top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Ecuador

Ecuador
top 10 bezienswaardigheden:

Taiwan

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Ecuador
reisadvies reisadvies Ecuador

... meer handige websites

 

Het Spaanstalige Ecuador ligt in Zuid-Amerika aan de Stille Oceaan. Bij Peru behoren ook de Galapagos Eilanden en van noord naar zuid loopt het Andes gebergte. De buurlanden van Ecuador zijn Peru en Colombia. Ecuador is een land met veel gezichten. In het Andesgebergte komt bijvoorbeeld sneeuw voor, er zijn nog verschillende actieve vulkanen en het Amazoneregenwoud in het oosten van Ecuador heeft erg tropische en warme jungles. De hoofdstad Quito ligt ruim vijfentwintighonderd meter boven de zeespiegel. Vanaf deze hoogte kun je last krijgen van hoogteziekte. Wanneer je last hebt van je luchtwegen of algemeen niet in goede conditie verkeerd, is dit iets om rekening mee te houden. De stad Quito heeft een kenmerkend historisch centrum met prachtige oude architectuur. De veelzijdigheid van Ecuador zie je eveneens terug in de architectuur, de natuur, de Galapagos eilanden en de cultuur die je op meerdere plaatsen zeker tegen zult komen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Ecuador

bezienswaardigheid nummer 1 Galapagos Eilanden
De Galapagos Eilanden behoren onder natuurliefhebbers tot de belangrijkste bestemmingen ter wereld. Hier is het waar Charles Darwin jarenlang onderzoek heeft gedaan om zijn evolutietheorie te bewijzen. Een bezoek aan de Galapagos Eilanden betekent dat je als het ware in de voetsporen van Darwin treedt en een wereld van een ongekende schoonheid binnentreedt.
Denk aan hagelwitte stranden, een fel blauwe zee, vulkanische rotsformaties, schildpadden en een bergachtig landschap en de daarbij horende plaatjes kunnen straks zo in je fotoboek. De Galapagos Eilanden is een heerlijke vakantie bestemming ten westen van Ecuador in de Grote Oceaan. Doordat het massa toerisme hier nog niet van toepassing is, kun je er uitzonderlijk goed genieten van de natuur, de dieren en het rustige leven op de eilanden. De Galapagoseilanden bestaan uit eilanden Isabela, Santa Cruz, Fernandina, Española, Pinta, San Salvador, Floreana, San Cristóbal, Marchena en nog een paar hele kleine eilanden. De meest bekende van het stel is Isabela.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Cotopaxi National Park
Het symbool van Cotapaxi National Park is de besneeuwde bergtop van de Cotopaxi vulkaan. De vulkaan wordt ook wel ‘The Neck of the Moon’ genoemd. Deze nog altijd actieve vulkaan is dan ook een plaatje om te zien. Liefhebbers kunnen de Cotopaxi berg beklimmen. Je dient hiervoor wel in goede conditie en goed uitgerust te zijn met warme kleding en goede schoenen. In het Cotapaxi National Park worden allerlei actieve tours aangeboden in verschillende moeilijkheidsgraden.
www.ambiente.gob.ec/parque-nacional-cotopaxi
   
bezienswaardigheid nummer 3 Otavalo
Hoewel Ecuador meerdere indianendorpen heeft, willen we vooral Otavalo van harte aanbevelen. Otavalo is een stad wat in het noorden van Ecuador ligt. De oorspronkelijke inwoners van Ecuador waren indianen en dus in Otalvalo was dat de indianenstam Otavaleños. Deze indianenstam leefden vroeger zeer sober en in kleine communes. Tegenwoordig kom je de indianen alleen nog maar op de markt tegen of in het indianendorp Peguche, net buiten de stad. Ze dragen vaak de traditionele kleding nog en verkopen allerlei spulletjes als panfluiten, poncho’s en hoeden.
www.otavalo.travel/en
   
bezienswaardigheid nummer 4 Quito
De hooggelegen hoofdstad van Ecuador, Quito, is een drukke stad. Behalve een historisch centrum heeft de stad ook een zeer groot stadspark, genoemd Metropolitano en het Pretpark ‘VulQano Park’ met een kabelbaan die je zo’n vierduizend meter omhoog brengt. Eenmaal bovenaan de Pichincha vulkaan wordt je getrakteerd op een waanzinnig uitzicht over de stad.
Het historische centrum van Quito is sinds 1978 onderdeel van Unesco. Met name Basilica del Voto Nacional en Carondelet Palace zijn het meest favoriet onder de bezoekers. Het historische centrum van Quito wordt gezien als het meest belangrijke historische gebied van Latijns Amerika.
www.vulqanopark.com
   
bezienswaardigheid nummer 5 Machalilla National Park
De tropische bossen, de Sulfur lagoon en prachtige stranden als Playa de los Frailes in Machalilla National Park, zijn plekken die je zeker gezien moet hebben. Het nationale park Machalilla is gelegen in de provincie Manabi en heeft zelfs een eiland die binnen de grenzen van het park valt. Behalve wat apen en gordeldieren leven er meer dan tweehonderd soorten vogels. En vanaf de kust kun je regelmatig bultrugwalvissen spotten. www.machalillanationalpark.com
   

   
bezienswaardigheid nummer 6 Quilotoa kratermeer
Daar waar honderden jaren gelegen nog flinke vulkaanuitbarstingen plaatsvonden, rest tegenwoordig een schitterend kratermeer. Het meest westelijk gelegen kratermeer Quilotoa, kun je bewonderen vanaf Mirador del Quilotoa of middels een afdaling van heel dichtbij. De groene kleur van het water is afkomstig van mineralen. Verschillende organisaties bieden allerlei fiets- en wandeltochten in de regio aan.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Las Cajas National Park
Op ruim vierduizend meter boven de zeespiegel bevindt zich het Las Cajas National Park. Pas in 1996 verkreeg de erkenning van nationaal park. Het hoogste punt van het park ligt op vierduizend-vierhonderd-vijftig meter, bij Cerro Arquitectos. Cajas National Park is vooral geliefd om de meren, vogelsoorten als de Andescondor en de kolibrie en de prachtige landschappen.
www.parque-nacional-cajas.org
   
bezienswaardigheid nummer 8 Tortuga Bay
Op het eiland Santa Cruz bevinden zich één van de mooiste stranden van Ecuador. Een beschermd strand weliswaar. Aan de Tortuga Bay van Santa Cruz kun je een wandeling starten binnen het domein van het dierenleven op dit eiland. Je komt dan ook zomaar wat leguanen, krabben, pelikanen en misschien zelfs een Galapagos tortoise schildpad tegen. Tortuga Bay draagt namelijk niet voor niets de naam tortuga, wat schildpad betekent.
www.galapagospark.org/sitio.php?page=bahia_tortuga
   
bezienswaardigheid nummer 9 Cuenca
De zuidelijk gelegen stad Cuenca ligt in de directe omgeving van de Tomebamba rivier. Deze rivier is afkomstig uit het nationale park El Cajas en loopt helemaal door tot in de Amazone. Aan het begin van de zestiende eeuw werd er op deze plek door de Inca’s een stad opgericht, die de naam Tomebamba droeg. Cuenca heeft ondertussen ook wel de bijnaam ‘Athene van Ecuador’ gekregen. Het centrum van Cuenca kom je dan ook sinds 1999 in de lijst van Unesco tegen. De vele historische architectuur, zoals de Catedral de la Inmaculada Concepción de Cuenca kathedraal en de vele koloniale bouwwerken geven de stad een bijzonder romantisch sfeertje.
www.cuenca.com.ec
   
bezienswaardigheid nummer 10 Ingapirca
De meest belangrijke Inca ruïnes van Ecuador bevinden zich in de provincie Cañar. De stad Ingapirca, wat in de provincie Cañar ligt, heeft hiermee een zeer belangrijke en waardevolle bezienswaardigheid in handen. Je kunt er onder andere de ‘Templo del Sol’ tempel van de zon, priesterlijke verblijven als ‘Aposentos’, structuren van huizen en ceremoniëlen ruimtes uit de Inca beschaving bewonderen.
www.redmangrove.com/exploring-ingapirca-ecuador-inca-ruins
   
  Meer informatie over Ecuador:

winterzon informatie Ecuador

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies