top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Curaçao

Curaçao
top 10 bezienswaardigheden:

Curaçao
Willemstad

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Curaçao
reisadvies reisadvies Curaçao

... meer handige websites

 

Blauwbaai op CuracaoCuraçao is een eiland gelegen in de Caribische Zee en behoort tot de benedenwindse eilanden. Sinds 10 oktober 2010 is Curaçao een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, waar de koloniale geschiedenis  met Nederland goed merkbaar is. Zo is de officiële taal nog steeds Nederlands, is Koning Willem-Alexander nog steeds het staatshoofd en is er een redelijk grote Nederlandse gemeenschap die op Curaçao leeft. Het toerisme dat een redelijke bron van inkomsten voor het land vormt bestaat ook grotendeels uit Nederlanders die op Curaçao vakantie komen vieren. Zij komen voor de relaxte sfeer en het heerlijke tropische klimaat waar veel plek is voor zon en de temperatuur eigenlijk nooit onder de 22-23 graden komt in de nacht.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Curaçao

bezienswaardigheid nummer 1 Otrabanda
Deze wijk in Curaçao betekent letterlijk ‘de andere oever’. Het ligt dan ook vanuit Punda gezien aan de andere zijde van de Sint Annabaai. Van hieruit heb je een mooi uitzicht over de gekleurde huizen op de Handelskade aan de Sint Annabaai. Via de Koningin Julianabrug en de Koningin Emmabrug is Otrabanda verbonden met de wijk Punda. Ook gaat er een pond. Je vindt er onder andere een bibliotheek, congrescentrum en het Kura Hulanda museum.
www.steden.net/curacao/willemstad/otrabanda/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Willemstad
Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. Het merendeel van de winkels en restaurants vind je in deze historische stad. Het centrum wordt in tweeën gesplitst door de Sint Annabaai. Aan de oostzijde ligt de wijk Punda en aan de westzijde de wijk Otrabanda. Fraai onderdeel van Punda is de Handelskade, waar de fraai gekleurde huizen een mooie compositie vormen. Niet voor niets dat juist dit stukje Willemstad zoveel vastgelegd wordt door fotografen. Erg fraai is het geel-witte Penhagebouw, dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat.
top 10 bezienswaardigheden van Willemstad

www.steden.net/willemstad
   
bezienswaardigheid nummer 3 Plantagehuizen
Voormalige eigenaars van plantages waar landbouw, veeteelt of schepen werden verzorgd, bouwden vaak bovenop een heuvel een huis in Nederlandse stijl. Dit hoofdhuis werd bewoond door de eigenaar en zijn familie. Het werd op een heuvel gebouwd zodat er goed overzicht was op de plantage en men goed bij de buren of andere plantagehuizen kon kijken. Een bekend plantagehuis is het 18e eeuwse Brievengat in de wijk Brievengat. Andere landhuizen die te bezichtigen zijn, zijn Landhuis Santa Martha, Landhuis Jan Kok, Landhuis Doktertuin en Landhuis Ascension.
www.curacaotop10.nl/landhuizen.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 Kura Hulanda Museum
Dit antropologisch museum in de wijk Otrabanda richt zich voornamelijk op de oorsprong van de mens, de Afrikaanse slavenhandel, goud en Antilliaanse kunst. Het is mogelijk om met een gids door het museum te gaan. Bij het museum zit ook een zeer luxe hotel ‘Hotel Kura Hulanda & Beach Club’.
www.steden.net/curacao/willemstad/kura-hulanda/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Struisvogelfarm
Heb je ooit al eens een struisvogel bereden? Dit kan in Curaçao op de struisvogelfarm. Voor wie iets minder lef heeft, is het ook mogelijk ze gewoon te bekijken en misschien wat te voeren. Tijdens een rondleiding op de Ostrich Farm wordt verteld over de intelligentie van de struisvogel.
www.ostrichfarm.net
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Duiken
Curaçao is heel bekend om zijn uitstekende duiklocaties. Natuurlijk kan je overal in Curaçao het water inspringen, maar er zijn toch wat super plekjes die je niet mag missen. Playa Kalki in het westen wordt ook wel ‘Alice in Wonderland’ genoemd, oude sleepboot Tugboat aan de zuidoost kant van Caracasbaai, gezonken schip Superior Producer bij Double Reef en Porto Marie/The Valley waar kleine verpleegstershaaien voorkomen.
www.curacaotop10.nl/watersport.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Hato Grotten
De Hato grotten bieden veel geschiedenis op een oppervlakte van ongeveer 4900 m² met druipsteengrotten en waterpartijen. De vage muurschilderingen, waarvan sommige wel 1500 jaar oud zijn, stammen uit de tijd dat er indianen woonden. Later hielden veel slaven zich er schuil. Met een gids zijn veel van deze grotten te bewonderen en hoor je alle verhalen en mythen. Je ziet waarschijnlijk ook wat leguanen en vleermuizen.
www.carmabi.org
   
bezienswaardigheid nummer 8 Rif Fort
Dit fort werd vroeger gebruikt als uitkijktoren om de haven te beschermen. Tegenwoordig vind je in en rondom dit historische Rif Fort de meest luxe winkels van Curaçao. Oud en nieuw gaan hier prima samen. Het is ook heerlijk om op een terras te genieten van een lekker drankje in een mooie omgeving. Verder vind je hier kunstgalerijen en lokale producten.
www.shoprenaissancecuracao.com

www.steden.net/curacao/willemstad/riffort-renaissance-mall/
   
bezienswaardigheid nummer 9 Maritiem museum
Het Maritiem Museum neemt je mee op ontdekkingsreis door de scheepvaartgeschiedenis van Curaçao. Inbegrepen is een rondvaart in de haven van Curaçao met een ‘water-taxi’.
Er wordt ook verteld over de olie-industrie en er is zelfs een werkende miniatuur van de olieraffinaderij.
www.curacaomaritime.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Christoffelpark
Veel flora en fauna is te vinden in dit grootste nationale park van Curaçao. Er zijn ongeveer acht wandelroutes met de keuze makkelijk of uitdagend wandelen. Je kan er ook een safari beleven of excursies boeken. Met het bezichtigen van Plantage Savonet komt men meer te weten of de geschiedenis en cultuur van het eiland.
www.christoffelpark.org
   
 

Vakantie Curaçao

Wil je een vakantie naar Curaçao boeken? Kijk bij de Curaçao vakanties van TUI.nl voor de beste Curaçao vakantie-aanbiedingen! Je boekt bij TUI mét SGR-garantie! Bij VakantieDealz Curaçao vind je de beste aanbiedingen naar Curaçao  op één pagina.

Meer informatie over Curaçao:

5 dingen op Curaçao die je moet zien/doen
Curaçao informatie
Curaçao informatie
Curaçao met kinderen
Curaçao top 10
Curaçao voor beginners
winterzon vakantie op Curaçao

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies