top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Bonaire

Bonaire
top 10 bezienswaardigheden:

Bonaire

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Bonaire

... meer handige websites

 

Het eiland Bonaire is een bijzondere gemeente van Nederland. Samen met de bovenwindse eilanden Saba en Sint Eustatius vormt Bonaire Caribisch Nederland. Bonaire is de meest oostelijke van de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao). Wat betreft grootte licht het tussen de twee buureilanden in, maar met slechts zo'n vijftienduizend inwoners is Bonaire het dunst bevolkte eiland. De natuur heeft hier dan ook alle ruimte, wat resulteert in een rustig eiland waar mensen vooral naartoe komen voor de relaxte sfeer, de fraaie natuur en natuurlijk voor het duiken. Van alle duiklocaties ter wereld  behoren de koraalriffen en scheepswrakken rondom Bonaire al jarenlang tot de meest populaire plekjes onder duikers en snorkelaars.

Wat niet iedereen weet is dat Bonaire een aantal aangename witte stranden kent. Sommigen bestaan uit fijn wit zand,  zoals Sorobon Beach. Veel stranden bestaan uit wit koraal, zoals Pink Beach en 1000 Steps Beach.

 

Top 10 bezienswaardigheden van Bonaire

bezienswaardigheid nummer 1 Onderwaterwereld
Het allermooiste dat Bonaire te bieden heeft is de onderwaterwereld. Bonaire behoort tot de beste snorkel- en duikbestemmingen ter wereld. Langs vrijwel de gehele westkust van Bonaire vind je koraal, dat op de meeste plekken zeer dicht bij het land groeit. Hierdoor hoef je amper moeite te doen om vissen en ander zeeleven met eigen ogen te aanschouwen. Er is een grote diversiteit aan zeedieren te ontdekken, waaronder bijzondere dieren zoals murenen, barracuda's, zeepaardjes, roggen en zeeschildpadden.
www.bonairetop10.nl/de-onderwaterwereld-van-bonaire/ 
   
bezienswaardigheid nummer 2 Washington Slagbaai Nationaal Park
Dit natuurreservaat ligt verspreid over zo’n 5643 hectare grond in het noordwesten van Bonaire. Er zijn veel educatieve maar ook recreatieve activiteiten. Denk hierbij aan een tour per mountainbike of auto, wandelen, kajakken, duiken, snorkelen en vogels spotten. Er zijn vele rotsformaties te vinden met verschillende soorten uiterlijk. Er zijn ook krijt ruggen en gekoelde lava stromen te vinden. De flora en fauna in dit park zijn bijzonder met enkele unieke soorten.
www.washingtonparkbonaire.org
   
bezienswaardigheid nummer 3 Saliñas
Saliñas zijn zoutmeren. In het noorden van Bonaire in het Washington Slagbaai Nationaal Park is de grote Saliñas te vinden. Doordat er alleen water in het meer kan stromen en niet eruit noemt men dit een zoutmeer. Er zijn ook zoutpannen, die in het zuiden van Bonaire te vinden zijn. Van zoutpannen wordt gesproken als het een kunstmatig meer betreft. Bonaire is met Curaçao zeer belangrijk als zout leverancier.
www.bonairetop10.nl/een-rondje-zuid/ 
   
bezienswaardigheid nummer 4 Slavenhuisjes
De economie van Bonaire draaide vroeger vooral op de zoutwinning. Tegenwoordig komt daar amper mankracht aan te pas, maar in de tijd van de slavernij was dat anders. Toen waren het slaven die de zware arbeid op de zoutpannen verrichten. Hun thuis was in Rincon, maar als ze aan het werk waren op de zoutpannen dan sliepen ze in kleine huisjes die tussen de zoutpannen en de zee gebouw waren. De huisjes zijn rond 1850 gebouwd en zijn slechts 13 jaar gebruikt. Nu vormen ze historisch erfgoed dat gratis te bezoeken is.
www.bijzondereplaatsen.nl/bonaire/slavenhuisjes.htm

5 dingen die je moet weten over de slavenhuisjes

   
bezienswaardigheid nummer 5

Rincon
Centraal op het eiland Bonaire ligt het dorp Rincon. Deze plaats was vroeger de hoofdstad van Bonaire. Rincon is een stuk authentieker dan de hedendaagse hoofdstad Kralendijk. Je kunt in Rincon twee verschillende kerken bezoeken, de lokale cactuslikeur drinken bij Cadushy of genieten van de authentieke keuken in Posada Para Mira. Hier kun je onder andere geitenstoof en leguanensoep uitproberen.
www.mooistedorpjes.nl/nederland/bonaire/rincon/

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Lac
Deze 8 km² grote ondiepe lagune is van groot belang voor zeeschildpadden, karko’s en andere dieren die hier leven. Op de bodem groeit zeegras en het heeft een koraaldam wat de lagune scheid van Caribische Zee. De stranden van Lac Bay hebben allen een eigen karakter. Waar vooral hippe jonge mensen zich bevinden op Sorobon Beach, zijn het vooral de lokale mensen die van Cai genieten. Sommige zones van dit gebied worden afgeschermd voor publiek, zodat dieren er rust kunnen houden.

   
bezienswaardigheid nummer 7 Klein Bonaire
Klein Bonaire is een eilandje voor de kust van Bonaire wat ongeveer 6km² groot is. Het is voornamelijk vlak en heeft een aantal cactussen soorten en wat kleine struiken. Inmiddels is het eiland beschermd gebied en maakt deel uit van het Bonaire National Marine Park. Regelmatig zijn er snorkel of duik tours te boeken naar dit kleine eiland wat bekend staat om zijn zeepaardjes en zeeschildpadden.
www.bonairetop10.nl/klein-bonaire/ 
   
bezienswaardigheid nummer 8 Gotomeer
Het Gotomeer behoort samen met Slagbaai, het Pekelmeer en de Saliñas tot watergebieden van internationale betekenis. Zij zijn van groot belang als onder andere woongebied voor watervogels. Dit is ook wel bekend als ‘Ramsargebieden’. Bij het Gotomeer in Bonaire zijn veel flamingo’s te zien. Hoewel de jonkies bij hun geboorte grijs zijn, zijn de volwassenen exemplaren dankzij hun dieet van zeedieren en slakken, typisch roze van kleur. Het oostelijke deel van het Gotomeer is gratis toegankelijk. Het andere deel ligt in het Washington / Slagbaai National Park.
   
bezienswaardigheid nummer 9

Bonaire Museum
Dit enige officiële museum van Bonaire in Kralendijk herbergt de (culturele) historie van het eiland. Er bevindt zich ook een 760 jaar oude skelet en prehistorische voorwerpen. Het pand waar dit museum in gevestigd is stamt uit 1885 en heeft de typische lokale stijl van landhuizen op Bonaire.

   
bezienswaardigheid nummer 10 Donkey’s Sanctuary
Op een 120.000 m² groot gebied ten zuiden van Flamingo Airport zit ezelopvanghuis ‘Donkey’s Sanctuary'. Hier worden zieke en/of verwaarloosde ezels liefdevol opgevangen door een aantal vrijwilligers. Met het kopen van een zakje ezel voer steun je de ezels en maak je heel snel vrienden. Het is mogelijk met de auto door dit park te gaan, maar er is ook een stuk waar je tussen de ezels kunt lopen. Verder is er ook een tuin waar leguanen en schildpadden te bewonderen zijn. Je mag oud brood of wortels meenemen om de ezels te voeren. Je kunt ook zakken met wortels kopen bij de receptie van de ezelopvang.
   
 

Vakantie naar Bonaire

Wil je een vakantie naar Bonaire boeken? Kijk online bij de TUI Bonaire vakanties voor alle Bonaire aanbiedingen!

Meer informatie over Bonaire:

5x zien & doen op Bonaire
beste reistijd voor Bonaire
Bonaire in één dag
Bonaire informatie
Bonaire top 10
Bonaire voor beginners
beste maanden voor een zonvakantie op Bonaire
waar overnachten op Bonaire
winterzon vakantie op Bonaire

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies