top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Portugal

Portugal
top 10 bezienswaardigheden:

Albufeira
Algarve
Azoren
Cascais
Coimbra
Lissabon
Madeira
Porto
Portugal

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Portugal

... meer handige websites

 

top 10 bezienswaardigheden van Portugal

Portugal is het zuidwestelijke land op het Iberisch schiereiland, wat het deelt met Spanje. Portugal is ongeveer twee keer zo groot als Nederland. Hoofdstad Lissabon en Porto, de tweede stad van het land, zijn populaire stedentrip bestemmingen. De meeste toeristen die naar Portugal reizen die strijken neer in de Algarve. Dit kustgebied aan de zuidkust van Portugal is dé zonbestemming van het land. Daarnaast zie je ook vrij veel stedentrips naar Portugal geboekt worden. Lissabon en Porto zijn daarbij veruit de populairste bestemmingen. Een trend die steeds verder doorzet is de toename in het aantal rondreizen door Portugal. Dat gebeurt vooral door mensen die al eerder in Portugal geweest zijn en nu meer willen zien van dit land.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Portugal

bezienswaardigheid nummer 1

Lissabon

De hoofdstad van Portugal ligt aan de rivier de Taag. Deze grote en redelijk dichtbevolkte stad heeft nogal wat bezienswaardigheden. Lissabon telt veel musea zoals het kunstmuseum Museu Nacional de Arte Antiga, het nationaal museum van tegels Museu Nacional do Azulejo en het grootste museum van Portugal voor hedendaagse moderne kunst Museu Colecção Berardo. Qua historische gebouwen is er genoeg. Je hebt er tal van kerken, kloosters en paleizen. Mosteiro dos Jerónimos in de wijk Belém is een klooster die behoort tot één van de prominente gebouwen van de stad. De wijk Baixa is bekend om zijn Rossio plein en de wijk Bairro Alto om zijn restaurants en uitgaansleven. De wijk Bairro Alto is dertig meter hoger gelegen en vanuit het centrum bereikbaar middels een lift ‘Elevador de Santa Justa’ die is ontworpen door Gustave Eiffel.

Bekijk de top 10 bezienswaardigheden van Lissabon

Lissabon

   
bezienswaardigheid nummer 2 Sintra
Het pittoreske Sintra heeft een schat aan historische gebouwen en paleizen te bieden. Het Castelo dos Mouros uit de 7e eeuw, het Palácio de Queluz, een kerk uit de 13e eeuw en het enorme Palácio Nacional de Sintra wat midden in het historische centrum ligt. Maar het allermooiste en meest romantische paleis ligt op de toppen van de rotsachtige Serra de Sintra. Dit is het imposante ‘Palácio da Pena’ uit 1839. Vooral de opvallende kleuren zullen voorgoed op je netvlies gebrand staan. Omdat de afstand vanuit Lissabon naar Sintra slechts zo'n 35 kilometer bedraagt, combineren veel toeristen een stedentrip naar Lissabon met een bezoek aan Sintra.

Meer info over Sintra

Sintra

   
bezienswaardigheid nummer 3

Praia da Marinha

Het mooiste strand van Portugal - Praia da Marinha - ligt in de Algarve bij Lagoa. Op de meeste brochures en ander promotiemateriaal voor Portugal, staat dit bijzonder stuk strand. Omringd door rotsformaties en kliffen ligt een stuk strand met het mooiste heldere water van deze kust. Het is een hele klim naar beneden via tientallen treden, maar dan ben je wel op een bijzondere lokatie.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Porto

De havenstad Porto is wereldwijd bekend om zijn productie van heerlijke Portwijnen. Via de naast gelegen wijk Vila Nova de Gaia verlaat deze wijn Portugal om de wereld over te gaan. Maar Porto heeft zeker meer te bieden. Zo staat er een zeer bekend en historische boekhandel met de naam Livraria Lello & Irmão in het centrum. Eenmaal binnen weet je niet wat je ziet. Kathedraal Sé en het zeer bijzondere concertgebouw Casa de Música mag niet ontbreken bij bezienswaardigheden van Portugal. De oude wijk Ribeira brengt je met zijn gekleurde geveltjes terug in de tijd.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Trás-os-Montes

In het noordoosten van Portugal is het wat ruwer en bergachtiger dan in de rest van Portugal. In de plaats Trás-os-Montes liggen twee schitterende natuurparken; Parque Natural de Montesinho en Douro Internacional. In het 70.000 hectare grote Parque Natural de Montesinho zijn onder andere Iberische wolven, wilde zwijnen, granieten berghellingen en kastanjegaarden te zien. Verder zijn er ook veel kastelen te bezichtigen in deze regio.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Albufeira

De badplaats Albufeira is goed bekend onder de vele toeristen die Portugal jaarlijks trekt. Vooral het bekende uitgaansgebied aan ‘The Strip’ trekt vele bezoekers en de jachthaven die voor veel gezelligheid zorgt. De stranden bij Praia dos Pescadores, Praia do Tunel en Fisherman’s strand zorgen voor een heerlijk dagje aan zee. Niet ver van Albufeira ligt het Paderne kasteel met overgebleven stadswallen.

Bekijk de top 10 bezienswaardigheden van Albufeira

   
bezienswaardigheid nummer 7

Costa de Lisboa

De kustlijn van Lissabon heeft de naam ‘Costa de Lisboa’. De rotsachtige kust met mooie zandstranden leent zich prima voor een dagje aan het strand. Mondaine badplaatsen aan deze fraaie kust zoals het mondaine Cascais zorgen voor een geheel eigen sfeer. De ligging nabij Lissabon zorgt ervoor dat je een strandvakantie met een stedentrip kunt combineren. Qua temperatuur is de Costa de Lisboa in de zomer iets milder dan de meer zuidelijk gelegen regio Algarve.

Bekijk de top 10 bezienswaardigheden van Cascais

   
bezienswaardigheid nummer 8

Serra da Estrela

De Serra da Estrella is de grootste bergketen en tevens natuurpark van Portugal. Ongeveer 300 miljoen jaar geleden is deze bergketen ontstaan. In het natuurreservaat is geprobeerd om zoveel mogelijk cultuur, natuur en landschap samen te laten komen. Veel vee loopt onbewaakt rond. Dit is mogelijk doordat wolven er haast niet meer voorkomen. De ongeveer 40.000 mensen die in dit gebied wonen, leven voornamelijk van schapenteelt, hondenfokkerijen van de ‘Estrela berghond’ en toerisme.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Madeira

Het Portugese eiland Madeira ligt in de Middellandse Zee op ongeveer 1000 kilometer van de kust van Portugal. Door zijn mooie natuurlijke omgeving is het eiland vooral populair bij wandelaars en natuurliefhebbers. Dit “bloemeneiland” heeft weinig strand, waardoor het niet te toeristisch is. De hoofdstad van het eiland is Funchal wat een aantal bezienswaardigheden heeft. Zo zijn er een aantal botanische tuinen, tropische tuinen, een kabelbaan naar Monte, een paleis en een kathedraal. Wandellaars moeten zeker eens richting Rabacal lopen om daar 25 bronnen als waterval naar beneden te zien komen. In het noorden van Madeira vind je meer traditionele dorpen met veel culturele erfgoed.

Bekijk de top 10 bezienswaardigheden van Madeira

   
bezienswaardigheid nummer 10

Azoren

De Azoren zijn gevormd uit negen eilanden, die net als Madeira bij Portugal horen. Op het eiland São Miguel ligt de grootste stad, Ponta Delgada. Deze stad heeft onder andere een gezellige boulevard, winkelcentrum Parque Atlantico, haven, kerk São Sebastiao en een fort. Op dit zelfde eiland ligt de plaats Furnas. Hier zijn vele warmwaterbronnen te vinden. De hoogste berg van de Azoren en zelfs van Portugal, vind je op het eiland Pico. Dit is de 2351 meter hoge Pico Alto, wat hoogste berg betekent. Doordat alle eilandjes hun eigen karakters hebben is het een aanbeveling om te gaan eilandhoppen. Op deze manier krijg je een goed beeld van wat de Azoren te bieden hebben.

Bekijk de top 10 bezienswaardigheden van de Azoren

   
 

Meer informatie over Portugal:

bijzondere plaatsen in Portugal
de mooiste dorpjes in Portugal
Portugal informatie
Portugal informatie
Portugal voor beginners
steden in Portugal
waar overnachten in Portugal

  ...meer handige websites
   


 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies