top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Kaapstad, Zuid-Afrika

Zuid-Afrika
top 10 bezienswaardigheden:

Johannesburg
Kaapstad
West-Kaap
Zuid-Afrika

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Kaapstad

... meer handige websites

 

Kaapstad is op Johannesburg na de grootste stad van Zuid-Afrika. Vroeger was het in het zuidwesten van het land gelegen Kaapstad een belangrijk punt op de handelsroutes tussen Azië en Nederland. De Nederlanders hadden hier bij Kaap de Goede Hoop een verversingspunt opgezet waar de Vereenigde Oost-Indische Compagnie volop gebruik van maakte. Tegenwoordig is Kaapstad één van de leukste steden om te bezoeken in Zuid-Afrika. In tegenstelling tot het vrij gevaarlijke Johannesburg kun je in Kaapstad prima op vakantie en genieten van een moderne levendige stad.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Kaapstad

bezienswaardigheid nummer 1

Tafelberg

Een prachtig natuurfenomeen in Kaapstad is de duidelijk zichtbare Tafelberg. Deze beroemde berg van Kaapstad is een herkenningspunt die hoog boven de stad uitsteekt. Het hoogste punt van de iets meer dan drie kilometer lange berg is te vinden bij McLear’s Beacon op 1086 meter hoogte. De Tafelberg is met verschillende wandelingen te beklimmen. Iets minder vermoeiend is het om met de kabelbaan te gaan. Het uitzicht is zeer de moeite waard.

   
bezienswaardigheid nummer 2

Nationaal park Tafelberg

Rondom de beroemde Tafelberg is een Nationaal park te vinden wat in 1998 is gesticht. In dit park zijn de Afrikaanse pinguïns te vinden en heel veel andere flora en fauna. Het park is ongeveer 35.000 ha groot en nog altijd wordt er aan uitbreiding gedacht. Let op de bavianen die je hoogstwaarschijnlijk in dit park tegen zult komen. Ze zijn niet allen even lief, maar wel altijd op zoek naar iets eetbaars.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Victoria & Alfred Waterfront

Aan de voet van de Tafelberg en vlakbij de haven van Kaapstad ligt het gezellige Victoria & Alfred Waterfront. Hier is het allemaal te doen op het gebied van winkelen, restaurants en het boeken en bezoeken van verschillende attracties en excursies. Verder zijn er markten met handwerken zoals bijvoorbeeld sieraden te vinden. Een deel is overdekt, maar het grootste deel bevindt zich in de buitenlucht. Hierdoor is er een gezellige eenheid ontstaan met de omgeving.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Robbeneiland

Op een aantal kilometer ten noorden van Kaapstad ligt het eiland waar Nelson Mandela een deel van zijn 27 jaar gevangenschap heeft doorgebracht. Dit eiland is het bekende Robbeneiland. In 1991 is er een einde gekomen aan de beruchte gevangenschap op dit eiland voor strijders tegen de apartheid. Tegenwoordig is er een museum te vinden waarin verteld word over hoe het democratische Zuid-Afrika heeft kunnen ontstaan.

Reserveer je tickets:
bezoek Robbeneiland met gids

   
bezienswaardigheid nummer 5

Kasteel de Goede Hoop

In opdracht van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) werd er rond 1670 een fort gebouwd die nu bekend staat als oudste nog bestaande Europees bouwwerk in Zuid-Afrika. Het gebied rondom dit kasteel ‘de Goede Hoop’ heeft onder andere een kerk, werkplaatsen, een bakkerij, woonruimtes, winkels en wat gevangeniscellen. Nu is er een militaire museum te vinden en een privé collectie van William Fehr (bekende zakenman die bijzondere kunst verzamelde).

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Slave Lodge

Het museum over de slaven van Kaapstad is te vinden naast de historische Groote Kerk aan de Adderley Street. Vroeger verbleven de slaven op dit plein terwijl hun eigenaren een dienst in deze kerk bezochten. Voorheen was dit museum meer bekend als het Culturele Historisch Museum. De slavernij is sinds 1838 hier officieel afgeschaft.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Bo-Kaap

Bo-Kaap is een multiculturele wijk die in het centrum van Kaapstad ligt. De buurt is vreselijk fotogeniek. Niet voor niets dat bekende en minder bekende influencers hier graag tijd spenderen om foto's voor hun social media te maken. Felgekleurde huisjes uit de 17e en 19e eeuw sieren dit prachtige stuk van de stad. Een aantal moskeeën en andere Islamitische heiligdommen liggen verspreid over deze wijk. Eén van de oudste gebouwen is het Bo-Kaap Museum aan Wale Street. Het was een van de eerst gebouwde stenen huisjes. Met een bezoek aan dit museum ga je werkelijk een stap terug in de tijd.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Kirstenbosch National Botanical Garden

Ten oosten van het Nationaal Park Tafelberg ligt het Kirstenbosch Nationaal Botanische Tuin. Er zijn verschillende wandelingen te maken tussen de meer dan 22.000 inheemse planten die het gebied rijk is. Er is zelf een stukje gereserveerd voor het onderhouden van geneeskrachtige planten die gebruikt worden voor het behandelen van een aantal kwalen. In een grote glazen overdekte serre worden planten gekweekt waaronder de Savanne, Fynbos en Karoo.

Meer info:
www.sanbi.org

   
bezienswaardigheid nummer 9

City Hall

Aan de Grand Parada vind je het prachtige gebouw “City Hall” van Kaapstad. Het is gebouwd in Renaissance stijl en heeft daardoor een vorstelijk uiterlijk. Regelmatig worden er concerten gegeven door het wereldberoemde Cape Philharmonic Orchestra. Op het balkon heeft Nelson Mandela in 1990 na zijn vrijlating van Robbeneiland hier zijn eerste toespraak gehouden.

   
bezienswaardigheid nummer 10

City Bowl Markt

Elke zaterdag is er een fantastische markt met een zeer uitgebreid aanbod van streekproducten te vinden in een oud rood/wit gebouw aan Hope Street. De meest heerlijke hapjes en gerechten staan hier uitgestald

   
 

TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Kaapstad. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Kaapstad. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Kaapstad:

beste reistijd voor Kaapstad
Kaapstad in 24 foto's
Kaapstad in één dag
Kaapstad tips
Kaapstad voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies