Barbados

Barbados is een land in het Caribisch gebied dat bestaat uit één eiland. De Britten zijn meer dan driehonderd jaar de baas geweest in Barbados. Dat is te merken aan de taal, sommige bouwwerken en straatnamen. Nog steeds bestaat een redelijk groot deel van alle toeristen van Barbados uit Britten. Deze toeristen verblijven vooral in de luxe hotelresorts die je aan de witte palmenstranden terugvindt. Een beroemdheid die geboren is op Barbados is popster Rihanna, die op haar debuutalbum ‘Music of the Sun’ veel invloeden liet horen van lokale muziek op Barbados.

Het tropische klimaat van Barbados zorgt ervoor dat men zich hier niet al te druk maakt. De ontspannen manier van leven zie je op allerlei manieren terug. Als toerist word je snel meegezogen in de relaxte levensstijl en kom je uiteindelijk helemaal tot rust. Mocht het allemaal te relaxed worden en heb je zin om erop uit te trekken? Dan kan onze top 10 bezienswaardigheden van Barbados prima van pas komen.

 

Top 10 bezienswaardigheden van Barbados

1

Oistins

In het zuiden van Barbados, vlak bij Miami Beach, ligt het vissersdorp en de badplaats Oistins. Op vrijdag en zaterdag zijn hier markten ‘Fish Fry’ waarbij je heerlijke (vis)gerechten kunt proeven bij verschillende kraampjes. Ook worden er lokale ambachten getoond zoals het maken van visnetten. Wat later op de avond worden de heupen losgegooid door de lokale bevolking en wordt er gedanst en gedronken.

2

Parlementsgebouwen

In Broad Street, in de hoofdstad Bridgetown, staan de historische Parliament Buildings (ooit bekend als de Public Buildings) waar het House of Assembly en de Senaat gevestigd zijn. Deze gebouwen, met meer dan 350 jaar geschiedenis, werden gebouwd van plaatselijke kalksteen en in 1874 voltooid door een gotische architectuur. Deze imposante negentiende-eeuwse parlementsgebouwen van Barbados zijn overladen met een grote hoeveelheid vakmanschap en detail waar het hele eiland met recht trots op kan zijn.

Deze gebouwen werden gebouwd om de Houses of Parliament te huisvesten, om de belangrijkste openbare kantoren te concentreren en om alle openbare documenten van Barbados veilig op te bergen.

3

Harrison’s Cave

Harrison’s Cave is een toeristische attractie in het land Barbados, voor het eerst vermeld in 1795. Toeristen kunnen de ondergrondse omgeving betreden via een tramlijn. Harrison’s Cave ligt in de centrale hooglanden van Barbados. Ze ligt op 210 meter boven de zeespiegel. De drie kenmerken van de centrale hooglanden zijn geulen, zinkgaten en spelonken.

De grotten zijn natuurlijk gevormd door watererosie door het kalkgesteente. Het kalkrijke water dat door de grotten stroomt, heeft de ongewone stalactieten en stalagmietenformaties gevormd. Een belangrijk deel van de grotten is een enorme grot, genaamd “The Great Hall”, van meer dan 15 meter hoog. Na de grote zaal stopt de tram bij “The Village”. In The Village zijn sommige formaties na duizenden jaren samengevoegd tot kolommen. Andere gebieden waar de tram stopt tijdens de tour zijn “De Kapel”, “De Rotunda” en “Het Altaar”. Bezoekers reizen door de Boyce Tunnel met de tram naar alle dieptes van de grot.

4

Miami Beach

In het zuiden van Barbados, vlak bij de plaats Oistins ligt een wel heel mooi stuk strand. Dit is het Miami Beach van Barbados. Door sommigen wordt dit strand ook wel Enterprise Beach genoemd. Prachtig wit zand en een azuurblauwe zee omgeven door veel groene bomen en kleurige bloemen. Er zijn winkels in de buurt en regelmatig meren er excursieboten aan.

Miami Beach is de belichaming van waar Barbados voor staat. Behalve zonnebaden, zwemmen en chillen kun je op dit droomstrand natuurlijk de nodige foto’s en filmpjes maken om het thuisfront mee jaloers te maken.

5

Welchman Hall Gully

Wie een beetje op zoek is naar cultuur, natuur en geschiedenis mag zeker het natuurpark Welchman Hall Gully niet overslaan. Geologisch ligt dit park verbonden aan de Harrison’s Cave. Regelmatig zul je verrast worden door de stalactieten en stalagmieten die je tijdens een wandeling kunt tegenkomen. Er is een educatief centrum en er zijn verschillende wandelroutes die eventueel met een gids te bewandelen zijn.

6

Animal Flower Cave

Een niet te missen natuurlijk wonder van Barbados. Op het noordelijkste puntje van het eiland ligt de Animal Flowr Cave, waar het kustlandschap spectaculair is. De grot dankt zijn naam aan de kokerwormen die in de vele rotspoelen te vinden zijn. Deze zijn echter seizoensgebonden, dus niet altijd aanwezig, maar de grot zelf is nog steeds een bezoek waard.

Als je goed ter been bent, dan kun je de grot bezoeken die men ook wel de zwembadkamer noemt. Vergeet zeker je badkleding en handdoeken niet. Via een grote rotsopening heb je prachtig zicht op de Atlantische Oceaan. De zeegrot ligt ongeveer zes meter boven water.

Mocht het vanwege de gladheid lastig zijn om de grot zelf te bereiken, dan kun je altijd nog van het mooie uitzicht van bovenaf genieten.

7

Saint Lawrence Gap

Saint Lawrence Gap is een van de bekendste buurten van Barbados. Het gebied werd de afgelopen jaren opgewaardeerd als onderdeel van het Urban Renewal and Development programma van de regering. De verbeteringen omvatten een nieuwe promenade, straatverlichting, bestrating en herontwikkeling van het Dover Beach gebied.

Het gebied heeft één kleine kerk: St. Lawrence by the Sea. Er zijn grotere hotels aan de oostkant van de wijk, waaronder een Sandals resort en andere grote hotels zoals het Divi Southwinds en Turtle Beach, terwijl de bars en restaurants in een zwaardere concentratie aan de westkant van het gebied liggen.

Het bruisende avond- en nachtleven is ten zuiden van Bridgetown te vinden aan de kust tussen Saint Lawrence Bay en Dover Beach. Hier zijn de geweldigste nachtclubs, discotheken en goede restaurants te vinden. Regelmatig worden er straatfeesten gegeven en spelen er Jazz artiesten de sterren van de hemel. Er is een openlucht nachtclub waar onder andere reggae en R&B de hoofdtoon voeren.

8

Hunte's Gardens

Hunte’s Gardens is een tropische tuin in het hart van Barbados. Deze weelderige tuin, ongeveer 3 hectaren groot, staat vol met torenhoge koninklijke palmen, bromelia’s, anthurium, gemberplanten en een overvloed aan andere kleurrijke tropische planten. Het is een prachtige plek voor een rustige wandeling om van het groen te genieten en naar de vogels te luisteren. De tuinen werden aangelegd door Anthony Hunte in een ingestorte grot en werden in 2007 opengesteld voor het publiek.

9

Mount Gay

Elk groot verhaal begint met een tijd en een plaats. Voor Mount Gay Rum was die tijd 1703 en de plaats, het Caribische eiland Barbados. Rum, die oorspronkelijk “Kill-Devil” werd genoemd door de Barbadianen die het voor het eerst distilleerden, is echt een product van dit prachtige eiland.

Mount Gay Rum is het oudste rummerk ter wereld. Deze rum wordt sinds het begin van de zeventiende eeuw met passie en ongeëvenaard vakmanschap op Barbados geproduceerd. Hoewel Mount Gay claimt de uitvinders van de rum te zijn, zijn er tal van geschiedkundigen die er een andere theorie op nahouden. Rum zou vanuit Brazilië afkomstig zijn en van daaruit over het Caribisch gebied verspreid zijn.

In het Visitor Experience van Mount Gay worden gasten begroet in een weelderige groene tuin. Daarna kunnen zij de geschiedenis, het erfgoed en het ambacht van Mount Gay rums ontdekken. Speciale tours trakteren je op een cocktail mix sessie of een traditionele Bajan lunch.

10

Saint Nicholas Abbey

Anders dan de naam doet vermoeden is St. Nicholas Abbey geen religieuze instelling. In dit grote herenhuis uit 1660 is een rum en suiker museum te vinden. Het Jacobean huis is ingericht met antieken stukken waarvan sommige van ongeveer 350 jaar oud. Regelmatig worden de stoommolen en rumdistilleerderij in werking gesteld en kun je zien hoe het proces verloopt. Natuurlijk is er een souvenirwinkel waar de producten te koop zijn.

Boek jouw vakantie naar Barbados

Barbados is een geweldige vakantiebestemming waar zon, zee en strand centraal staan. Wil je een vakantie naar Barbados boeken? Reisorganisatie TUI biedt een groot aantal Barbados vakanties aan. Dankzij de uitstekend verzorgde pakketreizen kun je heerlijk genieten van een relaxte vakantie op Barbados.

Je Barbados vakantie bij TUI boeken betekent:
✅ geld-terug-garantie als TUI de reis annuleert, dus geen gedoe met vouchers
✅ flexibele omruilgarantie, tot 7 dagen voor vertrek
✅ alle TUI vakanties zijn met SGR-garantie

BEKIJK ALLE BARBADOS-VAKANTIES op tui.nl

Meer informatie over Barbados