top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Curaçao

Curaçao
top 10 bezienswaardigheden:

Curaçao
Willemstad

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Curaçao
reisadvies reisadvies Curaçao

... meer handige websites

 

Curaçao is een eiland gelegen in de Caribische Zee en behoort tot de benedenwindse eilanden. Sinds 10 oktober 2010 is Curaçao een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, waar de koloniale geschiedenis  met Nederland goed merkbaar is. Zo is de officiële taal nog steeds Nederlands, is Koning Willem-Alexander nog steeds het staatshoofd en is er een redelijk grote Nederlandse gemeenschap die op Curaçao leeft. Het toerisme dat een redelijke bron van inkomsten voor het land vormt bestaat ook grotendeels uit Nederlanders die op Curaçao vakantie komen vieren. Zij komen voor de relaxte sfeer en het heerlijke tropische klimaat waar veel plek is voor zon en de temperatuur eigenlijk nooit onder de 22-23 graden komt in de nacht. Overdag is het tropisch warm met maximumtemperaturen van ongeveer 28 tot 33 graden. Perfect weer dus voor wie een zonvakantie wil vieren. Niet voor niets dat KLM en TUI jaarlijks duizenden toeristen vanuit Nederland richting Curaçao brengen. Vooral tijdens de schoolvakanties is Curaçao vanwege de zonzekerheid een enorm populaire vakantiebestemming.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Curaçao

bezienswaardigheid nummer 1 Stranden

Wie naar Curaçao op vakantie gaat die doet dat vrijwel altijd vanwege het tropische weer en de heerlijke stranden. De stranden van Curaçao behoren tot de beste stranden van de benedenwindse eilanden. In totaal telt Curaçao meer dan dertig officiële stranden, die vrijwel allemaal aan de beschutte zuidelijke kust van het eiland liggen. Voor een redelijk deel van de stranden moet je entree betalen. Dat hoort helaas bij Curaçao. Gelukkig zijn er nog een aantal prachtige zandstranden te vinden die openbaar zijn. Grote Knip is daar een heel mooi voorbeeld. Dit witte zandstrand met felblauwe zee lijkt zo uit een reisbrochure gekomen te zijn. Een ander geweldig openbaar strand is Playa Lagun. Deze baai is niet alleen ideaal voor zwemmers en zonaanbidders. Het is tevens één van de betere plekken om te snorkelen in Curaçao.

Meer info:
www.curacaovoorbeginners.nl/stranden-op-curacao/

   

   
bezienswaardigheid nummer 2 Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. Het merendeel van de winkels en restaurants vind je in deze historische stad. Het centrum wordt in tweeën gesplitst door de Sint Annabaai. Aan de oostzijde ligt de wijk Punda en aan de westzijde de wijk Otrabanda. Otrabanda betekent letterlijk ‘de andere oever’. Het ligt dan ook vanuit Punda gezien aan de andere zijde van de Sint Annabaai. Van hieruit heb je een mooi uitzicht over de gekleurde huizen op de Handelskade aan de Sint Annabaai. Via de Koningin Julianabrug en de Koningin Emmabrug is Otrabanda verbonden met de wijk Punda. Op het moment dat de pontjesbrug geopend is, kun je gratis met het veerpontje tussen beide kanten van Willemstad reizen.

Punda is de drukst bezochte wijk van Willemstad. Een fraai onderdeel van Punda is de Handelskade, waar de prachtig gekleurde huizen een mooie compositie vormen. Dit is op en top Caraïben! Niet voor niets dat juist dit stukje Willemstad zoveel vastgelegd wordt door fotografen. Erg fraai is het geelwitte Penha-gebouw, dat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Punda wordt vanwege de vele winkels, de overdekte markt en de aanwezigheid van overheidsgebouwen gezien als het centrum van de stad.

Willemstad telt een aantal musea die een bezoekje waard zijn. Bijvoorbeeld het Maritiem Museum. Dit boeiende scheepvaartmuseum neemt je mee op ontdekkingsreis door de scheepvaartgeschiedenis van Curaçao. Inbegrepen is een rondvaart in de haven van Curaçao met een ‘water-taxi’. Er wordt ook verteld over de olie-industrie en er is zelfs een werkende miniatuur van de olieraffinaderij.

Meer info:
www.curacaotop10.nl/willemstad/ 

Op deze site:
top 10 bezienswaardigheden van Willemstad

   
bezienswaardigheid nummer 3 Plantagehuizen

Voormalige eigenaars van plantages waar landbouw, veeteelt of schepen werden verzorgd, bouwden vaak bovenop een heuvel een huis in Nederlandse stijl. Dit hoofdhuis werd bewoond door de eigenaar en zijn familie. Het werd op een heuvel gebouwd zodat er goed overzicht was op de plantage en men goed bij de buren of andere plantagehuizen kon kijken. Een bekend plantagehuis is het 18e eeuwse Brievengat in de wijk Brievengat. Andere landhuizen die te bezichtigen zijn, zijn Landhuis Santa Martha, Landhuis Jan Kok, Landhuis Doktertuin en Landhuis Ascension.

Landhuis Daniël is tegenwoordig een restaurant dat frequent bezocht wordt door mensen die tussen het westen en oosten van Curaçao rijden. In landhuis Chobolobo wordt de bekende Blue Curaçao likeur gedistilleerd. Er is een klein museum gevestigd in het landhuis.

Meer info:
www.curacaotop10.nl/landhuizen/ 

   
bezienswaardigheid nummer 4

Christoffelpark

Veel flora en fauna is te vinden in dit grootste nationale park van Curaçao. Er zijn ongeveer acht wandelroutes met de keuze makkelijk of uitdagend wandelen. Je kan er ook een safari beleven of excursies boeken. Met het bezichtigen van Plantage Savonet komt men meer te weten of de geschiedenis en cultuur van het eiland. In totaal lopen er acht wandelroutes en vier autoroutes door het park. Wie voldoende conditie heeft die kan naar de 371 meter hoge top van de Christoffelberg wandelen. Vanwege de tropische klimaat kun je deze wandeling beter zo vroeg mogelijk op de dag doen.

Meer info:
www.christoffelpark.org

   
bezienswaardigheid nummer 5 Zwemmen met wilde zeeschildpadden

Wat ons betreft behoren zeeschildpadden tot de meest geweldige dieren die rondzwemmen in de wateren rond Curaçao. De manier waarop deze prachtige wezens zich voortbewegen is fascinerend, zeker als je zelf de kans hebt om dit vanuit het water mee te maken. Zwemmende zeeschildpadden observeren heeft bijna een therapeutische werking. Je komt zelf helemaal tot rust als je al snorkelend of zwemmend je in de buurt van deze dieren bevindt. Natuurlijk niet té dichtbij. Je wilt de dieren niet laten schrikken of op andere wijze hen verstoren met je aanwezigheid. De beste plek om met zeeschildpadden te zwemmen is aan Playa Grandi. Dit strandje ligt in het westen van het Curaçao en wordt ook wel Playa Piskado genoemd vanwege de vissers. Vanaf de pier kun je de schildpadden vaak al zien zwemmen. Die kans is vooral groot op het moment dat vissers hun vers gevangen vis schoon staan te maken en het visafval in zee gooien. Dit werkt als aas op de zeeschildpadden en grotere vissen. Andere goede plekken om zeeschildpadden  te spotten zijn Playa Lagun (vooral later in de middag) en rond het eilandje Klein Curaçao.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Duiken

Curaçao is heel bekend om zijn uitstekende duiklocaties. Natuurlijk kan je overal in Curaçao het water inspringen, maar er zijn toch wat super plekjes die je niet mag missen. Playa Kalki in het westen wordt ook wel ‘Alice in Wonderland’ genoemd, oude sleepboot Tugboat aan de zuidoost kant van Caracasbaai, gezonken schip Superior Producer bij Double Reef en Porto Marie/The Valley waar kleine verpleegstershaaien voorkomen.

Meer info:
www.curacaotop10.nl/watersport/ 

   
bezienswaardigheid nummer 7 Hato Grotten

De Hato grotten bieden veel geschiedenis op een oppervlakte van ongeveer 4900 m² met druipsteengrotten en waterpartijen. De vage muurschilderingen, waarvan sommige wel 1500 jaar oud zijn, stammen uit de tijd dat er indianen woonden. Later hielden vooral slaven zich er schuil, om op die manier aan de slavenhandelaren te ontkomen. Met een gids zijn veel van deze grotten te bewonderen en hoor je alle verhalen en mythen. Je ziet waarschijnlijk ook wat leguanen en vleermuizen.

Meer info:
www.bijzondereplaatsen.nl/curacao/grotten-van-hato.htm

   
bezienswaardigheid nummer 8 Rif Fort

Het Rif Fort werd vroeger gebruikt als uitkijktoren om de haven te beschermen. Tegenwoordig vind je in en rondom dit historische Rif Fort de meest luxe winkels van Curaçao. Oud en nieuw gaan hier prima samen. Het is ook heerlijk om op een terras te genieten van een lekker drankje in een mooie omgeving. Verder vind je hier kunstgalerijen en lokale producten.

Meer info:
www.steden.net/curacao/willemstad/riffort-renaissance-mall/

   
bezienswaardigheid nummer 9 Klein Curaçao

Weinigen weten dat Curaçao niet uit één eiland, maar uit twee eilanden bestaat. Naast hoofdeiland Curaçao bestaat er nog een tweede eiland: Klein Curaçao. Het ligt ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van het grote eiland Curaçao. Je kunt er daardoor alleen maar per boot komen, waarbij je afhankelijk bent van georganiseerde boottrips. Er varen geen reguliere veerdiensten tussen Curaçao en Klein Curaçao. Het hangt van het type boot af hoe lang de overtocht duurt. Met een zogenaamde powerboat ben je ruim drie kwartier op zee voordat je Klein Curaçao bereikt. Met een catamaran duurt de vertocht ongeveer een uur en drie kwartier.

Het eiland Klein Curaçao is echt klein: de totale oppervlakte is nog geen twee vierkante kilometer. Het eilandje is onbewoond en op de karakteristieke vuurtoren na vrijwel onbebouwd. Er staan wat overkappingen waar je tegen de felle zon kunt schuilen. Klein Curaçao is een geweldige plek om te relaxen, te zwemmen en te snorkelen. Grote kans dat je hier zeeschildpadden in het wild kunt spotten.

Meer info:
www.curacaotop10.nl/klein-curacao/

   
bezienswaardigheid nummer 10 Struisvogelfarm

Struisvogels zijn bijzondere dieren. Het is de zwaarste en grootste nog levende vogelsoort ter wereld. Hun natuurlijke habitat is terug te vinden op het continent Afrika. Omdat deze dieren prima gedijen in een warm (semi-)aride klimaat zijn ze ook prima te houden op een eiland zoals Curaçao. Hier leven ze in gevangenschap. Dat doen ze op de Ostrich Farm. Hier worden de dieren voor uiteenlopende doelen gefokt. Voor toeristen is deze struisvogelfarm de moeite waard vanwege de rondleidingen die er gehouden worden. Dat doen ze per safaritruck. Al rijdend over de farm vertelt de gids alles over de struisvogels, zoals over de intelligentie van deze vogels. Onderweg wordt er een stop gemaakt waarbij je de dieren mag voeren en aan het einde van de rondrit kun je door middel van het staan op een struisvogelei ervaren hoe sterk deze enorme eieren zijn. In het bijbehorende restaurant Zambezi kun je struisvogelvlees en struisvogeleieren eten, bijvoorbeeld in de vorm van een omelet

Meer info:.
https://curacaoostrichfarm.com/ 

   
 

Vakantie Curaçao

Wil je een vakantie naar Curaçao boeken? Kijk bij de Curaçao vakanties van TUI.nl voor de beste Curaçao vakantie-aanbiedingen! Je boekt bij TUI mét SGR-garantie! Bij VakantieDealz Curaçao vind je de beste aanbiedingen naar Curaçao  op één pagina.

Meer informatie over Curaçao:

5 dingen op Curaçao die je moet zien/doen
beste reistijd voor Curaçao
Curaçao informatie
Curaçao informatie
Curaçao met kinderen
Curaçao top 10
Curaçao voor beginners
winterzon vakantie op Curaçao

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies