top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van BelgiŽ

BelgiŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Antwerpen
Ardennen
BelgiŽ
Bergen
Brugge
Brussel
Dinant
Doornik
Durbuy
Genk
Gent
Hasselt
Ieper
Kortrijk
La-Roche-en-Ardenne
Leuven
Lier
Luik
Mechelen
Namen
Oostende
Spa
Verviers
Vlaamse kust
Vlaanderen
WalloniŽ

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo BelgiŽ

... meer handige websites

 

Het ten zuiden van Nederland gelegen BelgiŽ is een populair vakantieland onder de Nederlanders. Maandelijks maken tienduizenden Nederlanders een citytrip naar mooie steden zoals Brugge, Gent of Antwerpen. De Vlaamse kust trekt liefhebbers van strand, zee en zon en de Ardennen zijn erg populair onder mensen die de natuur op willen zoeken. Vakanties naar de Ardennen staan vooral in het teken van sportiviteit. Zo kun je er uitstekend fietsen, wandelen, kanovaren of andere outdoor activiteiten ondernemen. Wat voor heel BelgiŽ geldt is de gemoedelijkheid, waarmee de Belgen hun gasten plezieren. Het Bourgondische leven neemt zowel in de kleinere plaatsen alsmede in de grote steden in BelgiŽ een belangrijke plaats in. Hiermee onderscheidt BelgiŽ zich van een groot deel van Nederland, waar vooral een calvinistische inslag heerst. Wie eenmaal begonnen is aan zijn/haar ontdekkingsreis van BelgiŽ die zal beetje bij beetje steeds meer verliefd worden op de Belgische cultuur.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
BelgiŽ

bezienswaardigheid nummer 1

Antwerpen

Nederlanders komen ontzettend graag in Antwerpen. Het aantal stedentrips en dagbezoekjes aan deze stad aan de Schelde ligt continu hoog. De grootste stad van het Vlaamse deel van BelgiŽ barst van de historie. De opkomst van de haven in de twaalfde eeuw heeft ervoor gezorgd dat Antwerpen een lange bloeiperiode heeft gekend. De rijkdom wordt uitgeademd door een groot aantal gebouwen en pleinen in de binnenstad van Antwerpen. Het leuke van Antwerpen is dat het geen openluchtmuseum is geworden, maar dat het dagelijkse leven hier ook gewoon doorgaat. Antwerpen is daardoor een moderne stad, waar de afgelopen jaren prachtige moderne elementen toegevoegd zijn aan het historisch erfgoed dat de stad rijk is.

Bekijk de top 10 bezienswaardigheden van Antwerpen

   
bezienswaardigheid nummer 2

Belgische Kust

BelgiŽ heeft een kuststrook van slechts 67 kilometer. Hiervan bestaat echter zoín 95% uit aangename zandstranden, waar het zowel tijdens zomerse dagen als in andere seizoenen fijn vertoeven is. De Belgische Kust telt een aantal kleinere en grotere badplaatsen. De bekendste zijn het mondaine Knokke, feestplaats Blankenberge en de stad Oostende. Gedurende het jaar worden er aan de kust veel evenementen georganiseerd om de vele toeristen die naar de kust komen te vermaken.

Houd rekening met mogelijk flinke verkeersdrukte als je tijdens een zomerse dag naar de Vlaamse kust wilt rijden. Zeker tijdens de zomervakantie en de weekeinden kunnen er flinke files ontstaan op de wegen naar de stranden. De trein kan een goed alternatief zijn. Je kunt met de trein naar Oostende of een aantal andere plaatsen aan de kust reizen (tickets zijn te reserveren via NS International) en vervolgens met de Kusttram naar iedere badplaats langs de Belgische kust reizen.

Bekijk de top 10 bezienswaardigheden van de Vlaamse kust

   
bezienswaardigheid nummer 3

Historische binnenstad van Brugge

Op het moment dat Amsterdam niet veel meer dan een dorp was en Antwerpen totaal geen rol van betekenis speelde, was de West-Vlaamse stad Brugge al een grote stad met een belangrijke rol in het noordwesten van Europa. De bloeiende lakenproductie in de regio en de zeehaven maakten van Brugge een handelsknooppunt die de stad veel rijkdom en welvaart bracht. Uit deze gouden periode stammen een aantal pleinen, straten en gebouwen die je nu nog in Brugge terugvindt. De gehele binnenstad van Brugge staat met al haar historische bezienswaardigheden in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Bekijk de top 10 bezienswaardigheden van Brugge

 

   
bezienswaardigheid nummer 4

In Flanders Fields Museum

Het In Flanders Fields Museum is een van de meest boeiende musea van BelgiŽ. De Eerste Wereldoorlog heeft op BelgiŽ en plaatsen in BelgiŽ een enorme impact gehad. Dat komt omdat een redelijk deel van deze vierjarige oorlog uitgevochten is op Belgisch grondgebied. Vooral de provincie West-Vlaanderen heeft het zwaar te verduren gehad. De loopgravenoorlog die hier plaatsgevonden heeft kent een aantal merkwaardige momenten en dieptepunten. Zo is dit de eerste oorlog waarbij chemische wapens ingezet zijn. Een stad die veel geleden heeft tijdens WO I is Ieper. Tegenwoordig wordt Ieper als het centrum gezien van de WO I-herdenkingen. In Ieper staat dan ook een indrukwekkend museum dat geheel gewijd is aan de Eerste Wereldoorlog. Op interactieve wijze leer je in het In Flanders Fields museum alles over deze oorlog die veel mensen het leven heeft gekost. 

   
bezienswaardigheid nummer 5

Bierbrouwerijen

BelgiŽ staat bekend als bierland. Er zijn weinig landen ter wereld die zo bekend staan vanwege haar bieren als BelgiŽ. Het gaat in het geval van BelgiŽ vooral vanwege de biercultuur waarin er sprake is van een zeer breed aanbod van speciaalbieren en de eeuwenoude tradities die hiermee samengaan. Het zijn de bovengistende Belgische bieren die hoog aangeschreven staan. BelgiŽ kent nog opvallend veel kleine brouwerijen waar volgens ouderwetse methodes gebrouwen wordt. Als je in BelgiŽ bent kun je brouwerijen bezoeken. Er zijn grotere brouwerijen (zoals Interbrew in Leuven) maar ook nog voldoende kleinere brouwerijen die open staan voor bezoek. Let op, want vaak moet je wel vooraf reserveren. 

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Grote Markt van Brussel

Hťt plein van Brussel is de Grote Markt. Al in de elfde eeuw is het plein aangelegd en vormde het het centrum van de stad Brussel. Aan de Grote Markt staan een groot aantal historische gildehuizen. Ook staat hier het indrukwekkende gotische Stadhuis van Brussel en het Broodhuis. Hierin is het Museum van de Stad Brussel gevestigd. De Grote Markt is eens in de twee jaar de plek waar een enorm bloementapijt aangelegd wordt. De Grote Markt staat al sinds 1998 in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

   
bezienswaardigheid nummer 7

De Ardennen

Een sportieve speeltuin voor jong en oud. Zo laat het natuurgebied Ardennen zich het beste omschrijven. De Ardennen zijn een laaggebergte die zich uitstrekken over een groot deel van WalloniŽ, een stukje van Frankrijk en het noordwesten van Luxemburg. Dankzij het bosrijke heuvellandschap vormen de Ardennen een fraai natuurgebied met uitstekende mogelijkheden om aan allerlei sporten te doen zoals fietsen, wandelen, kajakken, paardrijden, langlaufen, kanoŽn, raften en meer. Ook zijn er allerlei survivaltrips te maken in de Ardennen. De Ardennen is daarom een plek waar je relatief veel groepsaccommodaties aantreft.  

Bekijk de top 10 bezienswaardigheden van de Ardennen

   
bezienswaardigheid nummer 8

Belforten

Een belfort is een middeleeuwse wachttoren die voorzien is van een stormklok. Een andere naam voor belfort is hallentoren. Deze niet-religieuze torens treft je vooral veel aan in BelgiŽ en Frankrijk. Nederland telt er ook eentje. Deze staat in de Zeeuwse plaats Sluis. De belforten van BelgiŽ en Frankrijk staan gezamenlijk op de werelderfgoedlijst van Unesco. Dat heeft vooral te maken met de maatschappelijke rol die deze stadstorens gespeeld hebben in de middeleeuwen. Vrijwel alle Belgische belforten zijn open voor het publiek. De belforten bieden vrijwel zonder uitzonering een prachtig panoramisch uitzicht over de stad waar ze staan. Om van het uitzicht te genieten zul je wel veel traptreden moeten beklimmen. Liften bestonden er nog niet in de tijd dat de belforten gebouwd werden. Een uitzondering is het belfort van Gent. Deze is vanaf de 1e verdieping voorzien van een lift. Omdat het eerste deel nog steeds via trappen afgelegd moet worden is ook dit belfort niet geschikt voor mensen met een rolstoel.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Atomium

Veel grote steden hebben een architectonisch hoogstandje die direct aan die stad gekoppeld wordt. Zo heeft Dubai de toren Burj Khalifa, heeft Sydney haar Opera House, zal iedereen bij de Eiffeltoren meteen aan Parijs denken en zullen de bouwwerken van Gaudi direct gekoppeld worden aan de Spaanse stad Barcelona. Brussel heeft haar eigen Ďlandmarkí: het Atomium. Dit monument dat ontworpen is door Andrť Waterkeyn is gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1958 in Brussel. Eigenlijk was het bedoeld als een tijdelijk monument, maar inmiddels behoort het tot de best bezochte bezienswaardigheden van BelgiŽ. In januari 2013 heeft televisiezender het Atomium uitgeroepen tot meest bizarre gebouw van Europa. Wie wil die kan het Atomium niet alleen van buitenaf maar ook van binnen bewonderen. Als je de bovenste bol bezoekt dan heb je een uniek panoramisch uitzicht over de stad Brussel.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Technopolis

BelgiŽ telt meerdere attractieparken, speeltuinen en andere plekken waar vooral kinderen zich prima kunnen vermaken. Leuk ťn leerzaam is Technopolis in Mechelen. Door middel van proeven, demonstraties en filmpjes leer je van alles over wetenschap en techniek. Technopolis is geschikt voor alle leeftijden, maar vooral populair onder schoolgaande kinderen en pubers. Technopolis is niet voor niets een veel bezocht uitje tijdens schoolreisjes van Belgische scholen.

 

   
 

Meer informatie over BelgiŽ:

alles over BelgiŽ
BelgiŽ informatie
BelgiŽ informatie
BelgiŽ voor beginners
beste reistijd voor BelgiŽ
goedkoop naar BelgiŽ
waar overnachten in BelgiŽ?

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies