Historic District

In Grand Teton National Park vind je Mormon Row Historic District. Dit park omvat een aantal authentieke gebouwen en historische boerderijen waaronder de wereldwijd bekende boerderij T.A. Moulton Barn. In dit gebied hebben de mormonen tevergeefs geprobeerd om een bestaan op te bouwen. Hoewel de Mormonen verdwenen zijn, kun je hier nog veel historische bouwwerken uit die tijd bewonderen. Als je van plan bent om Mormon Row te gaan bezoeken, is de Grand Teton Safari een aanrader. De route brengt je als vanzelfsprekend naar de historische omgeving, maar onderweg kun je ook genieten van de indrukwekkende bergen en het landschap waarin veel bizons, herten en elanden leven.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Jackson

Jackson staat bekend om haar wintersportgebied en ski resorts, maar zeker ook om andere bezienswaardigheden. De stad vind je in Jackson Hole Valley en is dichtbij het Grand Teton en Yellowstone National Park gelegen. Ook het National Museum of Wildlife Art kun je hier bezoeken. Tijdens een bezoek aan Jackson mag je Town Square niet overslaan. Dit betreft het centrum van Jackson welke zeer herkenbaar is aan de bogen die gemaakt zijn van hertengeweien. Je kunt er tevens een monument bezoeken ter ere van de verloren soldaten uit dat district. Rondom het plein kun je diverse winkels en restaurants bezoeken. Jackson is ook bekend om haar festivals zoals het Fall Arts en Grand Teton Music Festival. Waar je zeker gebruik van zou moeten maken tijdens je bezoek aan Jackson is de kabelbaan die je naar het hoogste punt van de Rendezvous Mountain brengt op 1200 meter.

Meer info:
www.mooistedorpjes.nl/verenigde-staten/wyoming/jackson/  

   
 

Meer informatie over Wyoming:

beste reistijd voor Wyoming
bijzondere plaatsen in Wyoming
mooiste dorpjes in Wyoming
toeristische info over Wyoming

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies