top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Liechtenstein

Liechtenstein
top 10 bezienswaardigheden:

Liechtenstein

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Liechtenstein

... meer handige websites

 

Tegen de grens van Zwitserland en Oostenrijk ligt het kleine vorstendom Liechtenstein. Het land kenmerkt zich met hoge bergen, een mild klimaat en een hoge levenskwaliteit. De dwergstaat Liechtenstein is niet groter dan 160 km². Door de jaren heen heeft het land zich uitstekend ontwikkeld waardoor kwaliteit hoog bovenaan staat. Zeker voor toeristen is het bijzondere bestemming. De cultuur is overal voelbaar en tijdens verschillende festivals en feesten komen de dorpen en steden volledig tot leven. Voor de meeste is het een echte zon bestemming, maar je kunt er ook op wintersport. Het skigebied Malbun is uitstekend geschikt voor families.
Voor veel Nederlanders is Liechtenstein nog onbekend gebied. Dat komt omdat de dwergstaat niet op een doorgaande route richting de populaire vakantiebestemmingen in Italië, Oostenrijk of Zwitserland ligt.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Liechtenstein

bezienswaardigheid nummer 1 Nationaal Museum
Wanneer je meer wilt weten over de geschiedenis en de cultuur van Liechtenstein, dan is dit Liechtensteinische Landesmuseum van harte aan te bevelen. Het museum is verdeeld over drie locaties. De permanente tentoonstelling laat uitstekend zien hoe het vorstendom tot stand is gekomen en welke gevaren het heeft getrotseerd. Bij het Nationaal Museum van Liechtenstein hoort ook het Postal Musuem. Hier tref je vooral uitgebreide postzegel collecties, ansichtkaarten en machines die met postgeschiedenis een verband hebben.
www.landesmuseum.li
   
bezienswaardigheid nummer 2 Kunstmuseum Liechtenstein
In de plaats Vaduz kun je museum voor moderne en hedendaagse kunst bezoeken. Het strak vormgegeven gebouw huisvest enkele beroemde werken van de Amerikaanse beeldhouwer Richard Artschwager, Barry Le Va en kunstenaar Keith Sonnier. Regelmatig zijn er ook wisselende tijdelijke tentoonstellingen te bewonderen.
www.kunstmuseum.li
   
bezienswaardigheid nummer 3 De regeringsgebouwen in Vaduz
De hoofdstad Vaduz is tevens de stad waarvandaan het land geregeerd wordt. Het vijfkoppig kabinet regeert samen met het parlement en de regerende vorst van Liechtenstein. Zowel het paleis van de vorst als het stadhuis en het parlementsgebouw zijn in Vaduz gelegen. Hoewel het stadhuis een middeleeuws uiterlijk vertoond werd het pas rond 1932 gebouwd naar een idee van de Duitse architect Franz Roeckle. Op het plein voor het stadhuis worden regelmatig evenementen en markten georganiseerd.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Het Slot Vaduz
De officiële residentie van de regerende vorst is in Vaduz gelegen. Schloß Vaduz is helaas niet toegankelijk voor publiek. En dat is zeker gezien de ligging op de heuvel erg jammer voor het uitzicht. De oudste delen van het kasteel zouden al uit de twaalfde eeuw stammen. De gehele geschiedenis behoort Schloß Vaduz al toe aan invloedrijke personen en dat is nu nog steeds zo. Het behoorde eens toe aan de graven van Sulz, de graven van Hohenems en uiteindelijk kwam het aan het begin van de achttiende eeuw in handen van de prins van Liechtenstein.
   
bezienswaardigheid nummer 5 De burchtruïnen in Schellenberg
Recht aan de oevers van de Rijn ligt de plaats Schellenberg. Ergens in de dertiende eeuw stonden er twee kastelen in de plaats die bekend stonden als Obere Burg Schellenberg en Untere Burg Schellenberg. Na gedeeltelijke verwoestingen tijdens oorlogen zijn de kastelen omstreeks de zestiende eeuw leeg komen te staan en is er verval ingetreden. Aan het begin van de negentiende eeuw heeft men delen van de bouwwerken gebruikt om elders kloosters en kerken te bouwen. Wat men nu treft zijn resterende ruïnes uit het verleden. Een ander bijzonder bouwwerk in Schellenberg is het zestiende eeuwse houten Biedermann Huis.
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Het Rode Huis
De zeer herkenbare rode gevel zal menig bezoeker aan de hoofdstad Vaduz niet ontgaan. Het middeleeuwse gebouw ligt aan de rand van het centrum en heeft behalve een rode trapgevel ook een woontoren en ‘Torkelgebäude’ wat een soort pers is voor het maken van wijn. Sinds het begin van de negentiende eeuw behoort het huis en de toren toe aan de familie Rheinberger. Egon Rheinberger werd in dit rode huis geboren. Later was hij eigenaar van Burcht Gutenberg in Balzers. Helaas is dit imposante bouwwerk niet toegankelijk voor publiek.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Ski & Wintersportmuseum
Liefhebbers van de wintersport kunnen dit ski- en wintersportmuseum in Vaduz waarschijnlijk wel waarderen. Allerlei items die met wintersport te maken hebben worden hier tentoongesteld. Alles begon met een aantal oude spullen waarin skiër Noldi Beck zijn passie ontdekte. Langzaam maar zeker groeide zijn verzameling en is dit museum ontstaan. Onder de collectie bevinden zich nog houten ski’s, afbeeldingen en voorwerpen uit de prehistorie, oude sneeuwschoenen, ski bindingen, sleeen en andere gebruiksvoorwerpen.
www.skimuseum.li
   
bezienswaardigheid nummer 8 Burcht Gutenberg
Het Gutenberg kasteel is gelegen op een heuvel in de stad Balzers. Als één van de weinige is dit kasteel wel opengesteld voor publiek. Het huidige uiterlijk van het kasteel werd verkregen tijdens de grondige verbouwing aan het begin van de twintigste eeuw en kwam in handen van de familie Rheinberger. Na diens dood is het aangekocht door de gemeente Liechtenstein en heeft het enige tijd gediend als evenementen locatie.
www.burg-gutenberg.li
   
bezienswaardigheid nummer 9 Fürstliche Hofkellerei
Dat er heerlijke wijnen uit Liechtenstein komen mag al lang geen verrassing meer zijn. De grootste afnemers zijn de Liechtensteiners echter zelf. In de kelders van het vorstenhuis te Liechtenstein ligt dan ook een opmerkelijke collectie van goede wijnen. Veelal zijn deze afkomstig uit zijn eigen wijngaard Reblage Herawingert in Vaduz. Deze behoort namelijk tot de beste wijngaarden in het gehele Rijndal. En wat is er nu leuker dan een wijntje van de prins van Liechtenstein te mogen drinken?
www.hofkellerei.li
   
bezienswaardigheid nummer 10 Liechtensteiner weekmarkt
In Liechtenstein zijn wekelijks meerdere markten te vinden. Van april tot november is er op dinsdag een markt in Lindahof in Schaan met biologische producten, vlees, groente en fruit. In Vaduz is er op zaterdag een markt te vinden aan het dorpsplein. Hier worden allerlei heerlijke producten aan de man gebracht en zijn er soms ook lokale ambachten om te bewonderen. De kerstmarkt van Vaduz is een jaarlijks terugkerende festiviteit. Het centrum wordt dan omgetoverd tot een sprookjes paradijs. In de plaats Balzers is de boerenmarkt te vinden bij het gemeenschapshuis op elke donderdag tussen april en november. En de eerste vrijdag van de maand van mei tot en met oktober is er een versmarkt in Triesen voor het St. Mamertus huis.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken op bestemmingen zoals Liechtenstein. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Liechtenstein. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Liechtenstein:

Liechtenstein informatie
Liechtenstein startpagina
Liechtenstein toerisme
mooiste dorpjes in Liechtenstein

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies