top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Senegal

Senegal
top 10 bezienswaardigheden:

Senegal

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Senegal

... meer handige websites

 

Senegal is een steeds populairder wordende winterzonbestemming onder Nederlandse toeristen. Dit heeft alles te maken met de aangename temperatuur en de bijzondere cultuur van het land. Het grote voordeel dat Senegal heeft ten opzichte van veel andere winterzonbestemmingen is dat het slecht op zes uur vliegen van Nederland ligt. De meeste bezienswaardigheden in Senegal hebben een natuurlijke oorsprong, Denk hierbij aan Nationaal park Djoudj, Lago Rosa of het Nationaal Park Niokolo Koba. Al deze natuurlijke bezienswaardigheden zorgen ervoor dat Senegal een duidelijk eigen karakter heeft en kan hierdoor niet vergelijken worden met andere Afrikaanse landen. Het merendeel van de toeristen die een bezoek brengen aan Senegal verblijven aan de Petite Côte. In dit deel van het land zijn de mooiste stranden te vinden. Wil je meer over de cultuur en geschiedenis van Senegal te weten komen breng dan een bezoek aan het eiland Gorée, de stad Saint-Louis of de heilige stad Touba.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Senegal

bezienswaardigheid nummer 1 Dakar
Dakar is de grootste en belangrijkste stad van Senegal. In 1902 werd de stad de hoofdstad van Frans-West-Afrika en later van Senegal. De stad dankt zijn naamsbekendheid voornamelijk een het feit dat de Dakar tot 2008 het eindstation was van de Parijs-Dakar. Sinds 2009 staat de race nog steeds bekend als de Dakar-rally, maar wordt verreden in Zuid-Amerika. Dakar is op veel opzichten niet te vergelijken met de meeste steden en plaatsen in Senegal. Zo is er in de stad een duidelijk stratenpatroon te ontdekken en zijn het merendeel van de huizen er van hogere kwaliteit. Veel van de mensen die in Dakar werkzaam zijn wonen in het grootstedelijk gebied van Dakar. Dit zorgt ervoor dat de stad altijd gebukt gaat onder grote verkeersopstoppingen. Belangrijkste bezienswaardigheden in Dakar zijn het presidentieel paleis, de verschillende ambassades, de Cathedrale de Souvenirs en het eiland Gorée.

   
bezienswaardigheid nummer 2 Petite Côte
De Petite Côte van Senegal is de belangrijkste toeristische trekpleister van het land. Deze kuststrook strekt uit tussen de Cape Verte bij Dakar en de Saloum Delta. In dit deel van Senegal vind je de populaire toeristische badplaatsen Saly, Somone en M’Bour. Zo goed als overal in deze kustregio zijn er prachtige hotels en resorts te vinden. De belangrijkste rede dat al deze hotels er liggen is het feit dat de mooiste stranden van Senegal in dit deel te vinden zijn. Het is tevens de plaats waar de rijkere bevolking met name uit Dakar hun tweede huis of vakantiehuis hebben. Belangrijkste bezienswaardigheden in dit deel van Senegal zijn het Lago Rosa, de Saloum delta en het eiland Fadiouth.

   
bezienswaardigheid nummer 3 Saint-Louis
Saint-Louis behoort niet tot de grootste steden van Senegal, maar wordt wel gezien als een van de belangrijkste. De stad Saint-Louis is totdat Dakar deze taak overnam altijd de hoofdstad geweest van het land. In de stad zijn nog steeds behoorlijk wat tekenen te vinden van de koloniale periode. Mede hierom is de stad op de Werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst. In de tijd van de Franse overheersing was Saint-Louis een belangrijke handelsplaats in goud, ivoor en slaven.
De stad ligt in het noordoosten van Senegal op de plaats waar de rivier de Senegal in de Atlantische oceaan stroomt. Deze rivierendelta bestaat uit verschillende mangroves en natuurparken. In deze parken leven honderden vogelsoorten en schildpadden.

   
bezienswaardigheid nummer 4 Nationaal park Djoudj
Het Nationaal park Djoudj ligt in het noordwesten van Senegal in de omgeving van de stad Saint-Louis. Het park wordt gevormd door de rivier de Senegal die tevens de grens vormt met buurland Mauritanië. Het park is vanwege zijn bijzondere biodiversiteit en het feit dat het een belangrijke rustplaats is voor trekvogels opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. In het park zijn meerdere grote kolonies flamingo’s te vinden en woont de grootste kolonie pelikanen ter wereld. In totaal zijn er in het park meer dan vierhonderd verschillende vogelsoorten geteld. Het park is dan ook geliefd bij ornithologen. Het park is op het regenseizoen na het hele jaar geopend voor het publiek. Naast de vele vogels leven er in het park ook jakhalzen, krokodillen, slangen, hyena’s en apen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Lago Rosa
Lago Rosa oftewel het Roze Meer van Senegal is een bijzonder meer in de omgeving van de hoofdstad Dakar. Het meer dat op de meeste foto’s een behoorlijk stuk meer roze lijkt dan het in het echt is, is een bekende toeristische bezienswaardigheid en een belangrijke bron van inkomsten. De Senegalezen gaan met bootjes het meer op en scheppen met grote manden het zout uit het meer op een boot en laten dit op de kant drogen. Als het eenmaal droog is wordt het verkocht. De toeristen komen naar het meer toe om erin te drijven. Vanwege de grote hoeveelheid zout heeft het roze meer dezelfde eigenschappen als de Dode Zee in Jordanië en Israël. De roze kleur dank het meer aan een bepaald soort alg en het zout. Het meer is jarenlang de aankomstplaats geweest voor de Parijs-Dakar rally.
www.bijzondereplaatsen.nl/senegal/lago-rosa.htm

   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Fadiouth
Fadiouth bestaat in totaal uit drie schelpeneilanden. Eén eiland waarop de mensen wonen en leven, één die gebruikt wordt al begraafplaats en de laatste werd vroeger gebruikt als opslag voor levensmiddelen. Dit werd op een ander eiland bewaard zodat het tijdens een brand niet verloren zou gaan. De eilanden van Fadiouth zijn met het Senegalese vasteland verbonden met een brug. Bijzonder aan deze eilanden is dat ze in geheel ontstaan zijn door schelpen die afval waren van de schelpdierenvangst. Nog steeds is de schelpdierenvangst een van de belangrijkste vormen van inkomsten voor het eiland. Het eiland dat gebruikt wordt als begraafplaats is de belangrijkste bezienswaardigheid. Niet op de laatste plaats vanwege het feit dat moslims en christenen er naast elkaar begraven liggen.
www.bijzondereplaatsen.nl/senegal/fadiouth.htm

   
bezienswaardigheid nummer 7 Touba
De stad Touba is een heilige stad in het westelijke deel van centraal Senegal. De stad is ontstaan na de bouw van de Grote Moskee van Touba. Deze moskee is gebouwd ter ere van Amadou Bamba grondlegger van het Moeridisme. Het Moeridisme is een aftakking van de islamitische soefiorde. Op de plaats waar vandaag de dag Touba te vinden is was 100 jaar geleden niets dan wat hutten. Vandaag de dag is Touba met bijna een half miljoen inwoners de derde stad van het land. De Grote Moskee van Touba heeft opvallende groen en blauwe koepels en vijf minaretten.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Nationaal Park Niokolo Koba
Het Nationaal Park Niokolo Koba behoort tot de grootste en mooiste natuurparken van Senegal. Het landschap van het park wordt bepaald door de Gambiarivier en zijn twee bijrivieren. Dit zorgt ervoor dat het landschap van het Nationaal Park Niokolo Koba behoorlijk afwisselend en veelzijdig is. Het park staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. In het park leven niet minder dan 350 verschillende vogelsoorten en meer dan 80 verschillende zoogdieren. Het is tevens de enige plaats in Senegal waar nog olifanten in het wild te vinden zijn. Vanwege stropers in de jaren negentig is de populatie decimeert en bestaat nu nog uit enkele tientallen olifanten. Het Nationaal Park Niokolo Koba kan bezocht worden, maar is tijdens het regenseizoen gesloten.

   
bezienswaardigheid nummer 9 Gorée
Het eiland Gorée ligt ongeveer vier kilometer voor de kust van de hoofdstad Dakar. Het eiland dat vroeger een belangrijke rol heeft gespeeld in de trans-Atlantische slavenhandel is vandaag de dag een populaire toeristische trekpleister. Ondanks het hevige verleden van het eiland is Gorée vandaag de dag een fijne plaats o aan te doen. Er hangt een heel ander sfeertje dan in de meeste andere Senegalese plaatsen. Dit komt mede door de vrolijk gekleurde huizen op het eiland. De belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland zijn het Maison des Esclaves, het fort D’Estrees, de kanonnen die gebruikt zijn tijdens de film “The Guns of Navaronne” en het Slavery Freedom Monument. Vanwege zijn belangrijke historische betekenis is het Gorée terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.
www.bijzondereplaatsen.nl/senegal/goree.htm

   
bezienswaardigheid nummer 10 Saloum Delta National Park
De Saloum Delta is een rivierendelta in het zuidwestelijke deel van Senegal. De delta vormt voor een deel de grens met Gambia. In de Saloum delta zijn verschillende schelpeneilanden te vinden die in de loop der eeuwen zijn gevormd door de mens. Al ver voor onze jaartelling vestigden de eerste mensen zich in dit gebied. Ze leefden van de visvangst en het verzamelen van schelp- en schaaldieren. Op deze eilanden zijn al vele archeologische vondsten gedaan. Het Saloum Delta National Park is terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Dit vanwege zijn belangrijke historische waarde en het feit dat de delta een belangrijke stop is voor trekvogels.
www.bijzondereplaatsen.nl/senegal/saloum-delta.htm

   
 

Heerlijke strandvakantie in RIU Baobab

Wie een geweldige vakantie in Pointe-Sarène wil vieren, die komt al snel uit bij RIU Baobab. Dit moderne en uitermate comfortabele vijfsterrenhotel ligt direct aan het heerlijke zandstrand van Pointe-Sarène. Vier restaurants, vijf bars en een uitgebreide all-inclusive-verzorging zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt tijdens je strandvakantie in Pointe-Sarène. De vier buitenzwembaden zorgen voor de nodige verkoeling. Wie zichzelf helemaal wil verwennen, die kiest voor een swim-up kamer met privé-zwembad.

Bekijk vakanties naar RIU Baobab op tui.nl

Meer informatie over Senegal:

Senegal voor beginners
Senegal in 24 foto's
beste reistijd voor Senegal
bijzondere plaatsen in Senegal
mooiste dorpjes in Senegal
waar overnachten in Senegal

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies