top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Hong Kong

Hong Kong
top 10 bezienswaardigheden:

Hong Kong

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Hong Kong
reisadvies reisadvies Hong Kong

... meer handige websites

 

Hong Kong is een indrukwekkende metropool waar je getrakteerd wordt op een prachtige combinatie van een moderne economie met duidelijk Aziatische elementen. Hoewel Hongkong tegenwoordig weer bij China hoort, gelden hier niet dezelfde communistische wetten als in China. Om dit te bewerkstelligen is van Hongkong een Speciale Bestuurlijke Regio gemaakt. Na de overdracht van Hongkong door het Verenigd Koninkrijk aan China heeft de stad het enige tijd moeilijk gehad. Na de onzekerheid of China binnen Hongkong daadwerkelijk geen communistische wetten zou gaan toepassen kwam er aansluitend de Aziatische financiële crisis, vogelgriep en SARS zorgen voor tegenwind binnen de ontwikkeling van Hongkong. De metropool heeft alle tegenslagen goed doorstaan. Zowel economisch als politiek is er sprake van een stabiele plek waar voor toeristen veel te zien en te beleven is. Hongkong is één van de meest populaire wereldsteden waar mensen uit heel de wereld komen genieten van de samensmelting van westerse en oosterse cultuur.

Hong Kong tickets en excursies

Wil je optimaal genieten van je vakantie in Hong Kong? Bij TicketBar Hong Kong kun je vooraf via internet je toegangskaarten kopen waarmee je wachtrijen voorkomt, rondleidingen boeken, kaarten kopen voor de Hong Kong hop-on-hop-off bussen en leuke boottochten boeken. Erg populair zijn de verschillende wandelingen door Hong Kong waarbij verschillende kanten van de stad belicht worden, maar ook de boottocht 'Symphony of Lights Cruise' is een regelrechte topper.
Ga naar de Hong Kong tickets, rondleidingen en excursies bij Ticketbar Hong Kong.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Hong Kong

bezienswaardigheid nummer 1 The Peak
Er is geen mooiere plek om Hongkong te bekijken dan vanaf de Victoria Peak. Het panorama dat je vanaf dit op 552 meter hoogte gelegen punt te zien krijgt is een bron van inspiratie voor veel fotografen geweest. Vooral het uitzicht na zonsondergang is spectaculair te noemen. De leukste manier om “The Peak” te bereiken is door middel van de Peak Tram, waarmee je over een afstand van 1400 meter een hoogteverschil van ongeveer vierhonderd meter overbrugt.
www.thepeak.com.hk
www.steden.net/china/hong-kong/peak-tower/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Tian Tan Boeddha
Met een hoogte van 34 meter is de bronzen Tian Tan Boeddha de grootste zitten Boeddha in de open lucht. Je bereikt dit boeddhistische symbool via een 268 treden tellende trap. De Tian Tan Boeddha vind je in Ngong Ping op het eiland Lantau. Het beeld hoort bij het Po Linklooster.
www.steden.net/china/hong-kong/tian-tan-buddha/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Temple Street Market
De avondmarkt van Templestreet is de bekendste avondmarkt van Hongkong. Vooral na dinertijd is het hier enorm druk, waarbij zowel locals als grote hoeveelheden toeristen de kraampjes afstruinen naar leuke koopwaar. Om de hoek vind je de jademarkt, waar je overdag werkelijk alles kunt kopen wat er met jade gemaakt wordt. Vergeet hier vooral niet om te onderhandelen over de prijs.
www.steden.net/china/hong-kong/temple-street-market/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Star Ferry
De Star Ferry is de veerdienst tussen Kowloon en Hong Kong Island. De semi-open veerboten zijn een goedkope en efficiënte manier om Victoria Harbour over te varen. Daarnaast heeft de ferry de leuke bijkomstigheid dat je een fraai uitzicht hebt op beide delen van Hongkong.
www.starferry.com.hk
www.steden.net/china/hong-kong/star-ferry/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Winkelen
Binnen Azië zijn er weinig plekken waar je zo goed kunt winkelen als in Hongkong. In de soms nauwe straatjes en op de markten koop je de typisch Chinese producten. Het luxe shoppen vind vooral plaats in een aantal grote winkelcentra. Deze overdekte shopping malls lopen via voetganger-bruggen vrijwel naadloos in elkaar over.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Avenue of Stars
Hong Kong kent net als Hollywood haar eigen versie van de Walk of Fame. Hier heet hij Avenue of Stars die een eerbetoon vormt aan iedereen die binnen de vrij grote filmindustrie van Hong Kong werkt. Je vind de in het straatwerk verwerkte sterren aan een prachtige promenade aan Victoria Harbour in Tsim Sha Tsui. ‘s Avonds is deze promenade een uitstekende plek om de lichtshow ‘Symphony of Lights’ te bewonderen.
www.avenueofstars.com.hk
www.steden.net/china/hong-kong/avenue-of-stars/
   
bezienswaardigheid nummer 7 Hong Kong Museum of History
De stad kent een aantal indrukwekkende musea die de moeite waard zijn, zoals het Hong Kong Museum of Art en het Hong Kong Science Museum. Een museum dat je zeker niet over mag slaan is het Hong Kong Museum of History. Hier vind je alles over de geschiedenis van de stad Hong Kong.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Architectuur
De districten Central & Admiralty kennen een groot aantal voorbeelden van prachtige moderne architectuur. Als door de straten van dit deel van Hongkong Island loopt kijk je je ogen uit bij de strakke lijnen die je bij de wolkenkrabbers ziet. Bij het ontwerpen van de gebouwen zijn de regels van Feng Shui toegepast. De indrukwekkende gebouwen vormen meer dan voldoende inspiratie voor architectuurfotografen. Vanaf de 55e verdieping van het Hong Kong Monetary Authority (HKMA) heb je een prachtig uitzicht over dit stukje Hongkong.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Ocean Park
Hong Kong telt meerdere parken waar je dieren kunt zien. Favoriet is het Ocean Park, een enorm zeeaquarium aangevuld met landdieren en attracties zoals achtbanen. Indrukwekkend zijn de reuzenpanda’s die je hier kunt aanschouwen.
informatie over Ocean Park
www.oceanpark.com.hk
   
bezienswaardigheid nummer 10 Uitzicht vanaf Hotel Intercontinental
Wie geen zin heeft om de tocht naar de Peak te maken maar lekker wil genieten van een prachtig uitzicht die moet het luxueuze InterContinental hotel bezoeken. Vanaf de Lobby Lounge heb je een prachtig uitzicht op Hong Kong Island. Als je een kamer boekt met ‘Harbour View’ dan geniet je van het zelfde sfeervolle panorama.
www.hongkong-ic.intercontinental.com
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Hongkong. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Hong Kong. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers in Hong Kong kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Hong Kong:

5 leukste bezienswaardigheden van Hong Kong
Hong Kong informatie & tips
Hong Kong informatie
Hong Kong voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies