top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Brazilië

Brazilië
top 10 bezienswaardigheden:

Brazilië
Rio de Janeiro

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Brazilië
reisadvies reisadvies Brazilië

... meer handige websites

 

Het Zuid-Amerikaanse land Brazilië kennen we allemaal wel van of de voetbal, de beroemde stranden als Copacabana, het kenmerkende meters hoge beeld van Christus of van de Braziliaanse Carnaval. Een land wat veel populariteit kent, omdat het ook zo veel te bieden heeft. Brazilië is bijvoorbeeld het grootste land van Zuid-Amerika en het heeft gewoon zestig procent van het Amazoneregenwoud op hun naam staan. De meeste toeristen worden getrokken naar steden als Rio de Janeiro, São Paulo, Salvador en Manaus. Maar ook de hoofdstad Brasilia en plaatsen als Pantanal. Fernando de Noronha en Curitiba hebben inmiddels vele toeristen weten te bereiken. Historische stadskernen en uitgerekte stranden zijn bijzonder goed te combineren met ecologische natuurparken en /of het bruisende nachtleven. Want als er iets wat de Brazilianen goed kunnen, is het wel een feestje bouwen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Brazilië

bezienswaardigheid nummer 1 Het Amazonegebied
In Zuid-Amerika bevindt zich het grootste regenwoud van de wereld: het Amazonegebied. Een groot deel van dit regenwoud is gelegen in Brazilië. Andere delen bevinden zich in Colombia, Peru, Venezuela, Bolivia, Guyana, Suriname, Ecuador en Frans-Guyana. Veel van de biodiversiteit is terug te vinden in het Braziliaanse deel. Het Amazonegebied, wat tevens onderdeel is van de Amazone Rivier en die uitmondt in de Atlantische Oceaan, bestaat voor het grootste deel uit een tropische jungle. Er komen dan ook heel wat ecotoeristen naar deze regio van Brazilië. De meest “begaanbare” dorpen liggen aan de waterzijde van de Amazone. De grootste en meest populaire stad is Manaus. Hiervandaan beginnen dan ook verschillende excursies richting het Amazonegebied. Verder biedt de stad veel vertier in de vorm van theaters, winkelcentra, de Adolpho Ducke Botanical Garden, Manaus CIGS Zoo, Balbina Lake, verschillende festivals en stranden. Een bezoek aan het Janauari Lake Ecological Park bij Rio Negro mag je zeker niet overslaan. Dit ruim negenduizend hectare tellende park laat je genieten van heerlijke boottochten over de Black River. Ondertussen geniet je van wegspringende apen, glurende alligators en het zingen van de vogels.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Nationaal park Iguaçu
Het Nationale park Iguaçu ligt op de grens van Brazilië en Argentinië. Park Iguaçu staat bekend om de indrukwekkende Iguaçuwatervallen. Duizenden liters water denderen verdeeld over de ruim zeven-en-twintig-honderd meter brede waterval naar beneden. Daarnaast kent het park een rijke verzameling flora en fauna die rijkelijk bloeien en groeien nabij de stromende Iguaza River. Sinds 1986 behoort het park tot de lijst van werelderfgoederen van Unesco. In de buurt is ook nog de Itaipudam te bewonderen.
http://whc.unesco.org/en/list/355
   
bezienswaardigheid nummer 3 Carnaval
Het feest der feesten in Brazilië is zonder uitzondering het Braziliaanse Carnaval. Al maanden van te voren is men al in de weer met de uitbundige veren kostuums zoals je die alleen maar daar kunt vinden. Duizenden kralen, pailletten en glitters worden zorgvuldig verwerkt in de kleurrijke klederdracht die tijdens de carnavalsparade aan het publiek wordt getoond. De straten van de hoofdstad Rio de Janeiro, zijn tot de nok toe gevuld met feestende mensen die ritmisch dansen op de opzwepende tonen van de sambabands. Praalwagens stralen behalve lichtbundels heel veel sfeer en schoonheid uit. Kosten noch moeite blijven bespaard tijdens dit vierdaagse festival die steevast eindigt op de dag voor aswoensdag. Aan de Rua Marquês de Sapucaí is er een ruim zevenhonderd meter lange tribune opgesteld waarop je tegen een vergoeding een plaats kunt bemachtigen voor het beste uitzicht. Natuurlijk wordt er ook in andere steden van Brazilië carnaval gevierd. In steden als Olinda en Salvador is de optocht iets minder groots als in Rio de Janeiro, maar zeker niet minder gezellig.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Historisch centrum van Salvador de Bahia
Salvador de Bahia is een stad in het noordoosten van Brazilië. Als voormalige hoofdstad van Brazilië heeft Salvador heel wat invloed gekend. Ook de slavenhandel kent er een lange geschiedenis. Een wandeling door het historische centrum (Pelourinho) laat dan ook al snel de sporen uit de geschiedenis zien. Aan het Praça do Pelourinho plein, wat het plein van de schandpaal betekend, werden bijvoorbeeld veel slaven verhandeld en bestraft die werkzaam waren op de suikerriet plantages. Tegenwoordig wordt het plein meer gebruikt om kunsten van de capoeira dansers te vertonen. De historische binnenstad van Salvadro de Bahia heeft heel veel kleurrijke gevels waarin duidelijke tekenen uit de Afrikaanse en Portugese cultuur te bespeuren zijn. In de achttiende eeuwse katholieke kerk ‘Igreja Nossa Senhora do Rosário dos Pretos’ zijn meer verwijzingen naar de slavernij terug te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Fernando de Noronha
In de Atlantische Oceaan nabij de kust van Brazilië, ligt de archipel Fernando de Noronha. Het eiland waar vroeger de gevangen werden opgesloten staat nu beter bekend als toeristische trekpleister. De mooie stranden en duikbestemmingen bij Sancho Beach trekken nu veel dagjes mensen. En ook de ecosysteem en de ruïnes van forten als Nosso Senhora dos Remédios trekken hun eigen publiek.
www.noronha.pe.gov.br
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Rio de Janeiro
Tot 1960 was Rio de Janeiro de hoofdstad van Brazilië. De stad Rio heeft nog altijd heel wat boeiende en aantrekkelijke bezienswaardigheden te bieden. Met name de stranden Ipanema en Copacabana trekken jaarlijks miljoenen toeristen naar de stad. Op de lijst van bijzondere bezienswaardigheden mogen daarnaast ook hotspots als het wereldberoemde standbeeld van Christus de Verlosser, Marina da Glória, het jaarlijkse Carnaval, de Suikerbroodberg ‘Pão de Açúcar’ en de kleurrijke trappen Escadaria Selarón niet ontbreken. Voetbalfans zullen waarschijnlijk liever een bezoek brengen aan het wereldberoemde voetbalstadion Maracanã. Een wandeling door de binnenstad laat al snel het karakter van de stad zien. Klassieke bouwstijlen worden er zonder pardon afgewisseld met strakke en hoge architectuur. Iets wat de stad een bijzonder fraai randje geeft.
www.top10bezienswaardigheden.nl/brazilie/riodejaneiro.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Historisch centrum van Ouro Preto
Vila Rica do Ouro Preto, rijk dorp van het zwarte goud, is een oostelijk gelegen Braziliaanse stad ten noorden van Rio de Janeiro. Omstreeks de zeventiende eeuw werd er per ongeluk goud gevonden in de rivier en al snel brak hierop de goudkoorts toe. De stad floreerde en de rijkdom was al snel zichtbaar in florissante gebouwen en de toestroom van publiek. Resten hiervan zijn duidelijk zichtbaar in de kerken als die van Sint-Franciscus van Assisi en andere koloniale bouwwerken die je er tegenkomt. Daarnaast zijn er een aantal aantrekkelijke musea te bezoeken, zoals Museu Casa Guignard, Museu de Ciência e Técnica da Escola de Minas (wetenschap en techniek) en Museu de Arte Sacra do Pilar (religieuze kunst).
www.museu.em.ufop.br/museu
   
bezienswaardigheid nummer 8 Nationaal park Chapada Diamantina
In de regio Bahia ligt het nationaal park Chapada Diamantina op ongeveer vijf a zes uur rijden van Salvador. Het tropische park wordt veelal bezocht om de mooie Cachoeira da Fumaça waterval, de grotten, bijzondere kleurige vogels, ondergrondse rivieren en uiteenlopende plantensoorten. Bergen als Morro do Pai Inácio en Morro do Camelo bieden een bewonderenswaardige achtergrond op menig foto.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Historisch centrum van Olinda
De kleurrijke gevels en koloniale architectuur bezorgen je direct het gevoel dat je meer dan welkom bent. Het klimaat en de toegankelijkheid van de mensen helpen hier natuurlijk goed aan mee. Omstreeks halverwege de zeventiende eeuw is de stad zo goed als volledig plat gebrand. De oude huizen en kerken in het historische centrum zijn dan ook veelal afkomstig uit de achttiende eeuw. Eén van de oudste kerken van Olinda is ‘Igreja Santo Antonio do Carmo’. Die werd gebouwd in de zestiende en zeventiende eeuw. Opvallend zijn de vele kunstenaar die in de binnenstad van Olinda wonen. Sommige werken vanuit hun atelier en andere begeven zich gewoon op straat. Vanaf de Alto da Sé heuvel heb je een prachtig uitzicht over de stad met daarachter de zee.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Nationaal park Lençóis Maranhenses
In het noorden van Brazilië, aan de kust van Maranhão, ligt het nationaal park Lençóis Maranhenses ‘Parque Nacional dos Lençois Maranhenses’. Dit park onderscheidt zich met een prachtig duin- en woestijngebied. Het gebied heeft een aantal lagunes, zand duinen, prachtige stranden als Barra do Tatu, uitgestrekte zandvlaktes en meren als Lago Verde, Lago Azul en Lagoa Bonita. Het park heeft geen toegangswegen en is uitsluitend bereikbaar per boot of 4-wheel drive auto.
http://parquelencois.com.br
   
 

Meer informatie over Brazilië:

Brazilië informatie

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies