top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Vietnam

Vietnam
top 10 bezienswaardigheden:

Hanoi
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Nha Trang
Vietnam

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Vietnam
reisadvies reisadvies Vietnam

... meer handige websites

 

In het zuidoosten van Azië kun je de bijzondere bestemming Vietnam bezoeken. Bijzonder in de zin van het landschap, de cultuur, de inwoners, maar ook de geschiedenis. Het land heeft jarenlang politieke onrust en bloederige oorlogen gekend. Gelukkig is daar sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw veel verandering in gekomen. Vietnam is opgekrabbeld en heeft zich ondertussen weten te vestigen in de toeristische sector, waarin het tegenwoordig vele toeristen verwelkomd die de pracht en de geschiedenis van het land komen ontdekken. Toeristische trekpleisters als het voormalige Saigon, rijstvelden, verschillende heiligdommen, de overweldigende natuur en het heerlijke tropische klimaat maken van Vietnam een topbestemming.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Vietnam

bezienswaardigheid nummer 1 Ha Long Baai
In de haast sprookjesachtige baai Ha Long baai (Halong Bay) kun je genieten van heerlijke boottochten die voeren langs rotspartijen, kleurrijke vissersboten en idyllische stranden. Het kleurenpalet van deze Hạ Long baai prijkt dan ook op menig foto. De al dan niet groen begroeide kalkstenen rotsformaties die uit de zee omhoog lijken te rijzen, hebben soms nog meer verassingen. Een aantal heeft namelijk deels verborgen grotten die duizenden jaren oud zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is de Thien Cung grot. De Ha Long baai is gelegen in het noordoosten van Vietnam.
www.bijzondereplaatsen.nl/vietnam/halongbay.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Complex van Hué monumenten
De bouwwerken en het gebied rondom de Hué monumenten hebben een beladen geschiedenis. Ooit was het een belangrijk politiek, cultureel en religieus centrum. Helaas waren er ook tijden met bloederige vechtpartijen, executies en massagraven tijdens de Nguyen dynastie. De Vietnamoorlog heeft hier een bloederig spoor achtergelaten. Nu vandaag is dit deel van de provincie Thua Thien-Hue aan de Perfume rivier onderdeel van Unesco werelderfgoed. Het complex laat een duidelijke traditionele structuur zien waarin elementen als aarde, metaal, hout, water en vuur prachtig zijn samengebracht.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Keizerlijke stad van Thăng Long
De volmondige naam van deze Vietnamese keizerlijke stad luidt: Hoàng thành Thăng Long. Het werd gebouwd omstreeks de veertiende eeuw als residentie van de invloedrijke familie Lư en uiteindelijk voor de Nguyon dynastie, de laatst regerende familie van Vietnam. Eén van de toegangspoorten tot “de verboden stad” is de Doan Maa. De middelste ingang was expliciet toebedeeld aan de koning. Als Unesco werelderfgoed trekt de keizerlijke stad Thăng Long heel wat publiek. Daarnaast wordt ook het nationaal museum goed bezocht, omdat daar spullen tentoon worden gesteld die tijdens archeologische opgravingen in Thăng Long zijn gevonden. Hieronder bevinden zich veel prachtige keramische potten en schalen.
   
bezienswaardigheid nummer 4 My Son
In de omgeving van Duy Phú zijn een aantal Hindu tempels te bewonderen die gebouwd werden tussen de vierde en veertiende eeuw. Sinds 1999 behoren de My Son tempels dan ook tot Unesco’s werelderfgoed. De grootste en meest indrukwekkende tempel werd opgericht voor de god Sambhubhadresvara. Helaas is hier niet veel meer dan een ruïne van overgebleven. Wanneer je goed kijkt, zie je op sommige bouwwerken nog afbeeldingen van passages uit de Hindu mythologie. Doordat een deel van de oude tempels inmiddels is overwoekerd door groene planten, krijgt het geheel een mysterieus uiterlijk.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Mausoleum van Ho Chí Minh
In Hanoi, aan het Quong troog Ba Đ́nh plein, bevindt zich het mausoleum van de communistische revolutionaire leider Ho Chí Minh. Aan dit plein werd omstreeks 1945 de onafhankelijkheidsverklaring van Vietnam door hem voorgelezen. Een nieuwe periode brak hierbij aan. In 1969 overleed Nguyễn Sinh Cung, zoals zijn oorspronkelijke naam luidt, op een nationale feestdag. Het mausoleum van Ho Chí Minh wordt in de volksmond ook wel ‘Lăng Ba Đ́nh’ genoemd. Wanneer je een bezoek brengt aan het graf van deze leider, moet je wel je benen bedekken. Het is verboden om het mausoleum in korte broek of rok te betreden.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Citadel van de Ho-dynastie
De Tháhn nhà Ho citadel werd ergens in de veertiende eeuw volgens Feng shui normen gebouwd. Het is gelegen op een prachtige groen omgeven locatie tussen de rivieren Ma en Buoi in de provincie Thanh Hoa. Tegenwoordig is slecht een klein resterend deel van dit ooit imposante bouwwerk te bewonderen. Als cultureel erfgoed wordt dit gebied nu goed beschermd tegen verder verval. Andere namen die aan dit kasteel werden gegeven zijn, Tây Đô en Tây Giai.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Basiliek van Notre-Dame van Saigon
De kathedraal ‘Nhà tho Đoc Bà Sài G̣n’ uit de negentiende, staat in de Vietnamese plaats Ho Chi Minhstad. Het werd gebouwd om de Franse kolonisten een religieuze plek te bieden waar Rooms-katholieken terecht konden. De rood gekleurde Basiliek van Notre-Dame van Saigon werd in een paar jaar tijd opgetrokken met stenen die afkomstig waren uit Marseille. De twee klokkentorens zijn zo’n vijftien jaar later geplaatst.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Thiên Mu Pagoda
De prachtige tempel Thiên Mu Pagoda staat in de stad Hue in Vietnam. De Thiên Mu Pagoda, die ook wel bekend staat als de Linh Mu tempel, is gebouwd op de Hà Khê heuvel en telt zeven verdiepingen. De heersende familie Nguyon gaven omstreeks het begin van de zeventiende eeuw de opdracht tot het bouwen van deze tempel. De aanleiding hiervoor was een oude legende waarin een oude vrouw ‘Thin Mu’ vertelde dat er op de bewuste plek een tempel zou komen die het volk welvaart zou brengen. De Thiên Mu tempel wordt dan ook wel gezien als de tempel van het volk. Meer dan eens werden hier demonstraties gehouden tegen de communistische regering.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Nationaal park Phong Nha-Ke Bàng
Het honderden vierkante kilometer tellende nationale park Phong Nha-Ke Bàng mag niet ontbreken in deze lijst van top 10 bezienswaardigheden. Het park staat namelijk bekend als één van de mooiste parken in Vietnam. Vele bezoekers worden aangetrokken door het regenwoud en de vele grotten die er te bewonderen zijn. Sommige daarvan zijn miljoenen jaren oud. Son Soong is de bekendste en meest indrukwekkende grot van dit nationale park Phong Nha-Ke Bàng. De grot is alleen maar bereikbaar per boot. Andere bekende grotten zijn Tien Son en Thien Duong, welke ook wel ‘Paradise Cave’ wordt genoemd.
www.phongnhakebang.vn/en
   
bezienswaardigheid nummer 10 Po Nagar
De hindoeïstische tempel Po Nagar werd omstreeks de eerste eeuw gebouwd op de heuvel nabij de plaats Nha Trang. De tempel, die vernoemd is naar de godin Yan Po Nagra, vereert meerdere goden. De belangrijkste hiervan is Shri Shiva. De Po Nagar tempel heeft meerdere restauraties ondergaan en is zelfs al eerder leeggeroofd. De oorspronkelijke marmeren stenen zijn inmiddels vervangen door een rode baksteen. Po Nagar is het drukst bezocht tijdens het nationale Po Nagar Festival. Tijdens dit traditionele feest in de provincie Khánh Ḥa worden allerlei rituelen uitgevoerd, zoals Moc Duc, Te Gia Quan en natuurlijk die van aanbidding.
   
 

Rondreis Vietnam

Wil je zoveel mogelijk zien van Vietnam? Dan is een rondreis door Vietnam een ideale manier om dit prachtige land te ontdekken. De meeste rondreizen brengen je langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waardoor jouw vakantie naar Vietnam een onvergetelijke belevenis wordt. Bij ANWB Reizen kun je allerlei Vietnam rondreizen boeken zoals groepsrondreizen, rondreizen voor singles, familierondreizen en privérondreizen. Fox Reizen is onderdeel van de ANWB en lid van het SGR.

Meer informatie over Vietnam:

Vietnam informatie
Vietnam voor beginners
Vietnam fotoreportage
bijzondere plaatsen in Vietnam
winterzon informatie Vietnam

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies