top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Barbados

Barbados
top 10 bezienswaardigheden:

Barbados

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Barbados
reisadvies reisadvies Barbados

... meer handige websites

 

Barbados is een land in het Caribisch gebied dat bestaat uit één eiland. De Britten zijn meer dan driehonderd jaar dse baas geweest in Barbados. Dat is nu nog te merken aan de taal, sommige bouwwerken en straatnamen. Nog steeds bestaat een redelijk groot deel van alle toeristen van Barbados uit Britten. Deze toeristen verblijven vooral in de luxe hotelresorts die je aan de witte palmenstranden terugvindt. Een beroemdheid die geboren is op Barbados is popster Rihanna, die op haar debuutalbum Music of the Sun veel invloeden liet horen van locale muziek op Barbados..

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Barbados

bezienswaardigheid nummer 1 Harrison’s Cave
Waarschijnlijk behoren de grotten van Harrison’s Cave tot de grootste wonderen van Barbados. De grotten hebben een ongelofelijke schoonheid aan kalkstenen rotspartijen, stalagmieten, stalactieten en stromende beekjes. Een groot gedeelte van deze grotten zijn per tram te bezichtigen waarbij je op sommige plaatsen uitstapt. De grootste hoogte vind je in de ‘The Great Hall’. De hoogtes lopen hier op tot wel 100 meter. Vergeet vooral je fototoestel niet.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Parlementsgebouw van Barbados
Dat Barbados ook wel ‘Little England’ wordt genoemd, komt mede door de Engelse invloeden die je bijvoorbeeld terug ziet in de diverse gebouwen in bijvoorbeeld Bridgetown. Hier staat in het centrum het prachtige parlementsgebouw met toren. Het behoort tot één van de oudste gebouwen van het eiland. In het gebouw is ook een museum te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Oistins
Vlak bij Miami Beach in het zuiden van Barbados ligt de vissersbadplaats Oistins. Op vrijdag en zaterdag zijn hier markten ‘Fish Fry’ waarbij je heerlijke (vis)gerechten kunt proeven bij verschillende kraampjes. Ook worden er lokale ambachten getoond zoals het maken van visnetten. Wat later op de avond worden de heupen losgegooid door de lokale bevolking en wordt er gedanst en gedronken.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Miami Beach
In het zuiden van Barbados, vlak bij de plaats Oistins ligt een wel heel mooi stuk strand. Dit is het Miami Beach strand van Barbados. Door sommige wordt dit strand ook wel Enterprise Beach genoemd. Prachtig wit zand en een azuurblauwe zee omgeven door veel groene bomen en kleurige bloemen. Er zijn winkels in de buurt en regelmatig meren er excursieboten aan.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Welchman Hall Gully
Wie een beetje op zoek is naar cultuur, natuur en geschiedenis mag zeker het natuurpark Welchman Hall Gully niet overslaan. Geologisch ligt dit park verbonden aan de Harrison’s Cave. Regelmatig zult u verrast worden door de stalactieten en stalagmieten die u tijdens een wandeling kunt tegenkomen. Er is een educatief centrum en er zijn verschillende wandelroutes die eventueel met een gids te bewandelen zijn.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Animal Flower Cave
Als je de Atlantische Oceaan eens vanaf een uitzonderlijk mooie plaats wilt bekijken, moet je een bezoek brengen aan de Animal Flower Cave in het noorden van Barbados. Er is een speciale “zwembad-kamer” in de grot waarlangs je via een grote rotsopening prachtig zicht hebt op de Atlantische Oceaan. De zeegrot ligt ongeveer zes meter boven water en heeft zeer mooi koraal en zee-anemonen waarnaar de grot is vernoemd.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Saint Lawrence Gap
Het bruisende avond- en nachtleven is ten zuiden van Bridgetown te vinden aan de kust tussen St. Lawrence Bay en Dover Beach. Hier zijn de meest geweldige nachtclubs, discotheken en goede restaurants te vinden. Regelmatig worden er straatfeesten gegeven en spelen er Jazz artiesten de sterren van de hemel. Er is een openlucht nachtclub waar onder andere reggae en R&B de hoofdtoon voeren.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Graeme Hall Nature Sanctuary
In een gebied met zo’n 1100 ha aan meren en bossen ligt dit prachtige beschermde natuurpark van het eiland. Dit habitat voor de diverse prachtige vogels en andere flora en fauna die graag vertoeven in een moerasgebied is ook zeer geschikt voor het maken van een wandeling. Waarschijnlijk kom je vanzelf wat flamingo’s, papegaaien of zilverreigers tegen.
   
bezienswaardigheid nummer 9 St. Nicholas Abbey in parochie van St Peter
Anders dan de naam doet vermoeden is de St. Nicholas Abbey geen religieuze instelling. In dit grote herenhuis uit 1660 is een rum en suiker museum te vinden. Het Jacobean huis is ingericht met antieken stukken waarvan sommige van ongeveer 350 jaar oud. Regelmatig worden de stoommolen en rumdistilleerderij in werking gesteld en kun je zien hoe het proces verloopt. Natuurlijk is er een souvenierswinkel waar de producten te koop zijn.
www.stnicholasabbey.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 St. James Parish Church
In het westen van Barbados ligt de parochie van Sint James. DIt gebied wordt ook wel de speeltuin van de rijken genoemd. Er staan dan ook prachtige mooie en luxe villa’s. In Holetown staat de zeer fraaie historische St. James Church. Let eens op de prachtige glas in lood ramen. Het interieur is verder vrij sober.
   
  Meer informatie over Barbados:

beste maanden voor zonvakantie naar Barbados
Barbados informatie
winterzon vakantie op Barbados

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies