top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Zürich, Zwitserland

Zwitserland
top 10 bezienswaardigheden:

Basel
Geneve
Zürich
Zwitserland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Zürich

... meer handige websites

 

Zürich is de grootste stad en tevens hoofdstad van Zwitserland staat bekend als één van ‘s werelds grootste financiële centra. De binnenstad van Zürich wordt dan ook gedomineerd door banken en bedrijven die met financiële markten te naken hebben. De hoeveelheid musea en galeries maken Zürich een aantrekkelijke stad voor mensen die graag kunst bekijken en/of cultuur opsnuiven. Winkelliefhebbers kunnen er prima vertoeven en dan vooral in de wereldberoemde Bahnhofstrasse met zijn grote merkhuizen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Zürich

bezienswaardigheid nummer 1

Augustinergasse

Het mooiste en oudste deel van de stad is te vinden bij Augustinergasse. De kleurige geveltjes met hier en daar een erker waarvandaan men vroeger kon kijken wie er voor de deur stond. De straat bevindt zich in het oude centrum vlakbij de beroemde winkelstraat Bahnhofstrasse en het prachtige St. Peterhofstatt.

   
bezienswaardigheid nummer 2

Bahnhofstrasse

In de bekendste straat van de stad vind je de meest exclusieve winkels. Grote namen als Chanel, Gucci, Hermès, Louis Vuitton en Dior zijn hier aanwezig. De duurste vastgoed plaats is te vinden aan de Paradeplatz bij deze straat. Veel banken hebben hier een kantoor. Voor vele is de Bahnhofstrasse de mooiste winkelstraat van Europa.

   
bezienswaardigheid nummer 3

China Garden

Een stukje China in Zwitserland. Dit geschenk uit China is genoemd naar één van de belangrijkste thema’s uit de Chinese cultuur ‘Drie vrienden van winter’. Deze drie vrienden staan voor dennen, bamboe en pruimenbloesem. Je vindt deze bijzondere tuin in de wijk Seefeld aan de rechter oever van het meer.

Meer info:
www.chinagarten-zuerich.ch

   
bezienswaardigheid nummer 4

Fraumünster

In het hart van Zürich aan de Bahnhofstrasse staat deze oude kloosterkerk. De kerk werd in 853 gesticht door koning Lodewijk de Duitser. De prachtige glas in lood ramen trekken direct de aandacht. Deze ontwerpen van Marc Chagall zijn er in 1970 geplaatst.

Meer info:
www.fraumuenster.ch

   
bezienswaardigheid nummer 5

Grossmünster

Samen met de St. Peter’s kerk behoort deze grote kathedraal tot de meest bekende kerken van de stad. De twee torens van de Grossmünster staan symbool voor de stad. De bouw dateert oorspronkelijk rond 1100. Daarna hebben er veel aanpassingen plaatsgevonden. Het interieur is redelijk eenvoudig, hoewel de bouwkundige elementen opmerkelijk qua vormgeving zijn.

Meer info:
www.grossmuenster.ch

   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Meer van Zürich

In het meer van Zürich liggen twee eilandjes. Het eiland Ufenau is bewoond en het eiland Lützelau is tot natuurgebied verklaard. De vele dorpjes en steden aan dit meer zijn te bezoeken via de veerdiensten. Met die veerdiensten kun je gemakkelijk een bezoekje brengen aan het waterpark Alpamare in Pfäffikon of de chocoladefabriek Lindt & Sprüngli in Kilchberg.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Lakeside Promenade

Een prima plek om te picknicken, lezen, luieren of te sporten vind je aan dit stukje natuur aan het meer. Vanuit de promenade heb je een waanzinnig mooi uitzicht over het water. Het naastgelegen wandelpad van ongeveer drie kilometer is zeker de moeite waard. Het loopt van Bellevue richting Tiefenbrunnen.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Museum of Design

Verschillende thema’s komen samen in dit museum. Kunst wordt hier naar een hoger niveau gebracht. Door middel van visuele communicatie, media, fotografie, milieu, kunst en architectuur worden hier allerlei ontwikkelingen gemaakt. De samenwerking van de Universiteit voor kunst werpt zeker zijn vruchten af. De collecties zijn verdeeld in vier categorieën: design, grafisch, kunst collecties en posters.

Meer info:
www.museum-gestaltung.ch

   
bezienswaardigheid nummer 9

Schauspielhaus Pfauen

Aan het Pfauen plein ligt dit grote theater van de stad. Het gebouw werd in 1892 op deze plaats weggezet en diende als volkstheater. Destijds zat er een Beierse biertuin en bowlingbaan bij. In 1926 werd het gerenoveerd om kort daarna te verhuren aan vennootschap die het theater moest redden. Sindsdien geniet het theater veel aanzien, zeker uit Duitsland.

Meer info:
www.schauspielhaus.ch

   
bezienswaardigheid nummer 10

Swiss National Museum

De geschiedenis van Zwitserland wordt binnen het Swiss National Museum in een notendop weergegeven. Zelfs de inrichting van huizen komt aan bod. Zo zie je verandering van woonwensen door de eeuwen heen. De slag bij Murten wordt er in miniatuur uitgebeeld en er zijn verschillende kunst objecten te bewonderen.

   
 

TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Zürich. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Zürich. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Zürich:

beste reistijd voor Zürich
Zürich voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies