top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Luxemburg

Luxemburg
top 10 bezienswaardigheden:

Luxemburg
Luxemburg Stad

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Luxemburg
reisadvies reisadvies Luxemburg

... meer handige websites

 

Het Groothertogdom Luxemburg ligt op is een klein land gelegen op enkele uren rijden van Nederland. Een redelijk deel van de Nederlandse toeristen die onderweg zijn naar Frankrijk, Spanje of Marokko passeert Luxemburg en maakt daarbij dankbaar gebruik van het feit dat accijnsgoederen zoals brandstof, sigaretten en tabak hier goedkoper zijn dan in Nederland. Het gevolg is lange rijen bij de benzinestations, vooral in de zomervakantie waarbij de wachttijd om te kunnen tanken aan de snelwegen op kan lopen tot meer dan een half uur. Toeristen die Luxemburg zelf bezoeken doen dat vooral vanwege de mooie natuur in een overwegend heuvelachtig landschap.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Luxemburg

bezienswaardigheid nummer 1 Kazematten van Luxemburg
De kazemat van Luxemburg is een soort militaire kazerne voor verdedigingswerk en schuilplaats. Deels bestond het 23 kilometer lange netwerk ondergronds en had het 24 forten en 16 belangrijke versterkingen. Veel hiervan is verwoest omdat Luxemburg tot neutraal gebied werd verklaard. Ongeveer 17 km is er over gebleven en opgenomen door de UNESCO lijst van wereldcultuur. De kazematten “de Bock” en “het Pétrusse-dal” zijn geopend voor publiek.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Grand Ducal Palace
Het mooie paleis in het zuiden van Luxemburg is de officiële residentie van de Groothertog van Luxemburg. Dit gebouw werd in 1572 in gebruik genomen als stadhuis. Vanaf 1817 ging het fungeren als residentie van het staatshoofd. Op kerstavond wordt er vanuit de ‘yellow room’ een kerstboodschap uitgezonden van de Groothertog.
www.monarchie.lu
   
bezienswaardigheid nummer 3 Mudam museum
Internationale tentoonstellingen en projecten uit alle gebieden van de hedendaagse kunst zijn te vinden in dit bijzondere museum. Het gebouw waarin dit museum zit is al een bezoekje waard. Kunst en architectuur komen samen in dit prachtige gebouw ontworpen door Ieoh Ming Pei. Deze architect heeft een indrukwekkende lijst aan vastgoed projecten. Ieoh Ming Pei heeft ook leiding gehad in de reorganisatie van het Louvre in Parijs.
www.mudam.lu
   
bezienswaardigheid nummer 4 Musée national d’histoire et d’art à Luxembourg
Dit museum geeft een goed beeld over de geschiedenis van Luxemburg. Verder zijn er archeologische collecties te bewonderen. Ook zijn er ondergrondse kamers
www.mnha.public.lu
   
bezienswaardigheid nummer 5 Culturele routes
Het land Luxemburg heeft veel over van historische gebouwen, kastelen, musea en meer cultureel erfgoed. Vandaar dat er diverse ontdekkingstochten zijn met culturele routes in het achterland. De routes worden ook wel ‘grenzeloze architectuur’ genoemd. De bezichtigingen zijn vooral in Clervaux, Wiltz, Vianden, Ettelbruck, Diekirch, Saeul, Mersch, Echternach en Remich.
www.culture-routes.lu
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Kathedraal van Luxemburg
Deze bisschoppelijke kerk van Luxemburg is gebouwd in 1613. In het jaar 1935 hebben er wat uitbreidingen plaats gevonden, waardoor het oppervlak ruim verdubbelde. In de crypte van deze kathedraal liggen wat groothertogelijke familieleden begraven.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Sportief in Luxemburg
Luxemburg is een fantastisch veelzijdig land voor allerlei sporten. Zo worden er verschillende sporten aangeboden als: mountainbiken, Golfen, klimmen, paardrijden, wandelen en jagen.
www.ont.lu
   
bezienswaardigheid nummer 8 Fietsen
Met name voor fietsers is Luxemburg een fantastisch land. Zo is er een 575 km lange, autovrije netwerk van fietspaden met bijzonder goede bewegwijzering. In totaal is er ongeveer 900 km aan fietspaden te vinden, waarvan sommige op oude spoorwegtrajecten. De Luxemburgse Ardennen zijn bijzonder goed voor mountainbikers. Het landschap leent zich prima voor allerlei tochten. Ook zijn er veel arrangementen te boeken voor bijvoorbeeld fietsen zonder bagage. De 16 verschillende gemarkeerde routes van in totaal ongeveer 300 km brengen u door dichte bossen en diepe rivierdalen.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Kasteel van Clervaux
Het markante witte kasteel van Clervaux is niet te missen. In dit kasteel, wat stamt uit de 12de en 17de eeuw, zit een klein oorlogsmuseum, een maquette museum van diverse kastelen in Luxemburg en een expositie van Esward Steichen ‘The Family of Man’ met foto’s over de mens met verschillende thema’s.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Philharmonie Luxemburg
Muzikale evenementen zijn te beluisteren en te beleven in het Philharmonie, dat ook wel bekend staat als Grand-Duchesse Josephine-Charlotte Concert Hall. Dit extravagante architectonisch gebouw heeft een ongekende perfecte akoestiek met schoen-box concertzalen.
www.philharmonie.lu
   
  Meer informatie over Luxemburg:

Luxemburg voor beginners
waar overnachten in Luxemburg

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies