top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Guadeloupe

Guadeloupe
top 10 bezienswaardigheden:

Guadeloupe

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Guadeloupe
reisadvies reisadvies Guadeloupe

... meer handige websites

 

Het Benedenwindse eiland Guadeloupe is een kleine archipel wat toebehoort aan Frankrijk. Het bestaat uit twee naast elkaar liggende eilanden die gescheiden worden door de zee en een paar kleine eilanden. De overweldigende natuur en mooie stranden zullen je zeker bekoren. Kleine vissersdorpjes waar de tijd bijna stil heeft gestaan wisselen zich af met stukken regenwoud en ruige kustlijnen. Er zijn veel historische plaatsen te bezoeken zoals oude plantages en distilleerderijen, maar ook molens uit 1800. En de wereldreiziger en “vader” van de oceaan Jacques Cousteau heeft deze plaats niet voor niets uitgekozen als mooiste duiklocatie ter wereld.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Guadeloupe

bezienswaardigheid nummer 1 Porte d’Enfer en Point de la Grande Vigie
In het noorden van het eiland Grande Terre is een ruige en rotsachtige kust te vinden. Hier zijn de meest bijzondere uitkijkpunten te vinden. Zo vind je hier de ‘Hellepoort’ tussen schimmel en Grande Vigie. Een prachtige lagune met twee reusachtige kliffen. Het omliggende gebied leent zich prima voor stevige wandelingen.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Parc National de la Guadeloupe
De volledige naam van dit park luidt: Grand Cul-de Sac Marin Nature Reserve. Dit beschermde gebied heeft een oppervlakte van ongeveer 173 km² en daarnaast een bufferzone van nog eens 162 km². Het merendeel bestaat uit tropische bossen en de slapende vulkaan la Soufrière. Veel voorkomende zoogdieren zijn de Guadeloupe wasbeer, mangoesten, vleermuizen en de agouti. Natuurlijk zijn er ook veel vogelsoorten te vinden zoals de fregatvogels, pelikanen, spechten en kolibries. In Saint-Claude is veel informatie over het park en hun wandeltochten met een eventuele gids te vinden.
www.guadeloupe-parcnational.fr
   
bezienswaardigheid nummer 3 Pointe-à-Pitre
Ondanks zijn omvang is deze grootste stad van Guadeloupe niet de hoofdstad. Dit is namelijk Basse-Terre wat op het gelijknamige eiland ligt. Point-à-Pitre ligt dichtbij de scheiding van de twee eilanden. ‘s Avonds ontmoet men elkaar rondom het centrale plein genaamd ‘Place de la Victoire’. Overdag kun je in deze stad prima winkelen en is er regelmatig een markt te vinden. De koloniale huizen geven de stad een serene sfeer, hoewel het er soms ook erg druk kan zijn. Aan de Place Gourbeyre staat de fraaie Basiliek La Cathedrale Saint-Pierre et Saint-Paul met ertegenover het Palais de Justice in art-decostijl. Verder vind je er een paar musea zoals het Musee Saint-John Perse wat gewijd is aan de dichter Alexis Leger en het Musee Victor Schoelcher die in opstand kwam tegen de slavernij.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Réserve Jacques Cousteau
Wat met name erg leuk is voor kinderen, is een tochtje met een glazen bodem boot. Deze tochten zijn vooral te maken in dit zeereservaat. Het park is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger en onderzoeker van de zee die hiervoor vele onderscheidingen heeft mogen ontvangen. De onderwaterwereld op deze plek heeft veel te bieden, zeker voor snorkelaars en duikers. Het is er zelfs mogelijk om nachtelijke duiken te maken.
www.cip-guadeloupe.com
   
bezienswaardigheid nummer 5 Gosier
Aan de zuidkant van het eiland Grande-Terre ligt de plaats Bovenop de heuvel aan de ingang van de Rivière Galée staan de ruïnes van het verdedigingsfort Fort Louis. Iets verder bij de wijk Bas-du-Fort met zijn mooie jachthaven vind je een museum wat gewijd is aan de 18de eeuwse oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Dit is het Engelse Musée Fort Fleur d’Épée. Verder zijn er veel leuke en kleine winkeltjes te vinden en wat horecagelegenheden.
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Plantages
In Guadeloupe zijn verschillende plantages te vinden. Zo zijn er suikerrietplantages, koffieplantages en cacao- en vanilleplantages. Een aantal hiervan zijn te bezoeken, maar dan in de vorm van een hotel, museum of restaurant. Een prima gerestaureerde koffieplantage is te vinden in het westen bij Pointe-Noire op het eiland Basse-Terre. Hier zijn de plantages Maison du Café en Musée du Café te vinden. Hier kun je een rondleiding krijgen en wordt er het een en ander verteld over de koffieproductie.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Marie-Galante
Dit eiland is bekend om zijn vele molens. In 1780 werden de eerste molens op het eiland gezien. In de loop van de jaren zijn er veel verloren geraakt. Maar nog altijd zijn er tientallen te vinden, zoals de bekende Moulin de Bézard uit 1814. Op het eiland wordt hier en daar de geschiedenis in stand gehouden. Zo trekken hier nog altijd ossen een kar en worden er wedstrijden hiervoor georganiseerd. Een ander stukje geschiedenis is de slavernij. De verhalen hierover zijn terug te vinden bij de Murat Suikerplantage. Hier werkten een paar honderd slaven op het landgoed.
   
bezienswaardigheid nummer 8 La Désirade
Dit eilandje ligt een paar kilometer van Guadeloupe vandaan. Het is ideaal als dagtocht te bezoeken. Als je wilt zou je er zelf kunnen overnachten. Doordat dit elf kilometer lange eiland niet massaal door toeristen wordt bezocht is er een uitstekende authentieke sfeer te proeven. In het kleine vissersdorpje Beauséjour kun je heerlijk genieten van een maaltijd met verse vis. Het mooiste strand vind je ook hier bij Plage de Beauséjour. Maar de andere stranden zijn zeker de moeite waard. Er zijn in de buurt wat ruïnes te vinden van een katoenfabriek en er is een vuurtoren.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Rum Destilleerderijen
Als je bedenkt dat rum gemaakt wordt van suikerriet, is het niet gek te bedenken dat er dus een paar rum distilleerderijen bestaan op Guadeloupe. De oorspronkelijke Rhum Agricole heeft zelfs een alcoholpercentage van 70%. De stro-rum is verkregen na een rijpingsproces van een jaar in houten vaten. En na zestien maanden is het bruine rum. Als je graag alle geheimen te weten wilt komen over deze populaire drank, breng dan eens een bezoek aan het rum museum in Saint Rosa
www.musee-du-rhum.fr
   
bezienswaardigheid nummer 10 Route de la Traversée
Deze prachtige route loopt dwars door het Nationale Park van Guadeloupe en het Grand Cul-de-Sac Marin natuurreservaat. Zo kom je langs de oogstrelende Carbet Falls en Cascade aux Écrevisses watervallen en de slapende La Soufriere vulkaan. De route gaat dwars over het eiland Basse-Terre en loopt van oost naar west. Je eindigt bij het Parc Zoologique et Botanique des Mamelles waar je interactief in de natuur kunt zijn.
www.parcdesmamelles.com
   
  Meer informatie over Guadeloupe:

winterzon vakantie op Guadeloupe

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies