top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Geneve, Zwitserland

Zwitserland
top 10 bezienswaardigheden:

Basel
Geneve
Zürich
Zwitserland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Geneve

... meer handige websites

 

In het Franstalige gedeelte van Zwitserland ligt de mooie stad Genève aan het gelijknamige meer. Naast de vele internationale organisaties die er kantoor houden zijn er een aantal indrukwekkende musea te bezoeken, die de stad interessant maken. Het is verder een redelijk groene stad met een aantal leuke parken. Er zijn goede restaurants te vinden en de uitzichtpunten aan het meer zijn er bijzonder. Vooral het spuitende fontein is een plaatje om te zien.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Geneve

bezienswaardigheid nummer 1 St. Pierre Kathedraal

Vanaf de heuvel van de stad domineert de kathedraal het stadsbeeld. Rond de twaalfde eeuw heeft de kathedraal zijn huidige omvang verkregen. Onvermijdelijk zijn de verschillende aanpassingen aan het uiterlijk in de loop van de jaren. Oorlogen en branden hebben hier een aandeel in gehad. De neo-klassieke gevel dateert uit het midden van de 18e eeuw. Na het afleggen van zo’n 157 treden heb je vanuit noorden van de kathedraal een fraai uitzicht over de stad en het meer.

   
bezienswaardigheid nummer 2 Place du Bourg du Four

In het hart van het centrum ligt dit prachtige plein met zijn bloemenfontein. Het fontein dateert uit de 18e eeuw toen het plein ook al bekend stond als ontmoetingsplaats voor onder andere handel. De architectuur uit de 16e, 17e en 18e eeuw geven het plein een bijzonder aanzien. Met mooi weer zijn er veel terrassen en straatartiesten te vinden.

   
bezienswaardigheid nummer 3 Fontein van Genève (Jet d’Eau)

De meesten herkennen foto's van Geneve aan de in het meer gelegen Jet d'Eau. Dit wereld beroemde fontein is eigenlijk een symbool van de stad. Op menig reclamemateriaal over de stad, staat de fontein prominent in beeld. Waarschijnlijk behoort het tot het meest gefotografeerde onderdeel van de stad. Maar liefst vijfhonderd liter water per seconde wordt tot een hoogte van honderdveertig meter gespoten. Als de wind een beetje ‘verkeerd’ staat ben je zo drijfnat. Vooral ‘s avonds als het fontein verlicht is, is het fantastisch mooi.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Maison Tavel

Het prachtige pand waarin dit museum zich huisvest behoorde eens toe aan de adellijke familie Tavel. Het pand werd in 1963 overgenomen door de stad Genève. Sindsdien is het gehele pand gewijd aan de stedelijke geschiedenis en het dagelijkse leven van Genève. Je vindt dit museum ten noorden van het Parc des Bastions.

   
bezienswaardigheid nummer 5 Parc des Bastions

In 1817 werd dit stadspark opgericht door A.P. de Candolle. Het park staat vol met fonteinen, monumenten en standbeelden. Verder vind je er een levensgroot dam- en schaakspel vlakbij een terras. De botanische tuinen, rotstuinen en het arboretum worden keurig netjes onderhouden.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Jardin Anglais

Deze Engelse Tuin uit werd aangelegd in 1854 en is sindsdien alleen maar groter en uitgebreider geworden. Het bronzen fontein met zeemeerminnen is een waar pronkstuk. Het werd in 1862 geplaatst door de Parijse beeldhouwer Andre Alexis. Volgens de lokale bevolking is dit het meest levendige park van de stad.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Palais des Nations

In het Ariana Park staat het dit statige pand wat gebouwd werd om te dienen als hoofdkwartier van de Volkenbond. Tegenwoordig dient het als kantoor voor de Verenigde Naties in Genève. Er werd een ontwerp wedstrijd gehouden en uit de 377 inzendingen werd dit enorme bouwwerk gekozen. Tussen 1929 en 1936 werd het gebouwd in een prachtig park.

   
bezienswaardigheid nummer 8 Internationale Rode Kruis en Rode Halve Maan Museum

Het in 1988 geopende museum trekt jaarlijks tussen de 70 en 80.000 mensen. Het museum laat zien waar het Rode Kruis en de Rode Halve Maan voor staan en welke activiteiten er hebben plaats gevonden in de wereld. Het museum staat naast de hoofdvestiging van het Internationale Comité Rode Kruis.

   
bezienswaardigheid nummer 9 MAMCO

In de trendy wijk Plainpalais Genève staat een fabriek uit 1950 waarin het museum voor de hedendaagse kunst is gevestigd. Hier wordt geprobeerd om de hedendaagse kunst begrijpelijk te maken voor zijn bezoekers of je in ieder geval aan het denken te krijgen. Regelmatig worden er nieuwe tentoonstellingen geplaatst zodat er altijd weer iets nieuws te ontdekken is. In de omgeving van het museum zijn veel galeries te vinden.

Meer info:
www.mamco.ch

   
bezienswaardigheid nummer 10 Patek Philippe Museum

Dit museum gaat over het beroemde horloge merk Patek Philippe en horloges uit de geschiedenis. Er zijn bijvoorbeeld bijzondere exemplaren te bewonderen van tussen de 16e en 19e eeuw. Verder wordt er ingegaan op de geschiedenis en ontwikkeling van het maken en creëren van horloges.

Meer info:
www.patekmuseum.com

   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Geneve. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Geneve. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Geneve:

beste reistijd voor Geneve
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies