top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van de Filippijnen

Filippijnen
top 10 bezienswaardigheden:

Filippijnen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de de beste reistijd van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Filippijnen

... meer handige websites

 

De Filippijnen zijn een eilandengroep in Zuidoost-Azië. Deze archipel telt in totaal 7641 eilanden, waarvan er maar de helft ook effectief een naam hebben. De twee grootste eilanden zijn Luzon en Mindanao, die bijna tweederde van de totale oppervlakte van het land beslaan. De hoofdstad van de Filippijnen, Manilla, ligt op het grootste eiland Luzon. Het Filippijnse landschap is op de meeste eilanden erg heuvel- en bergachtig. Behalve bergen vind je er ook vulkanen, tropisch regenwoud en bossen, rivieren, meren, baaien en grillige kustlijnen. En aangezien de Filippijnen een tropisch klimaat kennen met een hoge luchtvochtigheid en veel regen, resulteren in een erg gediversifieerde biodiversiteit. Je vindt er ontelbaar veel verschillende plant- en diersoorten, waarvan er veel enkel maar op deze eilandengroep gevonden worden. Weet jij trouwens waar de Filippijnen hun naam vandaan halen? Het land stond eerst bekend als de San Lorenzo archipel, totdat een Spaanse ontdekkingsreiziger er terecht kwam en het land herdoopte ter ere van de toenmalige Spaanse kroonprins (en latere koning) Filips II.

 


Top 10 bezienswaardigheden van de
Filippijnen

bezienswaardigheid nummer 1 Vigan
Vigan is één van de grootste steden van de archipel, met meer dan 50.000 inwoners. Je vindt deze stad op Luzon, op iets meer dan 400 km van de hoofdstad Manilla. Het historisch centrum van deze stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst omdat het een van ‘s werelds best bewaarde voorbeelden is van de Spaans koloniale architectuur, gekenmerkt door gekasseide straten in een schaakbordpatroon. Aanvankelijk was Vigan een stad met houten (of bamboe) huizen op grote palen, maar toen de Spaanse conquistadores aankwamen, bouwden zij de stad uit in hun typische stijl. Je vindt er dus een intrigerende mix van Europese en Aziatische architectuur. Sinds 2018 is Vigan bovendien erkend als een van de New 7 Wonders Cities, een van de nieuwe Wereldwonderen dus.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Siquijor
Wie graag een magische en duistere sfeer opsnuift, vindt op het eiland Siquijor ongetwijfeld zijn gading! Dit eiland is het op één na kleinste eiland van de Filippijnen, zowel op vlak van inwoners als oppervlakte. Toch is dit een van de bekendste eilanden, ook wel gekend als het “Isla del Fuego”, of eiland van vuur, omwille van de talrijke vuurvliegjes die je hier kan zien. De tweede reden waarom dit eiland zo bekend is, zijn de mystieke tradities zoals hekserij, magie en voodoo die zoveel toeristen aantrekken. Behalve genezingsrituelen en drankjes allerhande, kan je op Siquijor ook genieten van de prachtige stranden en watervallen, het Bandila-an natuurpark en vlindertuin. Snorkelaars kunnen hun hart ophalen bij het indrukwekkende koraalrif, één van de mooiste duikplekken van de Filippijnen.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Stranden
De Filippijnen zijn een eilandengroep, dus uiteraard vind je er ontelbaar veel stranden. De uitgestrekte en grillige kustlijnen telt zoveel stranden dat het moeilijk is ze allemaal te bezoeken. De parelwitte zandstranden, omringd door kristalhelder water en wuivende palmbomen, zijn enorme toeristische trekpleisters. Bovendien zijn verschillende van die stranden uitgeroepen tot mooiste strand ter wereld door verschillende organisaties. Het Nacpan Beach van Palawan is een aanrader omdat er niet zoveel toeristen te bekennen zijn, terwijl het Corong Corong Beach van Palawan dan weer een van de meest populaire stranden van El Nido is. Op het schiereiland Panglao vind je het populaire Alona Beach en rugzaktoeristen vind je vooral op de stranden van Boracay.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Manilla
Wie de Filippijnen bezoekt, komt hoogstwaarschijnlijk aan op de internationale luchthaven van Manilla. Deze groeiende metropool kan chaotisch aanvoelen, maar het is dan ook een heuse Aziatische miljoenenstad. Op het eerste zicht ben je misschien teleurgesteld door de metershoge wolkenkrabbers, het drukke verkeer en de vele winkelcentra tegenover de armoede die zichtbaar is in de sloppenwijken, maar kijk zeker even verder. Je vindt er prachtige musea over de Aziatische geschiedenis, talrijke ambachtelijke marktjes, de mensen zijn erg vriendelijk en je kan er ook goed uitgaan. In Malate en Ermita kan je het oude centrum van Manilla bewonderen, terwijl je in het hippe Makati het toeristische, internationale hart van de stad vindt.
   
bezienswaardigheid nummer 5 De rijstterrassen van de Cordillerra
In de Ifugao provincie in de Filipijnen vind je 5 sites van rijstterrassen: de Bastad, Bangaan, Mayoyao, Hungduan en Nagacadan rijstterrassen. Deze terrassen werden gebouwd op hoge, steile berghellingen, omringd door stenen of lemen muren. De terrasvormige vijvervelden werden aangevuld met irrigatiesystemen om water uit de bossen van de bergtoppen te oogsten. Op basis van de kennis van vroeger, worden deze terrassen nog steeds gecultiveerd met respect voor de maancyclus en uitgebreide bodembescherming en ongediertebestrijding. Deze meer dan 2000 jaar oude terrassen staan daarom ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Bohol
Behalve rijstvelden, zandstranden en drijvende restaurants, staat het eiland Bohol vooral bekend omwille van de Chocolate Hills en de tarsier. De Chocolate Hills zijn, zoals de naam al doet vermoeden, heuvels die in de zomer bruin worden. Deze heuvels bestaan uit kalksteek bedekt met gras en stammen uit de ijstijd. Door erosie kregen ze hun opvallende kegelvorm en ze zijn gemiddeld 30 tot 50 m hoog. Wanneer het gras in de zomer uitdroogt, wordt het bruin - vandaar de toepasselijke naam: Chocolate Hills. De tweede bezienswaardigheid van dit eiland is de Tarsier, de kleinste primaat ter wereld. Deze bedreigde nachtdiertjes zijn niet groter dan een vuist en hebben enorme ogen in hun hoofd.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Tubbataha Reefs Natural Park
Ben je een duikfan? Dan moet je zeker naar het Tibbataha Reefs gaan! Volgens CNN Travel is dit een van ‘s werelds beste duiklocaties. Je reist er naartoe met de boot via Puerto Princesa, want dit koraalrif ligt midden tussen Mindanao en Palawan, in de Sulu zee. Door de afgelegen locatie is het onderwater gebied prachtig bewaard gebleven, en zo is het ook beland op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Om al die natuurpracht te blijven bewaren, betaal je wel toegangsgeld dat rechtstreeks naar de bescherming van dit koraalrif gaat. Dit koraalrif ligt bovendien midden in het Tubbataha Reef National Park, een beschermd natuurgebied van zo’n 100.000 hectare. Zo blijven de talloze zeedieren beschermd, denk aan walvissen, haaien, dolfijnen, maar ook schildpadden. Meer dan 500 soorten vissen leven er in dit beschermd gebied, evenals zo’n 350 soorten koraal. Door het kristalheldere water kan je tot wel 25 meter ver zien, en dat in een aangename 26°C watertemperatuur.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Cebu City
Cebu City is de grootste stad van het eiland Cebu en eveneens de tweede grootste stad van het land. Het is tevens de oudste stad van de Filippijnen en je vindt er veel Spaanse invloeden terug. Het Fort San Pedro is een van de belangrijkste bezienswaardigheden aan de kust. Dit is het oudste Spaanse fort van de Filippijnen, gebouwd in 1565 door Miguel Legazpi. Het is indrukwekkende architectuur die zeker een bezoekje waard is, zeker sinds het is omgebouwd tot museum. Daarnaast vind je er een ook prachtige kathedraal die gebouwd werd tussen 1719 en 1811. In het mausoleum dat er in 1982 bijkwam hebben een aantal bisschoppen hun laatste rustplaats gevonden.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Princesa Subterranean River National Park
De Princesa rivier loopt 8,2 kilometer ondergronds, door kalkstenen rotsen, en eindigt uiteindelijk in de Zuid-Chinese Zee; Daardoor is een van de meest complexe grotsystemen ter wereld ontstaan. De mens heeft niet ingegrepen om deze grotten te verfraaien, zelfs geen verlichting. Alles ziet er precies nog zo uit als het gemaakt werd door Moeder Natuur. Je vindt er grotten zo groot als een voetbalstadion, maar ook zo klein dat je er amper nog doorheen kunt. De overheid beschermt dit gebied, één van de belangrijkste beschermde natuurgebieden in de FIlippijnen, dus je plant je bezoek best goed op voorhand want het aantal toeristen wordt per dag beperkt.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Mount Mayon
Mount Mayon is een vulkaan van bijna 2500 m hoog, op het eiland Luzon. Deze vulkaan staat bekend als een van de meest actieve ter wereld en omwille van de bijna perfecte kegelvorm.. Het land rond de vulkaan is erg vruchtbaar en draagt duidelijk tekenen van eerdere uitbarstingen. Actieve toeristen kunnen hier hun hart ophalen, want de omgeving is perfect geschikt voor mountainbiken of rijden met de quad. De vulkaan kan je ook beklimmen, de ideale periode daarvoor is tussen februari en april. Het duurt dan ongeveer 2 dagen om de top te bereiken, langs bossen, graslanden en zelfs stukken woestijngebied.
   
  Meer informatie over de Filippijnen:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies