top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Singapore

Singapore
top 10 bezienswaardigheden:

Singapore

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Singapore
reisadvies reisadvies Singapore

... meer handige websites

 

SingaporeDe Republiek Singapore is een land in Zuidoost-Azië, gelegen ten zuiden van Maleisië. De stad Singapore is onder Nederlanders vooral bekend als tussenstop op vliegroutes naar Indonesië en Australië. Sommige van deze reizigers zien daarom niet meer dan de moderne en klinische luchthaven Changi Airport. Gelukkig nemen ook steeds meer mensen de moeite om door middel van een stopover een paar dagen Singapore in het reisschema in te passen. Wie Singapore bezoekt zal merken dat de strenge wetten en hoge straffen bij criminaliteit gezorgd hebben voor een veilige stad, waar je als toerist prima in alle wijken kunt bekijken zonder je ook maar een klein beetje onveilig te noemen. Dankzij de economische welvaart is Singapore vooral ook een moderne stad, waar een prima infrastructuur aanwezig is. Wie Singapore een paar dagen bezoekt zal zich nimmer vervelen. De smeltkroes van Aziatische culturen, de fraaie bezienswaardigheden en de vele shopping malls zorgen hier wel voor.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Singapore

bezienswaardigheid nummer 1

Singapore River
De Singapore River kronkelt door het centrum van Singapore. De kades langs de Singapore River zijn levendig dankzij de vele terrasjes, restaurants en winkelcentra. Het aan de noordzijde gelegen Clarke Quay is een semi-overdekt uitgaanscentrum die erg populair is onder expats, toeristen en locals. Een must-do in Singapore is de 30 of 45 minuten durende rondvaart door de Singapore River. Vooral ‘s avonds is dit een erg sfeervolle tocht, waarbij de wolkenkrabbers nog indrukwekkender lijken.
www.clarkequay.com.sg

www.steden.net/singapore/singapore/clarke-quay/

   
bezienswaardigheid nummer 2

Chinatown
De Chinese wijk van Singapore heet zoals in alle grote steden ter wereld Chinatown. Deze aan de zuidkant van het centrum gelegen wijk is een stad op zich, geheel met een eigen gezicht en levensritme. Bezoek zeker de kraampjes aan Trangganu Street, tijdens de ‘night market’ kun je hier genieten van Chinese gerechten en na onderhandelen goed inkopen doen bij de vele handelaars. Opvallend gebouw is de Buddha Tooth Relic Temple and Museum, een geheel in traditioneel Chinese stijl gebouwde tempel. Neem zeker ook binnen een kijkje, waar goud- en roodtonen een prachtige sfeer geven.
www.btrts.org.sg

www.steden.net/singapore/singapore/chinatown/

   
bezienswaardigheid nummer 3

Hawker Centers
Dé manier om uit eten te gaan op typisch lokale wijze is door een hawker centre te bezoeken. Binnen deze overdekte eetmarkten kun je van vrijwel alle Aziatische keukens genieten. Net als bij foodcourts in grote winkelcentra koop je hier je eten bij de kraampjes en kun je daarna gaan zitten waar je wilt. Een populair hawker centre in hartje Singapore is Lau Pa Sat, dat 24 uur per dag geopend is.
www.laupasat.biz

www.steden.net/singapore/singapore/hawker-centre/

   
bezienswaardigheid nummer 4

Sentosa Island
Met een kabelbaan of per monorail kun je vanuit het Harbour Front Centre naar Sentosa Island reizen. Dit eiland heeft een puur recreatief doel. Hier vind je de mooiste stranden van Singapore, prachtige resorts, pretparken en attracties. Themapark Universal Studios Singapore is ook hier gevestigd.
www.sentosa.com.sg/en/

www.steden.net/singapore/singapore/sentosa-island/

   
bezienswaardigheid nummer 5

Little India
De etnische wijk Little India prikkelt je zintuigen. De winkeltjes verspreiden de geuren van heerlijke kruiden, de restaurants proberen je met Indiase curries en tandoorigerechten naar binnen te lokken en de vele tempels die je in deze wijk aantreft zijn meer dan de moeite waard. Zeer fraai van buiten is de Veeramakaliamman tempel.
www.landenportal.nl/fotopagina/singapore-little-india.htm

www.steden.net/singapore/singapore/little-india/

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Het koloniale centrum
Centraal in Singapore ligt het koloniale centrum waar prachtige historische gebouwen staan, zoals het Raffles Hotel waar de cocktail Singapore Sling haar oorsprong vindt, het indrukwekkende Asian Civilisations Museum, de Victoria Concert Hall en St. Andrews Cathedral. Hét plekje om een foto van Singapore te maken is bij het standbeeld van Sir Stamford Raffles.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Merlion
De Merlion bestaat het lichaam van een vis en de kop van een leeuw. Dit wezen is het symbool van Singapore en is op grootste wijze op twee plekken in de stad terug te vinden. Het grootste exemplaar staat op Sentosa Island en is meteen een uitkijktoren. Het fraaiste beeld staat in Merlion Park, op de kop van het Financial District, waar de Merlion water uitspuugt in de Marina Bay.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Swissotel The Stamford
Dit luxe vijfsterrenhotel behoort met een hoogte van 224 meter tot de hoogste hotels van Azië. Het hotel op zich is niet zo bijzonder, het uitzicht vanaf de 70e of 71e verdieping is dat wel. Op de zeventigste verdieping zit restaurant Equinox, waar je met een fantastisch uitzicht kunt genieten van internationale delicatessen. Op dezelfde verdieping zit tevens het Scandinavische restaurant JAAN. Geen honger en wel van het fraaie uitzicht willen genieten? Bezoek dan cocktailbar New Asia op de 71e verdieping.
www.swissotel.com/EN/Destinations/Singapore/Swissotel+The+Stamford/Hotel+Home/Hotel+Description

   
bezienswaardigheid nummer 9

Orchard Road
Niet de fraaiste straat van Singapore, wel één van de meest bekende. Dat dankt Orchard Road vanwege de vele winkelcentra die hier te vinden zijn. De shopping malls aan deze drukke straat variëren sterk in aanbod, prijzen en publiek. Zo heb je een aantal kleinere winkelcentra waar de winkels vooral gericht zijn op goedkope waren aanbieden, terwijl in dezelfde straat een winkelcentrum zoals Ngee Ann City staat waar Prada, Cartier en Chanel goede zaken doen bij de welgestelde clientèle.
www.steden.net/singapore/singapore/orchard-road/

   
bezienswaardigheid nummer 10

Singapore Flyer
Het grootste reizenrad ter wereld (groter dan de London Eye) staat in het Marina Centre. Het reuzenrad heeft een totale hoogte van 165 meter en bevat 28 dichte cabines die tegen de klok in draaien. Eén rondje duurt ongeveer 37 minuten, waarbij je tijdens helder weer zeer ver kunt kijken. Als je geluk hebt zie je zelfs de kust van Indonesië liggen.
www.singaporeflyer.com 

   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Singapore. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Singapore. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Singapore:

alles over Singapore
Singapore voor beginners
Singapore informatie & tips
Singapore informatie
waar overnachten in Singapore

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies