Taiwan Tainan

Tainan

De stad Tainan vind je in het zuidwesten van Taiwan. Deze plaats staat ook wel bekend als dé culinaire place to be en ademt tegelijkertijd veel sfeer uit. Naast de diverse eetgelegenheden en restaurants, is Tainan ook beroemd om haar vele tempels. Hoewel de stad vrij modern is en onderdak biedt aan veel studenten, herbergt Tainan ook diverse bijzondere bezienswaardigheid. Door het bezoeken van een Nederlands fort, kom je tevens alles te weten over onze geschiedenis in Japan. In Tainan vind je naast een bruisend uitgaansleven ook diverse winkels, markten en museums. Op cultuurhistorisch gebied kom je in Tainan zeker aan je trekken. Bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan de Confuciustempel van Taiwan of het Cho-mei museum. Om geen bijzondere plaatsen en locaties te hoeven missen, hebben we een top 10 met de meest bijzondere bezienswaardigheden van Tainan voor je opgesteld.

Top 10 bezienswaardigheden van Tainan

1

Shennong Street

Shennong Street is een authentiek straatje in Tainan. Door zijn unieke en representatieve uitstraling wordt Shennong Street als één van de mooiste straten in Taiwan beschouwd. De straat en de bijbehorende huizen zijn meer dan 300 jaar oud. De gevels hebben mooie zachte kleuren. De traditionele lampionnen die de balkons versieren. versterken de sfeer van de straat. Sommige huizen in Shennong Street zijn nog bewoond. Vrijwel de meeste oude panden doen nu dienst als bistro, restaurant of souvenirwinkel. Laat je verrassen door een traditionele Japanse snack of een uitgebreide maaltijd in één van de gezellige eetgelegenheden.

2

Chi-Mei museum

Het Chi-Mei Museum van Tainan vind je in het district Rende. Het privé museum is in 1992 opgericht door Shi Wen Long. het museum is grofweg op te delen in 5 categorieën. Je kunt er onder andere diverse collecties met westerse kunst bekijken, maar ook oude wapens en muziekinstrumenten zijn volop aanwezig. Daarnaast kom je door de verschillende tentoonstellingen alles te weten over natuurgeschiedenis en zijn er diverse hallen met beeldhouwwerken uit verschillende tijdperken. Het Chi-Mei Museum heeft tevens een groot opgezet park dat uitstekend geschikt is voor een uitgebreide wandeling.

3

Fort Provintia

Fort Provintia is gebouwd door de Verenigde Oostindische Compagnie, oftewel de VOC. Provintia wordt tegenwoordig ook wel de Chihkan Tower genoemd. Dit komt doordat het fort in de negentiende eeuw herbouwd is nadat het werd verwoest door een aardbeving. Het relatief hoge gebouw is indrukwekkend om te bekijken vanaf de buitenkant, maar je mag voor een geringe entreeprijs ook naar binnen. Fort Provintia deed in het VOC tijdperk vooral dienst als buitenpost voor de Hollanders. Tegenwoordig is het één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Tainan.

4

Blueprint Cultural and Creative Park

In het centrum van Tainan vind je het Blueprint Cultural and Creative Park. Je kunt hier enorm veel kleine winkeltjes bezoeken, maar ook street-art en andere kunstvormen bewonderen. Het park is een mooie locatie om even aan de drukte van de stad te kunnen ontsnappen. Je maakt er mooie foto’s van verschillende kunstwerken in de buitenlucht. Blueprint Cultural and Creative Park is een plaats waar je veel locals kunt ontmoeten. Ze komen bijeen voor een gezellig praatje, maar net als de toeristen ook voor het maken van mooie selfies voor op social media.

5

Garden Night Market

De Garden Night Market vind je in het noordelijke gedeelte van Tainan. Het is een bruisende avondmarkt waar liefhebbers van culinaire hoogstandjes en lokale snacks helemaal aan hun trekken komen. De markt bestaat sinds 1999 en is sinds die tijd uitgegroeid tot een grote night market met ruim 400 stands. Je kunt er genieten van diverse soorten lekker eten, entertainment in de vorm van games en verschillende kramen met trendy kleding. De Garden Night Market is populair en druk bezocht. De avondmarkt is enkele dagen per week geopend van 18.00 tot 01.00 uur.

6

Confuciustempel van Taiwan

De Confuciustempel is gebouwd tussen 1665 en 1666. Dit was de tijd waarin de Ming Dynastie nog volop aanwezig was. De tempel diende in dit tijdperk als school. Daarmee was het de eerste officiële school van Taiwan. De Confuciustempel is gevestigd in Tainan en mag als één van de belangrijkste tempels van Taiwan worden beschouwd.

Jaarlijks wordt de tempel door veel toeristen bezocht. Je kunt er genieten van klassieke Chinese muziek en van oude rituelen die nog steeds worden uitgevoerd. De Confuciustempel van Taiwan heeft herkenbare rode muren en bouwwerken. Er is een park aanwezig waar je gebruik kunt maken van een rustpauze of een picknick.

7

Fort Zeelandia

De naam verklapt al dat Fort Zeelandia Nederlandse roots heeft. Deze nederzetting is door de Nederlanders van de VOC gebouwd. Het fort wordt ook wel Fort Anping genoemd en dateert uit 1624. Je kunt er nog de oude originele muur bewonderen welke destijds is opgebouwd met behulp van siroop en rijst. Een bezoek aan het bijbehorende museum is de moeite waard. Hier kun je een replica van Fort Zeelandia bekijken in zijn gloriedagen en kom je van alles te weten over de rol die Nederland gespeeld heeft in de geschiedenis van Taiwan en Tainan.

8

Anping Tree House

Het Anping Tree House is een voormalig pakhuis. In de loop der jaren is het huisje volledig overwoekerd en ingenomen door een enorme Banyan boom. Je kunt het Anping Tree House van binnen bekijken, maar je kunt ook een looppad volgen waarbij je via de boom over het oude pakhuis heen kunt lopen. Dat geeft je de mogelijkheid om deze bijzondere bezienswaardigheid vanuit alle kanten te kunnen bekijken.

9

Koxinga Shrine

Een bezoek aan de tempel Koxinga Shrine is zeker een aanrader als je in Tainan verblijft. De tempel vind je in de buurt van de Confuciustempel en kan daardoor prima gecombineerd worden met een stadswandeling. De tempel is destijds ter ere van Koxinga gebouwd. Deze man vocht in de tijden van de VOC met succes tegen de bezetting. Dit had als gevolg dat de Nederlanders succesvol werden verdreven uit Taiwan. Je vindt een standbeeld van Koxinga naast het gebouw. De tempel heeft een vrij moderne uitstraling, een ruime binnenplaats en een imposante toegangspoort.

10

Taijiang National Park

Net buiten de stad Tainan vind je Taijiang National Park. Het betreft een zeer uitgestrekt park waar je kunt genieten van bijzondere natuur. Je kunt er zoutvlakten bezoeken of ook boottochten maken over het kanaal. Zeker de groene tunnel van mangrovebomen is een aanrader.

Het Taijiang National Park is geschikt voor fietsliefhebbers. Je kunt er diverse fietsroutes volgen, waarbij je langs leuke bezienswaardigheden zoals tempels en een oud fort komt. Het park kent verder zandbanken en wadden. Daardoor wordt het Taijiang National Park druk bezocht door vele bijzondere vogelsoorten.

Betaalbaar overnachten in Tainan

Zoek je een hotel, appartement of hostels in Tainan? Dan heb je de keuze uit tal van accommodaties. Dankzij boekingssites zoals booking.com kun je gemakkelijk zoeken naar hotels in Tainan.

Wil je kijken of andere aanbieders goedkoper zijn dan booking.com? Dan kun je Trivago gebruiken. Dit is een zoekmachine en prijsvergelijkingssite voor accommodatiedeals van veel verschillende online boekingssites. Hier kun je zoeken naar de laagste prijzen voor hotelkamers, appartementen en hostels in Tainan.

Meer informatie over Tainan