Mauritius

Mauritius is een ware droombestemming. Dit land staat hoog in de top 10 lijstjes van beste bestemmingen voor een romantische strandvakantie, zoals bijvoorbeeld een huwelijksreis. Mauritius wordt als een paradijs op aarde beschouwd.

Mauritius is een eiland binnen het continent Afrika, gelegen in de Indische Oceaan. Hierbij horen ook de kleinere eilanden van Mauritius, Rodrigues, Agalega en St. Brandon. Menig pas getrouwd stel, zonaanbidder, rustzoeker of levensgenieter hoopt de paradijselijke bestemming Mauritius eens in zijn of haar leven te bezoeken. Hagel witte stranden en daarbij de azuurblauwe zee vormen samen een plaatje zoals je dat alleen maar in vakantie brochures herkent. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Mauritius ook voldoende cultuur en andere bezienswaardigheden te bieden heeft. De Seven Coloured Earths nabij Chamarel is bijvoorbeeld een uitstekend voorbeeld van wat het eiland nog meer te bieden heeft. Deze zandduinen in dit zuidwestelijke deel van het eiland weerkaatsen de meest prachtige kleuren. Maar ook de slavenhandel en de plantages op Mauritius laten zien dat er meer is dan alleen maar mooie stranden.

Wat je allemaal kunt zien en doen op Mauritius, laten wij zien in de vorm van deze top 10 bezienswaardigheden van Mauritius. Deze hoogtepunten zullen jou hopelijk overtuigen om je all inclusive resort op Mauritius een aantal keren te verlaten tijdens je vakantie.

Top 10 bezienswaardigheden van Mauritius

1

Stranden

De kustlijn van het eiland Mauritius heeft een schat aan mooie stranden te bieden. Het azuurblauwe water steekt bijzonder fraai af tegen het haast glinsterende strand, zoals je die alleen in Mauritius kunt ervaren. Met name in het noorden, oosten en westen vind je stranden waar je behalve zonnebaden ook prima kunt snorkelen. In het zuiden is het hier een stuk minder geschikt voor. De mooiste stranden van Mauritius zijn volgens de kenners Blue Bay, Belle Mare, Grand Baie, Trou aux Biches, Pereybere, Tamarin en Flic en Flac.

2

Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden

Ergens in de achttiende eeuw werd het eerste initiatief door Pierre Poivre genomen, om een botanische tuin op te zetten in Mauritius. Het droeg destijds de naam Jardin de Mon Plaisir. Inmiddels heeft de Sir Seerwoosagur Ramgoolam Botanical Garden, zoals het tegenwoordig heet, veel naam en faam opgebouwd. Met name de vele waterlelies, de kruiden en vele planten- en bomen soorten zorgen voor heel wat bekijks. Daarnaast zijn er ook enkele monumenten te zien, zoals het Chateau de Mon Plaisir en een oude suikermolen.

3

Seven Coloured Earths

De Seven Coloured Earths, in het Frans ‘Terres des sept couleurs’ geheten, is een zeldzame geologische rariteit die bewijst dat bruin lang niet de enige kleur vuil is.

Deze psychedelische duinen, omgeven door bossen en uitgespreid in zeven verschillende kleuren (rood, bruin, violet, groen, blauw, paars en geel), werden gevormd dankzij een zeldzame samenloop van vulkanische activiteit die een aantal verschillende elementen samenbracht, elk met hun eigen specifieke tint. De glooiende kleurenbanden worden veroorzaakt door een vreemd fenomeen waarbij de verschillende zanddeeltjes zich op wonderbaarlijke wijze lijken samen te voegen, waardoor vlekken van rood ijzer of blauw aluminium ontstaan.

Een ander vreemd kenmerk van de duinen is dat ze niet lijken te eroderen, ondanks de zware en frequente regenval op Mauritius. De natuurlijke schoonheid van de site heeft een gezonde toeristenhandel aangetrokken en er is een houten hek geplaatst om het zand te beschermen, maar niets kan de ogen van de bezoekers beschermen tegen de opvallende kleuren die er te zien zijn.

4

La Route du Thé

De route vanaf Domaine des Aubineaux in Curepipe naar Rivière des Anguilles laat zich het mooist omschrijven als culinaire of gastronomische reis. Onderweg stop je bij een paar suikerplantages waar ook distilleerderijen hun proces laten zien. Natuurlijk mag een proeverij hierbij niet ontbreken. Ondertussen krijg je meteen een kijkje in de koloniale geschiedenis van het eiland. Cultuur, toerisme en landbouw worden op aangename wijze hier samengebracht.

5

Maison Eureka

Het prachtige koloniale plantagewoning ‘Maison Eureka’ tekent bijzonder fraai af tegen de groene bergen die zich erachter bevinden. Maison Eureka werd in Creoolse stijl gebouwd rond 1830 en diende als woning voor welgestelde Britse en Franse aristocraten. In 1986 werd het opgeknapte landhuis opengesteld voor het publiek. Middels een rondleiding kom je alles te weten over de geschiedenis van de plantages en kun je zien hoe men destijds woonden. In de directe omgeving kun je tevens aangename wandelingen maken langs watervallen, palmbomen en ander natuurschoon.

6

Les 7 Cascades

In de bosrijke omgeving van Les 7 Cascades kun je overvallen worden door schoonheid. De natuur is hier fenomenaal te noemen. Het gebied wat uitstekend geschikt is voor lange of minder lange wandelingen, brengt je langs watervallen, grillige rotspartijen, stromende rivieren en indrukwekkende uitzichtpunten. Met name het uitzicht vanaf ‘Bout du Monde’ is uitzonderlijk te noemen. Vergeet ook zeker niet de Tamarind Falls te bezoeken.

7

Ganga Talao

Het kratermeer Ganga Talao ligt te midden in een prachtig landschap met groene heuvels en een bosrijke omgeving. Aan het Ganga Talao meer bevinden zich meerdere Hindoeïstische tempels, waardoor dit gebied gezien wordt als meest heilige hindoestaanse plek van Mauritius. Hierdoor worden er jaarlijks vele pelgrims ontvangen die te voet deze heilige plek proberen te bereiken. In de nabije omgeving van Ganga Talao staat een drieëndertig meter hoog standbeeld van de god Shiva. Het meer staat ook wel bekend als Grand Bassin.

8

Casela Nature Parks

In het avonturenpark Casela Nature Parks kan jong en oud zich uitstekend vermaken. De link tussen natuur en vertier is hier op leuke wijze samengebracht. Het veertien hectare tellende park is gevuld met uiteenlopende diersoorten als zebra’s, apen, vogels en leguanen. Daarnaast kun je met een zip-line van boomtop naar boomtop zweven of maak je een rit op een quad. Het is zelfs mogelijk om er te leren vissen. Maar je kunt ook gewoon heel relaxed met een Segway op pad om zo de omgeving en de dieren van dit park te ontdekken. Aan jou de keus.

9

Port Louis

Mauritius kent één stad: Port Louis. Deze hoofdstad van Mauritius vormt het levendige hart van het eiland. De drukte die hier heerst, vormt een flink contrast met de relaxte sfeer die op de rest van het eiland heerst. Port Louis laat je het dagelijks leven op Mauritius zien. Vooral de centrale markt is daar een goede weerspiegeling van. Port Louis telt verschillende andere bezienswaardigheden, zoals Aapravasi Ghat, het Blue Penny Museum en de negentiende-eeuwse vesting Fort Adelaide.

Voor een bezoek aan Port Louis heb je aan een halve dag voldoende. Het Le Caudan Waterfront is een prima plek om je wandeling door Port Louis te beginnen.

10

Trou aux Cerfs

De slapende vulkaan Trou aux Cerfs heeft een krater die diagonaal zo’n driehonderdvijftig meter telt. De vulkaankrater is te vinden bij de stad Curepipe, een plaats die omstreeks 1860 werd gesticht door Franse kolonisten. Wanneer je het gebied rondom de Trou aux Cerfs betreedt, kun je niet anders dan beamen dat de natuur er prachtig is. De flora en fauna groeit en bloeit hier rijkelijk.

Boek jouw vakantie naar Mauritius

Mauritius is een geweldige vakantiebestemming. Wil je een vakantie naar Mauritius boeken? Reisorganisatie TUI biedt een groot aantal Mauritius vakanties aan. Dankzij de uitstekend verzorgde pakketreizen kun je heerlijk genieten van een relaxte vakantie op Mauritius.

Je Mauritius vakantie bij TUI boeken betekent:
✅ geld-terug-garantie als TUI de reis annuleert, dus geen gedoe met vouchers
✅ flexibele omruilgarantie, tot 7 dagen voor vertrek
✅ alle TUI vakanties zijn met SGR-garantie

BEKIJK ALLE MAURITIUS-VAKANTIES op tui.nl

Ga met een huurauto op pad

Wil je veel van Mauritius zien? Dan is het vaak een stuk voordeliger als je zelf met een huurauto op pad gaat, dan wanneer je deelneemt aan georganiseerde excursies of gebruik maakt van taxi’s. Bij Sunny Cars kun je een auto huren zonder zorgen: volledig all-risk verzekerd, terugbetaling van eigen risico en geen verborgen kosten. Autorijden op Mauritius is prima te doen. Wel goed om rekening mee te houden: op Mauritius rijd je op de linkerweghelft en zit de bestuurder rechts in de auto.

Top 10's van plaatsen op Mauritius

Meer informatie over Mauritius