top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Nicaragua

Nicaragua
top 10 bezienswaardigheden:

Nicaragua

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Nicaragua
reisadvies reisadvies Nicaragua

... meer handige websites

 

Nicaragua is gelegen in Centraal-Amerika. Als buurlanden heeft Nicaragua in het noorden Honduras en in het zuiden Costa Rica. Daarnaast heeft het land ook twee waterzijdes. Ten westen van Nicaragua ligt de Grote Oceaan en in het westen de Caribische Zee. Nicaragua is een nog redelijk onbekende vakantiebestemming. In het verleden was Nicaragua een dictatuur waarin veel militair machtsvertoon was. Sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw heeft Nicaragua zich echter beter kunnen ontwikkelen en is ook langzaam het toerisme toegenomen. Nicaragua is een bestemming die vooral heel geschikt is voor natuur- en cultuur liefhebbers. Het vruchtbare vulkanische landschap heeft bijvoorbeeld heel wat biodiversiteit te bieden. Parken als Indio-Maíz Biological Reserve en Reserve Bosawás zijn ongekend groot en divers en lenen zich uitstekend voor avontuurlijke tochten door de jungle. En historische steden als Granada, León Vieja, Chichigalpa en Masaya zijn weer heel geschikt om hun archeologische waardes. Tel daar nog een aantal prachtige eilanden, mooie stranden en een heerlijk klimaat bij op en je hebt een fantastische en boeiende vakantiebestemming in Centraal-Amerika.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Nicaragua

bezienswaardigheid nummer 1 Granada
Aan de oevers van het meer van Nicaragua (Lago Cocibolca) ligt de oude stad Granada. Granada werd omstreeks de zestiende eeuw opgericht door de Spanjaarden. Het overwegend moorse uiterlijk van de stad Granada heeft de bijnaam ‘La Gran Sultana’ opgeleverd. Er is namelijk heel wat koloniale en neo-classicistische architectuur te vinden waarin Noorse en Spaanse invloeden zijn terug te vinden. Daarnaast zijn er in de stad Nicaragua boeiende musea te ontdekken waarin de geschiedenis van het land en de stad regelmatig centraal staan. Museo del Convento de San Francisco en Museo Casa Natal Sor María Romero zijn hier uitstekende voorbeelden van. De meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Granada zijn: Parque Colón, Catedral de Granada, Palacio Episcopal, Palacio Municipal, Fortaleza San Pablo en de kleine eilanden Las Isletas.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Masaya vulkaan
De levendige stad Masaya is een bekende culturele bestemming in Nicaragua. De stad staat bekend om de vele festivals, kleurrijke optochten en het prachtige oude historische centrum. Maar ook de Masaya vulkaan in het vlakbij gelegen ‘Parque Nacional Volcán Masaya’, is een veelbezochte plek. Om de vulkaankrater van dichtbij te bewonderen hoef je niet per se een lange wandeling af te leggen. Je kunt er namelijk met de auto vrij dichtbij komen. Liefhebbers kunnen verschillende tours boeken, die je de mooiste plekjes laat zien. Onderdeel van de tour is een wandeling door een ondergrondse tunnel, die door gestold lava is ontstaan.
https://vianica.com/activity/2/visiting-masaya-volcano-national-park
   
bezienswaardigheid nummer 3 León Viejo
Ooit was León Viejo één van de belangrijkste steden van Nicaragua. León Viejo werd gesticht in 1524 door Francisco Hernández de Córdoba. De stad groeide snel uit in een handelscentrum voor rijke kooplieden. Helaas liep de stad echter ook veel schade op tijdens de aardbevingen in de zestiende en de zeventiende eeuw, waarbij veel gebouwen in León Vieja onder een laag puin en as terecht zijn gekomen. Omstreeks 1967 werden de ruïnes van León Viejo ontdekt. Vrij snel hebben er vervolgens restauraties plaatsgevonden. León Viejo had in het verleden drie belangrijke kloosters, die dankzij de opgravingen en restauraties zijn gevonden. Nu vandaag is het grootste deel van deze stad in Nicaragua, onderdeel van Unesco’s werelderfgoederen.
http://whc.unesco.org/es/list/613
   
bezienswaardigheid nummer 4 Laguna de Apoyo
Het kratermeer Laguna de Apoyo is gelegen in een indrukwekkende bergachtige omgeving van Nicaragua. Het meer wordt veelal bezocht door dagjes mensen. Ze komen er voornamelijk om te relaxen, te zwemmen, te kanoën of gewoon te genieten van het prachtige uitzicht. Maar je kunt ook voor meerdere dagen er verblijven. In de directe omgeving zijn een aantal hotels te vinden. De toegangsweg tot de lagune is gelegen tussen de steden Granada en Masaya.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Cerro Negro
Het donkere gestalte van de Cerro Negro vulkaan in Nicaragua, steekt behoorlijk af tegen de groende heuvelachtige omgeving. De Cerro Negro vulkaan vindt zijn oorsprong halverwege de negentiende eeuw en had vlak voor de eenentwintigste eeuw zijn laatste uitbarsting. Tegenwoordig is de vulkaan vooral populair bij zandsurfers. De zwarte steile wanden van de Cerro Negro lenen zich uitstekend voor spannende afdalingen. Op een kleine tien kilometer afstand, bevindt zich de plaats Malpaisillo.
www.nicaraguantrails.com/dailytours/tour/sand_boarding
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Kathedraal van León
De neoklassieke architectuur van de kathedraal van León, werd omstreeks de achttiende eeuw toegepast. Het ontwerp was afkomstig van Diego José de Porres y Esquivel. In het Spaans noemt men de kathedraal volmondig ‘Insinge y Real Basílica Catedral de la Asunción de la Bienaventurada Virgen María’. Het redelijk sobere interieur wordt enigszins teniet gedaan door de fraaie lichtinval en de schilderijen van Antonio Sarria.
De kathedraal van León wordt ook wel bezocht om het graf van de Nicaraguaanse schrijver Rubén Darío.
http://catedraldeleon.webcindario.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 Corn Islands
De twee tropische eilanden ‘Las Islas del Maíz’ staan ook wel bekend als Little Corn Island en Big Corn Island van Nicaragua. Deze voormalige Britse eilanden zijn voorzien van mooie stranden en zijn uitermate geschikt als snorkel of duikbestemming. Onder water kun je genieten van kleurrijk koraal, een bonte verzameling van vissen, schildpadden en als je geluk hebt zelfs de gevlekte adelaarsrog. Aan de kust van Big Corn Island liggen verschillende wrakken van vergane piratenschepen. En bij Little Corn Island zijn allerlei watersporten te beoefenen, kun je prachtige routes per paard afleggen en heerst er vooral heel veel rust.
http://www.bigcornisland.com
http://littlecornisland.net
   
bezienswaardigheid nummer 8 Indio-Maìz Biological Reserve
In het zuidoosten van Nicaragua ligt het beschermde natuurgebied ‘Indio-Maíz Biological Reserve’. Dit Amazone regenwoud telt maar liefst meer dan zeshonderdduizend hectare, waarvan een groot deel nog onontdekt is. Indio-Maíz Biological Reserve heeft behalve bossen, jungles en bergen ook stranden, mangroves en rivieren. En het dierenleven is al even divers. Je kunt er honderden verschillende vogelsoorten, maar ook apen, beren, puma’s, zeekoeien, giftige kikkers en wasberen tegenkomen. Voor de toeristen zijn speciale delen van het Indio-Maíz Biological Reserve opengesteld. Deze gebieden zijn via de Bartola rivier en de plaats San Juan del Norte bereikbaar.
https://vianica.com/attraction/55/indio-maiz-biological-reserve
   
bezienswaardigheid nummer 9 Isletas de Granada
Dankzij de uitbarstingen van de Mombacho vulkaan in Nicaragua, zijn er door de jaren heen veel kleine eilandjes ontstaan. De rondvliegende brokstukken lava en ander puin hebben vruchtbare eilandjes laten ontstaan, waarvan er inmiddels een aantal bewoond zijn. Deze eilanden worden de ‘Isletas de Granada’ of ‘Las Isletas’ genoemd. Het eilandje in het Nicaragua meer heeft zelfs een fort. Het achttiende eeuwse Fort van San Pablo, werd gebouwd om de stad Granada te beschermen tegen aanvallen van piraten. Tegenwoordig is het fort opengesteld voor het publiek.
www.nicaraguantrails.com/dailytours/tour/las_isletas_tour
   
bezienswaardigheid nummer 10 Isla de Ometepe
Op niet al te grote afstand van San Jorge ligt het eiland Isla de Ometepe. Via Moyogalpa in het meer van Nicaragua, kun je het eiland bereiken. Het landschap van Isla de Ometepe is ontstaan door de uitbarstingen van twee vulkanen, de Concepción en de Maderas vulkaan. Verschillende rotstekeningen uit de pre-Columbiaanse tijd laten zien dat er eeuwen geleden al mensen woonden, die het eiland als het beloofde land zagen. Zowel de natuur, de indianencultuur, de San Ramon waterval, de vulkanen als de rust die je er vindt, zijn soms overweldigend.
www.ometepenicaragua.com
   
  Meer informatie over Nicaragua:

winterzon in Nicaragua

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies