top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Frans-PolynesiŽ

Frans-PolynesiŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Frans-PolynesiŽ

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de de beste reistijd van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Frans-PolynesiŽ

... meer handige websites

 

Frans-PolynesiŽ ligt in de Grote Oceaan en bestaat uit diverse eilanden. Hoewel er overwegend Frans wordt gesproken, vind je er ook veel Tahitiaanse invloeden. Frans PolynesiŽ kent verschillende eilandengroepen waaronder de bekende Bovenwindse en Benedenwindse Eilanden. Deze eilanden zijn zeer geliefd voor huwelijksreizen en vakanties met hagelwitte stranden en azuurblauw water. Frans-PolynesiŽ heeft veel te bieden op cultuurhistorisch gebied. Het kent dan ook een rijke geschiedenis. Maar, hier kun je ook genieten van indrukwekkende bezienswaardigheden zoals Le Palais de la Mer en Mount Otemanu. Daarnaast staat Frans-PolynesiŽ ook bekend om zijn gewilde surf locaties. Teahupoo is hier een goed voorbeeld van.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Frans-PolynesiŽ

bezienswaardigheid nummer 1 Slapen boven het water
Als je in Frans-PolynesiŽ verblijft, dan ontkom je bijna niet aan een slaapplaats boven het water. Mits je het kunt betalen, want dit soort accommodaties zijn aanzienlijk duurder dan normale hotelkamers in Frans-PolynesiŽ. Slapen boven water is hier zelfs 50 jaar geleden uitgevonden. Inmiddels kent Frans-PolynesiŽ bijna 900 bungalows op palen. Een bijzondere ervaring waarbij je de mogelijkheid hebt om vanaf je terras het water in te glijden. Maar, veel bungalows zijn ook uitgerust met een glazen vloer zodat je het onderwaterleven van heel dichtbij kunt bewonderen. Slapen boven het water kan op maar liefst 7 eilanden van Frans-PolynesiŽ.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Onderwaterwereld
De atollen van Frans-PolynesiŽ vormen een prima bestemming voor duikers en snorkelaars. In de felblauwe lagunes kun je de zeedieren zelfs zien zonder met je hoofd onder water te gaan. Zo helder is de zee hier. Als je geluk hebt spot je haaien of reuzenmanta's tussen de tropische vissen. Dat je een grote verscheidenheid aan vis zult gaan zien is een feit. Kijk op specifieke duikwebsites voor de beste duikspots in Frans-PolynesiŽ. Die schijnen vooral te zitten rond de Tuamotu eilanden.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Belvedere Lookout
De Belvedere Lookout vind je op het eiland Moorea in Frans-PolynesiŽ. Vanaf het uitkijkpunt wordt je getrakteerd op een panoramisch uitzicht. Je kunt vanaf dit punt de baai van Opunohu bekijken en Cookís Bay. Vanaf Belvedere Lookout kun je ook Mount Rotui bekijken. Je kunt vanaf beneden naar boven lopen, maar dit is een vrij pittige klim. Belvedere Lookout is via een smalle steile weg ook met de auto te bereiken. Op de lookout kun je tevens mooie wandelingen maken door gebruik te maken van de aangelegde routes.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Taputapuatea Marae
Deze tempel vind je op het eiland Raiatea. Taputapuatea Marae is een openluchttempel en is door Unesco erkend als cultureel erfgoed. Deze bijzondere plaats vind je vlak aan zee en bestaat uit een open ruimte met een opvallende grote steen in het midden. De Maoriís en ook de lokale bevolking gebruiken de heilige plaats voor culturele ceremonies. Taputapuatea Marae is een eerbetoon aan de God Oro, welke staat voor vruchtbaarheid en oorlog. Deze openlucht tempel wordt door de Maori beschaving gezien als de plaats waar leven en dood elkaar kruisen. Zowel de heilige tempel als het eiland Raiatea zijn zeker de moeite van het bezoeken waard.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Toatea lookout
Vanaf de Toatea Lookout in Moorea kun je genieten van een goed uitzicht over het gehele eiland, maar kun je in de verte ook Tahiti zien liggen. De lookout ligt vlakbij Tamea beach. Je kunt van bovenaf dus direct de waterbungalows van het Sofitel bewonderen. Vanaf het uitkijkpunt heb je een haast onwerkelijk zicht op de lagune.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Tiki Village
Tiki Village is een cultureel centrum in Moorea. Hier kun je zien hoe de inwoners van het eiland leefden voordat er sprake was van de moderne cultuur zoals we die nu kennen. Tiki Village is een Polynesisch dorp dat tot in perfectie is nagebouwd. In het dorp kun je genieten van een traditionele maaltijd in een sfeervolle omgeving. Ook kun je een spectaculaire show bijwonen waarbij dans en muziek de boventoon voeren. Tiki Village ligt dichtbij het strand van Moorea. Deze bezienswaardigheid in Frans-PolynesiŽ is dan ook goed te combineren met een dagje watersport zoals snorkelen of duiken.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Notre Dame in Papeete
De Notre Dame is een imposante kathedraal die je in het centrum van Papeete vindt. Het cultuur historische gebouw werd in 1875 gebouwd. De kathedraal heeft een opvallende rood gele kleur en is de oudste katholieke kerk van Frans-PolynesiŽ. De kerk is voorzien van talrijke glas in loodramen waarop afbeeldingen te zien zijn uit het landschap, maar ook van lokale bezienswaardigheden. Ook de binnenzijde van de Notre Dame in Papeete is te bezichtigen. Hier kun je diverse standbeelden en mozaÔek afbeeldingen bewonderen. Ook het grote altaar achterin de kerk is indrukwekkend. Mede doordat deze veelal bedolven ligt onder een enorme bloemenzee. Je kunt tevens een dienst bijwonen die veelal gezongen wordt uitgevoerd.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Huahine Pearl Farm
Frans-PolynesiŽ staat bekend om haar zwarte parels. Huahine Pearl Farm is gelegen op een kleine stukje grond midden in de zee. Tijdens het bezoek aan de boerderij kun je zien hoe deze bijzondere zwarte parels gefabriceerd worden. Daarvoor worden er zwart kleurige oesters gebruikt die worden voorzien van een kunstmatige knikker. Daarna gaan de oesters terug de zee in om later boven gehaald te worden voor het oogsten van de parels. Op de boerderij kun je tevens zelf parels kopen in diverse prijsklassen. Een bezoek aan de Huahine Pearl Farm is een belevenis op zich. Temeer omdat de boerderij midden op een lagune is gebouwd. Natuurlijk kun je hier ook perfect genieten van de mooie omgeving en het kristalheldere water.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Mount Otemanu
Mount Otemanu ligt op het eiland Bora Bora in Frans-PolynesiŽ. Het betreft een imposante vulkaan met een hoogte van ruim 700 meter. Daarmee is de Otemanu het hoogste punt van het Frans-Polynesische eiland. Vanaf elk punt van het eiland kun je de begroeide vulkaan zien. De Mount Otemanu leent zich goed voor een middag hiken of bergbeklimmen. Maar, ook rondom de oude vulkaan kun je prachtige wandelingen maken temidden van het tropische groen. Rondom de Mount Otemanu vind je tal van kleine eilandjes die onbewoond zijn. Ook deze kleine paradijsjes zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Arahurahu Marae
Arahurahu Marae is een oude Polynesische tempel in Paea. De tempel ligt in een prachtig natuurlijke omgeving met rotsen en ruÔnes die je tevens kunt bezoeken. Ook de tiki beelden van de Arahurahu Marae tempel kun je hier bezichtigen. De tempel is zo goed mogelijk gereconstrueerd en geeft een goed inzicht in de cultuur van Frans-PolynesiŽ. Deze Marae ligt goed verstopt tussen een landschap van bossen en rotsen. Daarmee is de Arahurahu Marae tempel in Paea ook een leuke bezienswaardigheid voor het maken van een enerverende wandeling in de prachtige natuur.
   
  Meer informatie over Frans-PolynesiŽ:

Frans-PolynesiŽ voor beginners
winterzon op Frans-PolynesiŽ

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies