top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Taiwan

Taiwan
top 10 bezienswaardigheden:

Kaohsiung
Tainan
Taipei
Taiwan

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Taiwan

... meer handige websites

 

Het in Oost-Azië gelegen eiland Taiwan is sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog een soevereine staat die nu ook bekend staat als Republiek China. Hierbij behoren ook de kleinere eilandengroepen Matsu, Kinmen en Wuciou. Hiervoor stond het eiland Taiwan nog bekend als Formosa. Daar waar China samen met Taiwan (Republiek China) tegen de Japanners hebben gevochten, moeten ze dus echt los van elkaar gezien worden. China en Republiek China hebben namelijk ieder hun eigen politieke regering. Taiwan is een bestemming waar cultuur, religie en natuurschoon bijzonder goed samengaan. Verdeeld over het eiland zijn dan ook immens veel tempels of andere religieuze bouwwerken te bewonderen, waar dagelijks allerlei rituelen worden uitgevoerd. De negen nationale parken van Taiwan zijn een uitstekende aanvulling hierop. De rust en het natuurschoon van deze nog redelijk onbekende bestemming, zijn een aangename afwisseling op de drukke steden met vele wolkenkrabbers en andere hoogbouw. Voeg daar nog wat adembenemende stranden en lekker eten aan toe en dan heb je een aardig overzicht van dit veelzijdige eiland.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Taiwan

bezienswaardigheid nummer 1

Tainan

De zuidwestelijk gelegen stad Tainan of Tainan City heeft een aantal interessante en boeiende bezienswaardigheden in huis. In de geschiedenisboeken komt de stad Tainan terug als handelspost van de Verenigde Oost-Indische Company, ook wel bekend als VOC. Fort Zeelandia is hier een duidelijk aanwijzing voor. Het Nederlandse fort draagt tegenwoordig de naam ‘Anping Fort’. Omdat Tainan één van de oudste steden van Taiwan is, zijn er veel historische monumenten, tempels en kerken te bewonderen. Behalve deze boeiende historie zijn er bijvoorbeeld ook verschillende festivals, musea, winkels, parken, markten, warmwaterbronnen en een dierentuin te bezoeken.

Op deze site:
top 10 bezienswaardigheden van Tainan

   
bezienswaardigheid nummer 2

Taroko National Park

De avontuurlijke omgeving binnen het Taroko National Park, leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandeltochten. Omstreeks 1937 werd het gebied rondom de Tarokokloof benoemd als nationaal park. De eerste naam ‘Tsugitaka Taroko National Park’ werd gegeven tijdens de militaire Japanse dictatuur onder het regime van keizer Hirohito, ook wel bekend als keizer Showa. Later, rond 1989, werd het park Taroko National Park genoemd. Qua bezienswaardigheden kun je denken aan watervallen, rivieren als de Leewoo Ho River waar je prachtige raft tochten kunt maken, de Taroko kloof en waanzinnig mooie uitzichten.

Meer info:
www.taroko.gov.tw

   
bezienswaardigheid nummer 3

Taipei 101

Het hoogste gebouw van Taiwan bevindt zich in de hoofdstad Taipei. Tot de bouw van de Burj Khalifa in Dubai, was het zelfs een paar jaar lang het hoogste gebouw van de wereld. De Taipei 101 meet zo’n vijfhonderd-en-acht meter, waarbij het vloeroppervlak ongeveer vierhonderd-en-twaalf-duizend vierkante meter telt. Het ruim honderd verdiepingen tellende bouwwerk is ingericht met zowel commerciële ruimtes als kantoren, een restaurant en natuurlijk een observatiedek voor de liefhebbers.

Meer info:
www.taipei-101.com.tw

   
bezienswaardigheid nummer 4

National Palace Museum

De eeuwenoude kunstcollectie van het National Palace Museum in Taipei is ontstaan uit privé verzamelingen van Chinese keizers. Voor lange tijd werden ze bewaard in een paleis in Bejing. Tijdens de burgeroorlogen is de collectie in veiligheid gebracht en nu vandaag kunnen we ze met eigen ogen aanschouwen. De collectie bestaat onder andere uit vazen, schilderijen, documenten, keramiek, bronzen voorwerpen en kalligrafie.

Meer info:
http://theme.npm.edu.tw

   
bezienswaardigheid nummer 5

Foguangshan klooster

Het boeddhistische klooster Foguangshan werd omstreeks 1967 opgericht door Hsing Yun. Op deze plek wilde hij graag cultuur, talent en onderwijs samen brengen. De Boeddhistische monniken van nu nemen je graag mee op pad voor een boeiende rondleiding, waarbij je uiteenlopende informatie over de Boeddhistische leer ontvangt. Om het echt te kunnen ervaren, is het zelfs mogelijk om er te overnachten.

Meer info:
www.fgs.org.tw

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Kenting National Park

Het oudste park van Taiwan is Kenting National Park. Dit natuurpark ligt op het meest zuidelijke punt van het eiland. Het nationale park Kenting bestaat voornamelijk uit beboste heuvels, bergen, valleien, grotten, watervallen, rivieren en heel veel kustlijn met mooie stranden. De vuurtoren Eluanbi is het gehele jaar toegankelijk voor publiek. En ook het nabij gelegen ‘National Museum of Marine Biology and Aquarium’ is een leuke tip om mee te pakken tijdens je bezoek aan het prachtige Kenting National Park.

Meer info:
www.ktnp.gov.tw/eng

   
bezienswaardigheid nummer 7

Yangmingshan National Park

Ten noorden van Taipei City bevindt zich het Yangmingshan National Park. Het bergachtige landschap is door de wisseling van temperaturen anders ingericht dan de andere acht nationale parken. Zo kom je in Yangmingshan National Park meer dan duizend verschillende soorten planten tegen en zijn er ongeveer honderdtwintig uiteenlopende vogelsoorten te spotten. Andere bezienswaardigheden van Yangmingshan National Park zijn het ceremoniële bouwwerk Chung-Shan, vulkaan kraters zoals die bij Mount Qixing en de warmwaterbronnen van Yangmingshan.

Meer info:
http://english.ymsnp.gov.tw

   
bezienswaardigheid nummer 8

Shilin Night Market

Avondmarkten zijn erg populair in Taiwan. Doorgaans zijn ze altijd druk bezocht en is er veel vertier te vinden. De Shilin Night Market aan de Jihe Road in Taipei is de grootste markt van de stad. De avondmarkt bevindt zich in het stadsdeel Shilin, wat ook wel bekend staat als een deel van de stad waar veel expats zich groeperen. De Shilin Night Market gaat rond een uur of vier in de middag open en sluit vaak pas ver na twaalf uur. In de overdekte ‘food-court’ zijn honderden eetstalletjes te vinden met uiteenlopende gerechten. Je kunt hier heel gemakkelijk voor weinig geld goed eten. De straten en steegjes rondom de food-court, zoals Wenlin Road, Anping Street, Dadong Road en Danan Road, zijn ingericht met kramen waarin allerlei koopwaar wordt uitgestald.

Meer info:
www.shilin-night-market.com

   
bezienswaardigheid nummer 9

Sun Moon Lake

Het bijna sprookjesachtige Sun Moon Lake ligt in de provincie Nantou. Dit grootste meer van Taiwan trekt dan ook veel belangstelling bij zowel de inwoners als de toeristen. Het ruim zevenentwintig meter diepe Sun Moon Lake wordt het drukst bezocht tijdens het Mid-Autumn Festival, ook wel bekend als Chuseok of Harvest Moon Festival. Dit drie-daags durende festijn staat geheel in het teken van de volle maan en de oogst. Het is dan ook een religieus feest. Tijdens de feestelijkheden worden er allerlei offers aan de maan gegeven en shows opgevoerd.

Meer info:
www.sunmoonlake.gov.tw/

   
bezienswaardigheid nummer 10

Chiang Kai-shek Memorial Hall

Het historische monument ‘Chiang Kai-shek Memorial Hall’ werd in 1980 ingehuldigd. Het monument aan de Memorial Hall Square in Taipei, werd opgericht ter nagedachtenis aan Chiang Kai-shek, een Chinees politiek en militaire leider van de Republiek China. In het herdenkingsgebouw zijn allerlei documenten, voorwerpen, foto’s en tentoonstellingen die verwijzen naar Chiang Kai-shek, de Chinese geschiedenis en die van Taiwan.

Meer info:
www.cksmh.gov.tw

   
 

Meer informatie over Taiwan:

beste reistijd voor Taiwan
Taiwan voor beginners
winterzon informatie Taiwan

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies