Singapore

Singapore behoort tot de populairste Aziatische bestemmingen. Singapore is schoon, veilig en heeft de bezoeker veel te bieden. De Republiek Singapore is een land in Zuidoost-Azië, gelegen ten zuiden van Maleisië. De stad Singapore is onder Nederlanders vooral bekend als tussenstop op vliegroutes naar Indonesië en Australië. Sommige van deze reizigers zien daarom niet meer dan de moderne en klinische luchthaven Changi Airport. Gelukkig nemen ook steeds meer mensen de moeite om door middel van een stopover een paar dagen Singapore in het reisschema in te passen. Wie Singapore bezoekt zal merken dat de strenge wetten en hoge straffen bij criminaliteit gezorgd hebben voor een veilige stad, waar je als toerist prima in alle wijken kunt bekijken zonder je ook maar een klein beetje onveilig te noemen. Dankzij de economische welvaart is Singapore vooral ook een moderne stad, waar een prima infrastructuur aanwezig is. Wie Singapore een paar dagen bezoekt zal zich nimmer vervelen. De smeltkroes van Aziatische culturen, de fraaie bezienswaardigheden en de vele shopping malls zorgen hier wel voor.

Wij hebben de top 10 bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet, zodat je een goede basis hebt voor jouw stedentrip naar Singapore.

Top 10 bezienswaardigheden van Singapore

1

Gardens by the Bay

De Gardens by the Bay is een natuurpark van 101 hectare in de centrale regio van Singapore, grenzend aan het Marina Reservoir. Het park bestaat uit drie tuinen aan het water: Bay South Garden (in Marina South), Bay East Garden (in Marina East) en Bay Central Garden (in Downtown Core en Kallang). Gardens by the Bay maakte deel uit van de nationale plannen om de “Garden City” om te vormen tot een “City in a Garden”, met als doel de levenskwaliteit te verhogen door het groen en de flora in de stad te verbeteren.

Supertrees zijn de 18 boomachtige structuren die het landschap van de Gardens domineren met hoogtes tussen 25 meter en 50 meter. Het zijn verticale tuinen die een groot aantal functies vervullen, waaronder beplanting, schaduw en het werken als milieumotoren voor de tuinen. Er is een verhoogde loopbrug, de OCBC Skyway, tussen twee van de grotere Supertrees waar bezoekers kunnen genieten van een panoramisch uitzicht op de tuinen. Elke avond, om 19.45 en 20.45 uur, komt de Supertree Grove tot leven met een gecoördineerde licht- en muziekshow die bekend staat als de Garden Rhapsody. De begeleidende muziek bij de show verandert ongeveer elke maand.

De Flower Dome is met 1,2 hectare de grootste kas ter wereld en bootst een koel-droog mediterraan klimaat na. Het beschikt over een wisselende display, het bloemenveld, en acht andere tuinen, namelijk de Baobabs, Succulent Garden, Australian Garden, South African Garden, South American Garden, Olive Grove, California Garden en de Mediterranean Garden. In deze acht tuinen worden exotische bloemen en planten uit het Middellandse Zeegebied en semi-aride gebieden uit vijf verschillende continenten tentoongesteld.

Met ruim 10 miljoen bezoekers per jaar mag Gardens by the Bay zich de nummer één attractie van Singapore noemen.

2

Marina Bay Sands SkyPark

Het Marina Bay Sands hotel is een van de architectonische hoogtepunten van Singapore. Sinds 2010 is dit een van de iconen van de stad. Kenmerkend element is de bovenste laag die van drie gebouwen een geheel maakt. Op de bovenste verdieping bevindt zich het zwembad van het hotel. Die is alleen voor gasten. Wil je als niet-gast van het onovertroffen uitzicht van hieraf over Singapore genieten, dan kun je het SkyPark Observation Deck bezoeken.

Het SkyPark Observation Deck, gelegen op 56 verdiepingen boven het hart van Marina Bay, biedt een prachtig uitzicht op de panoramische vergezichten van Marina Bay en Singapore’s stadslandschap van wereldklasse. Bekijk Gardens by the Bay en de indrukwekkende Supertree Grove in vogelvlucht, of spot de iconische monumenten van Singapore van bovenaf. Bewonder de durian-vormige koepels van de Esplanade en vang een glimp op van de Merlion. s’Avonds biedt het SkyPark Observation Deck een spectaculair uitzicht op Spectra, een nachtelijke licht- en watershow in de open lucht.

3

Singapore River

De Singapore River kronkelt door het centrum van Singapore. De kades langs de Singapore River zijn levendig dankzij de vele terrasjes, restaurants en winkelcentra. Het aan de noordzijde gelegen Clarke Quay is een semi-overdekt uitgaanscentrum die erg populair is onder expats, toeristen en locals. Een must-do in Singapore is de 30 of 45 minuten durende rondvaart door de Singapore River. Vooral ‘s avonds is dit een erg sfeervolle tocht, waarbij de wolkenkrabbers nog indrukwekkender lijken.

4

Chinatown

De Chinese wijk van Singapore heet zoals in alle grote steden ter wereld Chinatown. Deze aan de zuidkant van het centrum gelegen wijk is een stad op zich, geheel met een eigen gezicht en levensritme. Bezoek zeker de kraampjes aan Trangganu Street, tijdens de ‘night market’ kun je hier genieten van Chinese gerechten en na onderhandelen goed inkopen doen bij de vele handelaars. Opvallend gebouw is de Buddha Tooth Relic Temple and Museum, een geheel in traditioneel Chinese stijl gebouwde tempel. Neem zeker ook binnen een kijkje, waar goud- en roodtonen een prachtige sfeer geven.

5

Sentosa Island

Sentosa Island, ook bekend als Sentosa, en voorheen Pulau Belakang Mati, is een eiland gelegen voor de zuidkust van het hoofdeiland van Singapore. Het eiland werd vroeger gebruikt als een Britse militaire basis en daarna als een Japans krijgsgevangenenkamp, werd omgedoopt tot Sentosa en kreeg ene nieuwe doel als een populaire toeristische bestemming. Het is nu de thuisbasis van een populaire badplaats die meer dan twintig miljoen bezoekers per jaar ontvangt. Tot de attracties behoren een 2 kilometer lang beschut strand, Madame Tussauds Singapore, een uitgebreid kabelbaannetwerk, Fort Siloso, twee golfbanen, meer dan tien hotels en Resorts World Sentosa, met onder andere het themapark Universal Studios Singapore.

6

Little India

De etnische wijk Little India prikkelt je zintuigen. De winkeltjes verspreiden de geuren van heerlijke kruiden, de restaurants proberen je met Indiase curries en tandoorigerechten naar binnen te lokken en de vele tempels die je in deze wijk aantreft zijn meer dan de moeite waard. De Veeramakaliamman tempel is zeer fraai van buiten.

Het leuke aan Little India is dat de belangrijkste straten vol staan met authentieke panden. Hier zie je een stukje van koloniaal Singapore terug. Little India vormt daarmee een leuk contrast op de hoogbouw die in het financiële centrum van Singapore staat.

7

Merlion

De Merlion bestaat het lichaam van een vis en de kop van een leeuw. Dit wezen is het symbool van Singapore en is op grootste wijze op twee plekken in de stad terug te vinden. Het fraaiste beeld staat in Merlion Park, op de kop van het Financial District, waar de Merlion water uitspuugt in de Marina Bay. Vooral vanaf het water ziet deze Merlion er indrukwekkend uit.

8

Nationaal Museum

Met een geschiedenis die teruggaat tot de oprichting in 1887 is het National Museum of Singapore het oudste museum van het land met een vooruitstrevende geest. De galerijen gebruiken geavanceerde en multi-perspectieve manieren om geschiedenis en cultuur te presenteren om de conventionele museumervaring te herdefiniëren. Het museum, een cultureel en architectonisch herkenningspunt in Singapore, organiseert het hele jaar door innovatieve festivals en evenementen, zoals het dynamische Night Festival, visueel aantrekkelijke kunstinstallaties en verbazingwekkende voorstellingen en filmvertoningen, en presenteert daarnaast tot nadenken stemmende tentoonstellingen met belangrijke collecties kunstvoorwerpen.

9

Singapore Flyer

De Singapore Flyer is een reuzenrad dat in het Marina Centre staat. Op het moment dat de Singapore Flyer officieel opende, was het het grootste reuzenrad ter wereld. In 2014 werd de Singapore Flyer daarin voorbijgestreefd door de High Roller in Las Vegas en inmiddels is de Ain Dubai nog groter. De Singapore Flyer heeft een totale hoogte van 165 meter en bevat 28 dichte cabines die tegen de klok in draaien. Eén rondje duurt ongeveer 37 minuten, waarbij je tijdens helder weer zeer ver kunt kijken. Als je geluk hebt, zie je zelfs de kust van Indonesië liggen.

Het reuzenrad behoort tot de populairste attracties van Singapore. Vooral rond zonsondergang kan er een flinke wachttijd ontstaan om een rondje in het reuzenrad mee te kunnen draaien. Op tijd reserveren van tickets is daarom aanbevolen.

10

Museum voor Aziatische Beschavingen

Het Asian Civilizations Museum is Singapore’s nationale museum voor Aziatische antiquiteiten en decoratieve kunst. Als het enige museum in Azië met een pan-Aziatisch bereik is het Museum voor Aziatische Beschavingen gewijd aan het verkennen van het rijke artistieke erfgoed van Azië door middel van hun uitstekende collectie meesterwerken en door middel van baanbrekende speciale tentoonstellingen. Het Museum voor Aziatische Beschavingen richt zich op de vele historische verbanden tussen culturen en beschavingen in Azië en tussen Azië en de wereld.

De geschiedenis van Singapore als havenstad die mensen uit de hele wereld samenbracht, wordt gebruikt om de geschiedenis van Azië te onderzoeken. De tentoongestelde voorwerpen vertellen verhalen over de handel en de uitwisseling van ideeën die het resultaat waren van de internationale handel, en over de stroom van religies en geloof door Azië.

Betaalbaar overnachten in Singapore

Zoek je een hotel, appartement of B&B in Singapore? Dan heb je de keuze uit tal van accommodaties. Dankzij boekingssites zoals booking.com kun je gemakkelijk zoeken naar hotels in Singapore.

Wil je kijken of andere aanbieders goedkoper zijn dan booking.com? Dan kun je Trivago gebruiken. Dit is een zoekmachine en prijsvergelijkingssite voor accommodatiedeals van veel verschillende online boekingssites. Hier kun je zoeken naar de laagste prijzen voor hotelkamers, appartementen, vakantiehuizen en B&B’s in Singapore.

Meer informatie over Singapore