top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Ho Chi Minh City, Vietnam

Vietnam
top 10 bezienswaardigheden:

Hanoi
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Nha Trang
Vietnam

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo HCMC
reisadvies reisadvies Vietnam

... meer handige websites

 

De economische belangrijkste en tevens grootste stad van Vietnam is Ho Chi Minh City. De echte hoofdstad ligt een stuk noordelijker en dat is Hanoi. Ho Chi Minh City ligt in het zuiden van Vietnam en stond eerder bekend als Saigon. Pas na de bemachtigde onafhankelijkheid, die tevens het einde van de Vietnamoorlog inluidde, werd de naam veranderd in Ho Chi Minh City. Het is een eerbetoon aan de Noord-Vietnamese revolutionair Ho Chi Minh. De stad Ho Chi Minh is een levendige stad. Er zijn bijna evenveel scooters als inwoners, althans zo lijkt het. Regels in het verkeer zijn er bijna niet en toch lijkt het vrijwel altijd goed af te lopen. Een weg oversteken lijkt haast onmogelijk en toch anticipeert het verkeer hier kunstig omheen. Voor de toeristen is het handig om je per cyclo te laten vervoeren. Deze fietstaxi’s loodsen je gemakkelijk door het verkeer en zo kun je van heel dichtbij de stad ervaren. De geuren, kleuren en geluiden prikkelen waarschijnlijk elk zintuig in je lichaam. Op elke hoek van de straat lijkt men hier bezig met het nuttigen en/of het bereiden van eten of heeft men een handeltje in ander soorten koopwaar. Op kleine kookpitten worden de meest heerlijke gerechten bereid, die gretig aftrek vinden onder de lokale bevolking. Elk pand is ingericht als winkel in uiteenlopende goederen. Vietnamezen lijken hier van elke gelegenheid gebruik te maken om iets bij te verdienen. Dit doen ze verder zonder heel opdringerig te zijn. De Chinese wijk Cho Lon heeft prachtige tempels en verdeeld in het centrum staan bijzonder fraaie bouwwerken zoals het operagebouw, het stadhuis en de Notre Dame. De moderne kant van de stad bestaat uit boeiende musea, groene parken, wolkenkrabbers, gezellige restaurants, leuke uitgaansgelegenheden, bomvolle markten en hippe winkels. Ho Chi Minh City is een bruisende stad die nog volop in ontwikkeling lijkt te zijn.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Ho Chi Minh City

bezienswaardigheid nummer 1 War Remnants Museum
Voor de entree van het War Remnants Museum in Ho Chi Minh City tref je een aantal gevechtsvliegtuigen en andere militaire voertuigen. Ze zijn allemaal gebruikt tijdens de gruwelijke Vietnam oorlog die bijna honderd jaar duurde. In het jaar 1975 werd dit museum opgericht onder de naam ‘The Gallery of American Crime. In het jaar 1995 werd dit omgedoopt tot het War Remnants Museum. Dit oorlogsmuseum in Ho Chi Minh City heeft drie etages die gevuld zijn met foto’s, films en verschillende voorwerpen die een beeld schetsen over de meest donkere periode van Vietnam, waarin de Vietnamezen genadeloos bleven vechten voor hun onafhankelijkheid. Niet alle foto’s zijn even geschikt voor jonge bezoekers. Met name het beeldmateriaal waarin je de resultaten en gevolgen ziet van de gruwelijke chemische aanvallen die destijds zijn gepleegd, zijn ronduit shockerend te noemen. De chemische cocktail die werd gebruikt staat bekend als Agent Orange.
http://warremnantsmuseum.com
   
bezienswaardigheid nummer 2 Ben Thanh Markt
De overdekte markt Ben Thanh ligt in het centrum van Ho Chi Minh City tussen de straten Phan Boi Chau, Phan Chu Trinh, Le Thanh Ton en het plein Quach Thi Trang. Zowel de lokale bevolking als de toeristen komen graag naar deze plek. Het wordt zelfs gezien als het symbool van de stad. Op de Ben Thanh Markt kun je naar hartelust shoppen voor kleding, souvenirs, tassen, hoeden, schoenen, bloemen, verse producten en keukengerei. Voorheen lag de Ben Thanh markt aan de rivier, maar nadat deze in vlammen was opgegaan werd er uitgekeken naar een meer centrale ligging. De opening werd destijds in 1914 uitvoerig gevierd met vuurwerk, praalwagens en duizenden toeschouwers.
www.bijzondereplaatsen.nl/vietnam/ho-chi-minh-city/ben-thanh-markt.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Cho Lon
De Chinese wijk van Ho Chi Minh City staat bekend als Cho Lon. Het is gelegen aan de westelijke oever van de rivier. In dit stadsdeel leven hoofdzakelijk Chinezen die naar Vietnam zijn geëmigreerd. Eén van de meest interessante bezienswaardigheden van Cho Lon is de Quan Am Pagode uit 1816. De Chinezen noemen deze Boeddhistische tempel ook wel liefkozend de Wen Temple Lang. Het is voor hen één van de meest belangrijke gebedsruimtes in de wijk. Veel mensen komen hier de goden aanbeden en branden er wierookstokjes. Je kunt er ook geld doneren en daarmee een plaatsje ‘inkopen‘ om voor langere tijd een wens of voorspoed kenbaar te maken. Ook wordt er regelmatig geld in de ovens gegooid. Dit zou de overleden personen ten goede komen na hun reïncarnatie. De vele zakken rijst die je er treft, zijn bedoeld om in tijden van nood mensen in eten te kunnen voorzien. Het is gebruikelijk om de knieën en schouders te bedekken alvorens je de tempel betreedt.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Ho Chi Minh Stadsmuseum
Vlakbij het Herenigingspaleis bevindt zich het stadsmuseum van Ho Chi Minh ‘Bao Tang Thanh Pho Ho Chi Minh’. Het museum is gevestigd in een voormalige woning van een Franse generaal, welke aan het eind van de negentiende eeuw werd gebouwd. Voor het ontwerp werd de Franse architect Alfred Houlhoux aangesteld. Het Ho Chi Minh Stadsmuseum presenteert een samenvatting van driehonderd jaar geschiedenis van Ho Chi Minh City. Doormiddel van foto’s, documenten, kleding en andere voorwerpen wordt er een aanneembaar beeld geschetst waarin de geschiedenis van de stad centraal staat. Een belangrijk en niet te vergeten deel is natuurlijk de Vietnamoorlog.
www.hcmc-museum.edu.vn
   
bezienswaardigheid nummer 5 Reunification Palace
Omstreeks de jaren zestig van de vorige eeuw, werd het Herenigingspaleis gebouwd aan de Nam Ky Khoi Nghia straat. De opdracht hiervoor was afkomstig van de president Ngo Dinh Diem. Het verving hiermee een paleis, wat eerder in gebruik was door Franse gouverneurs. Dit Franse paleis noemde men het het ‘Norodom Palace’. Het huidige ‘Reunification Palace’ werd echter nooit het onderkomen van president Ngo Dinh Diem, aangezien hij tijdens de bouw werd vermoord. De aanval kwam van de Zuid-Vietnamese generaal Duong Van Minh. Als reactie hierop werd het paleis bestormd door het Noord-Vietnamese leger en kort hierop werd het einde van de Vietnamoorlog aangekondigd. Hierna volgden onderhandelingen tussen Noor- en Zuid-Vietnam en kwam de Socialistische Republiek Vietnam tot stand. Sindsdien is het paleis omgedoopt tot Herenigingspaleis. In het paleis zijn tegenwoordig de president en diens ministers werkzaam. In de tuin van het Reunification Palace in Ho Chi Minh tref je nog een aantal militaire voertuigen.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Cu Chi tunnels
Voor vele zijn de tunnels die tijdens de Vietnamoorlog werden gebruikt het boegbeeld voor die tijd. Menig film over deze tumultueuze tijd in Vietnam heeft dan ook hier bij de Cu Chi tunnels vlakbij het gelijknamige dorp hun opnames gemaakt. Het complexe netwerk van gangen en kamers is dan ook een top bezienswaardigheid tijdens een bezoek aan Vietnam. Samen met een gids krijg je toegang tot de tunnels en kun je aan den lijve ondervinden hoe spannend dit destijds geweest moet zijn. Hier leefden en sliepen namelijk veel soldaten en strijders tijdens bloedstollende gevechten die vlak boven hun hoofd afspeelden. De temperatuur, beperkte zuurstof en gebrek aan daglicht zorgden voor erbarmelijke omstandigheden. En dan hebben we het nog niet gehad over de insecten, parasieten en ander ongedierte wat zich hier ook bevond. Tijdens je bezoek aan de Cu Chi tunnels krijg je tevens allerlei informatie over de boobytraps en andere manieren waarop de communisten hun belagers te slim af waren. Een ander onderdeel van de Cu Chi tunnels zijn de Ben Duoc tunnels. Deze zijn voor de toeristen iets meer aangepast voor comfort.
http://en.diadaocuchi.com.vn
   
bezienswaardigheid nummer 7 Streetfood Market
Het fenomeen Streetfood Market is ook Vietnam niet voorbij gegaan. Nu kun je in Vietnam en andere Aziatische landen vrijwel altijd op straat eten. Qua hygiëne kan dit behoorlijk spannend zijn. In Ho Chi Minh City hebben ze echter nu ook een meer westerse streetfood market, die deels vergelijkbaar is met food markets zoals je die in Antwerpen, Londen, Madrid en Amsterdam treft. Je kunt er bij verschillende kramen verschillende maaltijden kiezen, die je dan op een openbare ruimte gezamenlijk kunt nuttigen. Zo is er voor ieder een passend menu. De Streetfood Market van Ho Chi Minh is gelegen aan de Thu Khoa Huan niet ver van het Herenigingspaleis en de Ben Thanh Markt.
https://www.facebook.com/BenThanhstreetfoodmarket
   
bezienswaardigheid nummer 8 De Notre-Dame
De kathedraal in de binnenstad van Ho Chi Minh ‘Nha Tho Duc Ba’ staat ook wel bekend als de Notre Dame. De basiliek is gewijd aan de Maagd Maria en werd omstreeks 1877 gebouwd in Saigon. Men had de hoop dat ze vrede zou brengen naar Vietnam. De opdracht voor deze Rooms-katholieke kerk kwam van bisschop Isidore Colombert, een katholieke Franse missionaris. De rode tegels die op bakstenen lijken, zijn afkomstig uit Marseille. Pas in 1895 werden de twee torens met elk zes klokken toegevoegd.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Het koloniale hoofdpostkantoor van Saigon
De ‘Buu dien Trung tam Sai Gon’ is een in koloniale Europese stijl opgetrokken postkantoor. Het ontwerp is afkomstig van de inmiddels wereldberoemde ingenieur Gustave Eiffel. De eerste steen van dit bouwwerk werd gelegd in 1886. Het loont zeker de moeite om het postkantoor van binnen te bewonderen. Het kleurgebruik alsmede de decoratie is erg mooi. En ook de twee wandschilderingen met titels als ‘Telegraphiques du Sud Vietnam et Cambodge 1936’ en ‘Saigon et ses environs 1892’ zijn bijzonder fraai te noemen. Boven de klok hangt het portret van de communistische leider Ho Chi Minh.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Skybars
Een goed moment om afstand te nemen van de drukte en het lawaai van de stad, doe je door een bezoek te brengen aan één van de skybars in Ho Chi Minh City. Zo kun je bijvoorbeeld de skybar van de Centec Tower bezoeken. Het ultra hippe restaurant Shri heeft hier tevens een aangrenzend lounge terras, waarvandaan je een waanzinnig uitzicht hebt over de stad Ho Chi Minh. Of uitzicht vanuit het hoogste gebouw van de stad, namelijk vanaf de Heli Bar in Bitexco Financial Tower. Andere leuke skybars zijn: de Chill Sky Bar in de Ab Tower, Glow Skybar, Breeze Sky Bar en de heel betaalbare variant bij The View Rooftop Bar.
   
 

Meer informatie over Ho Chi Minh City:

Ho Chi Minh City informatie
bijzondere plaatsen in Ho Chi Minh City

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies