Ontdek de natuur van Afrika

We kunnen gelukkig weer naar hartenlust reizen en doen dat dus ook massaal. Na de dip van 2020-2021 stappen we massaal het vliegtuig, de auto en de trein in om te ontdekken wat de wereld om ons heen allemaal te bieden heeft. Het lijkt erop alsof we de adempauze in onze reisplannen gebruikt hebben om nu onze droomreizen te kunnen verwezenlijken. Is 2024 het jaar om bucketlistreizen te maken? Als wij zo om ons heen kijken, ziet het er wel naar uit. In onze eigen omgeving kennen we meerdere stellen en gezinnen die dit jaar bijvoorbeeld naar Afrika vliegen om daar hun droomreis te maken. Zelf vlogen we in januari al nar Zuid-Afrika om daar kennis te maken met de schitterende landschappen en de natuur die rond Kaapstad te bewonderen valt. Het continent heeft zoveel meer te bieden. Zo is Afrika hét continent om op safari te gaan. We zullen een aantal mooie voorbeelden geven.

Kenia

De eerste bestemming die we graag willen belichten is Kenia. Dankzij de rechtstreekse vliegverbinding tussen Amsterdam en Nairobi is Kenia een gemakkelijk aan te reizen bestemming voor een safari. Tel daarbij op dat de flora en het dierenrijk in Kenia net zo boeiend is als die van de aanzienlijk duurdere safaribestemming Tanzania en je begrijpt waarom steeds meer Nederlanders voor een safari in Kenia kiezen.

Het Masai Mara Game Reserve is het nummer één natuurgebied van Kenia. Het landschap en de dierensoorten die hier leven komen overeen met het bekende Serengeti Park in Tanzania, wat direct aan het Masai Mara Game Reserve grenst. Een ander geweldig nationaal park vind je rond het Nakurumeer. Hier kun je flamingo’s, neushoorns en giraffen in het wild zien.

Oeganda

Een bij de massa minder bekende safaribestemming is Oeganda. Tijdens een Oeganda reis kun je niet alleen kennismaken met de zogenaamde Big Five, dit centraal in Afrika gelegen land is een ideale bestemming om verschillende apensoorten in hun natuurlijke habitat te kunnen bewonderen. Zo is Oeganda dé vakantiebestemming om berggorilla’s in het wild te zien. Meer dan de helft van alle gorilla’s wereldwijd leeft in Oeganda. Je kunt deze fascinerende mensapen aanschouwen in het Bwindi Impenetrable National Park en het Mgahinga Gorilla National Park.

Een ander soort primaten die in Oeganda volop voorkomt, is de chimpansee. Neem een bezoek aan het Kibale National Park op in je reisschema als je oog in oog wilt komen te staan met wilde chimpansees.

Malawi

Het Majete Wildlife Reserve is het belangrijkste nationale park van Malawi. Dit land zal je minder bekend in de oren klinken en dat is meteen het voordeel van Malawi als bestemming voor een safari. Door de lagere bekendheid is Malawi minder druk dan bekende safarilanden zoals Tanzania, Kenia en Zuid-Afrika. Je kunt in Majete niet alleen de Big Five spotten. Majete heeft de hoogste concentratie roofdieren van Malawi. Dit zijn onder andere hyena’s, jachtluipaarden, luipaarden en de iconische leeuw. De kans dat je een van deze roofdieren ziet, is meer dan groot als je Majete bezoekt. Andere natuurparken die je tijdens een vakantie in Malawi kunt bezoeken zijn het Liwonde Nationaal Park en het Nyika Nationaal Park.