top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Nepal

Nepal
top 10 bezienswaardigheden:

Nepal

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Nepal
reisadvies reisadvies Nepal

... meer handige websites

 

Het land Nepal ligt in Azië tussen China en India. Het hele gebied van Nepal is ruim twee keer zo groot als de Benelux. Doordat het in de Himalaya ligt kent het land een ruige tot zeer ruige natuur waarvan grote delen nog ongerept zijn. Het Royal Bardiya National Park is een uitstekend park om hier op gepaste wijze kennis mee te maken. De natuur en de dieren zijn een bezoek dan ook echt waard. De geschiedenis van Nepal gaat ver terug. De zuidelijke regio’s zijn ongeveer 500 jaar v.Chr. ontstaan. Dat het land vol zit met religie en rituelen van Hindoestaanse en Boeddhistische aard, blijkt wel uit de vele tempels en bedevaartsoorden die het het telt. Het is dan ook het geboorte land van Boeddha. Nepal is alom bekend om de Kathmanduvallei, het Himalayagebergte en de Mount Everest. De Mount Everest is zelfs de belangrijkste bron van inkomsten. Het is voor veel mensen een ‘bucket list’ dingetje om eens in hun leven de Mount Everest te beklimmen. Een training hiervoor is beslist aan te raden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Nepal

bezienswaardigheid nummer 1 Kathmandu
In deze dichtbevolkte hoofdstad van Nepal is veel cultuur en historische rijkdom te vinden. Veel toeristen beginnen of eindigen hun rondreis dan ook vaak hier. Veel inwoners noemen hun stad nog altijd ‘Yen’ of ‘Yen Mahanagarpalika’. De stad wordt niet alleen door toeristen bezocht, maar ook door vele pelgrims die de vele tempels bezoeken. Het merendeel van de bevolking hangt het hindoeïsme en/of het boeddhisme geloof aan. De wijk Thamel heeft veel voor reizigers te bieden. Hier vindt je voldoende hotels, restaurants en winkeltjes. Bijzondere trekpleisters zijn de Durban Square met zijn paleizen, Kasthamandap Tempel, Pashupatinath Tempel, het Narayanhiti Museum, het Nationale Museum van Nepal en de Bhimsen toren met zijn spectaculaire uitzicht over de stad.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Pashupatinath Tempel
Deze roemrijke tempel wordt gezien als de meest belangrijke Hindoe tempel in de wereld. De tempel wordt geëerd voor de allerhoogste God (Shiva) van het Hindoeïsme. De oudste tempel van de hoofdstad Kathmandu ligt in het noordoosten aan de oevers van de Bagmati rivier. Zowel ‘s morgens als ‘s avonds heerst de drukte. Veel mensen bieden hier allerlei religieuze voorwerpen aan aan de vele pelgrims die de tempel bezoeken. De tempel is helaas alleen te betreden door echte Hindoes.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Barun Vallei
In het gebeid rondom deze vallei ligt een adembenemend stukje natuurgebied. Het ligt dan ook niet voor niets in het Makalu Barun National Park. Watervallen, stromende beekjes, groene heuvels met hier en daar een bloemenpracht en witte bergtoppen brengen je al snel in vervoering. Doordat het gehele gebied niet wordt bewoond, is het een uitstekende habitat voor de veel voorkomende flora en fauna. Hierdoor kun je spreken over een uniek stukje ecosysteem. Wel wordt het mogelijk gemaakt om onder begeleiding van een gids op sommige plaatsen te kunnen kamperen. Dit is vooral een uitkomst voor de vele trekkers die dit gebied trotseren.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Mount Everest
De wereldberoemde hoogste berg ter wereld brengt vele (klim) toeristen naar Nepal. De ultieme trektocht voor vele wandelaars en bergbeklimmers ligt in dit spectaculaire en indrukwekkende land. De berg is maar liefst 8.848 meter hoog en brengt daardoor voor klimmers hoogteziektes en soms onberekende weersomstandigheden met zich mee. De berg eist hiermee zelfs een aantal levens op. Om de berg te mogen beklimmen zijn een aantal vergunningen nodig die aardig in prijs kunnen oplopen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Shey-Phoksundo Nationaal Park
Dit grootste nationale park van Nepal ligt in het noordwestelijke deel van het land. In het park moet je vaak behoorlijke klimpartijen trotseren om verder te komen. Zeker als je het prachtige Phoksundo-meer en zijn schitterende waterval wilt bereiken. Andere bijzondere bezienswaardigheden in dit gebied zijn het Shey klooster en de Kristalberg. Tijdens de wandeling zie je verschillende religieuze plaatsen zoals Shey Gompa in de buurt van het meer.
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Bhaktapur
Samen met Patan vormt Bhaktapur de koningssteden van Nepal. Heel vroeger was dit zelfs de hoofdstad van Nepal. De stad staat dan ook vol met historische gebouwen als tempels en paleizen. De indrukwekkende Nyatapola Tempel met naastgelegen klooster zijn zeker een bezoekje waard. Let eens op de prachtige ramen van het klooster. Andere tempels en bezienswaardigheden liggen in deze plaats op redelijke loopafstand van elkaar.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Hiranya Varna Mahavihar
Dit klooster of boeddhistische tempelcomplex wordt ook wel de ‘Golden Temple’ genoemd. Sommige inscripties komen uit de 14e eeuw. Op de binnenplaats wordt je al snel overvallen met de rijkdom van prachtige beelden en alle verfijnde details die de bijnaam eer aan doen. Zeer bijzonder is dat de priester van dit geheel een jongen moet zijn die niet ouder is dan twaalf jaar. Dit klooster is het grootste en bekendste klooster van Patan.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Lumbini
Naast de hoeveelheid aan kloosters en tempels is er er niet heel veel bijzonders aan de plaats Lumbini. Doordat dit de plaats is waar de boeddha is geboren, wordt het wel veel bezocht door gelovigen en cultuur zoekers. Met name de vijver ‘Puskarini’ is een heilige bezoekplaats, omdat hierin de moeder van boeddha voor de bevalling een bad nam en zijn eerste wasbeurt hier plaatsvond. En de Maya Devi Tempel wat de plaats markeert waar hij geboren zou zijn.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Mustang, het verboden koninkrijk
Dit voormalige koninkrijk wat ook wel ‘Lo’ wordt genoemd, behoort sinds 1951 bij het koninkrijk Nepal. Tot zeker in het begin van de jaren ’90 is het gebied van Mustang ontoegankelijk geweest. Dit werd gedaan omdat het tot die tijd erg onrustig was tussen Tibetaanse strijders en China. Mustang ligt namelijk tegen de grens van Tibet. Het gebied van Mustang is een veel bezocht deel voor trekkers. De ruige bergen, grotten en steile hellingen bieden veel avontuur voor fervente wandelaars en klimmers. De grotten, waarvan er enkele nog bewoond zijn, hebben veel informatie gegeven over de eerste nederzettingen in het Himalaya gebied.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Pokhara
Veel toeristen worden aangetrokken door de bizarre combinatie van cultuur en natuur in dit deel van Nepal. Het heeft een heel andere uitstraling dan het drukke Kathmandu wat 200 kilometer verderop ligt. Bijzondere uitzichten op de bergen als Annapurna en de Dhaulagiriketen brengen je snel in rustgevende gedachten. Vanuit deze plaats vertrek je voor tochten richting de Annapurna. Het nabij gelegen grote Phewameer heeft ook een grote aantrekkingskracht.
   
 

Rondreis Nepal

Wil je zoveel mogelijk zien van Nepal? Dan is een rondreis door Nepal een ideale manier om dit prachtige land te ontdekken. De meeste rondreizen brengen je langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waardoor jouw Nepal vakantie een onvergetelijke belevenis wordt.

Meer informatie over Nepal:

Nepal informatie
winterzon informatie Nepal

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies