top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ItaliŽ

Plaatsen in ItaliŽ:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
VenetiŽ

Verona

Meren in ItaliŽ:
Comomeer
Gardameer
Iseomeer
Lago Maggiore
Ortameer

Provincies, streken en eilanden in ItaliŽ:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
LiguriŽ
Lombardije
PiŽmont
Puglia
SardiniŽ
SiciliŽ

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo ItaliŽ
reisadvies reisadvies ItaliŽ

... meer handige websites

 

ItaliŽ bezienswaardigheden top 10Als er een land is dat veel mensen tot de verbeelding spreekt dan is het ItaliŽ. Op het gebied van lekker eten, design, mooie auto's, mode en koffiecultuur behoort ItaliŽ tot de absolute wereldtop. De liefde voor mooie dingen heeft ervoor gezorgd dat ItaliŽ bovenal ene mooi land is met veel bezienswaardigheden. De natuur heeft hier ook een handje bij geholpen, want het land kent prachtige natuurgebieden, indrukwekkende bergen, zonovergoten heuvelglooiingen en mooie kustgebieden. Door de loop van de tijd zijn er in ItaliŽ mooie dorpen en steden ontstaan. Als er lijstjes gemaakt worden van de mooiste plaatsen dan staan daar steevast Italiaanse plaatsen in. Het voormalige Romeinse Rijk heeft het land heel veel historische bezienswaardigheden achtergelaten. Hoogtepunt op dat gebied is natuurlijk Rome. In deze hoofdstad van het Romeinse Rijk zijn nog veel historische plekken en gebouwen terug te vinden.

 
 

Top 10 bezienswaardigheden van ItaliŽ

bezienswaardigheid nummer 1 Colosseum
Als ťťn van de moderne wereldwonderen kan het Colosseum natuurlijk alleen maar de eerste plek krijgen in de top 10 bezienswaardigheden van ItaliŽ. Het Colosseum is een amfitheater dat in Rome ligt. Het is in de eerste eeuw na Christus gebouwd in opdracht van de Flavische keizers. Het bouwwerk wordt dan ook een Flavisch Amfitheater genoemd. Indrukwekkend is de manier waarop de constructie van de tribunes gemaakt is. Het door meerdere natuurrampen getroffen Colosseum is ondanks de vele beschadigingen nog steeds een indrukwekkend bouwwerk waar dagelijks vele duizenden toeristen op af komen.

Vermijd de lange wachtrijen met skip the line tickets voor het Colosseum.

   
bezienswaardigheid nummer 2 VenetiŽ
Het historische centrum van VenetiŽ behoort tot de meest herkenbare binnensteden ter wereld. Dat komt door de vele kanalen met de kenmerkende gondels. Omdat de stad in een lagune gebouwd is, vind je geen normale straten in de binnenstad. Het vervoer vind plaats over de kanalen en te voet over vaak kronkelige wegen. VenetiŽ is een prachtig doolhof waarbij je onderweg kunt genieten van prachtige bezienswaardigheden. Hoogtepunt is het Sam Marcoplein met het Dogenpaleis, de basiliek en de bijna honderd meter hoge uitkijktoren die een prachtig uitzicht over de stad biedt.
www.venetievoorbeginners.nl
   
bezienswaardigheid nummer 3 Florence
Dat de schrijver Dan Brown voor zijn bestseller 'Inferno' gekozen heeft voor Florence als de plek waar het verhaal zich grotendeels afspeelt is niet verbazingwekkend. Als je kijkt hoeveel mooie gebouwen, musea en andere bezienswaardigheden deze stad in de Toscane herbergt dan zal dat menig schrijver stimuleren om Florence in een verhaal te gebruiken. Voor toeristen heeft Florence alles te bieden wat je zoekt in een stedentrip: indrukwekkende musea zoals het Uffizi, mooie pleinen zoals de Piazza della Signoria en natuurlijk de tongstrelende Italiaanse keuken.
www.florencetop10.nl

Boek je entreekaarten (skip-the-lines) en rondleidingen in Florence vooraf bij TicketBar Florence

   
bezienswaardigheid nummer 4 Rome en Vaticaanstad
Hoewel het Colosseum al op de eerste plek in de ItaliŽ bezienswaardigheden top 10 vermeld staat, mag Rome zelf natuurlijk ook niet ontbreken. De Italiaanse hoofdstad is al eeuwenlang ťťn van de belangrijkste steden van Europa. Door de bloeiperiode ten tijde van het Romeinse Rijk zijn er veel historische bezienswaardigheden te bezoeken in Rome zoals het Colosseum, het Pantheon, het Forum Romana en de Palatijnse heuvel. Wie Rome noemt, die kan de enclave Vaticaanstad niet onvermeld laten. Dit kleinste land ter wereld is omsloten door Rome en geldt als het hart van de Rooms-Katholieke kerk.
https://www.romevoorbeginners.nl

Boek je entreekaarten (skip-the-lines) en rondleidingen in Rome vooraf bij TicketBar Rome

   
bezienswaardigheid nummer 5 Cinque Terre
Als je het hebt over schilderachtige dorpen dan is Cinque Terre daar een schoolvoorbeeld van. Deze vijf dorpen liggen aan de Italiaanse kust in de buurt van La Spezia. De vijf dorpen Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore zijn door middel van een voetpad met elkaar verbonden. De manier waarop de kleurrijke huizen en straten over de rotsachtige kust aangelegd zijn zorgt voor een prachtige compositie voor fotografen en schilders. Cinque Terre staat dan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor cruisepassagiers die in Genua aanmeren is Cinque Terre een redelijk populaire excursie. Wat hen niet verteld wordt is dat je eigenlijk tenminste twee dagen uit moet trekken om Cinque Terre echt te ontdekken, inclusief de wandelingen tussen de dorpen.
www.mooistedorpjes.nl/italie/ligurie/cinque-terre
   

 
bezienswaardigheid nummer 6 De Dom van Milaan
Hoewel je misschien wel een top-1000 zou kunnen maken van de mooiste kerken van ItaliŽ, zijn er een paar die er om de een of andere reden echt uitspringen. De Dom van Milaan is volgens ons door zijn vormgeving de meest indrukwekkende kerk van het land. Het is en blijft natuurlijk een kwestie van smaak, maar het uiterlijk zorgt ervoor dat deze centraal in Milaan gelegen kathedraal een prachtig voorbeeld is van gotiek. Je kunt tegen betaling het dak van de dom bezoeken. Behalve ene goed zicht op de gotische elementen en versieringen, heb je van hieraf ook een prachtig uitzicht over de stad Milaan.
www.milaantop10.nl/dom-van-milaan/
   
bezienswaardigheid nummer 7 Gardameer
ItaliŽ telt meerdere meren die vermeldenswaard zijn. Omdat over schoonheid te twisten valt kiezen en wij een persoonlijke voorkeur hebben voor het Lago di Garda kiezen wij in deze top tien voor het Gardameer. Het Lago Maggiore of Comomeer hadden hier net zo goed kunnen staan. Het Gardameer is een prachtig decor voor een groot aantal fraaie dorpen. Omdat het Gardameer tot drie verschillende regio's behoort zie je dat iedere kant van het meer een echt eigen gezicht heeft. Het toerisme concentreert zich vooral in het zuiden en het zuidwesten, terwijl volgens velen de westkant en de dorpen aan het noorden misschien wel mooier zijn. Vanaf de bergketen Monte Baldo heb je een mooi uitzicht over het Gardameer. De kabelbaan naar de top is druk, maar zeker de moeite waard.
www.gardameervoorbeginners.nl
   
bezienswaardigheid nummer 8 Palazzi dei Rolli
In de schilderachtige havenstad Genua vind je de Palazzi dei Rolli. Na heel wat jaren van restaureren is het Palazzi dei Rolli weer op en top en klaar om bewonderd te worden. Inmiddels is deze groep van paleizen geregistreerd als UNESCO werelderfgoed en dat is de kroon op het werk van de stad. De vele paleizen, statige herenhuizen en andere woningen aan de Strade Nuova werden bewoond door invloedrijke mensen vanuit de wereld. Door het volgens van een toeristische route langs Via Garibaldi, Via Cairoli en Via Balbi kom je langs de meest indrukwekkende bouwwerken van Palazzi dei Rolli.
www.steden.net/italie/genua/palazzi-dei-rolli/
   
bezienswaardigheid nummer 9 PompeÔ
Een vulkaanuitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79 zorgde ervoor dat het dagelijks leven in de oude stad PompeÔ in ťťn klap stil kwam te liggen. De toenmalige bewoners stierven een vreselijke dood door asregens, puinstukken en een enorme hitte. De laag as die PompeÔ bedekte zorgde ervoor dat de stad prima geconserveerd is gebleven. Inmiddels is meer dan de helft van PompeÔ opgegraven. De oude stad is een prachtig voorbeeld van hoe een provinciestad er ten tijde van het Romeinse Rijk uitzag.

TIP: Het is heel goed mogelijk om de PompeÔ, de Vesuvius en het Herculaneum in ťťn dag te bezoeken. Het inspirerende verhaal 'PompeÔ, de Vesuvius en het Herculaneum in 12 uur' laat je dankzij een duidelijke tijdlijn, veel goede info en prachtige foto's zien hoe zo'n dagje er uit kan zien

   
bezienswaardigheid nummer 10 Toren van Pisa
Voor toeristen is de scheve Toren van Pisa dť reden om deze stad in de Toscane te bezoeken. De vrijstaande klokkentoren is wereldwijd bekend. Er worden zelfs spellen verkocht op basis van de Toren van Pisa. Dat de toren scheef is, is overigens niet doelbewust gedaan. Tijdens de bouw stond de toren recht tot het moment dat men aan de derde begon. Op dat moment is de toren licht gaan hellen. Tijdens de bouw heeft men nog ingegrepen door de top van de toren iets te buigen. Desondanks bleef de toren toch steeds meer hellen. Begin deze eeuw heeft men de toren iets rechtgetrokken en het fundament aangepast, waardoor de toren stabieler staat. De overhelling bedraagt nu vier meter en zal als het goed is zo blijven.
www.pisavoorbeginners.info/toren-van-pisa.htm 
   
  Meer informatie over ItaliŽ:

beste reistijd voor ItaliŽ
de mooiste dorpjes van ItaliŽ
dit is ItaliŽ
ItaliŽ informatie
ItaliŽ informatie
ItaliŽ informatie
ItaliŽ top 10
ItaliŽ voor beginners
steden in ItaliŽ
waar overnachten in ItaliŽ

  ...meer handige websites
   
 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies