top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Gambia

Gambia
top 10 bezienswaardigheden:

Gambia

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Gambia
reisadvies reisadvies Gambia

... meer handige websites

 

Vooral tijdens de wintermaanden is Gambia een leuke en prettige bestemming om te bezoeken. De temperatuur is er dan heerlijk en er is van alles te doen en te ontdekken. Het land heeft een aantal mooie natuurparken zoals Kiang West National Park, Bijilo Park of Abuko Nature Park. De mogelijkheden om vanaf het water vele indrukken op te doen zijn enorm. Zo zijn er zelfs watertaxi’s te vinden. Op de prachtige stranden is het goed vertoeven. Met name Sanyang Beach is erg populair. Dankzij het warme klimaat en de vele zonuren is Gambia een populaire bestemming voor een strandvakantie.

De geschiedenis hier gaat voornamelijk over de slavenhandel. Dit komt dan ook veelvuldig terug in verschillende musea of historische bezienswaardigheden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Gambia

bezienswaardigheid nummer 1 Abuko Nature Park
Ten zuiden van de stad Abuko ligt dit meest bekende natuurpark van Gambia. Het park bestaat sinds 1968 en heeft sindsdien al vele bezoekers mogen ontvangen. Op het gebied wat zo’n 105 hectare telt, leven verschillende dieren onder natuurlijke omstandigheden. Je ziet er onder andere een aantal soorten apen, eekhoorns, stekelvarkens, vleermuizen, reptielen als krokodillen, gekko’s, python en nog heel veel meer.
http://en.wikipedia.org/wiki/Abuko_Nature_Reserve
   
bezienswaardigheid nummer 2 Banjul Markt
In de stad Banjul is een zeer grote markt te vinden. Het gebied wordt behangen met vele doeken en parasols om je te beschermen tegen de zinderende hitte. Er is van alles te vinden. Er zijn veel lokale producten te vinden, maar ook geïmporteerde handel uit buurlanden. Vlakbij vind je diverse winkeltjes en restaurants.
www.bijzondereplaatsen.nl/gambia/albertmarket.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Wassu Stone Circles
Aan de noordelijke oever van de Gambia rivier vind je de stenen cirkels van Senegambia. Het zijn cirkels van een tien of twintig stuks stenen bonken die rechtop staan. Nog altijd houden geleerden zich bezig met het ontrafelen van de betekenis hiervan. Hoewel dit soort cirkels elders op de wereld voorkomen, zijn dit grootste cirkels in hun omvang en complexiteit.
   
bezienswaardigheid nummer 4 James Island / Kunta Kinteh Island
Deze werelderfgoed locatie in Gambia staat bekend om zijn geschiedenis van slavernij. Hier werden de eerste laatste slaven verzameld voordat het werd afgeschaft. Het was ook een belangrijk handelspunt voor de handelsroute vanuit Europa naar de binnenlanden van Afrika. Het fort (Fort Gambia) op dit eiland is in zijn geschiedenis vaak van eigenaar gewisseld. Over zo’n 300 jaar gezien is het zeker tien keer van eigenaar gewisseld. Nu zijn er alleen nog de resten van bijvoorbeeld een Portugese kapel en wat Britse gebouwen te vinden.
www.bijzondereplaatsen.nl/gambia/kunta-kinte-eiland.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Lamin Lodge
Midden in de mangrovebossen van de Gambiarivier staat een bijzondere houten lodge. Vaak passeren mensen de lodge tijdens een tocht over de rivier. Hoewel het officieel een restaurant is, vertrekken er vanaf dit punt verschillende excursies. Zo worden er bijvoorbeeld ook kajaks verhuurd voor het verkennen van de omgeving. Schrik niet als je tijdens het nuttigen van een maaltijd in je ooghoek een baviaan voorbij ziet komen. De Lamin Lodge is met 15 minuten lopen vanaf het Lamin dorp te bereiken.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Gambia Nationaal Museum
In de hoofdstad Banjul staat het Nationale Museum van het land. Hier worden alle details van de geschiedenis, waaronder de slavernij, verwoord en behandeld. De permanente collectie heeft veel artefacten, gebruiksvoorwerpen en kunstwerken tentoon te stellen. Het museum is sinds 1985 geopend als onderdeel van de twintigste verjaardag van de onafhankelijkheidsviering in Gambia.
www.bijzondereplaatsen.nl/gambia/the-gambia-national-museum.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Grote Moskee
De grootste moskee van het land bevindt zich in de hoofdstal Banjul. Let op, er zijn twee ‘grote’ moskeeën in deze stad. De oude “Grote Moskee” staat vlakbij het nationale museum aan de Independence Drive. De nieuwe “Grote Moskee” bevindt zich aan de Wallace Cole Road. Ongeveer 90% van de bevolking is Islamitisch.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Katchikally
In de plaats Bakau ligt volgens de bewoners en heilzame waterplas. Als onvruchtbare vrouwen zich baden in dit water, zouden zij vruchtbaar worden. Een bizarre bijkomstigheid zijn de tientallen krokodillen die er leven. Vreemd genoeg lijken deze redelijk tamme beesten de voorkeur aan vis te geven in plaats van rood vlees.
Bij de zes hectare tellende bosrijke omgeving is tevens een museum en souvenirwinkel te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Baobab Island
Op ongeveer 15 kilometer van Brikama ligt dit kleine vogelparadijs. Waarschijnlijk worden de meer dan 100 verschillende soorten vogels aangetrokken door de imposante Baobab Grandidier bomen die er veelvuldig te vinden zijn. Een andere bijzondere attractie op dit eiland is de kennismaking met de locale stam die er woont. Al meer dan 300 jaar wordt het eiland bewoont door de Bainunkas stam, die uitermate handig zijn in maken van aardewerk attributen. Verder staan zij bekend als oester verzamelaars en palmwijn tappers.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Georgetown / Janjanbureh
De belangrijkste gevangenis van het land bevindt zich in Georgetown op het eiland Janjanbureh. Voorheen stond dit bekend als Georgetown. Er zijn een aantal historische panden te vinden, die helaas slecht zijn onderhouden. Verder wordt de stad gesierd met veel kleurrijke huisjes en de mooi ‘Freedom Garden’.
   
 

Vakantie naar Gambia

Wil je een vakantie naar Gambia boeken? Boek deze dan bij een betrouwbare reisorganisatie die de zekerheid van SGR-garantie biedt. Met een pakketreis naar Gambia is je vlucht, je accommodatie en het vervoer op Gambia tussen vliegveld en accommodatie!
Bekijk de Gambia vakanties van TUI.nl

Meer informatie over Gambia:

beste maanden voor een zonvakantie in Gambia
bijzondere plaatsen in Gambia
Gambia informatie
Gambia informatie
Gambia in 24 foto's
Gambia toerisme
Gambia top 10
Gambia voor beginners
waar overnachten in Gambia
winterzon vakantie in Gambia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies