top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van de Bahama's

Bahama's
top 10 bezienswaardigheden:

Bahama's

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Bahama's
reisadvies reisadvies Bahama's

... meer handige websites

 

Het Gemenebest van de Bahama's is een archipel van zo'n zevenhonderd eilanden. De Bahama's (of Bahamas) vormen het meest noordelijke land van het Caribisch gebied. De Bahama's staan bekend om de fraaie zandstranden en de indrukwekkende onderwaterwereld. Het land is dan ook populair onder duikers en snorkelaars. Wie een cruise maakt met vertrek vanuit Miami of Fort Lauderdale die zal in de meeste gevallen ook kennis maken met de Bahama's. De meeste cruiseroutes in die regio bevatten één of meerdere stops in de Bahama's.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
de Bahama's

bezienswaardigheid nummer 1 Atlantis Paradise Island
Vlakbij Nassau ligt een bijzonder hotel, wat enorm veel toeristen trekt. Dit is het Atlantis Hotel op Atlantis Paradise Island. Het heeft zijn eigen strand, waterpark, winkelcentrum, aquarium en het grootste casino van het Caribisch gebied. Veel gasten van dit hotel bezoeken de stad Nassau om zijn prachtige haven, veel oude architectuur en het bruisende nachtleven.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Exuma Cays Land & Sea Park
Op een eiland ongeveer in het midden van de Bahama’s ligt een zeer mooi en groot park. Dit is het Exuma Cays Land & Sea Park op Exuma Cays. De grootste plaats op dit eiland is George Town. Het eiland bestaat eigenlijk uit zo’n ongeveer 360 kleine eilandjes waarop het park is gevestigd. Er worden verschillende tours aangeboden waarvan sommige met snorkelgidsen. Het onderwaterleven rondom dit schitterende beschermde park heeft veel te bieden.
www.exumapark.info
   
bezienswaardigheid nummer 3 Harbour Island
Het meest bijzondere strand van de Bahama’s is te vinden op Harbour Island. Dit eiland staat namelijk bekend om zijn kilometers lange roze strand op Pink Sands Beach. De roze verkleuring komt door zeer kleine koraal insecten met een fel roze of soms rode schild. Door deze verkleuring is het zand in tegenstelling tot andere stranden altijd koel en gemakkelijk om op te lopen. Paardrijden is een populaire tijdsbesteding op dit stuk strand.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Grand Bahama
Iets meer rust en natuur dan in Nassau is te vinden op het eiland Grand Bahama. De beste natuurparken zijn hier te vinden. Dit zijn Lucayan National Park, Peterson Cay National Park, Parrot Jungle’s Garden en Walker’s Cay. Dolfijnen ontmoeten is mogelijk op de Grand Bahama’s. Dit kan onder begeleiding in een lagoon, maar ook in het wild.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Nassau
Op het eiland New Providence ligt de grootste stad van de Bahama’s. Maar liefst 70% van de inwoners van de Bahama’s woont in Nassau.De meeste toeristen bezoeken Ardastra Gardens & Zoo aan de Chippingham Road, Potters Cay Market, Nassau Botanical Garden, Fort Montagu en Hartley’s Undersea Walk. Verder heeft Nassau veel winkels, restaurants en natuurlijk prachtige stranden als Western Esplanade Beach en Cable Beach. In ‘downtown Nassau’ is wat meer geschiedenis te vinden in de vorm van kerken, huizen als Devonshire House, Dunmore House, Fort Fincastle en verschillende musea.
   

   
bezienswaardigheid nummer 6 The Glass Window Bridge
Op het eiland Euleuthera is een echt natuurwonder te zien. Een lange en smalle strook grond splitst hier de blauwe Atlantische Zee en de turquoise Caribische Zee. De splitsing van deze twee verschillend gekleurde zeeën levert iets bijzonders op. Op het smalste stuk van deze splitsing is een kleine brug te bereiken. Dit is The Glass Window Bridge.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Bimini
In het zuiden van het eiland Bimini zijn geneeskrachtige bronnen te vinden. Deze bron wordt de “fontein van de jeugd” genoemd. De legende verteld dat vroegere Indiase personen dronken van dit water waarna zij weer jeugdige personen werden. En in de Bonefish Creek ligt de ‘Healing Hole’ met zijn geneeskrachtige water. Mensen zeggen dat ze een bepaalde rust over zich krijgen als ze in dit water baden.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Pirates of The Bahamas Beache Theme Park
Op het eiland Grand Bahama’s ligt vlak bij de ‘freezone’ plaats Freeport een leuk themapark. Dit is het ‘Pirates of The Bahamas Beache Theme Park’. Hier wordt op het strand allerlei activiteiten georganiseerd en er zijn speeltoestellen als wippen, schommels en een midgetgolfbaan te vinden. Verder zijn er voldoende eetgelegenheden, waaronder een restaurant in een “gezonken” piratenschip.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Lucayan National Park
De Bahama’s hebben meerdere nationale parken, waarvan sommige werkelijk overweldigend zijn. Bijvoorbeeld het Lucayan National Park. Dit park is te vinden op het eiland Grand Bahama en heeft onder andere de langste onderwater grot systemen ter wereld. Deze grotten bieden weer voor veel diersoorten behuizing en/of beschutting. Door middel van een te wandelen route door het park en over de promenade heb je veel zicht op de flora en fauna op de Bahama’s. Om het nog bijzonderder te maken is het mogelijk om een deel met een kajak te bevaren. Zo heb je prima zicht op de mangrove, pijnbomen, varen en veel verschillende soorten orchideeën.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Parels van de Bahama’s
De meeste eilanden van de Bahama’s leveren prachtige stranden en leuke plaatsen om te bezoeken. Maar als je meer rust en afgelegen stranden zoekt, moet je toch de kleinere en eenvoudigere eilanden bezoeken. Een aantal van die pareltjes zijn de Albaco Islands, Cat Island, Ragged Island, Rum Cay Island, San Salvador Island, Long Island, Berry Islands en Acklins & Crooked Island.
   
  Meer informatie over Bahama's:

Bahama's informatie
Bahama's startpagina
waar overnachten op de Bahama's
winterzon vakantie op de Bahama's

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies