top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Nha Trang, Vietnam

Vietnam
top 10 bezienswaardigheden:

Hanoi
Ho Chi Minh City
Hoi An
Huť
Nha Trang
Vietnam

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Nha Trang
reisadvies reisadvies Vietnam

... meer handige websites

 

In de provincie Khanh Hoa ligt de populaire badplaats Nha Trang, die ook wel de parel van de Zuid-Chinese Zee wordt genoemd. Cam Ranh Airport is de internationale luchthaven van Nha Trang. Tijdens het hoogseizoen komen hier wekelijks volle vluchten met toeristen aan. Het merendeel is afkomstig uit Rusland. Dat is ook goed terug te zien aan de Russische teksten die je op meerdere plaatsen in de stad tegenkomt. Nha Trang is gelegen aan de oostelijke kust van Vietnam. Het meest toeristische deel van de stad bevindt zich in de omgeving van de Tran Phu boulevard, waar ook het Gemeentestrand te vinden is. En ook de straten hier achter worden veelvuldig bezocht. Omdat de inwoners van Nha Trang grotendeels de boeddhistische stroming aanhangt, tref je in Nha Trang vrij veel boeddhistische tempels aan. De Thap Ba Cham tempel is de meest bekende hiervan. Andere bezienswaardigheden van Nha Trang zijn de goede restaurants met alligator op de kaart, het Alexander Yersinmuseum, de warmwaterbronnen en het bruisende Vinpearl park op het eiland Hon Tre.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Nha Trang

bezienswaardigheid nummer 1 Po Nagar
De hindoeÔstische tempel Po Nagar is bijzonder populair bij toeristen. De tempel uit het Chamrijk, werd hoogstwaarschijnlijk in de achtste eeuw gebouwd aan de Cai rivier van Nha Trang. Door de jaren heen is de tempel veelvuldig geplunderd. Van de rijkdommen, waaronder edelstenen en goud, is geen spoor meer te bekennen. Van de oorspronkelijke acht torens, zijn er nu nog vier te bewonderen. Toch is de Po Nagar tempel prachtig om te zien. De weelderige tuin wordt goed onderhouden en ook de tempels behouden hun uitstraling. Bezoekers mogen de tempels betreden indien de knieŽn en schouders bedekt zijn. Er zijn hiervoor zelfs omslagdoeken te leen. Ook dien je de schoenen uit te doen.
Elk jaar vindt hier de Po Nagar Festival plaats, wat echt een happening is.
www.bijzondereplaatsen.nl/vietnam/nha-trang/po-nagar.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Long Son Pagode
De meest bekende en tevens imposante pagode van Nha Trang is de Long Son Pagode. De boeddhistische pagode die op de Trai Thuyheuvel werd gebouwd, heeft vele jaren geleden onder de verschillende weersinvloeden. Het is daarom al meerdere malen gerestaureerd. Middels het beklimmen van een aantal treden bereik je een meters hoge in witte steen opgetrokken zittende Boeddha. Aan de achterzijde van dit beeld bevindt zich de ingang van een kleine ceremoniŽle ruimte. Op het terrein bevindt zich tevens een liggende boeddha van meer dan vijftienhonderd kilo. Het werd geschonken door boeddhisten uit Hue.
www.bijzondereplaatsen.nl/vietnam/nha-trang/long-son-pagoda.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Stranden
Behalve de boeiende cultuur en een prettig klimaat is Nha Trang ook erg populair om de prachtige stranden. De hele kustlijn van de stad bestaat uit een fijn stuk strand waarlangs je heerlijk kunt wandelen. Het telt ongeveer zeven kilometer. De Tran Phu boulevard wordt deels door een groene strook en wat horeca gescheiden van het strand. En ook de stranden van de eilanden die bij Nha Trang horen zijn bijzonder fraai te noemen. Het eiland Hon Ong leent zich bijvoorbeeld uitstekend om er te duiken en snorkelen. Maar ook bij Hon Mun is tussen het koraal een fantastische onderwaterwereld gelegen. De stranden bij het noordelijk gelegen Dai Lanh eiland zijn bijna idyllisch te noemen. Helaas ligt er een zeer drukke snelweg achter die veel lawaai produceert. De bergachtige omgeving met zijn eigen charme maakt daarentegen weer veel goed.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Warmwaterbronnen van Thap Ba
Het bezoeken van de warmwaterbronnen van Thap Ba zijn een leuk uitje voor het hele gezin. Dit spa resort leent zich uitstekend voor een dagje relaxen. Je kunt er een mineralen modderbad nemen van 38 graden, je laten masseren of zwemmen in ťťn van de warmwaterbronnen die er aanwezig zijn. Het geheel is omringt door een tropische tuin met daarin veel palmbomen, zandstrandjes, horeca en relaxruimtes. Voor extra rust is er tevens een vip gedeelte gereserveerd. De warmwaterbronnen van Thap Ba hebben tevens handdoeken en badkleding in bruikleen.
http://tambunthapba.vn/
   
bezienswaardigheid nummer 5 De eilanden van Nha Trang
De Vietnamese stad Nha Trang heeft behalve het vaste land ook nog eens zoín negentien eilanden. Het grootste eiland van Nha Trang is Hon Tre. Dit eiland heeft een oppervlakte van meer dan twee-en-dertig vierkante kilometer. Op het eiland wonen veelal vissers en er zijn vrijwel altijd toeristen te vinden. Het merendeel komt af op het Vinpearl resort. Middels een kabelbaan laten veel toeristen zich vervoeren naar Hon Tre om die dag een bezoek te brengen aan het Vinpearl pretpark, de golfbaan of ander vertier. Het kleinste eiland van Nha Trang is Hon Noc. Andere leuke eilanden om te bezoeken zijn: het zwarte eiland Hon Mun, Hon Tam met zijn bijzondere grotten en ongerepte natuur en het visserseiland Hon Chong waar je uitermate goede vis kunt eten.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Vinpearl Land
Inmiddels heeft het eiland Hon Tre veel bekendheid verworven. Investeerders hebben hier namelijk een amusementspark geopend onder de naam Vinpearl. Het eiland stampt in razend tempo de meest luxueuze resorts uit de grond waar toeristen zich te goed kunnen doen aan alles wat je van een luxe vakantie mag verwachten. Vinpearl Amusements Park is ook leuk om een dagje te bezoeken. Het heeft behalve een vijfsterren resort ook mooie zandstranden, zwembaden, een aquarium, een amfitheater, een overdekt winkelcentrum, dolfijnen shows, het pretpark Vinpearl Land, Vinpearl Safari park, Vinpearl Game center en zelfs een schaatsbaan.
www.vinpearlland.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 National Oceanographic Museum of Vietnam
Het aquarium van Nha Trang is een leuk uitje voor jong en oud. Helaas is de accommodatie deels verouderd, waardoor het soms een treurige aanblik heeft. Liefhebbers kunnen er in ieder geval uiteenlopende vissoorten van dichtbij bewonderen, waarvan enkele zeer giftige soorten. Daarnaast is er een geraamte van een walvis aanwezig en kun je nog een enorme collectie potten met allerlei vissen, krabben en andere diersoorten op sterk water te bewonderen. De collectie is een verzameling van bijna negentig jaar. Het National Oceanographic Museum of Vietnam ligt net een paar kilometer buiten Nha Trang bij de plaats Cau Da.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Nha Tho Nui
In het Nederlands vertaald betekent Nha Tho Nui, de kerk van de berg. De katholieke Nha Trang kathedraal werd omstreeks 1928 gebouwd aan de voet van Mount Cotton. De inhuldiging vond vijf jaar later plaats. De opdracht tot het bouwen van deze kerk was afkomstig van de Franse priester Louis Vallet. Na diens overlijden in 1945, werd hij hier begraven. De bouwstijl van de kerk laat zich het best omschrijven als gotisch. Het kruis van de kerk bevindt zich op achtendertig meter hoogte.
www.bijzondereplaatsen.nl/vietnam/nha-trang/nha-trang-kathedraal.htm
   
bezienswaardigheid nummer 9 Impressions Museum
Het bezoeken van het Impressions Museum van Nha Trang kan een welkome afwisseling zijn op de andere toeristische bezienswaardigheden. Dit museum is namelijk vooral bedoeld om je van de wijs te brengen. Niets is wat het lijkt en wat het lijkt is het niet, dat is de boodschap. Zet jezelf hier op de foto terwijl je op het plafond loopt. Of bekijk jezelf alsof je gekrompen bent en alles om je heen is levensgroot. Alles lijkt hier mogelijk in het Impressions Museum van Nha Trang.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Ba Ho waterval
De prachtige waterval Ba Ho is met name tijdens het regenseizoen een top bezienswaardigheid. Het water dendert dan hier een behoorlijke route naar beneden om al kletterend en spetterend te eindigen bij de Ba Ho waterval. De route er naartoe kan best een uitdaging zijn, zeker wanneer de temperatuur hoog is. De Ba Ho waterval ligt namelijk in een natuurgebied buiten de stad Nha Trang op ongeveer twee kilometer van het dorp Phu Huu. Goede schoenen zijn zeker handig tijdens de wandeling.
   
 

Meer informatie over Nha Trang:

Nha Trang informatie
bijzondere plaatsen in Nha Trang

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies