top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Kreta, Griekenland

Griekenland
top 10 bezienswaardigheden:

Athene
Corfu
Griekenland
Kefalonia
Kos
Kreta
Lesbos
Rhodos
Rhodos Stad
Samos
Santorini
Zakynthos

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Kreta
reisadvies reisadvies Griekenland

... meer handige websites

 

Bezienswaardigheden op KretaKreta is het grootste eiland van Griekenland en tevens de drukst bezochte vakantiebestemming van het land. Miljoenen toeristen gaan jaarlijks op Kreta op vakantie, dat naast een aangenaam mediterraan klimaat en mooie stranden ook veel cultuur en natuur te bieden heeft. Om Kreta echt te leren kennen heb je zelfs meerdere vakanties nodig, omdat het eiland te groot is om binnen twee of drie weken helemaal te ontdekken. Kreta telt tientallen badplaatsen die variëren van drukke toeristenbolwerken tot aan prachtige vissersdorpen waar wat kleinschalige accommodaties te vinden zijn. Voor natuurliefhebbers heeft Kreta uitgestrekte valleien vol olijfbomen, indrukwekkende kloven waarin je je erg nietig voelt en een gevarieerde flora en fauna. Omdat de zon in de zomermaanden uitbundig schijnt is Kreta vooral een zonbestemming. Wie er echter op uit wil trekken om wat te zien die kan kiezen uit een lange lijst van bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Kreta

bezienswaardigheid nummer 1 Knossós
In de Minoďsche tijd was Knossos waarschijnlijk de hoofdstad van Kreta. Opgravingen in Knossos zijn van onschatbare waarde geweest voor de hedendaagse kennis over de Minoďsche beschaving. Tegenwoordig is Knossos één van de meest geboekte excursies op Kreta, dagelijks bezoeken duizenden toeristen de opgravingen van Knossos waarbij het paleis de belangrijkste attractie vormt. Een deel van het paleis is terugopgebouwd. Een deel van de vondsten bij Knossos is te bewonderen in het archeologisch museum in Heraklion.
www.bijzondereplaatsen.nl/griekenland/kreta/knossos.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Samaría Kloof
Het zuidwesten van Kreta telt ongeveer vijftig kloven, waarvan de Samariakloof en de Imbroskloof de meest bekende zijn. De wandeltocht door de kloof heeft een lengte van ongeveer zestien kilometer die je in gemiddeld vier tot zes uur aflegt. Je wandelt dan vanaf de Omaloshoogvlakte naar de kustplaats Agia Roumeli. Tijdens de wandeltocht die je door de IJzeren Poort brengt (het smalste deel van de kloof) daal je in totaal zo’n 1250 meter. Een goede conditie en stevige wandelschoenen zijn aan te raden voor de stevige wandeling.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Spinalonga
Het leprozeneiland Kalidonia (Spinalonga) is in de eerste helft van de vorige eeuw een verbanningsoord geweest waar alle leprapatiënten van Griekenland geďsoleerd van de buitenwereld leefden. Tegenwoordig is het Venetiaans fort op het eiland een belangrijke toeristische trekpleister. Je kunt Spinalonga per boot bereiken vanaf Plaka, Elounda en Agios Nikolaos. Trek voor een bezoek aan Spinalonga ongeveer een uur uit. Met een gids duurt een bezoek in de regel wat langer.
www.bijzondereplaatsen.nl/griekenland/kreta/spinalonga.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 Archeologisch Museum van Heraklion
Het Iraklio Archaeological Museum is het belangrijkste museum van Kreta. Dit museum dat haar oorsprong vindt in het jaar 1883 heeft momenteel de mooiste collectie aan Minoďsche kunst. Het museum geeft tevens een goede impressie van het leven op Kreta tijdens andere periodes in de geschiedenis van het eiland. In het museum knun je onder andere de mysterieuze schijf van Phaistos bewonderen.
www.bijzondereplaatsen.nl/griekenland/kreta/archeologisch-museum-van-heraklion.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Vai
Het plaatsje Vai ligt helemaal in het noordoosten van Kreta. Vai is bekend vanwege het unieke palmenbos. De Kretenzische dadelpalm is het laatste restant van de vele natuurlijke palmenbossen die vroeger op het eiland Kreta voorkwamen. Nu is het een populaire dagtocht onder toeristen die op het bijbehorende zandstrand komen zonnen, zwemmen, waterskiën en duiken. Het beschermde natuurgebied kent geen overnachtingsmogelijkheden. Wel zijn er twee taverna's waar je iets kunt drinken en eten.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Lassithi Hoogvlakte
Op ongeveer achthonderd meter boven de zeespiegel ligt de Lassithihoogvlakte: een hoogvlakte met een oppervlakte van ongeveer vijfentwintig vierkante kilometer die deels omringd wordt door het Diktigebergte. Op het plateau vind je de grot van Zeus, waar volgens de legende deze oppergod uit de Griekse mythologie geboren zou zijn. Op de vlakte zie je verder een groot aantal van typische windmolens zoals je ze vaak op foto’s over Kreta en Griekenland terugvindt.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Frangokástello
Het Venetiaans fort Frangokastello (‘kasteel van de Franken’) is tegenwoordig een romantische kasteelruďne met daarbij een rustig plaatsje met kleinschalige accommodaties en een breed zandstrand.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Starbeach Waterpark
Door cultuurliefhebbers verguisd maar onder jongeren zeer geliefd is het in Chersonissos gelegen waterpark Starbeach. Naast veel waterplezier (glijbanen, speeltoestellen en waterfun op het water) is Starbeach voor jongeren vooral ook een ontmoetingsplaats waar ze lekker kunnen feesten. Populair zijn de schuimparties die dagelijks gehouden worden in Starbeach.
www.starbeach.gr
   
bezienswaardigheid nummer 9 Arkádi-klooster
Het Arkadi-klooster ligt centraal op het eiland Kreta. Tijdens de onafhankelijkheidsstrijd tussen de Kretenzers en de Turken heeft dit klooster een belangrijke rol gespeeld, waardoor de lokale bevolking dit bouwwerk tegenwoordig als belangrijk monument en toeristische trekpleister beschouwt. Het museum bij het klooster toont veel iconen en portretten van vrijheidsstrijders.
www.bijzondereplaatsen.nl/griekenland/kreta/arkadi-klooster.htm
   
bezienswaardigheid nummer 10 Chania
De oude binnenstad van Chania met de bijbehorende Venetiaanse haven behoort tot de meest sfeervolle plekken van het eiland Kreta. In Chania vind je de langste havenpromenade van Kreta, talloze smalle straatjes en mooie Venetiaanse huizen. Chania telt verder een groot aantal uitstekende restaurants en taverna’s. Voor winkelliefhebbers is Chania van alle plaatsen op Kreta ook het meest geschikt. In de winkels kun je volop lokale producten kopen zoals tapijten, leerproducten en handgemaakte messen. Wie verse vis of fruit wil kopen moet eens een kijkje nemen in de markthal (Dimotikí Agorá).
www.steden.net/griekenland/chania
   
 

Vakantie naar Kreta

Wil je een vakantie naar Kreta boeken? Boek deze dan bij een betrouwbare reisorganisatie die de zekerheid van SGR-garantie biedt. Met een pakketreis naar Kreta is je vlucht, je accommodatie en het vervoer op Kreta van en naar het vliegveld geregeld!
Bekijk de Kreta vakanties van Sunweb.nl
Bekijk de Kreta vakanties van TUI.nl

Meer informatie over Kreta:

beste reistijd voor Kreta
Kreta informatie
Kreta vakantie
Kreta voor beginners
Kreta foto's
Kretapagina
Kreta top 10
mooiste dorpjes op Kreta
bijzondere plaatsen op Kreta
beste maanden voor een zonvakantie naar Kreta
goedkoop naar Kreta

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies