top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van MaleisiŽ

MaleisiŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Kuala Lumpur
MaleisiŽ

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo MaleisiŽ
reisadvies reisadvies MaleisiŽ

... meer handige websites

 

MaleisiŽ is een prachtig land gelegen in het zuidoosten van AziŽ. Het land ligt verdeeld over het vasteland van AziŽ en het noordelijke gedeelte van het eiland Borneo. De meeste inwoners wonen in West-MaleisiŽ (ook vaak aangeduid als Malakka). Hier zijn de meeste bezienswaardigheden te vinden. Ook vind je hier de grootste concentratie aan hotels. MaleisiŽ wordt gezien als een islamitisch land, hoewel slechts een kleine zestig procent het islamitische geloof aanhangt. Het boeddhisme is met twintig procent ook flink vertegenwoordigd in MaleisiŽ. Wie op vakantie wil gaan naar MaleisiŽ die kan uit een zeer groot aantal soorten vakanties kiezen. Vooral op Borneo kun je de tropische regenwouden verkennen. In West-MaleisiŽ kun je kiezen voor een rondreis of een strandvakantie aan ťťn van de fantastische stranden. Het eiland Langkawi is vooral een luxe strandbestemming, waar je je in de meest luxueuze hotels helemaal in de watten kunt laten leggen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
MaleisiŽ

bezienswaardigheid nummer 1 Malakka
In deze prachtige historische kunststad zijn een aantal toeristische trekpleisters zeker de moeite waard. Eigenlijk is de stad een groot openlucht museum. In het centrum vind je veel geschiedenis terug. Zo is er bijvoorbeeld Dutch Square wat ook wel Rode Plein wordt genoemd. Hier staat Christ Church wat oorspronkelijk een Nederlands hervormde kerk was. Verder staat er aan dit plein het stadhuis wat in 1650 werd gebouwd. Een ander deel van de stad is Chinatown. Hier vind je onder andere de prachtige Chen Hoon Teng Tempel.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Taman Negara National Park
In het oosten en midden van het schiereiland is de meest prachtige natuur van MaleisiŽ te vinden. Vooral in dit Taman Negara National Park, het oudste en grootste park van MaleisiŽ, is het overweldigend mooi. Wilde dieren als olifanten, neushoorns en tijgers vinden hier een veilige thuishaven. De toegang tot dit park is via een lange boottocht over de Sungai Tembeling.
www.taman-negara.com
   
bezienswaardigheid nummer 3 Petronas Twin Towers
In hoofdstad Kuala Lumpur staan de imposante Petronas Towers die tevens symbool staan voor de stad. De maar liefst 88 verdiepingen tellende torens bieden een prachtig winkelcentrum, een uitkijk loopbrug op de 41e verdieping en een prachtig KLCC stadspark.
www.steden.net/maleisie/kuala-lumpur/petronas-twin-towers/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Kek Lok Si in Penang
Op de heuvels van Air Itam staat de grootste boeddhistische tempel van MaleisiŽ. Deze Kek Lok Si tempel staat in Penang wat ten westen van Georgetown ligt. Het meest indrukwekkend is de zeven etages tellende Pagoda of King Rama VI, vernoemd naar de Thaise vorst die de eerste steen legde. Het flinke bronzen beeld van de godin van genade, Kuan Yin, is prachtig.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Masjid Ubudiah
In Kuala Kangsar staat ťťn van de mooiste moskeeŽn van MaleisiŽ. Hij is in ieder geval qua omvang indrukwekkend en zeker ook door zijn uiterlijk in Moorse stijl. De gouden koepel trekt al van ver je aandacht. Naast de moskee bevindt zich een mausoleum met daarin de graven van voormalige heersers van Perak
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Merdeka Square
Dit belangrijke plein waar diverse belangrijke gebeurtenissen als de onafhankelijkheidsviering hebben plaats gevonden, staat ook wel bekend als Dataran Medeka of onafhankelijkheidsplein. Het ligt in een prachtige koloniale wijk in de stad Kuala Lumpur. Aan dit plein ligt het puissante Sultan Abdul Samad gebouw, een bibliotheek, het Nationale Historisch Museum en de St. Mary kathedraal.
www.steden.net/maleisie/kuala-lumpur/merdeka-square/
   
bezienswaardigheid nummer 7 Sarawak Museum
De beste manier om een land goed te leren kennen is vaak om te beginnen bij een goed museum. Nu wordt van het Sarawak museum gezegd dat het hoogstwaarschijnlijk het beste museum van MaleisiŽ is. In dit museum krijgt u namelijk een prima beeld over de cultuur, natuur, kunst, tradities en muziek van dit prachtige land. Het is wel verdeeld over 8 musea.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Theeplantage in Cameron Highlands
Wie de hitte van de laaglanden eens wil ontvluchten, kan zeer goed terecht in Cameron Highlands. Deze streek staat prima bekend om zijn heerlijke temperatuur van ongeveer 22 graden en de prachtige heuvels. Op deze heuvels zijn veel theeplantages, bloemen en andere verse producten te vinden die hier verbouwd worden. Her en der zijn wat oude huizen te bezichtigen waaronder het Ye Olde Smokehouse en Fosterís Lakehouse.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Kinabalu National Park
Voor flinke wandeltochten in een prachtige omgeving moet je zijn in Sabah op het eiland Borneo. Hier ligt namelijk het meer dan 700 km≤ grote Kinabalu National Park. Een deel bestaat uit botanische tuinen. Vele wandelpaden leiden je langs de mooiste plekjes waarvan ťťn naar de top van de Gunung Kinabalu. Ook zijn er hotsprings te vinden wat een heerlijke beloning is na een stevige wandeling.
   
bezienswaardigheid nummer 10 RuÔnes Porta de Santiago
In de kleurrijke en multiculturele stad Malakka heeft een historisch stadshart met name rondom St. Paulís Hill. Op deze plaats zijn ook de ruines te vinden van wat over is van het AíFamosa Fort. Porta de Santiago zijn de enige van de vier overgebleven hoofdpoorten.
   
 

Rondreis MaleisiŽ

Wil je zoveel mogelijk zien van MaleisiŽ? Dan is een rondreis door MaleisiŽ een ideale manier om dit prachtige land te ontdekken. De meeste rondreizen brengen je langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waardoor jouw MaleisiŽ vakantie een onvergetelijke belevenis wordt.

Meer informatie over MaleisiŽ:

beste reistijd voor een zonvakantie naar MaleisiŽ
MaleisiŽ informatie
MaleisiŽ toerisme
winterzon in MaleisiŽ

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies