top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Malmö

Zweden
top 10 bezienswaardigheden:

Malmö
Stockholm
Zweden

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Malmö
reisadvies reisadvies Zweden

... meer handige websites

 

Zweden is een bestemming die, met de komst van de brug die Denemarken met het Scandinavische land verbindt, steeds populairder is geworden. Eén van die interessante bestemmingen is de stad Malmö. Na Stockholm is dit de grootste stad van het land en bovendien ligt Malmö in het zuiden van Zweden, waardoor de stad goed bereikbaar is.
Malmö is een leuke bestemming voor een citytrip. De stad heeft veel interessante bezienswaardigheden die ervoor zorgen dat je hier makkelijk een paar dagen kunt verblijven zonder dat je je zult vervelen. Laat je verrassen door deze leuke stad.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Malmö

bezienswaardigheid nummer 1 Turning Corso
Eén van de in het oog springende gebouwen die sinds het begin van deze eeuw zeer bepalend is voor de skyline van Malmö is ‘Turning Corso’. Deze wolkenkrabber werd ontworpen door Santiago Calatrava, een wereldbefaamde Spaanse architect die over de hele wereld iconische bouwwerken heeft ontworpen. Turning Corso werd geopend in 2005 en is eigendom van de Zweedse woningcorporatie en dient als appartementsgebouw. De toren is 190 meter hoog en ligt recht tegenover de Deense hoofdstad Kopenhagen, die je van hoger gelegen verdiepingen vaak prima kunt zien liggen. Het is mogelijk om het complex te bezoeken en van een hogere verdieping te genieten van het adembenemende uitzicht.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Katrinetorp
In het zuidelijke deel van het grondgebied van Malmö ligt Katrinetorp. Katrinetorp is prachtig voorbeeld van een Zweeds herenhuis en boerderij. Wat je opvalt als je Katrinetorp bezoekt is de enorme ruimte waarop het complex is gesitueerd. Dit straalt rust uit en zorgt voor de nodige ontspanning. De boerderij werd al opgericht in 1799 en is al die jaren zeer goed bewaard gebleven. Tegenwoordig kun je de boerderij en het domein bezoeken. Zo leer je meer over deze typische Zweedse boerderij en de functie die het had. Niet alleen de buitenzijde van de gebouwen zijn mooi; ook aan de binnenzijde zijn een aantal mooie muurschilderingen en authentiek Zweeds interieur te bewonderen.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Moderna Museet
Oorspronkelijk heeft het ‘Moderna Museet’ zijn wortels in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Hier opende het museum in 1956 haar deuren met een tentoonstelling van werken van Pablo Picasso. Deze tentoonstelling was geroemd en zorgde ervoor dat het museum al naam had gemaakt voor het officieel open ging in 1958. Zoals de naam al doet vermoeden focust de collectie van het museum zich op moderne en hedendaagse kunst. Sinds 2009 is er een locatie geopend in Malmö. Het museum is ondergebracht in een voormalige elektriciteitscentrale. De combinatie van industrieel erfgoed en hedendaagse kunst geeft duidelijk een extra dimensie. Naast de kenmerken van het oude industriële erfgoed is er een combinatie gemaakt met hedendaagse architectuur om het museum een aanzien te geven dat past bij het imago van Moderna Museet.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Malmöhus
Als je in Malmö bent mag een bezoek aan het Malmöhus zeker niet ontbreken. Alleen al omdat het huis letterlijk genoemd is naar de Zuid-Zweedse stad kom je er eigenlijk niet omheen. Natuurlijk mag een naam alleen niet voldoende zijn om te bepalen of je iets wilt zien. Het middeleeuwse kasteel is gewoon zeer de moeite van een bezoek waard. Het Malmöhus maakt deel uit van Malmö Museer waar tentoonstellingen te vinden zijn omtrent technologie, scheepvaart en geschiedenis. Ook maakt een oude gevangenis deel uit van het complex waar een aantal beruchte Zweedse gevangenen hebben vastgezeten om hun straf uit te zitten of in afwachting van hun executie. Het hele Malmöhus is zowel aan de buitenzijde als binnen een interessante bezienswaardigheid.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Disgusting Food Museum
Zweden is bekend om zijn vintage haring genaamd ‘Surströmming’. Deze gefermenteerde haring is een ware delicatesse voor veel Zweedse mensen. Als de Zweden dit eten valt altijd wel op dat zij ervoor kiezen om dit gerecht buiten te eten. Wanneer het blikje haring, dat ver over datum is, wordt opengetrokken komt er namelijk een vrij penetrante misselijkmakende geur vrij. Er zijn wel leuke filmpjes te vinden wanneer je zoekt op de term Surströmming. Dit gerecht alleen al rechtvaardigt een museum met verschrikkelijke gerechten die ofwel vreemde geuren of smaken hebben, ofwel een vreemde associatie ten aanzien van welk dier er wordt gebruikt voor het gerecht. In dit museum kun je kennis maken met al deze extreme aspecten van de culinaire wereld.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 St. Petri Kyrka
Malmö is een veelzijdige stad met tal van gebouwen uit verschillende periodes. De St. Petri Kyrka is een kerkgebouw dat dateert uit de veertiende eeuw. Het kerkgebouw is het meest bekende bouwwerk in de Gotische stijl die je kunt vinden in Malmö. Kenmerkend voor deze kerk zijn de trapgevels die de vier zijden van de toren markeren. Naast de Gotische elementen aan de buitenzijde van de kerk heeft ook de binnenzijde een aantal interessante hoogtepunten. Zo zijn er een aantal mooie Fresco’s en het altaar oogt indrukwekkend. Deze geldt als grootste altaar van Scandinavië en is maar liefst 15 meter hoog. Ook de librije van de kerk is zeer de moeite waard door een collectie boeken uit de zestiende eeuw.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Lilla Torg
Een plaats in Malmö waar het goed toeven is, is Lilla Torg. Vertaald naar het Nederlands betekent dit het ‘kleine plein’. Het plein ligt in de historische binnenstad van Malmö en wordt geflankeerd door mooie oude gebouwen en grote terrassen waar je lekker kunt genieten van een hapje en een drankje. Het plein is mooi centraal gelegen en vanuit deze plek kun je veel andere interessante plaatsen van Malmö relatief makkelijk en snel bereiken. Of het nou het winkelgebied is, musea zijn of andere interessante plaatsen, vanaf Lilla Torg ben je er meestal zo. Het plein wordt opgesierd door de mooie oude gebouwen en is één van de gezelligste plekken. Het oogt zeer authentiek.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Ebba’s House
Ebbas Hus, zoals de Zweden deze locatie noemen, is niet alleen het kleinste huis van de stad Malmö. Naast dat het kleine gele huisje bekend staat als het kleinste van de stad is het ook het onderdak van het heksenmuseum. Het oogt van buiten ook wel als een heksenhuisje. Het huisje is dan ook genoemd naar de heks Ebba en de kleine kamertjes zien er nog uit zoals ze eruit hebben moeten zien toen Ebba de woning moest verlaten. Het is een leuk en leerzaam klein museum waar je gratis een bezoekje aan kunt brengen. In tegenstelling tot enkele grote musea, zoals het Louvre, het rijksmuseum en hermitage heb je hier niet meerdere dagen nodig om alles te zien, en sta je na een half uurtje weer buiten.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Kungsparken
Het centraal gelegen park van Malmö is ‘Kungsparken’. Daarmee is het ook het oudste park van de Zweedse stad. De eerste tuinen van het park werden gerealiseerd 1870. Het park is ontworpen door de Deense landschapsarchitect Ove Høegh Hansen, die zich liet inspireren door de typische Engelse tuinen. Het park heeft een oppervlakte van ruim acht hectare en is tegenwoordig een oase van rust in de drukke stad Malmö. Enkele kenmerkende bezienswaardigheden in het park zijn de fontein, het kanaal waar je langs kunt wandelen en een aantal gebouwen. Enkele van deze gebouwen zijn een universiteit en een casino.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Slottstradgarden
Wanneer we Slottsträdgården gaan vertalen naar het Nederlands komen we uit op ‘kasteeltuin’. Deze open tuin met organische gewassen ligt midden in de stad. De tuin is samengesteld uit beplanting die ervoor zorgt dat elk seizoen interessant is om de tuin te bewonderen. In totaal heeft de tuin een oppervlakte van 12.000 vierkante meter. De tuin is opgedeeld in verschillende kleinere tuinen. Gestreefd wordt naar een zo ecologisch verantwoord mogelijke manier van teelt. Hiervoor worden veel biologische methoden toegepast. Een leuke plaats voor een terras waar je kunt genieten van de tuinen onder genot van een drankje is de ‘Castle garden café’.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Malmö. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Malmö. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Malmö:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies