Dit is waarom een huurauto op Bonaire een aanrader is

Eigenlijk wilden we dit artikel de titel ‘Dit is waarom een huurauto op Bonaire een must is’ meegeven. Het woordje ‘must’ is echter te dwingend en het is Engelstalig, wat toch vermeden moet kunnen worden als het in normaal Nederlands verwoord kan worden. De oorspronkelijk titel geeft wel weer wat we willen vertellen: huur een auto als je op Bonaire vakantie gaat vieren. Ja, je kunt zonder een auto prima vakantie vieren op Bonaire en een scooter is een alternatief. Wij kiezen er echter tijdens iedere reis naar Bonaire voor om een auto te huren en daarbij specifiek voor een pick-up te kiezen. We zullen je uitleggen waarom dat is

Ideaal als je gaat duiken

De onderwaterwereld staat op de eerste plaats in de top 10 bezienswaardigheden van Bonaire. Het koraalrif rondom het eiland staat wereldwijd bekend vanwege de uitstekende mogelijkheden om te duiken of te snorkelen. De meeste accommodaties op Bonaire liggen niet direct aan een duikspot, dus zul je vervoer nodig hebben. Een huurauto is dan de oplossing. Vanwege de grote open laadbak leent een pick-up zich het beste om te gebruiken als je gaat duiken. Je kunt de kratten met duikspullen gemakkelijk achterin zetten en na het duiken is het geen probleem dat je materiaal nat is.

Bezoek aan Washington Slagbaai

Voor de nummer twee bezienswaardigheid in het lijstje met de top 10 hoogtepunten van Bonaire heb je niet alleen een auto nodig, voor de rit over de onverharde paden in dit nationale park heb je een pick-up of een SUV met voldoende bodemvrijheid nodig. Bij modderige omstandigheden is een vierwielaangedreven auto geen overbodige luxe. Je kunt natuurlijk ook gewoon een bezoek aan het Washington Slagbaai Nationaal Park overslaan, maar eerlijk gezegd zouden we dat zonde vinden. Dit park, dat bijna een derde van het eiland beslaat, is een ongerept stuk natuur dat het echte Bonaire laat zien.

De andere bezienswaardigheden

Van de andere bezienswaardigheden kun je in de meeste gevallen alleen Kralendijk te voet bezoeken. Dan gaan we er vanuit dat je in of rond Kralendijk verblijft. Overnacht je in de wijk Belnem, dan wordt dat al lastig. De weg vanuit Belnem naar hartje Kralendijk is niet echt veilig om te voet te doen. Boodschappen halen bij een van de supermarkten wordt dan al helemaal lastig.

Meteen huurauto kun je twee geweldige rondritten over Bonaire maken: het rondje noord en het rondje zuid. Dit zijn eigenlijk de twee routes die vrijwel iedereen wel een kee rijdt op Bonaire. Ze brengen je langs een groot deel van de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland.

Een pick-up reserveren

Er zijn meerdere aanbieders waar je een auto op Bonaire kunt huren. Er is echter slechts één bedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuren van pick-ups op Bonaire: Pickup huren Bonaire. Bij hen huur je de nieuwste modellen auto’s. Wil je slechts voor 1 dag een pick-up huren, bijvoorbeeld om mee naar het Washington Slagbaai park te gaan? Geen enkel probleem.

Alle info en mogelijkheden vind je op https://pickuphurenbonaire.com.