top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Duitsland

Duitsland
top 10 bezienswaardigheden:

Duitsland

Plaatsen in Duitsland:
Aken
Berlijn
Bocholt
Bonn
Bremen
Cochem
Dresden
Düsseldorf
Frankfurt
Hamburg
Heidelberg
Keulen
Kleef
Koblenz
Leipzig
München
Münster
Neurenberg
Oberhausen
Osnabrück
Potsdam
Trier
Winterberg

Routes & streken in Duitsland:
Bodensee
Eifel
Romantische Strasse
Zwarte Woud

Deelstaten in Duitsland:
Beieren
Hessen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Duitsland
reisadvies reisadvies Duitsland

... meer handige websites

 

De skyline van Keulene met aan de rechterkant de Dom van Keulen, één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Duitsland.Steeds meer toeristen weten hun weg naar onze oosterburen te vinden. Het land heeft dan ook een grote diversiteit aan festiviteiten, leuke steden een boeiende landschap en eeuwenoude cultuur te bieden. Steden zoals Hamburg, Berlijn en Düsseldorf laten menig mode minnend hart sneller kloppen. Maar ook de cafés en clubs in Duitsland zijn vaak goed voor nieuwe trends en muziekstromingen. En dan is er nog de artistieke kant van Duitsland. Vele galeries, musea en zelfs de kunst op straat staan garant voor boeiende en inspirerende onderwerpen. Ook in de hedendaagse architectuur is dit goed terug te vinden. Het treinstation van Dresden is een uitstekend voorbeeld van de afwisselende architectuur zoals je die in Duitsland kunt ervaren.

Het aantal manieren om Duitsland te ontdekken is enorm. Veel mensen kiezen voor een autovakantie naar Duitsland, de trein wordt steeds populairder voor een stedentrip naar Duitsland en het aantal fietsvakanties naar Duitsland neemt de laatste tijd toe. Dankzij rivieren als de Rijn en de Moezel kun je relaxed tijdens een riviercruise verschillende Duitse plekken bezoeken.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Duitsland

bezienswaardigheid nummer 1 Berlijnse Muur
De stad Berlijn heeft een beer als symbool, maar staat wereldwijd bekend om de Berlijnse Muur. De muur verdeelde van 1961 tot 1989 het communistische oosten met het kapitalistische westen van Berlijn. Families werden hierdoor uit elkaar gerukt en er heerste veel verdriet. Toch waren er enkele doorzetters die soms op wel hele creatieve manieren de grens overstaken of het in ieder geval probeerden. Dit en meer informatie over deze roerige periode in Duitsland is te vinden bij de beroemdste grenspost ‘Checkpoint Charlie’. Ondanks dat de muur in 1989 werd afgebroken zijn er nog enkele plaatsen in de stad te vinden met resterende delen. De bekendste plaatsen zijn bij East Side Gallery, aan de Mühlen- en Niederkircherstrasse.
www.berlijnsemuur.info
www.berlijnvoorbeginners.nl/bezienswaardigheden.htm 
   
bezienswaardigheid nummer 2 Kerstmarkten
Zeker voor het bezoeken van kerstmarkten is Duitsland een enorm populaire bestemming. Wie denkt dat je voor het ultieme kerstgevoel in Londen moet zijn heeft het echt mis. De Duitsers weten als geen ander hoe je deze winterse periode in kerstsferen kunt doorkomen. Volle bussen vertrekken vanuit Nederland en België naar steden zoals Hamburg, Keulen, Oberhausen, Trier, Düsseldorf, Münster, Leipzig en München. De trend is tegenwoordig niet om zo maar een dagje te gaan (kerst)shoppen, maar om er een gezellig weekendje van te maken. En waarom ook niet. De Duitse steden zorgen voor een sprookjesachtige sfeer waarin de kerst, de winter en natuurlijk alle bijbehorende sprookjesfiguren centraal staan. Tussen de verschillende kramen zijn natuurlijk voldoende plaatsen gereserveerd om de inwendige mens het zo aangenaam mogelijk te maken. Heerlijke glühwein, snaps, broodjes bratwurst en andere heerlijkheden maken het feest compleet. In Oberhausen is het zelfs mogelijk om rodelen en te sleeën.
www.keulenvoorbeginners.nl/kerstmarkten.htm
www.dusseldorfvoorbeginners.nl/kerstmarkten.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Slot Neuschwanstein
Het allermooiste kasteel van Duitsland bevindt zich in de Beierse plaats Hohenschwangau. De spitse torentjes doen je ogenblikkelijk geloven dat het een sprookjeskasteel betreft. En dat is niet zo gek als je eenmaal weet dat het Disney kasteel hierop gebaseerd is. Slot Neuschwanstein werd rond het jaar 1870 gebouwd in opdracht van Lodewijk II van Beieren. Destijds droeg het de naam Neue Burg Hohenschwangau. Na diens overlijden werd de naam in de huidige naam veranderd. Verschillende ruimtes, waaronder de slaapkamers, de troonzaal en woon- en werkkamer zijn nog ingericht zoals Lodewijk dit gedacht had.
www.neuschwanstein.de

Voorkom teleurstellingen en bestel je entreetickets met Nederlandse audiogids vooraf via internet.
Je kunt de tickets voor Neuschwanstein hier reserveren
 

   
bezienswaardigheid nummer 4 Dom van Keulen
Mede door de relikwieën van de Drie Koningen is de Dom van Keulen een echt bedevaartsoord geworden. Deze grootste kathedraal van Duitsland heeft altijd een zeer belangrijke positie binnen het Christelijke geloof vervuld. Tegenwoordig wordt de kathedraal niet alleen hierom bezocht. Het is namelijk ook zeker de moeite van een bezoekje waard om zijn bijzondere gotische uitstraling. Na ruim zes eeuwen bouwen mag het uiterlijk zeker imposant worden genoemd.

Meer info over de Dom van Keulen

   
bezienswaardigheid nummer 5 Dresden
Als stedentrip doet de stad Dresden het erg goed. Vooral de kunst en cultuur die deze Duitse stad te bieden heeft weten veel bezoekers te waarderen. De eens zo communistische stad heeft zijn vrijheid goed benut. De stad is zeker moderner geworden, maar zonder de oude historische details verloren te laten gaan. Onder de boeiende bezienswaardigheden van Dresden staan bovenaan de Frauenkirche, het Residenzschloss, de Dresden Hauptbahnhof, het Zwinger paleis en het kunstmuseum Gemäldegalerie Alte Meister.
www.top10bezienswaardigheden.nl/duitsland/dresden.htm
www.steden.net/duitsland/dresden/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Oktoberfest
Al sinds het jaar 1810 wordt er in de Duitse stad München het inmiddels wereldberoemde ‘Oktoberfest’ gevierd. Het feest begint eind september en duurt meestal zo’n zestien dagen, waarbij het bier rijkelijk vloeit. In een grote feesttent op het terrein de Theresienwiese wordt onder grote belangstelling het eerste biervat geopend door de Oberbürgermeister. Hierna komt het feest in vol ornaat op gang. Het bier wat wordt getapt betreft uitsluitend in München gebrouwen bier. De klederdracht tijdens deze beroemde festiviteiten bestaat vooral voor de mannen uit lederhose en de dirndl voor de dames. Hoewel het officiële Oktoberfest in München wordt gevierd, zijn er in veel andere plaatsen ook dit soort feesten te vinden. Zelfs bij ons in Nederland zijn er verschillende Oktoberfesten bij te wonen.
www.oktoberfest.de
   
bezienswaardigheid nummer 7 Europa-Park
Duitsland heeft een aantal pretparken die tot ver over de grens zijn bezoekers weet te bereiken. Denk hierbij aan Movie Park Duitsland, Wunderland Kalkar, Legoland Discovery Duisburg en Fantasialand. Maar het grootste park is het iets minder bekende Europa-Park. Qua afmeting mag het zich zeker meten met parken als Disneyland Parijs. Op ruim 950.000m² zijn attracties te vinden als wildwaterbanen, achtbanen, carrousels, bobsleebanen en natuurlijk veel shows, restaurants en animatiefiguren. Europa-Park is verdeeld over een kleine vijftien themagebieden di tot in de puntjes zijn verzorgd. Daarnaast heeft het park nog aandacht besteed aan verschillende landenthema’s. Voor het ontwerp van de verschillende thema’s en de aankleding hiervan heeft het Europa-Park de Nederlandse ontwerper Michel den Dulk aangesteld. Deze had zich al eerder bewezen met verschillende ontwerpen voor pretpark de Efteling. Ons land wordt in Europa-Park vertegenwoordigd met attracties als ‘der Fliegende Holländer’ en met ‘Piraten in Batavia’ uit de VOC periode. Het pretpark en de resorts zijn uitstekend geschikt voor families met kinderen van verschillende leeftijden.
www.europapark.de
   
bezienswaardigheid nummer 8 Vakwerkhuizen
Vakwerk is een bouwwijze die in de middeleeuwen in het centrale deel van Europa. Met name in wat we nu als Duitsland kennen is deze techniek eeuwenlang veel toegepast. Vakwerk is een manier waarop houtskeletbouw toegepast is. De dragende houten balkstructuur is aan de buitenzijde zichtbaar. De daartussen gelegen ruimtes zijn opgevuld. Daarvoor is vaak een combinatie van stro en leem gebruikt. In latere jaren werd baksteen ook geregeld toegepast. Verspreid door Duitsland kun je tal van vakwerkhuizen zien die nog steeds in uitstekende staat zijn. Er bestaat zelfs een autoroute, de Deutsche Fachwerkstrasse, die je door zeven deelstaten langs plaatsen brengt waar je deze kenmerkende bouwwerken met eigen ogen kunt aanschouwen. Een door Nederlanders veel bezocht dorp met veel vakwerkarchitectuur is Monschau. Dit mooie dorpje ligt overigens niet aan de Fachwerkstrasse.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Zoo Berlin
Als stadsdierentuin doet de Zoo Berlin het erg goed. Sinds de opening in 1844 is deze dierentuin de oudste en meest bezochte dierentuin van het Duitsland. Zeker de kleine ijsbeer Knut heeft voor nog meer bekendheid gezorgd. In de dierentuin zijn uiteenlopende dieren te bewonderen waaronder Aziatische olifanten, giraffen, reuzenpanda’s, wolven en natuurlijk apen. Er is veel aandacht besteed aan de natuurlijke leefomgevingen van de dieren. Dit sluit zoveel als mogelijk aan bij de behoefte en het uiterlijk. Op verschillende tijden worden de dieren gevoederd en wordt daarbij het één en ander uitgelegd van het dier. Voor meer informatie check dan de onderstaande link.
www.zoo-berlin.de
   
bezienswaardigheid nummer 10 Autostadt
Als producent van automerken als BMW, Volkswagen, Mercedes, Porsche en Audi doet Duitsland het gewoonweg verschrikkelijk goed. Enkele van deze merken staan dan ook vrijwel altijd in de top drie van meest verkochte merk auto. Volkswagen heeft aan populariteit dan ook niks te klagen. Sterker nog. Het automerk Volkswagen heeft zijn eigen museum geopend in Wolfsburg. Autostadt werd in het leven geroepen om de mensen te kunnen laten zien hoe het proces van auto’s bouwen tot stand komt. De Expo 2000 in Hannover heeft hiervoor een zet in de juiste richting gegeven. In Autostadt worden naast Volkswagen nog verschillende andere merken onder de loep gelegd. Dit zijn onder andere Seat, Audi. Lamborghini, Bentley, Škoda en Porsche. De bijzondere en haast futuristisch gebouwde paviljoens in Autostadt zijn nog een reden om dit deel van Duitsland te bezoeken.
   
  Meer informatie over Duitsland:

beste reistijd voor Duitsland
Duitsland informatie
Duitsland informatie
Duitsland voor beginners
goedkoop naar Duitsland
steden in Duitsland
waar overnachten in Duitsland

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies