top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Denemarken

Denemarken
top 10 bezienswaardigheden:

Denemarken
Kopenhagen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Denemarken
reisadvies reisadvies Denemarken

... meer handige websites

 

Denemarken ligt op slechts enkele honderden kilometers van Nederland. Dit Scandinavische land mag zich dan ook redelijk populair noemen als vakantiebestemming onder de Nederlanders. Dat dankt Denemarken vooral ook aan de ruimte, rust en veiligheid die het land uitstraalt. Wie Denemarken bezoekt die zal opvallen dat er op veel gebieden overeenkomsten lijken te zijn met Nederland, maar dat het vaak toch weer net iets anders is. Zo lijken grote delen van Denemarken op het Nederlandse landschap, maar dan met meer glooiing en juist minder storende elementen zoals gebouwen, hekwerken en reclameborden. Hierdoor oogt het land natuurlijker, wat door vrijwel iedere toerist gewaardeerd wordt.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Denemarken

bezienswaardigheid nummer 1 Kopenhagen
Hoofdstad Kopenhagen wordt druk bezocht door toeristen. De leukste manier om Kopenhagen te ontdekken is per fiets. De vele fietspaden maken de stad zeer fietsvriendelijk. Je kunt fietsen huren of tegen een kleine borg gebruik maken van de vele gratis fietsen die je in de stad vindt. Bij trip naar Kopenhagen hoort een bezoek aan het pretpark Tivoli, het bezoeken van het fraaie Frederiksborg Slot en het eten/drinken aan de prachtige kade van de Nyhavn. Probeer zeker om hier verse vis te eten.
www.steden.net/denemarken/kopenhagen
   
bezienswaardigheid nummer 2 Møns Klint
Op het eiland Møn eindigt aan de oostkant met een aantal indrukwekkende klippen, die men Møns Klint noemt. De krijtrotsen lijken dreigend omhoog te komen vanuit de Oostzee. Het hoogste punt ligt op maar liefst 143 meter boven de zeespiegel. Fraai is het uitzicht vanaf de rots Dronningestolen. Vanaf een hoogte van 128 meter kun je bij helder weer Zweden zien liggen.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Kasteel Egeskov
Denemarken telt een groot aantal kastelen dat te bezoeken is. Het ene kasteel nog indrukwekkender dan de andere. Het meest bezochte kasteel van het land is Kasteel Egeskov, een bijna vijfhonderd jaar bouwwerk dat ommuurd is door bijna driehonderd heggen.
www.egeskov.dk
   
bezienswaardigheid nummer 4 Legoland
Het zeer populaire Legoland is pretpark dat geheel gebaseerd is op de populaire Lego-steentjes. Het themapark is gelegen bij Billund. Legoland is geliefd onder jong en oud, waardoor het een meer dan prima familie-uitje is. Leuk is Miniland, een soort Madurodam maar dan helemaal gemaakt van LEGO-blokjes. Uiteraard kun je in het park ook zelf creaties met de populaire blokken.

TIP: wil je in de buurt van Legoland overnachten? De website waarovernachtenin.nl geeft je de beste tips over waar je goed en betaalbaar kunt overnachten bij Legoland.

   
bezienswaardigheid nummer 5 Vikingschipmuseum
In de middeleeuwen was Roskilde de belangrijkste stad van Denemarken. Dat heeft het vooral te danken aan de vooraanstaande positie als handelsstad voor de Vikingen. Een collectie van gerestaureerde vikingschepen kun je tegenwoordig in het Vikingschipmuseum bekijken.
www.vikingeskibsmuseet.dk
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Den Gamble By
In Århus staat dit openluchtmuseum waar je je terug in de tijd waant als je de 75 historische huizen bezoekt die vanuit heel Denemarken naar dit museum overgebracht zijn.
www.dengamleby.dk
   
bezienswaardigheid nummer 7 Waddeneilanden
De waddeneilanden lopen vanuit Nederland via Duitsland helemaal door naar Denemarken. De eilanden Rømø, Fanø en Mandø zijn de drie bewoonde waddeneilanden van Denemarken. Als je Mandø wilt bezoeken dan moet je over een dijk die twee keer per dag als gevolg van vloed overspoeld wordt. Leuk is om de reis naar het kleine waddeneiland dan per Mandøbus te maken. Het enkel per veerpont bereikbare Fanø is het populairste waddeneiland. Men komt hier vooral af op het zeventien kilometer lange en een halve kilometer brede zandstrand.
www.mandoebussen.dk
   
bezienswaardigheid nummer 8 Ribe
De oudste stad van heel Scandinavië is Ribe, dat inmiddels ruim 2700 jaar oud is. Je kunt hier door de historische binnenstad wandelen, het Vikingmuseum bezoeken of het op twee kilometer van Ribe gelegen Vikingecenter bezoeken. In dit openluchtmuseum kun je zien hoe Vikingen vroeger leefden, speelden en werkten.
www.steden.net/denemarken/ribe
   
bezienswaardigheid nummer 9 Hans Christian Andersen
De beroemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen is in Odense op het eiland Funen geboren. Hier kun je zijn geboortehuis en het H.C. Andersen Museum bezoeken. In Kopenhagen kun je de Kleine Zeemeermin zien, een beeld op een rots in de haven van Kopenhagen.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Groenland
Wat betreft oppervlakte is het eiland Groenland een stuk groter dan het vasteland van Denemarken. Sledehonden, eskimo’s, visserij en gletsjers maken van deze Deense kolonie een bezienswaardigheid die niet in deze top 10 mag ontbreken.
   
 

Meer informatie over Denemarken:

beste maanden voor zonvakantie naar Denemarken
Denemarken informatie
Denemarken informatie
mooiste dorpjes in Denemarken
steden in Denemarken

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies