top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Belize

Belize
top 10 bezienswaardigheden:

Belize

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Belize

... meer handige websites

 

Aan de kust van Caribische Zee, tussen Mexico en Guatemala, ligt het prachtige Belize. Dit Noord-Amerikaanse land heeft als hoofdstad Belmopan. De meeste toeristen die naar Belize vertrekken, zijn op zoek naar de vele Maya ruďnes, de dichtbeboste regenwouden, de kleurrijke onderwaterwereld, de parelwitte stranden en natuurlijk het heerlijke subtropische klimaat. Er dient echter wel rekening te worden gehouden met het regenseizoen in de maanden mei tot en met december. Daarnaast wordt Belize nog wel eens getroffen door orkanen. De meest komen voor in de perioden juni tot en met december. Door de hoeveelheid regen is er in Belize heel wat bijzondere flora en fauna te ontdekken. Belize bestaat bijvoorbeeld voor ruim vijfenveertig procent uit tropisch oerwoud met regenwouden en mangroves. Duikers raken vervolgens niet uitgesproken over de onderwatergrot ‘the Great Blue Hole’ nabij Lighthouse-rif. Belize is dan ook bij uitstek een bestemming waar natuur, cultuur en plezier erg dicht bij elkaar liggen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Belize

bezienswaardigheid nummer 1 Barričrerif van Belize
Op de Australische ‘Great Barrier Reef’ na is de Barričrerif van Belize de grootste ter wereld. Verschillende atollen, zandbanken, mangrovebossen en lagunes zorgen voor veel afwisseling in diepte en uitzicht. Verschillende bedreigde diersoorten noemen de Barričrerif van Belize hun thuis. Denk hierbij aan zeeschildpadden, de Manatee (zeekoe) en zelfs zeekrokodillen. Het gebied leent zich uitstekend om te snorkelen, maar enige waakzaamheid is geboden. De ‘Belize Barrier Reef Reserve System’ behoort sinds 1996 tot Unesco Werelderfgoederen.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Xunantunich
De mooiste Maya tempels van Belize vind je in het westen van het land. Het Xunantunich complex, wat stenen vrouw betekend, bestaat uit verschillende overblijfselen uit de Maya cultuur. Deze plek met wel zesentwintig tempels en paleizen stond in Belize bekend als ceremonieel centrum. De Ierse dokter en archeoloog Thomas Gann was de eerste persoon die het Xunantunich complex ontdekte rond 1890. Vanaf de tempel ‘El Castillo’ heb je een wijds uitzicht over het gebied en de bergen. Andere bijzondere Maya sites in Belize zijn: Caracol, Altun Ha, Santa Rita, Cahal Pech, Lamanai en Cerro Maya.
http://xunantunichtours.com
   
bezienswaardigheid nummer 3 Actun Tunichil Muknal
De grotten van Actun Tunichil Muknal zijn onderdeel van de Maya cultuur in Belize. De Actun Tunichil Muknal grotten staan ook wel bekend als ‘Xibalba’. Een wandeling door deze grot van Belize kan best een beetje angstaanjagend zijn. Er is bijvoorbeeld een ruimte waarin het skelet van een jong persoon te zien is. Sommige ruimtes werden gebruikt voor decoraties en andere weer om offers te brengen. De Actun Tunichil Muknal grotten zijn gelegen in het Tapir Mountain Nature Reserve park op ongeveer drie kwartier rijden van San Ignacio.
http://actuntunichilmuknal.com
   
bezienswaardigheid nummer 4 Great Blue Hole
Het kleurrijke koraalrif met de naam Great Blue Hole, was oorspronkelijk een onderwatergrot die later in elkaar gestort is. Verschillende tropische vissoorten inclusief Lamantijnen (Manatees) en schildpadden gebruiken het rif als biologisch systeem, waar ze zich kunnen voeden, eitjes leggen en/of om zich te verschuilen tegen de roofvissen. Het gebied wordt meer dan eens bezocht door verschillende haaiensoorten. De Barričrerif van Belize ligt net even uit de kust van Belize, nabij ‘Lighthouse Reef’.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Lamanai
De archeologische site Lamanai was een belangrijke plaats binnen de Maya cultuur. Vertaald betekend Lamanai de ondergedompelde krokodil. Archeologen hebben inmiddels tempels met namen als Mask Temple, Jaguar Temple en High Temple blootgelegd. Sommige tempels liggen deels onder de grond. Sommige onderdelen van Lamanai gaan terug naar zeshonderd jaar v.Chr. Net als bij de Xunantunich tempels, was ook hier dokter Thomas Gann de eerste ontdekker. Vanuit Orange Walk Town vertrekken verschillende tours naar de archeologische site Lamanai.
http://mayaruins.com/lamanai.html
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Belize Zoo
Aan de Mile 29 Western Highway in Belize ligt een sfeervolle dierentuin, Belize Zoo. De dierentuin werd omstreeks 1983 opgericht door Sharon Matola, een bioloog uit Amerika. In de dierentuin tref je uiteenlopende diersoorten die je in Belize tegen kunt komen. Dit zijn dieren als slingerapen, tapirs, jaguars, puma’s, kinkajoe apen, grisons, krokodillen en de boa constrictor. Vaak betreffen dit dieren die er revalideren, geadopteerd, gered of die er geboren zijn.Als onderdeel van de dierentuin is er ook nog een tropische leercentrum te bezoeken.
http://www.belizezoo.org
   
bezienswaardigheid nummer 7 El Caracol
In het Cayo district bevindt zich de grootste archeologische site ‘El Caracol’ van Belize. De site heeft een aantal indrukwekkende tempels, monumenten en altaren. Sinds het begin van archeologische zoektocht die hier gestart werd omstreeks 1938, is er al behoorlijk wat ontdekt. Dit alles gebeurde onder leiding van A.H. Anderson.
www.caracol.org
   
bezienswaardigheid nummer 8 Museum van Belize
Voor een boeiende reis door tijd is het een aanbeveling waard om het Museum van Belize (NICH) in Belize City te bezoeken. NICH staat voor National Institute of Culture and History. Hier wordt namelijk duidelijk hoe het land zich heeft ontwikkeld en wat hieraan vooraf is gegaan. Natuurlijk is de Maya cultuur hier een groot onderdeel van. Middels kunst en een uiteenlopende verzameling voorwerpen wordt al het moois van Belize tentoongesteld. Het Museum van Belize is gevestigd in een monumentaal pand uit de negentiende eeuw. Het deed voorheen dienst als gevangenis.
www.nichbelize.org
   
bezienswaardigheid nummer 9 Caye Caulker
Het eiland Caye Caulker is een geliefde plek in Belize. Caye Caulker is een klein eiland voor de kust van Belize in de Caribische Zee. Het gebied rondom dit eiland is uitstekend geschikt om er te snorkelen, aangezien hier het Barričrerif van Belize ligt. Op het eiland kun je eventueel deelnemen aan verschillende activiteiten zoals: surfen, Manatee tours, duiken, fietsen, vissen, paddleboarden, winkelen en vogels spotten. Maar luieren op het strand onder het genot van een verkoelend drankje kan natuurlijk ook een optie zijn.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary
In het zuiden van Belize bevindt zich ‘s werelds grootste Jaguar reservaat ter wereld. Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary (CBWS) heeft zich sinds 1986 weten te specialiseren naar aanleiding van een studie over Jaguars. Het park is erg mooi en geeft je op sommige plekken het gevoel dat je je in een jungle bevindt. Natuurlijk ontbreekt ook hier de Maya cultuur niet. Er zijn verschillende routes te volgen die je brengen langs plekken met mooie watervallen, pijnboombossen en ander prachtig natuurschoon.
http://ambergriscaye.com/pages/town/parkcockscomb.html
   
  Meer informatie over Belize:

winterzon informatie Belize

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies